Essi Unkuri salilla
Takaisin blogiin
# Ajankohtaista

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Essi Unkuri jatkaa Sortterin mainoskasvona

Sortter haluaa mainonnallaan viestiä lainanvertailun hyödyistä, ja kannustaa kuluttajia säästämään kiinnittämällä huomio lainoista kertyviin kustannuksiin. Uuden, TV:ssä ja radiokanavilla käynnistyneen mainoskampanjan kasvona nähdään edellisvuoden kampanjan tavoin valovoimainen, vuoden 2021 Miss Suomi, Essi Unkuri.

Ajatella, jos lainan kilpailuttaminen olisi niin yksikertaista, että kilpailuttamisen voisi tehdä vaikka kuntosaliharjoittelun lomassa. No juuri niin yksinkertaista se Sortterin avulla on. 

Tässä pääpiirteissään ajatus, johon Sortterin uusi mainoskampanja perustuu. TV-mainoksessa esiintyy vuoden 2021 Miss Suomi Essi Unkuri ystävättärensä kera. Unkuri on ollut mukana Sortterin mainoksissa ennenkin, ja hänen roolinaan on tällä kertaa ikään kuin kilpailuttamisen konkarina antaa treenaamisen lomassa vinkkejä ystävälleen talousasioihin liittyen. 

Mainos alkoi pyöriä MTV3-, Sub- ja Ava-kanavilla huhtikuun alussa. Kampanjaan liittyy myös radiomainos, joka on ollut kuultavissa kaikilla Bauermedian kanavilla, kuten NRJ-, Kiss FM -ja Radio Nova -radiokanavilla. Mainokset ovat Ville Paijan ja Sortterin markkinointiosaston käsialaa. TV-mainoksen tuotantoyhtiönä toimi Mediator Europa.

Etsitkö edullista lainaa?

Sortter edistämässä suomalaisten taloustietoutta

Sortter teetti aiemmin tänä vuonna Taloustutkimuksella analyysin suomalaisten tyytyväisyydestä pankkeihin sekä samalla kansalaisten lainojenvertailutottumuksista. Kyselytutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että tietämys lainavertailusta ja sen mukanaan tuomista säästömahdollisuuksista ei ole vielä tavoittanut läheskään kaikkia suomalaisia.

Tutkimus herätti myös kysymyksiä siitä, mitä lainanvertailun ylipäätään ymmärretään pitävän sisällään. Mahtavatko kuluttajat olla tietoisia esimerkiksi siitä, että uusien lainojen ohella on mahdollista kilpailuttaa myös olemassa olevat lainat? Tai että eri lainat voi niputtaa yhdeksi uudeksi, edullisemmaksi yhdistelmälainaksi? Sortterin asiakkaat ovat kyenneet lainoja yhdistelemällä säästämään lainanhoitokuluissa keskimäärin 277 euroa kuukaudessa.

Meidän tehtävänämme onkin Sortterilla paitsi jatkuvasti kehittää palvelualustaamme, myös mainonnan ja markkinoinnin keinoin viestiä palvelusta ja sen tuomista hyödyistä. Lainojen ja luototustuotteiden vertailu on yksi tapa saada oma talous hallintaan. Ja vaikkei varsinaisesti haastavassa taloustilanteessa olisikaan, harvalla meistä on ylimääräistä rahaa siinä määrin, etteikö säännöllinen vertailu säästömielessä kannattaisi.

Missä medioissa näymme

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Rahaa suuriin ja pieniin arjen tarpeisiin

Sortterin uudessa TV-mainoksessa kaksi nuorta naista treenaa salilla ja haaveilee matkalle lähtemisestä. Toinen naisista valittelee, ettei rahatilanne oikein anna myöten moiselle, sillä asuntolainan korkeat korot rasittavat taloutta. Naisen ystävätär kehottaa kilpailuttamaan asuntolainan Sortterilla.

