Tasaerälaina

Tasaerälaina

Kiinteä tasaerälaina on lainamuoto, jossa maksuerät pysyvät samansuuruisina, mutta laina-aika vaihtelee viitekorkojen mukaan.

Mikä on tasaerälaina?

Kiinteä tasaerälaina on lainamuoto, jossa maksuerät pysyvät samansuuruisina, mutta laina-aika vaihtelee viitekorkojen mukaan. Jos viitekorko nousee, maksueriä ei suurenneta, vaan laina-aikaa pidennetään.

Kiinteä tasaerälaina on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää maksuerän suuruuden myös tulevaisuudessa, eikä sinua haittaa, ettet tiedä tarkkaa laina-aikaa.

Tasaerälainan kaikki takaisinmaksuerät ovat yhtä suuria. Mikäli viitekorko nousee, laina-aika pitenee, ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. Lainan takaisinmaksuerä on aina vähintään koron suuruinen.

Jos lainan korko on hyvin alhaalla lainaa nostettaessa, korkojen nousu laina-aikana voi pidentää laina-ajan tarpeettoman pitkäksi, eikä laina lyhene. Tällöin voi olla kannattavaa neuvotella pankin kanssa uudesta maksusuunnitelmasta, sillä muuten korkoja maksettaisiin suhteessa paljon enemmän koko laina-ajalla kuin muissa lainatyypeissä.

Usein kysytyt kysymykset

  • Kiinteä tasaerälaina on lainamuoto, jossa maksuerät pysyvät samansuuruisina, mutta laina-aika vaihtelee viitekorkojen mukaan.

  • Kiinteä tasaerälaina on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää maksuerän suuruuden myös tulevaisuudessa, eikä sinua haittaa, ettet tiedä tarkkaa laina-aikaa.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.