Veronpalautus ennakkona heti tilillesi

Vuonna 2021 veronpalautukset maksetaan heinä–joulukuun aikana. Jos tarvetta veronpalautusrahoille on jo aikaisemmin, voi tulevan summan nostaa tilille vaikka heti kilpailutettuna kulutusluottona.

Lainalaskuri - Kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

1 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta

Yleistiedot

50 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot

Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 1 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 50 €, takaisinmaksettava summa 1 195 € sekä todellinen vuosikorko on 19,19 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,3
  Perustuu 76 arvosteluun.
  powered by

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon edullisena kulutusluottona

Veronpalautusta vastaavan summan lainaaminen ja takaisinmaksu on yksinkertainen prosessi:

 1. Tarkista OmaVero-palvelusta, kuinka paljon olet saamassa veronpalautusta ja milloin sen maksupäivä on.
 2. Kilpailuta haluamasi kulutusluotto Sortterin lainavertailussa.
 3. Nosta edullisin laina.
 4. Maksa laina takaisin veronpalautusten saapuessa tilille.

Kilpailuta ja lainaa veronpalautusta vastaava summa jo tänään

Kilpailuta veronpalautusta vastaava summa helposti Sortterin lainavertailussa vaikka heti. Saat tarjouksen useammalta lainanmyöntäjältä, joista voit valita itsellesi sopivimman ja edullisimman.

Sinun ei luonnollisestikaan tarvitse hakea samansuuruista summaa, jonka verottaja palauttaa tilillesi veronpalautuksina, vaan voit hakea kulutusluottoa sen verran, että se kattaa tarpeesi. Jos tarve on suurempi kuin veronpalautuksena maksettava summa, voi veronpalautuksen käyttää suurempana kertalyhennyksenä takaisinmaksun yhteydessä.

Lainaa jäännösveroihin eli mätkyihin

Aina verottajalta ei saa palautusta. Verohallinto saattaa määrätä jäännösveroja eli niin sanottuja mätkyjä, jos edellisen vuoden tulot ovat olleet suunniteltua suuremmat tai vähennyksiä on voinut käyttää vähemmän kuin etukäteen on oletettu.

Tällöin edulliseksi kilpailutettu kulutusluotto voi olla hyvä tapa maksaa kertyneet mätkyt. Maksun voi jakaa pienempiin eriin, jolloin oma talous ei koe kerralla niin suurta kolausta. Kulutusluoton hyödyntäminen jäännösverojen maksamisessa on samantyyppinen prosessi kuin veronpalautuksen hakeminen ennakkoon.

 1. Selvitä summa, joka sinun on maksettava jäännösveroina.
 2. Kilpailuta edullisin laina.
 3. Nosta laina.
 4. Maksa jäännösverot.
 5. Maksa laina sovituissa erissä takaisin.

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon?

Veronpalautusta itsessään ei makseta ennakkoon Verohallinnosta. Veronpalautuksen maksamisella ennakkoon tarkoitetaan rahan lainaamista ulkopuoliselta lainanantajalta ja lainan maksamista takaisin veronpalautuksella.

Kuinka paljon veronpalautus ennakkoon maksaa?

Veronpalautus ennakkoon ei ole teknisesti veronpalautuksen maksun aikaistamista, vaan erillistä lainaa, joten hinnoittelukin on henkilökohtainen. Oman lainatarjouksesi voit tarkistaa helposti kotimaisen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortterin lainavertailulla.

Milloin veronpalautus 2021 maksetaan?

Veronpalautukset verovuoden 2020 veroista maksetaan vuoden 2021 heinä–joulukuussa.

Henkilökohtaisen veronpalautuksen maksupäivän voit tarkistaa verotuspäätöksestäsi. Useimmiten maksupäivä on noin kahden kuukauden kuluttua verotuspäätöksen lähettämispäivästä.

Mistä tiedän, saanko veronpalautusta?

Verotuspäätöksesi kertoo, saatko veronpalautusta vai tuleeko maksettavaksesi jäännösveroja. Verotuspäätös toimitetaan postitse, ja viimeisin verotuspäätös löytyy helposti myös OmaVero-palvelusta.

Veronpalautus ennakkoon 2021 vs. 2018

Aiempina vuosina veronpalautusten maksupäivät ovat pysyneet samoina. Nykyisin veronpalautuksia maksetaan porrastetusti kesän ja loppuvuoden aikana. Verottajan tavoite reaaliaikaisesta verotuksesta on siis muutoksen myötä hieman lähempänä toteutua.

