Vuokravakuuslaina

Uudesta asunnosta haaveileva joutuu usein miettimään, mistä järjestää riittävän vuokravakuuden. Pahimmassa tapauksessa unelmien asunto saattaa jäädä saamatta riittämättömän vuokravakuuden vuoksi.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta

Yleistiedot

45 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot

Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 45 €, takaisinmaksettava summa 2 676 € sekä todellinen vuosikorko on 12,81 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,3
  Perustuu 76 arvosteluun.
  powered by

Lainaa takuuvuokraan

Helppo tapa on ottaa lainaa takuuvuokraan. Tällöin nostetaan vuokravakuutta vastaava lainasumma esimerkiksi kilpailutettuna kulutusluottona, jonka avulla maksetaan vuokravakuus vuokranantajalle. Jos muuton yhteydessä suunnittelee myös sisustavansa tai remontoivansa asuntoa, voi sopivan yhteissumman kilpailuttaa ja nostaa yhtenä lainana.

Takuuvuokra eli vuokravakuus

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan useimmiten vuokranantajan tilille ikään kuin vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran, mahdollisen ilkivallan tai rikkoutumisten varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Takuuvuokran lisäksi maksetaan yleensä myös ensimmäisen asumiskuukauden vuokra. Yhteensä siis uuteen vuokra-asuntoon muuttavalta voidaan pyytää jopa neljän kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vuokravakuuden palauttaminen

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä edellyttäen, että asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti tehty loppusiivous tai tahallinen ilkivalta ovat asioita, joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Esimerkkitilanteessa vuokranantajalle on maksettu 1 000 euron vuokravakuus. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja joutuu uusimaan asunnosta rikkoutuneen oven. Vuokranantaja voi vähentää takuuvuokrasta 240 euroa oven korjaamiseen, koska ovi on rikkoutunut asukkaan huolimattomuuden vuoksi. Siten vuokralaiselle maksetaan takuuvuokran palautuksen yhteydessä jäljelle jäävä loppuosa, eli 670 euroa. 

Vuokravakuus on ikään kuin vuokralaisen omaa rahaa, joka on säilytyksessä vuokranantajan tilillä. Vuokranantaja voi käyttää rahaa esimerkiksi:

 • Asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen.
 • Maksamattomien vuokrien kuittaamiseen.
 • Laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen.

Vuokravakuuslaina on rahan maksamista itselle

Vuokravakuuslainassa ideana on ottaa lainaa, esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa, vuokravakuutta varten. Vuokravakuus voi olla vaikkapa 1 000 euroa. Vuokraaja saa summan takaisin itselleen poismuuton yhteydessä, jos hän on maksanut vuokravakuuslainan pois ennen asunnon vaihtoa.

Vuokralaisen onkin järkevintä pyrkiä pitämään vuokrattu asunto mahdollisimman hyvässä kunnossa, jotta vuokravakuus voidaan palauttaa hänelle täysimääräisenä.

Sopivan vuokravakuuslainan valinta

Sopiva vuokravakuuslaina rakentuu siten, että kuukausierät pysyvät järkevän kokoisina. Jos toiveena on, että laina vaikuttaa mahdollisimman vähän omaan kuukausibudjettiin, lainan voi valita pitkällä takaisinmaksuajalla.

Tässä tapauksessa laina lyhenee hitaammin, mutta pois muutettaessa takuuvuokraan käytetyn rahasumman saa takaisin, jolloin on mahdollista maksaa loputkin lainasta kerralla pois. Vuokravakuuslainan voi toki maksaa suuremmissakin erissä takaisin, jos omassa taloudessa on joustovaraa. Tällöin poismuuton yhteydessä saa suuremman osan takuuvuokrasta omaan käyttöön vaikkapa uuden asunnon takuuvuokraan.

Mistä vuokravakuuslaina kannattaa ottaa?

Vuokravakuuteen käytettävää lainaa voi nostaa useammasta eri pankista tai rahoitusyhtiöstä. Kuinka sitten selvittää itselleen parhaan luotonmyöntäjän ja parhaan lainatarjouksen? Sen voi tehdä kotimaisen Sortterin lainavertailussa!

Näin vuokravakuuslaina kilpailutetaan

Vuokravakuuslainan kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on helppo ja suoraviivainen prosessi:

1. Selvitä tarkka vuokravakuussumma ja mahdolliset muut kulut, kuten sisustamiseen liittyvät kulut.

2. Laske tulot ja menot – selvitä paljonko voit lyhentää lainaa kuukausittain.

3. Kilpailuta laina Sortterin lainavertailussa.

4. Nosta itsellesi sopivin laina.

5. Maksa lainaa sovituissa kuukausierissä.

Kysymyksiä ja vastauksia vuokravakuudesta

Mikä on vuokravakuus?

Vuokravakuus on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajalle mahdollisten sopimusrikkomusten varalle. Vuokravakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokra-asunto on kunnossa.

Mikä on vuokravakuuslaina?

Vuokravakuuslaina on mikä tahansa laina, joka nostetaan pääasiassa vuokravakuuden maksamista varten.

Onko vuokravakuuslaina kalliimpi kuin muut lainat?

Ei, vuokravakuuden maksamiseen käytetään perinteisiä lainatuotteita, kuten kulutusluottoa.

Tarvitseeko vuokravakuuslaina takaajia tai vakuuksia?

Useimmiten vuokravakuuteen käytettävät lainat ovat melko pieniä, jolloin takaajia tai vakuuksia ei tarvita.

Lainaa vuokravakuuteen – muista ainakin nämä

Laina vuokravakuutta varten on laina, jolla maksetaan vuokra-asunnon vuokravakuus.

Laina on useimmiten vakuudeton kulutusluotto tai jokin muu lainatuote, joka nostetaan pääasiassa asunnon takuuvuokran maksamista varten.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.