Lainaa pankista ilman vakuuksia jopa 60 000 €

Lainaa kannattaa hakea mahdollisimman monesta pankista kerralla samalla vaivalla ja vertailla saamansa lainatarjoukset. Sortterin Lainavertailupalvelussa voit saada lainatarjoukset yli 20 pankilta yhdellä hakemuksella. Näin varmistat, että löydät vertailustamme talouteesi parhaiten sopivan lainan kohtuullisella korolla.

Lainalaskuri - Löydä sopivin kuukausierä helposti

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
295 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lainaa kannattaa hakea mahdollisimman monesta pankista kerralla samalla vaivalla ja vertailla saamansa lainatarjoukset. Sortterin Lainavertailupalvelussa voit saada lainatarjoukset yli 20 pankilta yhdellä hakemuksella. Näin varmistat, että löydät vertailustamme talouteesi parhaiten sopivan lainan kohtuullisella korolla.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mitä tarkoittaa pankkilaina?

Pankkilaina tarkoittaa pankin myöntämää vakuudellista vai vakuudetonta lainaa. Pankkilaina on sateenvarjotermi, jonka alle mahtuu useita erilaisia lainatuotteita, kuten asuntolaina, opintolaina ja kulutusluotto. 

Pankkilainan ehdot, kuten korko, lyhennyserät ja takaisinmaksuaika määritellään lainasopimuksessa, jonka allekirjoittamisen jälkeen lainanhakija saa käyttöönsä ennalta sovitun lainasumman tietyssä ajassa. Lainan käsittelyaika voi kestää pankista ja lainatuotteesta riippuen muutamasta tunnista useisiin viikkoihin. 

Pankkilainojen korot ja ehdot vaihtelevat suuresti eri lainanantajien välillä. Ensimmäistä lainatarjousta ei  siis kannata välttämättä heti hyväksyä, vaan vertailla eri pankkien tarjoukset niin koron, maksuajan kuin muiden kulujen osalta. 

Lainojen vertailussa apunasi on Sortter, jonka palvelussa voit saada yhdellä hakemuksella lainatarjoukset yli 20 pankilta. 

Asuntolaina on tyypillinen vakuudellinen laina. Vakuuksien avulla pankki haluaa varmistaa, että sen myöntämä laina maksetaan takaisin ajallaan.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Vakuudeton kulutusluotto on nopea ja monipuolinen pankkilaina

Yksi pankkilainan muodoista on vakuudeton kulutusluotto, jota voi nimensä mukaisesti saada ilman lainan pantiksi asetettavaa reaalivakuutta, kuten asuntoa, kesämökkiä tai sijoituksia.

Pankit myöntävät vakuudettomia kulutusluottoja eri nimillä käyttötarkoituksen mukaan: yleisimpiä vakuudettomia kulutusluottoja ovat muun muassa autolaina, mökkilaina, remonttilaina ja yhdistelylaina. Mikäli esimerkiksi tarvitset rahoitusta uuden auton hankkimiseen, kannattaa sinun vertailla autolainat  ja valita sen jälkeen tarpeisiisi sopiva rahoitusmuoto. Tyypillisesti vakuudeton kulutusluotto tulee edullisemmaksi kuin liikkeen tarjoama osamaksusopimus. 

Nopea hakuprosessi on vakuudettoman pankkilainan suurimpia etuja: saat lainapäätöksen välittömästi ja rahat siirretään tilillesi yleensä parin arkipäivän kuluessa. Vakuudeton laina sopii siis erityisen hyvin yllättäviin menoihin ja äkilliseen rahantarpeeseen. 

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Pankkilainan korko – miten tunnistan edullisen lainan?

Pankkilainan nimelliskorko muodostuu kahdesta osasta, viitekorosta ja marginaalikorosta. 

 • Viitekorko on markkinakorko, jota pankit käyttävät esimerkiksi pankkilainojen hinnoitteluun. Suomessa yleisiä viitekorkoja ovat suurten eurooppalaisten pankkien noteeraamat euribor-korot ja pankkien omat prime-korot. 
 • Marginaalikorko on pankin viitekoron päälle lisäämä asiakaskohtainen korko, jolla se tekee voittoa ja kattaa lainan myöntämisestä aiheutuvia kustannuksia. 

Nimelliskoron päälle tulevat vielä lainanhoitokulut, jotka yhdessä muodostavat lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko on lainanhakijan kannalta tärkeä vertailuluku, sillä se sisältää kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten nimelliskoron, käsittelymaksut ja laskutuspalkkiot.  

Lainan korkotaso on aina asiakaskohtainen: korkoon vaikuttavat muun muassa laina-aika, lainasumma ja lainanhakijan taloudellinen tilanne. Lainapäätöstä tehdessään pankki arvioi muun muassa lainanhakijan maksuvaraa eli tulojen ja menojen välistä suhdetta. 

Myös lainatyyppi vaikutta lainan korkoon. Vakuudellinen laina on yleensä hieman edullisempi kuin vakuudeton laina, mutta hakuprosessiltaan hitaampi: lainan käsittelyaika voi olla esimerkiksi arvioitavista vakuuksista riippuen  jopa useita viikkoja.

1.10.2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä vakuudettoman pankkilainan korko voi olla korkeintaan 20 prosenttia viitekorko mukaan luettuna. Korkolain (633/1982) mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1–30.6.2024 on 4,5 prosenttia.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Pankkilainan kuukausierä – lainalaskuri auttaa talouteesi sopivan kuukausierän määrittämisessä

Lainan kuukausierä on summa, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle kuukausittain.  Kuukausierä kannattaa mitoittaa tarkkaan omaan taloustilanteeseen sopivaksi huomioiden samalla sen vaikutukset lainan kokonaiskustannuksiin. 

