Mitä häät maksavat
Takaisin blogiin

Mitä häät maksavat? Kokemuksia kolmelta parilta

Häät ovat tunnetusti ne parhaimmat juhlat, joista syntyy koko loppuelämän kestäviä muistoja. Hyvillä juhlilla ja ikimuistoisilla hetkillä on kuitenkin hintansa. Häälaina, omat säästöt tai sukulaisten tuki nousevat esiin, kun mietitään häiden eri rahoitustapoja. Kolme paria kertoo, mitä heidän häänsä maksoivat ja kuinka juhlat maksettiin.

Vertaile lainatarjouksia helposti

Valitse lainasumma

40 000 €

Valitse laina-aika

12 vuotta
375 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
  • IlmainenIlmainen hakemus
  • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
  • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 40 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 12 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 375 €, takaisinmaksettava summa 53 994 € sekä todellinen vuosikorko on 5,38 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Juhlatila, tarjoilut, bändi, kutsukortit, hääpuku, valokuvaaja… Häiden järjestäminen on hektistä puuhaa, joka vaatii myös taloudellista venymiskykyä. Haastattelimme kolmea paria, jotka paljastivat häidensä budjetin ja kertoivat, miten hääjuhlat maksettiin.

Hääbudjetti 60 hengen häihin - Niko ja Katja

Nikon ja Katjan vihkiminen suoritettiin Helsingissä ja pari piti hääjuhlan Keravalla noin 60 hengelle. Hääpari ei ollut asettanut ennalta määrättyä budjettia, mutta kustannuksille oli luotu selkeä maksuaikataulu, jota noudatettiin täsmällisesti.

Niko ja Katja olivat päättäneet hääpäivän reilu vuosi ennen varsinaista hääpäivää. Parin mukaan hääkustannuksista selvittiin sukulaisten pienellä avustuksella ja maksamalla hääkustannuksia tasaisesti pitkin vuotta aina hääpäivään asti.

– Meillä toimi hyvin kustannusten maksaminen erissä pitkin vuotta eikä varsinaisia yllättäviä kuluja päässyt syntymään. Suuremmat kulut kuten häätilan vuokra ja tarjoilut kannattaakin hoitaa mahdollisimman pian pois alta, Niko ja Katja vinkkaavat.

Nikon ja Katjan hääbudjetti:

KohdeKustannus
Häätilan vuokra3 700 €
Tarjoilut4 500 €
Hääasusteet (häämekko, puvut, kengät yms.)2 000 €
SormuksetEi hankittu
Parturointi, kampaukset ja meikit400 €
Juhlabändi/esiintyjät1 500 €
Kuvaaja100 €
HääautoLöytyi omasta takaa
Kutsu- ja kiitoskortit100 €
Vieraiden kuljetukset Keravan ja Helsingin välillä 500 €
Kulut yhteensä12 800 €

Luomu- ja lähiruokaa 150 hengelle - Essi ja Toni

Essi ja Toni järjestivät noin 150 hengen hääjuhlat Forssassa. Essi ja Toni kihlautuivat keväällä ja päättivät juhlia häitä jo kesällä. Hääparilla ei ollut säästöjä häitä varten ja he ottivatkin pankista pienen kulutusluoton, joka kuitenkin maksettiin nopeasti pois. Hääpari halusi etenkin panostaa hääjuhlan ruokapuoleen tarjoilemalla häävieraille luomu- ja lähiruokaa. Tarjoilu olikin Essin ja Tonin selkeästi suurin menoerä.

Essin ja Tonin mukaan häiden kustannuksista selviää myös ilman säästöjä, kunhan kaikista kustannuksista pidetään tiukkaa kirjanpitoa ja hääbudjetti on suunniteltu yläkanttiin. Hääparin mukaan lainalla saa nopeallakin aikataululla järjestettyä häät, mutta takaisinmaksuaika kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä.

– Häitä vietetään kuitenkin vain kerran. Emme halunneet pitkää takaisinmaksuaikaa lainalle, joka otettiin yhtä päivää varten, Essi ja Toni kertovat.

Essin ja Tonin hääbudjetti:

KohdeKustannus
Häätilan vuokra1 000 €
Tarjoilut7 500 €
Hääasusteet (häämekko, puvut, kengät yms.)2 000 €
SormuksetEi hankittu
Parturointi, kampaukset ja meikit200 €
Juhlabändi/esiintyjätKaverin bändi
KuvaajaKaveri
HääautoEi hankittu
Kutsu- ja kiitoskortitEi lähetetty
Vieraiden kuljetukset Forssan ja Helsingin välillä 400 €
Kulut yhteensä11 100 €

Edulliset häät 120 hengelle - Kirsti ja Mika

Kirsti ja Mika järjestivät hääjuhlan noin 120 hengelle Espoossa. Hääpari merkkasi hääpäivän kalenteriin puolitoista vuotta etukäteen ja aloitti säästämisen samoihin aikoihin. Tiukalla säästökuurilla ja sukulaisten pienoisella avustuksella hääpari selvisi häiden kustannuksista ilman lainaa ja pysyi asettamansa budjetin puitteissa.

Hääpari säästi häiden kustannuksissa kilpailuttamalla eri palveluntarjoajia ja neuvottelemalla kustannustehokkaita ratkaisuja järjestelyiden suhteen. Hääpari toi esimerkiksi juhliin omat tuontijuomat Virosta ja tilasi ainoastaan ruuat juhlapaikan keittiöstä. Tarjoilut veivätkin ainoastaan 700 euroa häiden kokonaisbudjetista.  

– Puolentoista vuoden säntillinen säästäminen sekä tarjoilu- ja juhlatilojen kilpailutus mahdollistivat sen, että pysyimme asetetun 8 000 euron budjetin puitteissa, Kirsti ja Mika kertovat.

Kirstin ja Mikan hääbudjetti:

KohdeKustannus
Häätilan vuokra5 500 €
Tarjoilut700 €
Hääasusteet (häämekko, puvut, kengät yms.)500 €
Sormukset850 €
Parturointi, kampaukset ja meikit150 €
Juhlabändi/esiintyjätEi hankittu
Kuvaaja200 €
Hääauto50 € (tutuilta)
Kutsu- ja kiitoskortit50 €
Vieraiden kuljetuksetEi tarvetta
Kulut yhteensä8 000 €

Häälainalla lisää liikkumavaraa hääbudjettiin – muista kilpailuttaa lainasi

Ylläolevat esimerkit osoittavat, että häätilan vuokra, hääasusteet ja tarjoilut lohkaisevat suurimmat siivut hääbudjetista. Ihannetilanteessa häistä selviää omilla säästöillä ja sukulaisten avustuksella. Jos häitä varten ei kuitenkaan halua käydä läpi tiukkaa säästökuuria tai ottaa vastaan avustuksia sukulaisilta, häälaina voi helpottaa hääkustannuksien maksujärjestelyitä.

Useat luotonmyöntäjät tarjoavat häitä varten tarkoitettuja kulutusluottoja. Markkinoiden lainatarjoukset voi kätevästi ja luotettavasti kilpailuttaa Sortterin luottolaskurilla. Siirry vertailemaan häälainoja tästä.

Takaisin blogiin