Valitse lainasumma

2000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
43€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Lainaa takuuvuokraan

Helppo tapa on ottaa lainaa takuuvuokraan. Tällöin nostetaan vuokravakuutta vastaava lainasumma esimerkiksi kilpailutettuna kulutusluottona, ja sen avulla maksetaan vuokravakuus vuokranantajalle. Mikäli muuton yhteydessä suunnittelee myös sisustavansa tai remontoivansa asuntoa, voi koko tarvitun yhteissumman nostaa kilpailuttaa ja nostaa yhtenä lainana.

Takuuvuokra eli vuokravakuus

Takuuvuokra on rahasumma, joka maksetaan useimmiten vuokranantajan tilille ikäänkuin vakuudeksi vuokratun asunnon kuukausivuokran sekä mahdollisen ilkivallan tai rikkoutumisten varalle. Useimmiten takuuvuokran suuruus on 2-3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Takuuvuokran lisäksi usein tulee maksettavaksi itse ensimmäisen kuukauden vuokra. Yhteensä siis uuteen vuokra-asuntoon muuttavalta voidaan tarvita jopa neljän kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vuokravakuuden palauttaminen

Vuokravakuudeksi maksettu summa palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli asunto on siinä kunnossa kuin vuokrasopimuksessa on sovittu. Esimerkiksi huonosti tehty loppusiivous, tai tahallinen ilkivalta ovat asioita joiden korjaamiseen voidaan käyttää vuokravakuutta.

Esimerkkitilanteessa vuokranantajalle on maksettu 1000€ vuokravakuus. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja joutuu uusimaan asunnosta rikkoutuneen oven. Koska ovi on rikkoutunut asukkaan huolimattomuuden vuoksi, voi vuokranantaja vähentää takuuvuokrasta oven korjaamiseen kuluneen 240€. Vuokralaiselle maksetaan loppuosa, eli 670€. 

Vuokravakuus on siis vuokralaisen rahaa, joka on säilytyksessä usein vuokranantajan tilillä. Vuokranantaja voi käyttää rahaa esimerkiksi:

-Asunnosta löytyneiden ilkivallan jälkien korjaamiseen

-Maksamattomien vuokrien kuittaamiseen

-Laiminlyödyn loppusiivouksen maksamiseen

Vuokravakuuslaina on rahan maksamista itselle

Vuokravakuuslainassa ideana on ottaa lainaa (esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa) vuokravakuutta varten. Jos vuokravakuus on esimerkiksi sen 1000€, ja sitä varten otettu laina on maksettu pois ennen kuin vuokralainen muuttaa pois, saa asuntoa vaihtaessa tuon kyseisen summan itselleen. Vuokralaisen onkin taloudellisesti järkevintä pyrkiä pitämään vuokrattu asunto mahdollisimman hyvässä kunnossa, jotta vuokravakuus voidaan palauttaa hänelle täysimääräisenä. 

Sopivan vuokravakuuslainan valinta

Sopiva vuokravakuuslaina rakentuu siten, että kuukausierät pysyvät järkevän kokoisina.

Mikäli haluaa mahdollisimman vähän omaan kuukausittaiseen rahamäärään vaikuttavan lainan, voi vuokravakuuslainan ottaa pitkällä maksuajalla. Tässä tilanteessa laina lyhenee hitaammin, mutta toisaalta pois muuttaessa saa takuuvuokraan käytetyn rahasumman takaisin jolloin voi maksaa loput lainasta pois. Mikäli omassa taloudessa on hyvin joustovaraa, voi vuokravakuuslainan maksaa suuremmissa erissä pois. Tällöin pois asunnosta muutettaessa saa suuremman osan takuuvuokrasta omaan käyttöön tai uuden asunnon takuuvuokraan.

Mistä vuokravakuuslaina kannattaa ottaa?

Vuokravakuuteen käytettävää lainaa voi nostaa useammasta eri pankista tai rahoitusyhtiöstä. Kuinka sitten selvittää itselleen parhaan luotonmyöntäjän ja parhaan lainatarjouksen? Suomalaisen Sortterin lainavertailussa

Näin vuokravakuuslaina kilpailutetaan

Vuokravakuuslainan kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on helppo ja suoraviivainen prosessi. 

 1. Selvitä tarkka vuokravakuussumma, sekä mahdolliset esimerkiksi sisustukseen liittyvät kulut.
 2. Laske tulot ja kulut ja selvitä paljonko voit lyhentää lainaa kuukausittain

3.   Kilpailuta laina Sortterin lainavertailussa

4.   Nosta itsellesi sopivin ja edullisin laina.

5.   Maksa lainaa sovituissa kuukausierissä

Kysymyksiä ja vastauksia vuokravakuudesta

K: Mikä on vuokravakuus?

V: Vuokravakuus on rahasumma, joka maksetaan vuokranantajalle mahdollisten sopimusrikkomusten varalle. Vuokravakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä mikäli vuokra-asunto on kunnossa.

K: Mikä on vuokravakuuslaina?

V: Vuokravakuuslaina on mikä tahansa laina, joka nostetaan pääasiassa vuokravakuuden maksamista varten.

K: Onko vuokravakuuslaina kalliimpi kuin muut lainat?

V: Ei, vuokravakuuden maksamiseen käytetään perinteisiä lainatuotteita, kuten kulutusluottoa

K: Tarvitseeko vuokravakuuslaina takaajia tai vakuuksia?

V: Useimmiten vuokravakuuteen käytettävät lainat ovat melko pieniä, jolloin takaajia tai vakuuksia ei tarvita.

Lainaa vuokravakuuteen pähkinänkuoressa

Laina vuokravakuutta varten on laina, jolla maksetaan asunnon vuokravakuus. Laina on useimmiten vakuudeton kulutusluotto tai jokin muu lainatuote, joka nostetaan pääasiassa asunnon takuuvuokran maksamista varten.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.