Pieni kuukausierä kasvattaa lainan hintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainanottaja maksaa korkoa pidemmältä ajalta eli lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Toisaalta liian suureksi mitoitettu kuukausierää voi johtaa maksuvaikeuksiin esimerkiksi yllättävien menojen ilmaantuessa. 

Yleisten suositusten mukaan lainakustannukset saisivat olla korkeintaan 30-40 prosenttia lainanhakijan nettotuloista. 

Sortterin lainalaskuri auttaa sopivan kuukausierän määrittämisessä. Laskurin avulla voit suunnitella itsellesi sopivan kuukausierän ja hahmottaa paremmin lainan kokonaiskustannukset. 

Lainalaskurin käyttäminen on helppoa: kun syötät laskuriin luottosi tiedot, saat välittömästi tietoosi todellisen vuosikoron, maksuerien määrän ja eri kustannusten osuuden. 

Lainalaskuria voi käyttää esimerkiksi kulutusluottojen, luottokorttien ja osamaksusopimusten kustannusten selvittämiseen. 

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Yhdistä pankkilainat – voit säästää lainakuluissa

Yhdistelylaina on yksi suosituimmista pankkilainoista. Yhdistelylainalla yhdistät olemassa olevat luotot, luottokorttivelat ja osamaksusopimukset yhdeksi edulliseksi ja talouteesi sopivaksi lainaksi. 

Näin voit yhdistää olemassa olevat luottosi pankkilainalla: 

 1. Laske nykyisten lainojesi avoimet velkasaldot yhteen. Löydät tiedot esimerkiksi luottosopimustesi laskuista.
 2. Kilpailuta olemassa olevia velkoja vastaava lainasumma Sortterin palvelussa. Muista täyttää lainahakemus tarkasti, jotta hakemus voidaan käsitellä nopeasti ja oikeilla tiedoilla
 3. Vertaile saamasi lainatarjoukset. Valitse laina, jonka ehdot ovat paremmat kuin nykyisissä lainoissa.  
 4. Maksa olemassa olevat velat pois uudella yhdistelylainalla. Jotkut yhteistyökumppanimme voivat hoitaa olemassa olevien lainojen maksamisen puolestasi. Siinä tapauksessa lainanantaja pyytää sinulta tarkat tiedot nykyisistä sopimuksista, kuten tili- ja viitenumerot sekä pankkien nimet. 
 5. Lyhennä jatkossa uutta lainaa, jonka ehdot ovat mahdollisesti aiempia paremmat.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda jopa satoja euroja edullisemmat lainakulut aiempiin kustannuksiin verrattuna. Yhdistelylainalla voit myös usein muuttaa lainan takaisinmaksuaikaa sinulle sopivammaksi, mikä mahdollistaa kuukausierän pienentämisen. 

Pankkilainaa voi hakea netistä –  kilpailuta lainat Sortterin palvelussa

Pankkilainaa haetaan nimensä mukaisesti pankista. Suomessa pankit ja lainanantajat ovat Finanssivalvonnan alaisia toimijoita, ja Sortterin lainavertailusta tavoitat pankeista lukuisat yhdellä hakemuksella. Pankkilainaa kannattaakin hakea useammalta pankilta kerralla, jolloin säästää aikaa ja vaivan.

Kilpailuta vakuudettomat pankkilaina Sortterin palvelussa aina 60 000 euroon asti. Vakuudettoman lainan takaisinmaksu on joustava eli voit valita talouteesi sopivan maksuajan 1–20 vuoden väliltä. Lainan korko vaihtelee 4-15 % lisättynä korkolain mukaisella viitekorolla. 

Sortter vertailee lainatarjoukset todellisen vuosikoron mukaan, jolloin voit vaivattomasti löytää itsellesi sopivimmat lainatarjoukset ja edullisen koron. 

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, mikäli olet yli 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja moitteeton maksuhistoria.

Pankkilainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin on mahdollista saada suurempi lainasumma kilpailukykyisillä ehdoilla ja paikoin pidemmällä maksuajalla. Rinnakkaishakijana voi toimia kuka tahansa edellä mainitut luotonmyöntökriteerit täyttävä henkilö, kuten puoliso, ystävä tai sukulainen.

Näin pankkilainojen vertailu toimii

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Kyllä. Voit hakea lainaa pankista ilman vakuuksia tai henkilötakaajia. Mikäli haet suurempaa lainaa, voit saada kilpailukykyisen tarjouksen yhteishakijan kanssa.

 • Rahat siirretään tilille yleensä parin arkipäivän kuluessa. Kun täytät lainahakemuksen tarkasti ja oikeilla tiedoilla, sujuu hakuprosessi nopeammin. 

 • Palvelumme avulla lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit saada yhdellä lainahakemuksella yli 20 lainatarjousta, jolloin vertailu ja kilpailuttaminen on vaivatonta. Sinun tehtäväksesi jää valita edullinen lainatarjous. Sekin on helppoa, sillä järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan.

 • Lainojen koroissa ja kuluissa voi olla suuria eroja, joten kilpailuttaminen on keino varmistaa, ettet maksa lainastasi liikaa.

 • Kyllä. Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä lainakustannuksiin. Kun nykyiset lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi, myös lainojen hallinnointi helpottuu.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.