Sortterin blogi

Autolaina vai autorahoitus

Autolaina, autorahoitus vai leasing? Erot ja todelliset kulut

Koventunut kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on näkynyt erilaisten autolainojen ja auton rahoitusvaihtoehtojen yleistymisessä. Vertailemalla eri rahoitusvaihtoehtoja, pystyt selvittämään, mikä on sinulle paras tapa rahoittaa auton hankinta – autolaina, autorahoitus vai leasing?

Kulutusluotot

Kaksi asiaa, jotka jokaisen tulisi ymmärtää oman pankkinsa kanssa asioidessa

Kulutusluotot ja lainat otetaan usein vanhasta tottumuksesta omasta pankista, vaikka markkinoilta saattaisi löytyä yksityinen rahoitusyhtiö tai vaihtoehtoinen pankki, jonka lainatarjous on eduiltaan parempi kuin oman kotipankin lainatarjous.

Lainojen käsitteet

Lainojen ja luottojen ABC

Euribor, akordi, annuiteettilaina, marginaali, prime-korko ja luottokelpoisuus. Lainaa hakiessasi saatat törmätä pankki- ja rahoitusalan sanastoon, joka ei aina ole sieltä kaikkein selkeimmästä päästä. Kokosimme sinulle kattavan sanaston rahoitusalan yleisimmistä käsitteistä.

Rahoituspalveluiden kilpailutus

Tutkimus: suomalaiset eivät kilpailuta rahoituspalveluita

Yhä useampi ostopäätös alkaa erilaisilta vertailusivustoilta. Oli kyse ulkomaanmatkasta, uudesta kodinkonehankinnasta tai kodintekstiileistä, kuluttajat käyttävät aktiivisesti erilaisia vertailusivuja ostopäätöksen tukena. Suomalaiset eivät kuitenkaan juuri kilpailuta tai vertaile tarjolla olevia vaihtoehtoja turvautuessaan rahoituspalveluihin, selviää Sortterin teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.