Sortter

Veronpalautus ennakkoon heti tilille

Veronpalautus ennakkoon tilille heti edullisena kulutusluottona. Vuonna 2020 veronpalautukset maksetaan heinä-joulukuun aikana. Jos tarvetta veronpalautusrahoille on kuitenkin jo aikaisemmin, voi tulevan summan nostaa tilille vaikka heti kilpailutettuna kulutusluottona.

Lainalaskuri - Kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

1000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
49€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon edullisena kulutusluottona

Veronpalautusta vastaavan summan lainaaminen, ja takaisin maksaminen on yksinkertainen prosessi.

 1. Tarkista OmaVero-palvelusta kuinka paljon veronpalautusta on tulossa ja milloin on maksupäivä.
 2. Kilpailuta haluamasi kulutusluotto Sortterin lainavertailussa.
 3. Nosta edullisin laina.
 4. Maksa laina pois veronpalautusten saapuessa tilille.

Kilpailuta ja lainaa veronpalautusta vastaava summa tänään

Kilpailuta veronpalautusta vastaava summa helposti Sortterin lainavertailussa vaikka heti. Saat tarjouksen useammalta lainanmyöntäjältä, joista voit valita itsellesi sopivimman ja edullisimman. Luonnollisesti välttämättä ei ole nostettava/haettava juuri sitä summaa mitä verottajalta on palautumassa, vaan voit hakea juuri sen kokoista kulutusluottoa joka kattaa tarpeesi. Mikäli tarve on suurempi kuin veronpalautuksena tuleva summa, voi veronpalautuksen käyttää suurempana kertalyhennyksenä.

Lainaa jäännösveroihin eli mätkyihin

Aina verottaja ei maksa palautusta. Mikäli viime vuoden tulot ovat olleet suunniteltua suuremmat, tai vähennyksiä on voinut käyttää vähemmän kuin etukäteen on oletettu, voi verottaja määrätä jäännösveroja eli mätkyjä. Edulliseksi kilpailutettu kulutusluotto voi olla hyvä tapa maksaa mätkyt. Tällöin voi jakaa maksun pienempiin eriin, ja oma talous ei koe niin suurta kertakolausta. Prosessi kulutusluoton käyttämiseen jäännösverojen maksamiseen on samantyyppinen kuin veronpalautuksen hakemisessa ennakkoon.

 1. Selvitä summa, joka jäännösveroja tulee maksaa.
 2. Kilpailuta edullisin laina.
 3. Nosta laina.
 4. Maksa jäännösverot.
 5. Maksa laina sovituissa erissä takaisin.

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon?

Veronpalautusta itsessään ei makseta ennakkoon. Veronpalautuksen maksamisella ennakkoon tarkoitetaan rahan lainaamista ulkopuoliselta lainanantajalta, ja sen maksamista takaisin veronpalautuksella.

Kuinka paljon veronpalautus ennakkoon maksaa?

Koska veronpalautus ennakkoon ei ole teknisesti veronpalautuksen maksun aikaistamista, vaan erillistä lainaa, on hinnoittelukin henkilökohtainen. Oman lainatarjouksen voi tarkistaa helposti sortter.fi -lainavertailulla.

Milloin veronpalautus 2020 maksetaan?

Veronpalautukset verovuoden 2019 veroista maksetaan vuoden 2020 heinä-joulukuussa.

Oman veronpalautusten maksupäivän voi tarkistaa verotuspäätöksestä. Useimmiten päivä on noin kahden kuukauden päässä verotuspäätöksen lähettämispäivästä.

Mistä ja milloin tiedän saanko veronpalautusta?

Verotuspäätöksesi kertoo, saatko veronpalautusta vai tuleeko maksettavaksi jäännösveroja. Verotuspäätös toimitetaan postitse, viimeisin verotuspäätös löytyy myös helposti OmaVero-palvelusta.

Veronpalautus ennakkoon 2020 vs 2018

Aiempina vuosina ovat veronpalautusten maksupäivät olleet kiinteät. Nykyisin kuitenkin veronpalautuksia maksetaan porrastetusti kesän ja loppuvuoden aikana. Verottajan tavoite reaaliaikaisesta verotuksesta on siis muutoksen myötä hieman lähempänä.