Miksi saan veronpalautuksen myöhemmin kuin alunperin oli ilmoitettu?

Veronpalautuksen maksupäivä ja yhtä lailla jäännösveron eräpäiväkin voivat muuttua, jos verotuksen päättymispäivä siirtyy. Myös palautuksen summa tai jäännösveron määrä saattavat tällöin muuttua.

Yleisin syy verotuksen päättymispäivän muuttumiselle on veroilmoitukseen tehdyt muutokset. Jos asiakas ilmoittaa veroilmoituksessa esimerkiksi kotitalousvähennyksiä tai matkakuluja, saattaa veronpalautusten maksupäivä siirtyä. Myös puolison tekemät muutokset omaan veroilmoitukseen voivat muuttaa verotuksen päättymispäivää.

Käyttökokemuksia ennakkoon nostetuista veronpalautuksista

Yleinen käyttökohde veronpalautusrahoille on lomamatka tai jokin suurempi hankinta, kuten auto tai remontti. Esimerkiksi lokakuisia syyslomasuunnitelmia ei tarvitse perua, vaikka henkilökohtainen veronpalautuspäivä olisikin vasta marras-joulukuussa. Veronpalautusten nostaminen ennakkoon edullisena kulutusluottona mahdollistaa syyslomasuunnitelmien toteutumisen, vaikka suunnitelmia olisi muutoin hankala rahoittaa.

Samoin esimerkiksi työmatkoja helpottava auto voi olla järkevä hankkia veronpalautusrahoilla, koska se mahdollistaa tehokkaamman työmatkailun ja voi olla jopa vaatimus joissakin työpaikoissa.

Veronpalautus ennakkoon – vertailu

Veronpalautusten nostaminen ennakkoon lainana tarkoittaa useimmiten satojen, jopa tuhansien eurojen arvoista luottoa. Suuremman lainasumman myötä korkotason pienemmätkin muutokset vaikuttavat enemmän ja enemmän takaisin maksettavaan kokonaissummaan ja kuukausieriin.

Suositeltavaa onkin vertailla halutun kokoinen kulutusluotto usean luotonmyöntäjän kesken. Sortterin maksuton ja puolueeton lainavertailu on suurena apuna lainojen vertailussa, sillä saat yhdellä helpolla hakemuksella kilpailutettua kymmeniä lainanmyöntäjiä.

Veronpalautus on verottajan ”lainaamaa” rahaa

Veronpalautus on nimensä mukaisesti palautusta. Toisin sanoen raha on veronpalautuksen saajan omaisuutta, jota on ”lainattu” verottajalle joko liian suuren veroprosentin tai liian pieneksi arvioitujen vähennysten vuoksi.

Tämän vuoksi verottaja maksaa veronpalautukselle korkoa. Vuonna 2021 maksettaville veronpalautuksille lasketaan 0,5 %:n korkotaso, joka ei näy itse verotuspäätöksessä. Veronpalautusta siis maksetaan hieman enemmän kuin verotuspäätöksessä on mainittu.

Veronpalautus ja tilinumeron ilmoittaminen

Veronpalautus maksetaan tilille, jos Verohallinnolla on tiedossa palautuksen vastaanottajan tilinumero. Tilinumeron ilmoittaminen OmaVero-palvelussa onkin syytä tarkistaa, jotta veronpalautuksen maksu ei myöhästy puutteellisten tietojen takia. Jos tilinumero on jäänyt uupumaan, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Osuuspankkiin, josta sen voin noutaa käteisenä. Maksuosoituksen lunastaminen täytyy tehdä 45 päivän kuluessa.

Veronpalautus ennakkoon – muista ainakin nämä

Veronpalautus ennakkoon tarkoittaa tilannetta, jossa veronpalautusta vastaava summa nostetaan käyttöön kulutusluottona ennen varsinaista veronpalautusten maksupäivää.

Tämän jälkeen laina maksetaan joko kokonaan tai osittain veronpalautusten maksun siirryttyä omalle tilille. Lainasta maksetaan korkoa ja mahdollisia muita kuluja siltä ajalta, kun laina on ollut nostettuna. Tarkista aina lainan takaisinmaksuehdot ennen lainan nostamista.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.