Vuokravakuuslaina

Uudesta asunnosta haaveileva joutuu usein miettimään, mistä järjestää riittävän vuokravakuuden. Pahimmassa tapauksessa unelmien asunto saattaa jäädä saamatta riittämättömän vuokravakuuden vuoksi.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
47 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 47 €, takaisinmaksettava summa 2 791 € sekä todellinen vuosikorko on 14,91 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 47 €, takaisinmaksettava summa 2 791 € sekä todellinen vuosikorko on 14,91 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Uudesta asunnosta haaveileva joutuu usein miettimään, mistä järjestää riittävän vuokravakuuden. Pahimmassa tapauksessa unelmien asunto saattaa jäädä saamatta riittämättömän vuokravakuuden vuoksi.

Lainaa takuuvuokraan

Aina omat säästöt eivät riitä takuuvuokran maksamiseen, jolloin voi olla järkevää ottaa lainaa takuuvuokraan. Tällöin on mahdollista hakea vuokravakuutta vastaava summa lainaa. Laina kannattaa kuitenkin kilpailuttaa, jotta saat varmasti edullisen lainatarjouksen.

Kun lainaraha maksetaan tilillesi, voit maksaa vuokravakuuden puolestaan vuokranantajalle ja varmistaa uuden vuokra-asunnon itsellesi. Jos muuton yhteydessä suunnittelet myös sisustavasi tai remontoivasi asuntoa, voit kilpailuttaa koko summan samalla kertaa. Usein hieman suuremmassa lainasummassa on suhteessa pienempi nimelliskorko.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 386 arvosteluun.
powered by

Takuuvuokra eli vuokravakuus

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan useimmiten vuokranantajan tilille ikään kuin vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran, mahdollisen ilkivallan tai rikkoutumisten varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Takuuvuokran lisäksi maksetaan yleensä myös ensimmäisen asumiskuukauden vuokra. Yhteensä siis uuteen vuokra-asuntoon muuttavalta voidaan pyytää jopa neljän kuukauden vuokraa vastaava summa.

Näin kilpailutat vuokravakuuslainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Vuokravakuuden palauttaminen

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä edellyttäen sitä, että asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti tehty loppusiivous tai tahallinen ilkivalta ovat asioita, joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Esimerkki vuokravakuuden palauttamisesta

Vuokravakuus on 1 000 euro, mikä on maksettu vuokranantajan tilille. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja joutuu uusimaan asunnosta rikkoutuneen oven, sillä oveen on tullut reikä. Oven korjaaminen kustantaa vuokranantajalle 240 euroa, joten vuokranantaja voi vähentää kulut vuokravakuudesta, koska ovi on rikkoutunut asukkaan huolimattomuuden vuoksi. Siten vuokralaiselle maksetaan takuuvuokran palautuksen yhteydessä jäljelle jäävä loppuosa eli 670 euroa. 

Vuokravakuus on ikään kuin vuokralaisen omaa rahaa, joka on säilytyksessä vuokranantajan tilillä. Vuokravakuus kannattaa aina maksaa erilliselle vuokravakuustilille, sillä rahasumma voi kasvattaa korkoa vuosien aikana. Vuokravakuustiliä kannattaa tiedustella pankista.

Vuokranantaja voi käyttää vuokravakuutta esimerkiksi seuraaviin asioihin:

 • asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen
 • maksamattomien vuokrien kuittaamiseen
 • laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Vuokravakuuslaina auttaa, jos omia säästöjä ei ole

Vuokravakuuslainassa ideana on ottaa lainaa, mikäli omia säästöjä ei ole kertynyt tarpeeksi. Toisinaan elämäntilanne saattaa muuttua äkisti ja asumistilanne muuttua. On hyvä olla taloudellinen puskuri säästettynä yllättäviä tilanteita varten, mutta harvalla on useita tuhansia euroja säästössä tilillä. Vuokravakuus voi olla esimerkiksi 1 200 euroa.

Vuokravakuuslainan voi maksaa pois itselleen sopivissa kuukausierissä. Vuokravakuuslaina on vakuudetonta lainaa, joten sen hakemiseen ei tarvitse lainaneuvotteluita tai takaajia. Lainan voi myös maksaa takaisin ennenaikaisesti, jolloin vältyt kasvavilta lainakuluilta.

Vuokralaisen on järkevintä pyrkiä pitämään vuokrattu asunto mahdollisimman hyvässä kunnossa, jotta vuokravakuus voidaan palauttaa hänelle täysimääräisenä. Saat vuokravakuuden takaisin muutettuasi pois vuokra-asunnosta ja vuokranantajan lopputarkastuksen tekemisen jälkeen.

Sopivan vuokravakuuslainan valinta

Sopiva vuokravakuuslaina rakentuu siten, että kuukausierät pysyvät järkevän kokoisina. Jos toiveena on, että lainan kuukausierä on mahdollisimman pieni, lainan voi valita pitkällä takaisinmaksuajalla.

