Vuokravakuuslaina takuuvuokran kattamiseen

Uudesta asunnosta haaveileva joutuu usein miettimään, mistä järjestää riittävän vuokravakuuden. Pahimmassa tapauksessa unelmien asunto saattaa jäädä saamatta riittämättömän vuokravakuuden vuoksi. Tällöin vuokravakuuslaina on kannattava vaihtoehto vuokravakuuden maksamiseen. Kilpailuttamalla vuokravakuuslainan, voi löytää myös edullisen vaihtoehdon. 

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
45 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 45 €, takaisinmaksettava summa 2 676 € sekä todellinen vuosikorko on 12,81 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 45 €, takaisinmaksettava summa 2 676 € sekä todellinen vuosikorko on 12,81 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Uudesta asunnosta haaveileva joutuu usein miettimään, mistä järjestää riittävän vuokravakuuden. Pahimmassa tapauksessa unelmien asunto saattaa jäädä saamatta riittämättömän vuokravakuuden vuoksi. Tällöin vuokravakuuslaina on kannattava vaihtoehto vuokravakuuden maksamiseen. Kilpailuttamalla vuokravakuuslainan, voi löytää myös edullisen vaihtoehdon. 

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Millainen lainatuote vuokravakuuslaina on?

Omat säästöt eivät aina riitä takuuvuokran maksamiseen. Vuokravakuuden määrä voi kuitenkin olla enimmillään kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa. 

Vuokravakuuslaina mahdollistaa takuuvuokran maksamisen. Se on vakuudeton kulutusluotto, jonka avulla voit varmistaa unelmien vuokrakodin itsellesi maksamalla vuokranantajan edellyttämän takuuvuokran. Lähes kaikkiin vuokra-asuntoihin tarvitaan vuokravakuus.

Vuokravakuuslaina lyhyesti:

 • Lainaa vuokravakuuden maksamista varten.
 • Joustava takaisinmaksuaika – voit maksaa itsellesi sopivissa kuukausierissä.
 • Voit maksaa lainan takaisin myös ennenaikaisesti, jolloin säästyt kasvavilta lainakuluilta.
 •  Vakuudeton laina eli et tarvitse lainaa varten vakuuksia tai takaajia.

Muistathan, että myös vuokravakuuslainat kannattaa aina kilpailuttaa. Jos muuton yhteydessä suunnittelet myös sisustavasi tai remontoivasi asuntoa, voit kilpailuttaa koko summan samalla kertaa. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Kuka voi hakea vuokravakuuslainaa? 

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan useimmiten vuokranantajan tilille ikään kuin vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran, mahdollisen ilkivallan tai rikkoutumisten varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vuokranantajien tavoin myös pankit ja rahoituslaitokset pyrkivät suojautumaan erilaisilta riskeiltä. Sen vuoksi useimmilla pankeilla on tiukat luotonmyöntökriteerit, jotka perustuvat asiakkaan luotto- ja maksuhistoriaan.

Voit hakea vuokravakuuslainaa, mikäli:

 • Olet yli 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa

Vuokravakuuden palauttaminen

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mutta tämä edellyttää, että asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti tehty loppusiivous tai tahallinen ilkivalta ovat asioita, joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Vuokravakuus on ikään kuin vuokralaisen omaa rahaa, joka on säilytyksessä vuokranantajan tilillä. Vuokravakuus kannattaa aina maksaa erilliselle vuokravakuustilille, sillä rahasumma voi kasvattaa korkoa vuosien aikana. Vuokravakuustiliä kannattaa tiedustella pankista.

Vuokranantaja voi käyttää vuokravakuutta esimerkiksi:

 • Asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen
 • Maksamattomien vuokrien kuittaamiseen
 • Laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen

Esimerkki vuokravakuuden palauttamisesta

Vuokravakuus on 1 000 euroa, joka on maksettu vuokranantajan tilille. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja joutuu uusimaan asunnosta rikkoutuneen oven, sillä oveen on tullut reikä. Oven korjaaminen kustantaa vuokranantajalle 240 euroa, joten vuokranantaja voi vähentää kulut vuokravakuudesta, koska ovi on rikkoutunut asukkaan huolimattomuuden vuoksi. Siten vuokralaiselle maksetaan takuuvuokran palautuksen yhteydessä jäljelle jäävä loppuosa eli 760 euroa.