Asuntolaina onkin hyvä esimerkki luototustuotteesta, joka kannattaa kilpailuttaa. Ensinnäkin asuntolainan nimelliskorko vaihtelee pankista riippuen. Myös lainanhoitokuluissa ilmenee vaihtelua, mikä voi ikävästi selvitä lainanottajalle vasta siinä vaiheessa, kun nimi on jo laitettu sopimuspaperiin. 

Kotimainen Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai luoton kokonaiskustannuksia. Se kattaa lainan korot ja kulut, kuten nimelliskoron, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot. Laina kannattaakin aina kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, mutta myös vanhan asuntolainan voi kilpailuttaa.

Kun säästää lainanhoitokuluissa, saattaa rahaa jäädä myös vaikka siihen pieneen matkaan tai muuhun itsensä hemmotteluun lähitulevaisuudessa. Sortterin alkuvuonna 2022 teettämän selvityksen mukaan asiakkaamme säästävät tyypillisesti noin 1 644 euroa luottokustannuksissa kilpailuttamalla lainansa. 

Yksi keino arjen tarpeiden tai haaveiden toteuttamiseen on myös vakuudeton kulutusluotto. Etenkin, jos tiedät, että rahaa on tulossa myöhemmin, kulutusluotto on pikavippejä järkevämpi ja edullisempi vaihtoehto. Oletko esimerkiksi saamassa veronpalautuksia loppuvuodesta? Kilpailuta Sortterilla minimissään 1000 euron kulutusluotto, jonka voit maksaa pois sovitusti veronpalautuksien tultua tilillesi. Näin pääset varailemaan lentoja tai lunastamaan uusissa urheiluvermeissä kuntosalijäsenyyttä mahdollisesti jo saman päivän aikana.

Pankit ja lainanantajamme

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainahakemuksen täyttäminen on turvallista ja onnistuu missä vain

Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa kysyttiin myös sitä, kuinka helppona tai hankalana kuluttajat pitävät lainojen vertailua. Melko suuri osa vastaajista kuittasi kysymyksen En osaa sanoa -vastauksella. Lainojen hinnat ja ehdot vaihtelevat, ja niiden vertailu itse voikin olla työlästä.

Meillä on vielä tehtävää, jotta kuluttajat todella ymmärtäisivät, miten helppoa vertailu ja kilpailuttaminen Sortterin palvelun avulla on. Lainatarjoukset saadakseen tulee täyttää vain yksi hakemus, ja täyttäminen onnistuu mobiililaitteella missä ja milloin vain. Tämän jälkeen pankkien ja rahoituslaitosten tekemät lainatarjoukset ilmestyvät suoraan hakijan ruudulle.  

Toki hakemus tulee täyttää huolellisesti, sillä virheelliset tiedot saattavat johtaa kielteiseen lainapäätökseen tai kalliimpiin lainaehtoihin. Mitään rakettitiedettä lomakkeen täyttäminen ei kuitenkaan ole – riittää kun kirjaa haettuun lainaan ja omaan taloudelliseen tilanteeseen liittyvät tiedot oikein. 

Näitä tietoja kysytään lainahakemuksessa:

  • tarvittava lainasumma
  • toivottu laina-aika
  • lainanhakijan henkilötiedot
  • hakijan säännölliset tulot ja menot
  • asumismuoto ja työtilanne
  • hakijan nykyiset velat ja luottokortit

Joku saattaa luulla, että näin hyvä palvelu maksaa jotakin, että vedämme niin kutsutusti välistä. Sortterin lainanvertailupalvelu on kuitenkin asiakkaillemme täysin ilmaista. Ansaintalogiikkamme perustuu siihen, että pankit ja rahoituslaitokset maksavat meille komissiota yhteistyöstä. 

On myös sanomattakin selvää, että teemme yhteistyötä vain asemansa vakiinnuttaneiden, luotettavien pankkien ja rahalaitosten kanssa. Palvelumme on rakennettu parhaita tietoturvakäytänteitä noudattaen, toisin sanoen asiakkaidemme tiedot eivät pääse vääriin käsiin.

Mikset siis kilpailuttaisi lainojasi vaikka lankutuksien tai burpee-sarjojen välissä? Vertaile lainat jo tänään!

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin