Joustoluottoon voi hakea korotusta
Takaisin blogiin

Tiesitkö, että joustoluottoon on mahdollista hakea korotusta?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava tapa rahoittaa elämässä ilmaantuvia menoja ja hankintoja. Voit halutessasi pitää esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia tai hakea aiemmin sovittuun luottoon korotusta.

Erilaisia lainatuotteita on olemassa lukuisia, joten joustoluotto ei välttämättä ole kaikille tuttu.

Kulutusluotto ja joustoluotto ovat esimerkkejä vakuudettomista lainoista. Niiden välisen eron voi tiivistää esimerkiksi siihen, että joustoluottoa voi nostaa haluamillaan summilla joustavasti useassa erässä. 

Esimerkiksi 3 000 euron lainasummasta voi nostaa kerralla 100 euroa  tai 1 500 euroa, jolloin loput lainasummasta jäävät nostettavaksi myöhäisempään ajankohtaa varten. Joustoluottoa haetaan halutulla maksimilimitillä, joka on yleensä muutamia tuhansia euroja.

Joustoluottoon voi myös tehdä muutoksia 

Joustoluoton joustavuus tuo turvaa elämän yllättäviin tilanteisiin. Mikäli esimerkiksi työttömyyden myötä joudut sopeuttamaan taloutesi menoja, voit pankin asettamien ehtojen puitteissa tehdä lainaasi muutoksia ilman, että lainasopimusta tarvitsee neuvotella uudestaan.  

Joustoluotto eli joustolimiitti voidaan siis räätälöidä vastaamaan lainanhakijan kulloistakin elämäntilannetta. Monet pankit tarjoavat esimerkiksi mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin, jolloin lainasta maksetaan vain korot ja pankin mahdollisesti perimät tilinhoitomaksut.

Muita muutoksia voivat olla esimerkiksi eräpäivän siirto, maksuerän suuruuden muuttaminen tai olemassa olevan joustoluoton lainasumman korottaminen.

Miten joustoluoton korottaminen sitten onnistuu? 

Tarvitsetko sittenkin enemmän lainaa kuin alun perin ajattelit? Lisärahoitusta harkitsevan laina-asiakkaan kannalta on hienoa, että monet pankit tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden korottaa olemassa olevaa joustoluottoa ilman ylimääräisiä neuvotteluita pankin edustajien kanssa. 

Luoton korottamisen voi yleensä tehdä kätevästi itsepalveluna verkossa tai pankin asiakaspalvelun avustamana. 

Mahdollisuudet lainan korottamiseen ja muutosten tekemiseen riippuvat aina pankista ja sen käytännöistä. Tässä tekstissä teemme vertailun, miten muutosten tekeminen onnistuu kahden suuren rahoituslaitoksen Nordean ja OP:n laina-asiakkaana.

Muutokset Nordean joustoluottoon 

Nordean laina-asiakas voi halutessaan hakea joustoluottoonsa korotusta ilman lisäkuluja. Lainasumman korottaminen onnistuu kätevästi itsepalveluna Nordean verkko- tai mobiilipankissa Korota luottoa -painikkeella. 

Korotushakemuksen jälkeen pankki tekee lainapäätöksen nopeasti ja laina maksetaan asiakkaan tilille välittömästi luoton myöntämisen jälkeen.

Myös joustoluoton maksuohjelman muuttaminen käy helposti verkko- tai mobiilipankissa milloin tahansa. Maksuohjelmaan voi tehdä joustoluoton korotuksen lisäksi seuraavia muutoksia: 

  • Valita kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa
  • Muuttaa kuukausierän suuruutta
  • Siirtää eräpäivää
  • Tehdä ylimääräisen lyhennyksen

Muutokset OP:n joustoluottoon 

Nordean tapaan myös Osuuspankki tarjoaa mahdollisuuden korottaa joustoluottoa maksuttomasti heidän verkko- tai mobiilipankissaan. Palveluissa voi tehdä itsenäisesti myös muita muutoksia luoton suunnitelmaan:

  • Muuttaa lainan maksuerän suuruutta
  • Siirtää eräpäivää 
  • Valita yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa
  • Tehdä ylimääräisen lyhennyksen

Huomioithan, että mikäli olet hakenut joustoluottoa OP-mobiilissa, sinun täytyy soittaa pankin asiakaspalveluun, mikäli haluat tehdä muutoksia luoton suunnitelmaan.

