Sortter blog
Takaisin blogiin
# Luottokortti

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Luottokortit korottomalla maksuajalla

Luottokortin koroton maksuaika on hyödyllinen ominaisuus, josta on hyvä olla tietoinen. Monet luottokortit tarjoavat kuluttajalle korotonta maksuaikaa ostoksiin, jolloin kortin luotto- eli credit-ominaisuutta voi hyödyntää ilman ylimääräisiä kuluja.

Luottokortteja ja niiden kustannuksia on järkevää vertailla, jotta löytää itselleen parhaan kortin. Luottokorttien hinnoissa on paljon eroa ja moni luotonantaja kilpaileekin tarjoamalla eripituisia aikoja korotonta maksuaikaa.

Muista kuitenkin kiinnittää huomiota luottokortin korkoon sekä mahdollisiin kuukausimaksuihin, sillä luottokortin kustannukset voivat huomaamattaan nousta suureksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Maksa luottokortilla ja hyödynnä ilmainen maksuaika

Lähes kaikkien pankkien luottokortit tarjoavat omistajilleen ilmaista eli korotonta maksuaikaa. Tämä tarkoittaa, että kun tekee luottokortilla ostoksia ja maksaa ne kokonaisuudessaan takaisin korottoman luoton päivien aikana, ei luottokortilla tehdyille ostoksille kerry korkoa. Kun siis maksaa luoton kerralla pois, ei joudu maksamaan ostoksistaan ylimääräisiä kustannuksia.

Korotonta maksuaikaa saa usealla luottokortilla, mutta ilmaisen takaisinmaksuajan pituus vaihtelee kortista riippuen. Luottokortin koroton maksuaika on yleensä noin 25–60 päivää. Pankkien ajatus ilmaisen maksuajan takana lienee liittyy siihen, että pankki haluaa rohkaista kuluttajia tekemään ostoksia ja madaltaa siten kynnystä kuluttamiseen. Tällä tavalla myös luotto-ominaisuuden käyttö tulee useammalle kuluttajalle tutuksi. Toki markkinoilta löytyy myös joitakin kortteja, joissa luotto alkaa kasvaa korkoa heti, kun ostos on tehty.

Luottokortin koroton maksuaika tuo pelivaraa budjettiin

Luottokortin ilmainen maksuaika auttaa esimerkiksi tilanteissa, joissa kodinkone hajoaa ja uusi täytyy ostaa välittömästi. Ilmainen maksuaika tarkoittaa samaa asiaa kuin koroton maksuaika, et siis maksa lainkaan korkoa luottosummasta tältä aikaväliltä.

Mikäli seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa, voi koneen ostaa luotolla ja saada siihen korotonta maksuaikaa vähintään seuraavaan palkkapäivään asti. Kun luoton sitten maksaa kerralla pois, ei ylimääräisiä kustannuksia ehdi tulla - koron kertyminen kun alkaa vasta luottokorttilaskun eräpäivän jälkeen.

Koroton maksuaika on kätevä myös silloin, kun haluaisi tehdä ostoksia, mutta säästöjä ei ole riittävästi. Ilmaisen maksuajan hyödyntämiseksi täytyy tällöinkin toki pohtia, pystyykö maksamaan luoton kokonaisuudessaan pois viimeistään 25–60 päivän päästä, luottokortista riippuen.

Etuna luottokortin käytössä on myös, että se on valmiina taskussa olevaa luottoa. Sitä varten ei siis tarvitse hakea erikseen lainaa, vaan voi hyödyntää korttia tarvittaessa aina luottorajaan asti. Luottorajaakin on mahdollista usein korottaa ottamalla yhteyttä pankkiin tai jopa omassa verkkopankissa.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Onko koroton luottokortti sama asia kuin ilmainen luottokortti?

Mikäli luottokortilla saa joitakin päiviä korotonta maksuaikaa, se ei tarkoita, että kyseessä olisi ilmainen luottokortti. Luottokortilla voi olla muita kuluja, esimerkiksi palkkioita ja kuukausi- tai vuosimaksuja, jotka saattaa joutua maksamaan, vaikka korttia ei käyttäisikään.

Luottokortin kuukausihinnat kannattaakin selvittää ennen luottokortin valintaa. Kaikki luottokortin kulut, mukaan luettuna luotto-ominaisuudesta korottoman maksuajan jälkeen kertyvät korot, näkee ainakin katsomalla kortin todellisen vuosikoron.

Ilmainen luottokortti puolestaan tarkoittaa luottokorttia, jossa ei ole mitään kiinteitä kuluja, kuten vuosimaksuja. Sen sijaan korkoja tällaisenkin luottokortin luotosta kertyy. Korko on myös yleensä jonkin verran monia muita luottokortteja korkeampi, sillä tästä kortista pankki tekee rahaa ainoastaan luottojen koroilla. Kyseessä oleva kortti voi kuitenkin olla hyödyllinen, mikäli luotto-ominaisuutta käyttää vain harvoin.

Luottokortin valintaa – kiinnitä huomiota:

 • koroton maksuaika
 • kuukausihinta
 • korko

Vertailemalla löytyy halvin luottokortti sekä parhaat edut

Luottokorteissa on erilaisia ominaisuuksia ja kustannuksia, joiden vuoksi vertailua kannattaa ehdottomasti tehdä.

Kulujen, korkojen ja ilmaisen maksuajan vaihtelun lisäksi korteilta voi löytyä esimerkiksi tuoteturvavakuutus, etuja autovuokraukseen, vapaa-ajan assistentin palveluita tai matkavakuutus. Käyttämällä hieman aikaa eri ominaisuuksien tarkasteluun löytyy esimerkiksi edullisin luottokortti, mieleisesi koroton maksuaika tai paras luottokortti matkustamiseen.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Luottokortin luoton vaihto kulutusluottoon voi tulla halvemmaksi

Luottokortti kannattaa aina kilpailuttaa, sillä hinnoissa on huomattavasti eroja. Esimerkiksi helmikuussa 2021 tehdyn luottokortti- ja osamaksusopimus vertailun mukaan luottokorttien kustannuksissa voi olla paljonkin eroja.

Luottokortti on kuitenkin vain yksi lainamuoto, ja esimerkiksi kulutusluoton saattaa saada halvemmilla koroilla. Tällä hetkellä kulutusluoton korot alkavat noin 4 prosentista, kun taas luottokortin korko voi olla lähemmäs 20 %.

Voit kilpailuttaa kulutusluoton hankintaasi varten ja vertailla, tuleeko se halvemmaksi kuin käytössäsi oleva luottokortti. Näet vertailusta heti, että onko luottoasi halvempaa lainaa tarjolla jollakin yhteistyökumppaneillamme.

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu ilmaiseksi kotimaisen Sortterin verkkopalvelussa.

Kilpailuta lainasi seuraavasti:

 1. Selvitä haettava lainasumma.
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä se.
 3. Voit saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä pankeilta ja rahalaitoksilta.
 4. Vertaile ja valitse itsellesi edullisin luotto.
 5. Hyväksy mieleisesi lainatarjous ja allekirjoita sopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 6. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa samana päivänä.

Vertaile luottokortti tai kulutusluotto ilmaiseksi Sortterin vertailupalvelussa.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin