Lainaa 6000 euroa reiluin ehdoin

Hae lainaa 6000 euroa helposti ja läpinäkyvästi. Me kilpailutamme lainat puolestasi lainanantajillamme, jotta saat varmasti vertailumme parhaan tarjouksen.

Valitse lainasumma

6 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
149 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 6 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 149 €, takaisinmaksettava summa 7 137 € sekä todellinen vuosikorko on 9,14 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 6 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 149 €, takaisinmaksettava summa 7 137 € sekä todellinen vuosikorko on 9,14 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae lainaa 6000 euroa helposti ja läpinäkyvästi. Me kilpailutamme lainat puolestasi lainanantajillamme, jotta saat varmasti vertailumme parhaan tarjouksen.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Vakuudetonta lainaa 6000 €

Hae lainaa 6000 euroa helposti ja läpinäkyvästi. Me kilpailutamme sen puolestasi lainanantajillamme, jolloin saat varmasti parhaan tarjouksen.

Onko 6000 euron laina sinulle sopivin? Yllä olevasta laskurista voit säätää lainan suuruutta ja laina-aikaa. Kilpailutamme vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme haetuissa lainoissa laina-aika voi lyhimmillään olla 1 vuotta (12 kk) ja pisimmillään jopa 20 vuotta (240 kk).

Kuukausittainsen lainanlyhennyksen tarkka määrä riippuu lainan suuruudesta ja maksuajasta. Laskurin avulla näet, miten lainasumma ja laina-aika vaikuttavat kuukausierän muodostumiseen. Sortterin lainavertailussa näet selvästi myös sen, kuinka paljon maksettavaa laina-ajalta kokonaisuudessaan kertyy eli paljonko maksat lainan pääoman lisäksi korkoja ja kuluja.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Kaikki lainat kannattaa muistaa kilpailuttaa säännöllisesti – joko itse kysymällä tarjouksia yksittäisistä pankeista tai käyttämällä Sotterin kaltaista ilmaista ja helppokäyttöistä lainavertailupalvelua.

Kulutusluottojen korot vaihtelevat jopa kuukausittain. Lisäksi eri pankeilla on erilaisia kriteereitä luotonmyöntämiselle, jolloin pankit voivat tehdä sinulle keskenään erilaisia lainatarjouksia. Vain kilpailuttamalla uuden tai nykyisen lainasi voit varmistua siitä, että tarjottu laina on mahdollisimman edullinen.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterilla on:

 • Ilmaista – kilpailuttaminen hoituu täysin ilman kuluja
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien kanssa
 • Helppoa – lainahakemuksen täyttö on vaivatonta ja yksi hakemus kilpailuttaa kaikki pankit ja rahoituslaitokset kerralla!
 • Nopeaa – rahat tilille jopa samana päivänä
 • Lainat aina reilulla lainavertailulla

Vertailupalvelussamme voit kilpailuttaa lainan tarpeesi mukaan:

 • Lainasumma 1 000–60 000 €
 • Laina-aika 1–20 vuotta (12–240 kk)

Kuukausittainen lainan lyhennys riippuu lainan suuruudesta ja maksuajasta. Lainalaskurin avulla näet, kuinka kuukausierä muodostuu tarvitsemasi lainasumman ja laina-ajan mukaan. Sortterin lainavertailupalvelussa näet tarkasti myös sen, paljonko maksettavaa laina-ajalta kokonaisuudessaan kertyy eli paljonko maksat lainan pääoman lisäksi korkoja ja kuluja.

Laina-aika esimerkiksi 6000 euron lainassa vaikuttaa kokonaiskustannuksiin seuraavasti:

Lainasumma6000 euroaLainasumma6000 euroaLainasumma
Nimelliskorko7 %Nimelliskorko7 %Nimelliskorko
Avausmaksu0 eAvausmaksu0 eAvausmaksu
Tilinhoitomaksu5 e/kkTilinhoitomaksu5 e/kkTilinhoitomaksu
Takaisinmaksu-aika2 vuottaTakaisinmaksu-aika3 vuottaTakaisinmaksu-aika
Kuukausierä274 eKuukausierä190 eKuukausierä
Kokonaiskustannukset6567 eKokonaiskustannukset6849 eKokonaiskustannukset
Todellinen vuosikorko9,19 %Todellinen vuosikorko9,17 %Todellinen vuosikorko

Mihin 6000 euron laina riittää?

Tyypillisiä käyttötarkoituksia 6000 euron lainalle ovat esimerkiksi lainojen yhdistäminen, moottoripyörän hankinta, häät, sisustus, kodin pintaremontti tai vaikkapa käytetyn auton ostaminen.

Lainojen yhdistäminen

Onko sinulle kertynyt useampi laina monesta eri paikasta? Joskus lainat kannattaa yhdistää yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jotta niiden hoitaminen helpottuu ja selviät vähäisemmillä kuluilla.

