Lainaa 15 000 euroa helposti ja läpinäkyvästi

Hae lainaa 15 000 euroa helposti ja läpinäkyvästi. Saat yhdellä hakemuksellä useita lainatarjouksia ja voit valita itsellesi halvimman lainan.

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
295 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae lainaa 15 000 euroa helposti ja läpinäkyvästi. Saat yhdellä hakemuksellä useita lainatarjouksia ja voit valita itsellesi halvimman lainan.

Päivitetty:

Kirjoittaja Eero

Kirjoittaja:

Eero Jauhiainen

Laatuvarmistettu

Me kilpailutamme 15000 euron lainan puolestasi

Hae lainaa 15 000 euroa. Me kilpailutamme sen puolestasi yhteistyökumppaneillamme, jolloin saat varmasti parhaan tarjouksen.

Kun haet Sortterin kautta lainaa 15 000 euroa, on kyseessä vakuudeton kulutusluotto. Kulutusluottoa haetaan suoraan verkossa ilman pankissa asiointia. Sitä voi siis hakea missä tahansa ja milloin tahansa ilman vakuuksia tai takaajia.

Tarvitset hakemuksen tekemiseen vain nettiyhteyden ja tietokoneen tai älylaitteen. Lähetetty lainahakemus käsitellään nopeasti hakijan antamien tietojen perusteella ja hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen lainan voi saada tilille lähes välittömästi.

15 000 euron kulutusluoton lainaehdot lyhyesti:

 • Kertalaina (koko lainasumma maksetaan kerralla tilillesi)
 • Korko alkaen 4 %
 • Laina-aika 1–20 vuotta

Nostettua lainaa lyhennetään tasaerissä kuukausittain. Kuukausittainen lainanlyhennys riippuu lainan suuruudesta ja maksuajasta. Yllä olevan laskurin avulla voit arvioida, kuinka suuri kuukausilyhennys lainallesi tulee. Sortterin lainavertailu näyttää myös selvästi sen, miten paljon maksat lainasta kokonaisuudessaan takaisin.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Mihin 15 000 euron laina riittää?

Tyypillisiä käyttötarkoituksia 15 000 euron lainalle ovat:

Lainojen yhdistäminen
Onko sinulla monta lainaa useasta eri paikasta? Tuntuuko, että maksujen hoitaminen käy työstä? Joskus lainat kannattaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, jotta niiden hoitaminen helpottuu ja selviät vähäisemmillä kuluilla. Sortter auttaa sinua lainojen yhdistämisessä kilpailuttamalla lainan puolestasi ja sinä saat parhaan tarjouksen.

Yrityslaina
Oletko perustamassa omaa yritystä, mutta rahoitus vielä puuttuu? Moni haaveilee oman itsensä herrana olemisesta ja oman yrityksen pyörittämisestä. Alussa tarvitaan usein paljon hankintoja, mutta kassavirtaa ei vielä ole. Rahoitusta voi hakea monia reittejä pitkin, mutta lainalla pääsee nopeasti alkuun ja asiakkaiden hankintaan. Sortter kilpailuttaa yrityslainat puolestasi ja sinä voit valita parhaan lainanantajan.

Häät
Häät ovat rakkauden juhla ja ainutlaatuinen hetki elämässä. Häihin halutaan kutsua kaikki tärkeimmät ihmiset juhlimaan yhdessä hääparin kanssa. Kuluja kertyy mm. hääpaikan tilavuokrasta, ruoasta, juomista, hääpuvusta, koristeluista, ohjelman järjestämisestä sekä häämatkasta. Joskus suku osallistuu häiden kustannuksiin, mutta nykyään moni pariskunta maksaa häänsä itse. Rahaa saattaa kulua yllättävän paljon, eivätkä säästöt aina riitä. Siksi moni rahoittaakin nykyään unelmiensa häät lainarahalla. Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi ja sinä voit keskittyä unelmahäiden suunnitteluun.

Remontti
Kun on tarvetta remontoida kylpyhuone tai keittiö ei pikavippi riitä. Remontti kannattaa tehdä ammattilaisten avulla ja laadukkailla materiaaleilla, niin siitä on iloa pitkään. Hyvin tehty remontti nostaa asuntosijoituksesi arvoa ja uudessa toimivassa keittiössä kokkailukin on mukavampaa. Sortter auttaa sinua löytämään sopivan remonttilainan kilpailuttamalla lainanantajat puolestasi.