Miksi saan veronpalautuksen myöhemmin kuin alunperin oli ilmoitettu?

Veronpalautuksen maksupäivä (samoin kuin jäännösveron eräpäivä) voi muuttua, mikäli verotuksen päättymispäivä siirtyy. Myös palautusten summa tai jäännösveron määrä voi tällöin muuttua.

Yleisin syy verotuksen päättymispäivän muuttumiselle on veroilmoitukseen tehdyt muutokset. Eli mikäli ilmoitetaan esimerkiksi kotitalousvähennyksiä tai matkakuluja, voi veronpalautusten maksupäivä siirtyä. Myös puolison tekemät muutokset omaan veroilmoitukseen voivat muuttaa verotuksen päättymispäivää.

Käyttökokemuksia ennakkoon nostetuista veronpalautuksista

Yleinen käyttökohde veronpalautusrahoille on lomamatka tai jokin suurempi hankinta, kuten auto tai remontti. Mikäli oma veronpalautuspäivä on esimerkiksi marras-joulukuussa, ja syyslomaviikko on lokakuussa, voi veronpalautusten nostaminen ennakkoon edullisena kulutusluottona mahdollistaa syyslomasuunnitelmat, joita muuten voisi olla vaikeaa rahoittaa. Samoin esimerkiksi työmatkoja helpottava auto voi olla järkevä hankinta veronpalautusrahoilla hankittavaksi, sillä se mahdollistaa tehokkaamman työmatkailun ja voi olla jopa vaatimus joissakin työpaikoissa.

Veronpalautus ennakkoon - vertailu

Veronpalautusten nostaminen ennakkoon lainana tarkoittaa useimmiten satojen, jopa tuhansien eurojen arvoista luottoa. Suuremman lainasumman myötä korkotason pienemmätkin muutokset vaikuttavat enemmän ja enemmän takaisin maksettavaan kokonaissummaan sekä kuukausieriin. Suositeltavaa onkin vertailla halutun kokoinen kulutusluotto usean luotonmyöntäjän kesken. Sortterin maksuton ja puolueeton lainavertailu on suurena apuna lainojen vertailussa, sillä saat yhdellä helpolla hakemuksella kilpailutettua kymmeniä lainanmyöntäjiä.

Veronpalautus on verottajan ”lainaamaa” rahaa

Veronpalautus on nimensä mukaisesti palautusta. Toisin sanoen raha on palautuksensaajan omaisuutta, jota on ”lainattu” verottajalle joko liian suuren veroprosentin, tai liian pieneksi arvioitujen vähennysten vuoksi. Tämän vuoksi veronpalautukselle maksetaan verottajan toimesta korkoa. Vuonna 2020 maksettaville veronpalautuksille lasketaan 0,5% korkotaso, joka ei näy itse verotuspäätöksellä. Veronpalautusta siis maksetaan hieman enemmän kuin verotuspäätöksellä mainitaan.

Veronpalautus ja tilinumeron ilmoittaminen

Veronpalautus maksetaan tilille mikäli verottajalla on tiedossa vastaanottajan tilinumero. Tilinumeron ilmoittaminen OmaVero-palvelussa onkin syytä tehdä ensi tilassa, jotta veronpalautuksen maksu ei myöhästy puutteellisten tietojen takia. Mikäli verottajalla ei ole tietoa tilinumerosta, maksetaan veronpalautus maksuosoituksena Osuuspankkiin, josta palautuksen voi noutaa käteisenä.

Veronpalautus ennakkoon pähkinänkuoressa

Veronpalautus ennakkoon tarkoittaa tilannetta, jossa veronpalautusta vastaava summa nostetaan käyttöön kulutusluottona ennen varsinaista veronpalautusten maksupäivää. Tämän jälkeen laina maksetaan joko kokonaan tai osittain veronpalautusten maksun siirryttyä omalle tilille. Lainasta maksetaan korkoa ja mahdollisia muita kuluja siltä ajalta kuin laina on nostettuna. Tarkista aina lainan takaisinmaksuehdot ennen lainan nostamista.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.