Näin kilpailutat vuokravakuuslainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Vuokravakuuslainan ehdot – valitsenko lyhyen vai pitkän maksuajan?

Vuokravakuuslainan kuukausieriä kannattaa pohtia huolellisesti. Jos toiveena on, että lainan kuukausierä on mahdollisimman pieni, lainan voi valita pitkällä takaisinmaksuajalla.

On kuitenkin hyvä huomioida, että pitkä laina-aika usein kasvattaa lainakustannuksia, sillä korko ja kulut juoksevat kuukausittain, mutta laina ei juurikaan lyhene.

Vuokravakuuslainan, kuten minkä tahansa muun vakuudettoman lainan, takaisinmaksu on kuitenkin mahdollista tehdä ennenaikaisesti. Voit maksaa kuukausittain suurempia summia takaisin tai maksaa koko lainan kerralla pois. Kannattaa kuitenkin tiedustella etukäteen lainanantajalta, että aiheuttaako ennenaikainen takaisinmaksu erityisiä maksuja.

Vertailussamme mukan olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Usein kysyttyjä kysymyksiä vuokravakuuslainasta

 • Vuokravakuus on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajalle mahdollisten sopimusrikkomusten varalle. Vuokravakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokra-asunto on kunnossa.

 • Vuokravakuus on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajalle mahdollisten sopimusrikkomusten varalle. Vuokravakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokra-asunto on kunnossa ja jos vuokrat on maksettu sopimuksen mukaan.

 • Vuokravakuuslaina on mikä tahansa vakuudeton laina, joka nostetaan pääasiassa vuokravakuuden maksun suorittamista varten.

 • Ei, vuokravakuus on vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa. Vuokravakuuslainan kustannukset ovat aina henkilökohtaiset, joten lainanantajat tekevät sinulle aina räätälöidyn lainatarjouksen. Vuokravakuuslainan korko voi olla 4–15 % lisättynä viitekorolla.

 • Vuokravakuuslaina on vakuudetonta lainaa, joten et tarvitse takaajia tai vakuuksia sen hakemiseen. Sinun tulee olla yli 20-vuotias, saada säännöllisiä tuloja ja sinulla tulee olla moitteeton maksuhistoria.

 • Vuokravakuuslainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti 4–15 % lisättynä viitekorolla. Lopulliseen korkotasoon vaikuttavat muun muassa haettu lainasumma, laina-aika ja lainanhakijan taloudellinen tilanne. Yleinen periaate on, että mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä edullisemman lainan voit saada.

  Lainaa haettaessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko on tunnusluku, joka paljastaa kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten korot, avausmaksun ja tilinhoitopalkkiot.

 • Vuokravakuuslaina on vakuudeton kulutusluotto ja sen voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa.

 • Sortterin avulla vertaat kattavasti useiden pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset. Vertailussamme edullisen / vertailun edullisimman vuokravakuuslainan valitseminen on helppoa ja nopeaa.

 • Sinulle tehdyt lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, riippuen lainanantajasta. Tarjousten voimassaoloaika on ilmoitettu selkeästi jokaisen tarjouksen yhteydessä. Lainatarjoukset on tarvittaessa mahdollista hakea uudelleen niiden umpeutumisen jälkeen Sortterin palvelussa.

  1. Lähetä lainahakemus vuokravakuutta vastaavalle summalle Sortterin palvelussa
  2. Vertaile saamasi lainatarjoukset ja valitse tarpeitasi vastaava edullinen laina
  3. Toimita vaadittavat todistukset ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla

Kilpailuta vuokravakuuslaina ja löydä edullinen laina vertailusta

Tiesitkö, että vuokravakuuslainojen välillä voi olla suuria eroja eri pankkien välillä? Lainat kannattaa siis aina kilpailuttaa, jotta löydät varmasti lainamarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta – lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti. Rahat maksetaan tilillesi parin arkipäivän kuluessa.
 • Helppoa – hae lainaa netistä ja tavoita luotonmyöntäjät yhdellä hakemuksella
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa.

Kilpailuta vuokravakuuslaina ja valitse edullisin

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.