Käytetyn auton ostaminen
Jos et halua ostaa uutta autoa, mutta vaihtaa vanhan kuitenkin toimivampaan, voi käytetyn auton ostaminen olla oikea ratkaisu. Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa käytetyn auton ostaminen kuin kotipankin tai automyyjän kanssa tehty sopimus. Sortter auttaa sinua löytämään sinulle sopivan autolainan. Kun sinulla on auton rahoitus valmiina, olet käteisostajan asemassa ja voit ostaa minkä auton haluat.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miten voi saada lainaa 15 000 euroa?

Luonnollisesti kuka tahansa ei voi saada lainaa, eikä 15 000 euron vakuudeton pienlaina ole poikkeus. Lainan nostaminen vaatii hakijalta aina riittävän taloudellisen vakauden ja maksukyvyn. Mikäli olet hoitanut talousasiasi hyvin ja sinulla on säännölliset tulot, ei lainan nostamiselle pitäisi olla estettä.

Vaatimukset vakuudettoman lainan nostamiselle:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Luottotiedoton ei luonnollisesti voi saada lainaa lainkaan. Lisäksi lainansaantimahdollisuuksia voivat heikentää myös liian pienet tai epäsäännölliset tulot sekä hakijan muut vielä maksamattomat lainat, jotka voivat heikentää maksukykyä.

On kuitenkin syytä muistaa, että lainan saantiin ei suoraan vaikuta hakijan tulotaso, vaan lainaa haettaessa tulojen määrää merkittävämpi tekijä on tulojen ja menojen suhde. Toisin sanoen myös pienituloinen voi saada myönteisen lainapäätöksen, mikäli hän on hoitanut raha-asiansa hyvin.

Näin haet lainaa 15 000 euroa Sortterilla

Vakuudettoman 15 000 euron lainan hakeminen Sortterin kautta on äärimmäisen helppoa ja vaivatonta. Siirryt vain täyttämään lainahakemuksen verkkopalvelussamme ja etenet seuraavin askelin:

 1. Valitse lainasumma.
 2. Valitse lainan takaisinmaksuaika tilanteesi mukaan.
 3. Täytä lainahakemus huolella ja paina "lähetä".
 4. Voit saada heti useita lainatarjouksia.
 5. Vertaile tarjouksia ja valitse mieleisesi.
 6. Hyväksy lainasopimus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 7. Saat rahat tilillesi heti – jopa samana päivänä.

Lainahakemuksessa kysytään myös talous- ja elämäntilanteeseen liittyviä kysymyksiä. Hakemusta täytettäessä on siis hyvä varautua ilmoittamaan ainakin:

 • henkilötiedot
 • palkka- tai muut tulotiedot
 • olemassa olevat aiemmat lainat
 • siviilisääty
 • asumismuoto ja asumisen kulut

Lainatarjouksen yhteydessä sinulta voidaan pyytää todistuksia antamistasi tiedoista, kuten palkkakuitti tai todistus eläketuloista. Mikäli taloutesi on kunnossa ja antamasi tiedot pitävät toimittamiesi liitteiden perusteella paikkansa, siirtyvät rahat tilillesi nopeasti. Valheellisten tietojen antaminen puolestaan vähintään hidastaa lainanhakuprosessia tai estää lainansaannin kokonaan.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa yksinkertaisesti siitä syystä, että se säästää rahaa. Samoin kuin minkä tahansa muun tuotteen tai palvelun kohdalla, myös lainatarjousten hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Vain useita eri tarjouksia vertailemalla voit löytää edullisimman mahdollisen lainan.

Lainatarjousten vertailu kannattaa tehdä myös huolellisesti, sillä monet vertailevat lainatarjouksia liian pintapuolisesti. Tyypillinen virhe on valita suoraan tarjous, jossa korkoprosentti on pienin. Pelkkä matala korko voi kuitenkin johtaa harhaan, sillä se ei kerro lainan todellista hintaa. Lainoihin sisältyy aina myös muita kuluja, kuten tilinhoitomaksuja, joilla luotonantaja voi nostaa lainan hintaa huomaamatta, vaikka korko olisi pieni.

 • Lainatarjouksia tulisi aina vertailla todellisen vuosikoron perusteella. Todellinen vuosikorko tarkoittaa kaikkien lainakulujen yhteenlaskettua summaa vuoden ajalta. Se on siis ainoa luku, joka kertoo, kuinka paljon lainasta todella joutuu maksamaan vuodessa.
 • Sortterin vertailupalvelu kilpailuttaa lainat aina todellisen vuosikoron perusteella ja näyttää lainatarjoukset sinulle aina yksinkertaisesti järjestettynä halvimmasta kalleimpaan.

Liian moni jättää lainat kilpailuttamatta vain sen takia, että se voi olla työlästä ja ensimmäiseen tarjoukseen tarttuminen on helppoa. Tästä syystä he myös maksavat lainoistaan liikaa. Siksi Sortterin lainavertailupalvelun tarkoituksena onkin auttaa kuluttajia löytämään itselleen vertailun halvin lainatarjous mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Onko 15 000 euron laina kallis?

Lainoille ei ole olemassa mitään yksittäistä tarkkaa hintaa, vaan niiden kokonaishinta muodostuu monesta eri tekijästä. Vakuudettoman lainan lainapäätös tehdään kuluttajan itsestään antamien tietojen pohjalta. Luotonantaja siis tekee hakijasta riskiarvion, ja mitä suurempana riskinä luotonantaja näkee hakijan, sitä kalliimpi laina on.

Lainan hintaan vaikuttavat muun muassa:

 • hakijan tulot
 • lainasumma
 • laina-aika
 • yleinen korkotaso (kulutusluotot ovat usein sidottu 3 kk euriboriin)

Jokainen lainatarjous on siis henkilökohtainen. Hakijan riskitason arvioinnissa luotonantajat kiinnittävät huomiota etenkin hakijan tulotasoon, yleiseen taloudelliseen tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin.

Takaisinmaksuajalla voit vaikuttaa lainasi hintaan

Lainaan kiinteästi kuuluviin kuluihin, kuten luotonantajan asettamiin maksuihin tai yleiseen korkotasoon ei kuluttaja voi suoraan vaikuttaa, muuten kuin etsimällä mahdollisimman edullisen lainatarjouksen. Lainan takaisinmaksuaika on kuitenkin useimmiten lainanottajan päätettävissä ja sillä on usein jopa suurempi vaikutus lainan lopulliseen euromääräiseen hintaan kuin korolla ja kuluilla.

Alla olevasta taulukosta näkyy, miten 15 000 euron lainan lopulliset euromäääriset kulut muuttuvat laina-ajan mukaan.

LainasummaLaina-aikaKorkoTilinhoitomaksuKuukausieräKulut koko laina-ajalta
15 000 €3 vuotta8 %5 €/kk475,05 €2 102 €
15 000 €5 vuotta8 %5 €/kk309,15 €3 549 €
15 000 €10 vuotta8 %5 €/kk186,99 €7 439 €
15 000 €20 vuotta8 %5 €/kk130,47 €16 312 €

Taulukko on havainnollistava. Jokaisen pikalainan eli kulutusluoton korot ja maksuehdot sovitaan aina luotonantajan kanssa erikseen.

Lainan kokonaiskulut siis kasvavat huomattavasti, kun laina-aika on pidempi. Siksi lainan mahdollisimman nopea takaisinmaksu on käytännössä aina taloudellisesti kannattavaa. Tässäkin on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä luonnollisesti pidemmällä takaisinmaksuajalla lainan kuukausierä on pienempi.

Kuluttajan vastuulle jääkin valita siten sopivan pitkä takaisinmaksuaika, että lainalyhennyksen kuukausierä ei kiristä jokapäiväistä taloutta liian tiukalle. Samalla kuukausierän olisi syytä olla kuitenkin sen verran suuri, että laina tulee maksetuksi takaisin mahdollisimman nopeasti, jotta lainakulut pysyvät kurissa.

Lainaa voi myös aina lyhentää aiottua nopeammin, mikäli lainanottajan taloudellinen tilanne muuttuu paremmaksi. Lainan voi myös halutessaan maksaa kerralla takaisin, mikäli siihen on mahdollisuus.

Mikäli olet epävarma siitä, millaiseen lainaan ja kuukausierään sinulla on varaa, kokeile ilmaista lainalaskuriamme. Sen avulla näet helposti, miten muutokset lainaehdoissa vaikuttaisivat lainakuluihin sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Näin minimoit 15 000 euron lainan riskit

Lainaraha ei koskaan ole ilmaista, vaan laina tulee aina maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen. Velallinen maksaa lainasta aina luotonantajalle takaisin enemmän kuin, mitä hän on ottanut lainaa. Lainan nostaminen on siis aina iso taloudellinen päätös, jolla voi olla vaikutuksia pitkälle tulevaisuuteen.

Vaikka 15 000 euroa onkin pienlaina, se ei ole pikkusumma ja lainan kulut ovat sen mukaiset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainaa ei joskus olisi tarpeen nostaa. Elämässä voi tulla vastaan tilanteita, joissa rahalle on nopea tarve, mutta omia säästöjä ei ole riittävästi. Siksi nopeasta pienlainasta voi joskus olla suuri apu, mutta velan ottamisen riskit on aina syytä pitää mielessä.