On kuitenkin hyvä huomioida, että pitkä laina-aika usein kasvattaa merkittävästi lainakustannuksia, sillä korko ja kulut juoksevat kuukausittain, mutta laina ei juurikaan lyhene.

Vuokravakuuslainan, kuten minkä tahansa muun lainan, takaisinmaksu on kuitenkin mahdollista tehdä ennenaikaisesti. Voit maksaa kuukausittain suurempia summia takaisin tai maksaa koko lainan kerralla pois. Kannattaa kuitenkin tiedustella etukäteen lainanantajalta, että aiheuttaako ennenaikainen takaisinmaksu erityisiä maksuja.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Stina Söder
  28.9.2023 7.36.03

  Erinomainen palvelu!

 • profile image
  Janne-Pekka Huuhtanen
  27.9.2023 7.23.18

  Nopeaa ja helppoa.

 • profile image
  Blaster oque
  20.9.2023 8.25.48

  Moi nopea päätös tulot 👍🏽

 • profile image
  Kancharin Kauhio
  19.9.2023 5.27.37

  Kiitos paljon avusta

 • profile image
  Teuvo Multanen
  16.9.2023 21.13.10

  Sain kauttanne maksettua yhden lainan

Mistä vuokravakuuslaina kannattaa ottaa?

Vuokravakuuteen käytettävää lainaa voi nostaa useammasta eri pankista tai rahoitusyhtiöstä. Vuokravakuuslaina kannattaa kuitenkin kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Voit kilpailuttaa lainan itse kysymällä tarjouksia eri pankeista tai käyttämällä esimerkiksi kotimaisen Sortterin ilmaista lainavertailupalvelua.

Kilpailuta vuokravakuuslaina ja valitse edullisin

Laina heti tilille – jopa samana päivänä

Vuokravakuuslainan kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on helppo ja nopeaa. Lainanantaja maksaa usein rahat sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen heti tilille – jopa samana päivänä.

 1. Selvitä tarkka vuokravakuussumma ja mahdolliset muut kulut, kuten sisustamiseen tai muuttoon liittyvät kulut.
 2. Laske tulot ja menot – selvitä paljonko voit lyhentää lainaa kuukausittain.
 3. Lähetä lainahakemus Sortterin vertailupalvelussa.
 4. Vertaile saamiasi lainatarjouksia.
 5. Hyväksy tai hylkää sopivin lainatarjous.
 6. Toimita vaadittavat todistukset ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla.
 7. Maksa lainan saatuasi vuokravakuus vuokranantajalle tai avaa vuokravakuustili pankissa.
 8. Maksa lainaa sovituissa kuukausierissä lainanantajalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vuokravakuuslainasta

 • Vuokravakuus on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajalle mahdollisten sopimusrikkomusten varalle. Vuokravakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokra-asunto on kunnossa.

 • Vuokravakuuslaina on mikä tahansa vakuudeton laina, joka nostetaan pääasiassa vuokravakuuden maksamista varten.

 • Ei, vuokravakuus on vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa. Vuokravakuuslainan kustannukset ovat aina henkilökohtaiset, joten lainanantajat tekevät sinulle aina räätälöidyn lainatarjouksen.

 • Vuokravakuuslaina on vakuudetonta lainaa, joten et tarvitse takaajia tai vakuuksia sen hakemiseen. Seuraavat kriteerit tulee kuitenkin täyttää, sillä sinun tulee olla: yli 20-vuotias, säännölliset tulot ja moitteeton maksuhistoria.

 • Vuokravakuuslaina on vakuudeton kulutusluotto ja sen voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa lainaehdoissa.

 • Sortterin avulla vertaat kattavasti useiden pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset. Vertailussamme edullisimman vuokravakuuslainan valitseminen on helppoa ja nopeaa.

 • Sinulle tehdyt lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, riippuen lainanantajasta. Tarjousten voimassaoloaika on ilmoitettu selkeästi jokaisen tarjouksen yhteydessä.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Lainaa vuokravakuuteen – muista ainakin nämä

Laina vuokravakuutta varten on vakuudeton laina, jolla maksetaan vuokra-asunnon vuokravakuus. Vuokravakuus, kuten mikä tahansa laina, kannattaa aina kilpailuttaa.

Voit kilpailuttaa lainan itse kysymällä tarjouksia eri pankeista tai lähettämällä yhden hakemuksen esimerkiksi Sortterin vertailupalvelussa. Sortter on kotimainen vertailupalvelu ja yksi Suomen kattavimmista vertailijoista. Voit saada palvelussamme useita lainatarjouksia, ja valita itsellesi edullisen lainan.

Sortterin vertailupalvelu on aina ilmainen ja etkä sitoudu mihinkään. Lainan kilpailuttaminen ei vaadi lainasopimuksen allekirjoittamista – voit siis hyväksyä tai hylätä saamasi lainatarjoukset.

Vuokravakuuslainan hakeminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta - lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Helppoa - hae lainaa netistä ja tavoita luotonmyöntäjät yhdellä hakemuksella
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?