Takaisin blogiin

Luottokortit korottomalla maksuajalla

Luottokortin koroton maksuaika on hyödyllinen ominaisuus, josta on hyvä olla tietoinen. Monet luottokortit tarjoavat kuluttajalle korotonta maksuaikaa ostoksiin, jolloin kortin luotto- eli credit-ominaisuutta voi hyödyntää ilman ylimääräisiä kuluja. Luottokortteja ja niiden kustannuksia onkin järkevää vertailla, jotta itselle paras kortti löytyy.

Maksa luottokortilla ja hyödynnä ilmainen maksuaika

Lähes kaikkien pankkien luottokortit tarjoavat omistajilleen ilmaista eli korotonta maksuaikaa. Tämä tarkoittaa, että kun tekee luottokortilla ostoksia ja maksaa ne kokonaisuudessaan takaisin korottoman luoton päivien aikana, ei luottokortilla tehdyille ostoksille kerry korkoa. Kun siis maksaa luoton kerralla pois, ei joudu maksamaan ostoksistaan ylimääräisiä kustannuksia.

Korotonta maksuaikaa saa usealla luottokortilla, mutta ilmaisen takaisinmaksuajan pituus vaihtelee kortista riippuen. Luottokortin koroton maksuaika on yleensä noin 25-60 päivää. Pankkien ajatus ilmaisen maksuajan takana lienee liittyy siihen, että pankki haluaa rohkaista kuluttajia tekemään ostoksia ja madaltaa siten kynnystä kuluttamiseen. Tällä tavalla myös luotto-ominaisuuden käyttö tulee useammalle kuluttajalle tutuksi. Toki markkinoilta löytyy myös joitakin kortteja, joissa luotto alkaa kasvaa korkoa heti, kun ostos on tehty.

Luottokortin koroton maksuaika tuo pelivaraa budjettiin

Luottokortin ilmainen maksuaika auttaa esimerkiksi tilanteissa, joissa kodinkone hajoaa ja uusi täytyy ostaa välittömästi. Mikäli seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa, voi koneen ostaa luotolla ja saada siihen korotonta maksuaikaa vähintään seuraavaan palkkapäivään asti. Kun luoton sitten maksaa kerralla pois, ei ylimääräisiä kustannuksia ehdi tulla - koron kertyminen kun alkaa vasta luottokorttilaskun eräpäivän jälkeen.

Koroton maksuaika on kätevä myös silloin, kun haluaisi tehdä ostoksia, mutta säästöjä ei ole riittävästi. Ilmaisen maksuajan hyödyntämiseksi täytyy tällöinkin toki pohtia, pystyykö maksamaan luoton kokonaisuudessaan pois viimeistään 25-60 päivän päästä, luottokortista riippuen. Etuna luottokortin käytössä on myös, että se on valmiina taskussa olevaa luottoa. Sitä varten ei siis tarvitse hakea erikseen lainaa, vaan voi hyödyntää korttia tarvittaessa aina luottorajaan asti. Luottorajaakin on mahdollista usein korottaa ottamalla yhteyttä pankkiin tai jopa omassa verkkopankissa.

Onko koroton luottokortti sama asia kuin ilmainen luottokortti?

Mikäli luottokortilla saa joitakin päiviä korotonta maksuaikaa, se ei tarkoita, että kyseessä olisi ilmainen luottokortti. Luottokortilla voi olla muita kuluja, esimerkiksi palkkioita ja kuukausi- tai vuosimaksuja, jotka saattaa joutua maksamaan, vaikka korttia ei käyttäisikään. Tämä asia kannattaakin selvittää ennen luottokortin valintaa. Kaikki luottokortin kulut, mukaan luettuna luotto-ominaisuudesta korottoman maksuajan jälkeen kertyvät korot, näkee ainakin katsomalla kortin todellisen vuosikoron.

Ilmainen luottokortti puolestaan tarkoittaa luottokorttia, jossa ei ole mitään kiinteitä kuluja, kuten vuosimaksuja. Sen sijaan korkoja tällaisenkin luottokortin luotosta kertyy. Korko on myös yleensä jonkin verran monia muita luottokortteja korkeampi, sillä tästä kortista pankki tekee rahaa ainoastaan luottojen koroilla. Kyseessä oleva kortti voi kuitenkin olla hyödyllinen, mikäli luotto-ominaisuutta käyttää vain harvoin.

Vertailemalla löytyy halvin luottokortti sekä parhaat edut

Luottokorteissa on erilaisia ominaisuuksia ja kustannuksia, joiden vuoksi vertailua kannattaa ehdottomasti tehdä. Kulujen, korkojen ja ilmaisen maksuajan vaihtelun lisäksi korteilta voi löytyä esimerkiksi tuoteturvavakuutus, etuja autovuokraukseen, vapaa-ajan assistentin palveluita tai matkavakuutus. Käyttämällä hieman aikaa eri ominaisuuksien tarkasteluun löytyy esimerkiksi edullisin luottokortti, mieleisesi koroton maksuaika tai paras luottokortti matkustamiseen.

Luottokortin luoton vaihto kulutusluottoon voi tulla halvemmaksi

Mikäli et pysty maksamaan luottokorttivelkaa kerralla pois korottoman maksuajan puitteissa, kannattaa luottokorttivelka kilpailuttaa. Luottokortti on vain yksi lainamuoto, ja esimerkiksi kulutusluoton saattaa saada halvemmilla koroilla. Suosittelemme siis toimimaan näin:

  1. Kun sinulla on luottokorttivelkaa, selvitä lainan kokonaismäärä sekä siitä aiheutuvat korot ja kulut.
  2. Kilpailuta lainat seuraavasti: Täytä lainahakemus Sortterin sivustolla helposti, nopeasti ja ilmaiseksi. Näet saman tien, saatko nykyistä luottoasi halvempaa lainaa joltain muulta palveluntarjoajalta kulutusluoton muodossa.
  3. Mikäli löydät halvemman vaihtoehdon, valitse edullisin lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus. Saat rahat tilillesi jopa samana arkipäivänä, mutta viimeistään parin arkipäivän kuluessa.
  4. Maksa uuden lainan rahoilla kalliimpi luottokorttivelkasi pois, ja säästät rahaa!
Takaisin blogiin