Lainan riskejä kannattaakin pyrkiä hillitsemään jo ennen lainan hakemista. Siksi ennen lainahakemuksen täyttämistä on syytä pohtia ainakin seuraavia asioita:

 • Onko lainalle aito tarve?
 • Kuinka paljon lainaa todella tarvitsen?
 • Kuinka nopeasti pystyn maksamaan lainan takaisin?
 • Mikä on budjettiini sopiva kuukausierä?
 • Mistä lainan voi saada halvimmalla?

Mikäli lainalle todella on tarvetta, se kannattaa kilpailuttaa Sortterin palvelussa. Lainojen kilpailuttaminen on helpoin, nopein ja halvin yksittäinen tapa säästää lainakuluissa ja laskea samalla lainan taloudellista riskitasoa.

Harkitsemattomasti nostettu laina voi aiheuttaa pahimmillaan vaikeita taloudellisia ongelmia. Siksi Sortter haluaa auttaa asiakkaitaan käyttämään lainaa vastuullisesti ja löytämään edullisen lainatarjouksen tilanteissa, joissa lainan nostaminen on tarpeellista.

Usein kysytyt kysymykset

 • Palvelumme kautta kilpailutetut lainat ovat vakuudettomia etkä tarvitse niitä varten takaajia. Usein rinnakkaishakijan lisääminen tuo paremmat lainaehdot lainanantajilta.

 • Maksuaikataulu eroavat jonkin verran lainanantajan mukaan? Usein laina on tililläsi jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

 • Palvelumme kautta 15 000 €:n lainan voivat kilpailuttaa vähintään 20-vuotiaat henkilöt, jotka asuvat Suomessa ja heillä on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Joidenkin lainanantajien ehdot lainanhakijan osalta voivat olla tiukempia.

 • Palvelumme käyttö on maksutonta sinulle lainanhakijana. Hakemuksen täyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään.

  Lainanantajat haluavat saada lainatarjouksensa näkyviin hakijoillemme, joten lainanantajat ovat solmineet kanssamme yhteistyösopimuksen ja siihen pohjautuen rahoittavat toimintaamme.

Kotimainen Sortter on luotettavin tapa kilpailuttaa lainat

Pyrimme olemaan toiminnassamme aina avoimia ja läpinäkyviä, jotta asiakkaamme voivat kilpailuttaa lainansa huolettomasti. Saamme toiminnastamme korvauksen yhteistyökumppaneiltamme, minkä ansiosta palvelumme on asiakkaillemme täysin ilmainen. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat finanssivalvonnan valvomia luotettavia toimijoita.

Noudatamme toiminnassamme myös reilun lainavertailun periaatteita. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että näytämme kauttamme kilpailutetuista lainoista aina kaikki yksityiskohdat ja kulut ilman pikkuprinttiä ja tarjoamme asiakkaillemme aina halvinta mahdollista lainatarjousta.

Lisäksi vuoden 2023 keväällä Taloustutkimus Oy:n toteuttamassa tutkimuksessa selvisi, että Sortter on vertailupalvelujen toimintaa mittaavien mittareiden sekä asiakkaiden subjektiivisten kokemusten perusteella Suomen luotettavin lainavertailupalvelu. Pyrimme myös jatkuvasti kehittämään palveluamme, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin ja löytää heille varmasti parhaan mahdollisen lainatarjouksen

15 000 euron laina – kilpailuta se Sortterilla

Me haluamme tehdä lainavertailun mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Lainan nostaminen on aina suuri päätös, joka voi vaikuttaa henkilökohtaiseen talouteen vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Jos siis mietit lainan nostamista, muista kilpailuttaa se Sortterilla. Palvelun käyttäminen ei maksa mitään, mutta se tekee vertailusta helppoa ja säästää rahaa koko laina-ajalta.

Sortterilla kilpailuttaminen on aina:

 • maksutonta – lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • helppoa – hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Älä siis maksa 15 000 euron lainasta liikaa, vaan täytä lainahakemus Sortterilla ja löydä itsellesi halvin laina.

Kirjoittaja Eero

Kirjoittaja

Eero Jauhiainen

Eero on kirjoittamiseen intohimoisesti suhtautuva yhteiskuntatieteiden kandidaatti sekä journalistiikan ja viestinnän maisteriopiskelija. Aiemmin hän on opiskellut myös käsikirjoittamista sekä suorittanut luovan kirjoittamisen aineopintoja. Into monipuoliseen tekstin tuottamiseen näkyy siis opintovalinnoissa, mutta myös työelämässä, jossa hän on toiminut sekä toimittajana että sisällöntuottajana. Talousalan ilmiöihin ja rahoitusalaan keskittyvää sisältöä Eero on tuottanut säännöllisesti vuodesta 2021 lähtien.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.