Miten joustoluoton korko määräytyy? 

Joustoluottojen korot vaihtelevat eri pankkien välillä. Ei siis kannata ihmetellä, mikäli tuttavasi ottama joustoluotto on ehdoiltaan erilainen kuin sinun ottamasi joustoluotto. Joustoluotto, kuten useimmat luotot, määräytyvät henkilökohtaisesti.

Joustoluottojen  korot vaihtelevat pankista ja lainanhakijasta riippuen noin 4 prosentista aina 20 prosenttiin saakka alkuvuodesta 2022.

Ensisijaisesti korkoprosentti määräytyy pankin tekemän riskiarvion perusteella. Mitä parempi lainanhakijan taloudellinen tilanne on, sitä paremmilla ehdoilla pankit voivat luoton myöntää.

Lainaa hakiessa kannattaa kuitenkin aina olla tarkkana ja kiinnittää huomiota nimelliskoron sijaan todelliseen vuosikorkoon

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset

Mistä tietää, onko lainan korko liian korkea? Jokaisen lainanhakijan kannattaa tutustua termiin nimeltä todellinen vuosikorko, joka summaa yhteen kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten nimelliskoron, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot. 

Esimerkiksi lainan nimelliskorko voi olla houkuttelevan pieni, mutta katsaus todelliseen vuosikorkoon paljastaa lainan olevan huomattavasti oletettua kalliimpi. Kun siis valitset joustoluottosi todellisen vuosikoron perusteella, voit varmistua siitä, ettet saa ikäviä yllätyksiä korkeiden korkojen ja käsittelymaksujen muodossa.   

Miten sitten voit löytää juuri sinun tarpeitasi vastaavan edullisen luoton? Paras keino välttää liian korkeat lainamaksut on kilpailuttaa eri pankkien lainat. Lainat voi kilpailuttaa joko itse tai käyttää internetin ilmaisia lainavertailupalveluita.

Kilpailuta joustoluotto ilmaiseksi

Joustoluotto tarjoaa nimensä mukaisesti joustavaa apua monenlaisten menojen ja hankintojen rahoittamiseen. Joustavuutensa ansiosta se on toimiva ratkaisu esimerkiksi opiskelijan, eläkeläisen, työttömän tai perheellisen lisäkassaksi tai pienempien hankintojen tekemiseen. 

Kilpailuttamalla lainat voit löytää edullisen lainan tarpeisiisi, mutta vertailun tekeminen itsenäisesti on usein hidasta ja aikaa vievää. Mikäli haluatkin löytää edullisen lainan mahdollisimman vähällä vaivalla, kannattaa harkita Sortterin aina ilmaista lainavertailupalvelua. 

Joustoluoton hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti Sortterin avulla nopeasti ja turvallisesti verkossa ilman piilokuluja tai muita ikäviä yllätyksiä.

Sortterin lainavertailun käyttäminen on helppoa

Edullista joustoluottoa etsiessäsi sinun kannattaa kokeilla Sortterin ilmaista joustoluottolaskuria, joka arvioi elämäntilanteeseesi sopivan kuukausierän määrän. Tämän jälkeen voit lähettää lainahakemuksen, jonka täyttäminen vie sinulta vain muutaman minuutin. 

Lähetettyäsi hakemuksen kilpailutamme luotot pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista ilmaiseksi. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa, joten voit rauhassa harkita eri vaihtoehtojen välillä.

Ainoana toimijana Suomessa Sortter on sitoutunut noudattamaan reilun lainavertailun periaatteita, joten voit varmistua lainavertailun tapahtuvan sinun etusi edellä. 

Tutustu palvelumme jo tänään ja löydä edullinen joustoluotto tarpeisiisi.

Lue lisää

Takaisin blogiin