Sortter auttaa sinua lainojen yhdistämisessä kilpailuttamalla lainan puolestasi, jolloin voit saada edullisen lainatarjouksen. Näin esimerkiksi päällekkäiset lainanhoitokulut ja tilinhoitomaksut jäävät pois, ja muutenkin lainan takaisin maksaminen vain yhteen paikkaan useamman sijasta voi selkeyttää taloudenpitoa.

Moottoripyörän hankinta

Oletko aina unelmoinut moottoripyörästä? Haaveiletko vapaudesta ja kesäisistä illoista tien päällä? Moni haaveilee, mutta arjessa isomman sijoituksen tekeminen tuntuu joskus mahdottomalta. Ja toki moottoripyörän lisäksi tarvitaan myös kypärä, ajopuku ja tarvittavat vakuutukset.

Kun hankit rahoituksen valmiiksi, voit nopeastikin tehdä valintasi käytettyjen moottoripyörien valikoimasta – niin yksityisiltä myyjiltä kuin yrityksiltä. Näin olet siis käteisostajan asemassa, eikä unelmiesi ajopeli ehdi livahtaa käsistäsi rahoitusmahdollisuuksien selvittämisen aikana.

Häät

Häät ovat rakkauden juhla ja ainutlaatuinen hetki elämässä. Häihin halutaan kutsua kaikki tärkeimmät ihmiset juhlimaan yhdessä hääparin kanssa. Kuluja voi kertyä esimerkiksi hääpaikan tilavuokrasta, ruoasta, juomista, hääpuvusta, koristeluista, ohjelman järjestämisestä sekä häämatkasta.

Joskus suku osallistuu häiden kustannuksiin, mutta nykyään moni pariskunta maksaa häänsä itse. Rahaa saattaa kulua yllättävän paljon, eivätkä säästöt aina riitä. Siksi moni rahoittaakin nykyään unelmiensa häät lainarahalla. Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi ja sinä saat keskittyä unelmahäiden suunnitteluun.

Sisustus

Sisustuksen uusiminen piristää mieltä ja kotia. Usein jo pieni pintaremontti ja kodin tekstiilien uusiminen saa kodin näyttämään jo aivan erilaiselta. Myös lasten kasvaessa tulee usein tarvetta uusia kalusteita tarpeisiin vastaaviksi.

Anna Sortterin kilpailuttaa lainanantajat puolestasi – sinä voit keskittyä värisävyjen suunnittelemiseen ja kalusteiden miettimiseen!

Kodin pintaremontti

Maalia pintaan ja tapetit vaihtoon? Vihdoinkin se uusi lattia? Pienellä pintaremontilla kotisi näyttää taas uudelta ja raikkaalta. Kodin remontointi lisää myös asuntosijoituksesi arvoa. Remontointi kannattaa, mikäli suunnittelet asunnon myyntiä lähiaikoina ja haluat asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan. Sortterin avulla kilpailutat lainanantajat helposti ja voit keskittyä itse remontin suunnitteluun ja toteutukseen.

Käytetyn auton ostaminen

Jos et halua ostaa uutta autoa, mutta vaihtaa vanhan kuitenkin toimivampaan, voi käytetyn auton ostaminen olla oikea ratkaisu. Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa käytetyn auton ostaminen kuin kotipankin tai automyyjän kanssa tehty sopimus.

Sortter auttaa sinua löytämään sinulle sopivan autolainan. Kun sinulla on auton rahoitus valmiina, olet käteisostajan asemassa ja voit ostaa minkä auton haluat niin autokauppojen kuin yksityisten myyjien valikoimista.

Näin kilpailutat lainasi

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Yhdellä hakemuksella jopa 20 lainatarjousta

Oletpa hakemassa minkä kokoista lainaa tahansa, lainatarjous kannattaa aina pyytää useammasta paikasta. Vain niin voit varmistua, että lainasi on mahdollisimman edullinen ja ehdot juuri sinun tilanteeseesi parhaat mahdolliset.

Lainahakemus on nykyisin vaivatonta tehdä netissä. Voit hakea lainaa vaikkapa asuinkaupungissasi sijaitsevan pankin nettisivujen kautta tai omasta verkkopankistasi löytyvän hakemuksen avulla. Tällöin joudut kuitenkin tekemään jokaiselle pankille erillisen lainahakemuksen, sillä eri pankkien järjestelmät eivät – luonnollisesti – keskustele keskenään, vaan hakemus kohdistuu aina suoraan kyseiselle luotonantajalle.

Jos tarpeesi onkin saada lainaa 6000 euroa nopeasti ja helposti, kannattaa kilpailuttaminen tehdä Sortterin lainavertailupalvelussa: täytät vain yhden lainahakemuksen, jonka pohjalta palvelu pyytää tarjouksen kaikilta palveluun hyväksytyiltä lainanantajilta ja rahoituslaitoksilta. Näin sinun ei tarvitse syöttää samoja tietoja moneen kertaan useisiin eri järjestelmiin, vaan palveluun hyväksytyt luotonantajat pääsevät hyödyntämään suoraan palveluun antamiasi tietoja.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kuka voi saada lainaa 6000 euroa?

Koska hakemuksen täyttäminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista, eikä hakeminen vielä sido sinua mihinkään, voit huoletta tehdä 6000 euron lainan kilpailutushakemuksen Sortterin lainavertailupalvelussa. On kuitenkin muutamia seikkoja, jotka sinun on hyvä huomioida lainaa hakiessasi:

 • Osassa pankeista lainaa myönnetään pääsääntöisesti vähintään 20-vuotiaalle aikuiselle, mutta toisista jo täysi-ikäinen voi saada lainaa; asia selviää vain hakemuksen jättämällä 
 • Lainan saamiseen vaaditaan säännölliset tulot, kuten palkka tai eläke
 • Maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen
 • Saadaksesi lainan sinun täytyy asua pysyvästi Suomessa ja sinulla on oltava tili suomalaisessa pankissa
 • Lainaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan hakea yhdessä toisen henkilön eli yhteishakijan kanssa: pankit voivat myöntää lainan edullisemmalla korolla, jos lainalla on yhden sijasta kaksi takaisinmaksajaa 

Luottopäätökset perustuvat kuitenkin aina kokonaisarviointiin. Jos siis olet aivan urasi alussa, olet aivan hiljattain vaihtanut työpaikkaa, tai elämässäsi on juuri ennen lainan hakemista tapahtunut muita suuria muutoksia, voi olla, että lainaa voi olla haastavaa saada. Tällöin kannattaakin pyrkiä vakiinnuttamaan tilanne, odottaa muutamia kuukausia ja huolehtia sinä aikana raha-asioistaan moitteettomasti, ja laittaa hakemus sitten uudestaan.

Henkilökohtainen lainatarjous 6000 euron lainalle

Pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset perustuvat aina kokonaisarvioon. Niinpä esimerkiksi omasta pankista saatu tarjous voi olla hyvin erilainen itselle kuin jopa puolisolle. Tai jos työkaverisi saa edullisen lainatarjouksen kilpailevalta pankilta, voi sinulle annettava tarjous olla päinvastoin reilusti kalliimpi kuin oman pankkisi tarjous.

Sen vuoksi Sortterin lainavertailupalvelu kilpailuttaa lainat jokaiselle henkilökohtaisesti. Hakemus kannattaakin täyttää huolellisesti ja varmistaa, että antamasi lukemat esimerkiksi palkan suuruudesta tai muista lainoista täsmäävät mahdollisimman tarkasti.

Yksilöllinen lainatarjous huomioi henkilökohtaiset tulot ja menot ja suhteuttaa ne haettuun lainan määrään, toivottuun laina-aikaan ja arvioon siitä, kuinka paljon lainaa on mahdollista maksaa takaisin kuukausittain. Sortterin lainavertailupalvelun avulla löydät itsellesi lainan, joka on mitoitettu juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi.

Lainaa 6000 euroa nopeasti ilman vakuuksia

Kuluttaja voi hakea vakuudetonta tai vakuudellista lainaa. Vakuudellisen eli vakuuksia tai takaajia vastaan myönnetyn lainan hakeminen ja saaminen on kuitenkin hitaampi ja monimutkaisempi prosessi kuin vakuudettoman. Lisäksi vakuudellista luottoa haetaan useimmiten isommille summille, yleensä n. 10 000 eurosta ylöspäin.

Niinpä 6000 euron luoton saakin nopeimmin ja helpoimmin, kun sen hakee vakuudettomana. Silloin lainansaanti ja nimelliskorko perustuvat kokonaisarvioon, ja parhaimmillaan vakuudettoman lainan saa tililleen jo samana päivänä, kun hakemuksen on tehnyt huolellisesti ja tarkasti.

Jos haluat varmistaa, että tietosi hakemuksella menevät varmasti oikein ja näin ollen lainansaanti on nopeampaa, voitkin varata mahdollisesti tarvittavat dokumentit hyvissä ajoin valmiiksi esille. Tällaisia dokumentteja ovat:

 • Tulolaskelma, eli kotoisammin palkkakuitti, eläkelaskelma tai muu vastaava, millä pystyt todentamaan kuukausittaiset, säännölliset tulosi.
 • Verotuspäätös, jonka löydät OmaVero-palvelusta suoraan sähköisenä, helposti omalle laitteellesi tallennettavana versiona.
 • Laskelmat nykyisistä lainoistasi. Lainahakemuksessa kysytään tulojen lisäksi myös menoja, jotta maksuvalmiutta voidaan arvioida mahdollisimman tarkasti, joten tarkat summat lainojen määrästä sekä kuukausittaisista takaisinmaksettavista summista helpottavat lainahakemuksen nopeaa täyttämistä.
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.