Veronpalautus ennakkoon heti tilillesi

Moni suunnittelee veronpalautuksen hakemista kulutusluoton muodossa heti tilille. Veronpalautuksen hakemista ennakkoon kannattaa harkita tarkoin, mutta se voi olla vaihtoehto, jos saapuva veronpalautussumma on merkittävä.

Lainalaskuri - Kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

1 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
50 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 1 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 50 €, takaisinmaksettava summa 1 195 € sekä todellinen vuosikorko on 19,19 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 1 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 50 €, takaisinmaksettava summa 1 195 € sekä todellinen vuosikorko on 19,19 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Moni suunnittelee veronpalautuksen hakemista kulutusluoton muodossa heti tilille. Veronpalautuksen hakemista ennakkoon kannattaa harkita tarkoin, mutta se voi olla vaihtoehto, jos saapuva veronpalautussumma on merkittävä.

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon edullisena kulutusluottona

Veronpalautusta vastaavan summan lainaaminen ja takaisinmaksu on yksinkertainen prosessi:

 1. Tarkista OmaVero-palvelusta, kuinka paljon olet saamassa veronpalautusta ja milloin sen maksupäivä on.
 2. Kilpailuta haluamasi kulutusluotto Sortterin lainavertailussa.
 3. Nosta vertailusta edullinen laina.
 4. Maksa laina takaisin veronpalautusten saapuessa tilille.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Kilpailuta ja lainaa veronpalautusta vastaava summa jo tänään

Kilpailuta veronpalautusta vastaava summa helposti Sortterin lainavertailussa vaikka heti. Saat tarjouksen useammalta lainanmyöntäjältä, joista voit valita itsellesi sopivimman ja edullisimman.

Sinun ei luonnollisestikaan tarvitse hakea samansuuruista summaa, jonka verottaja palauttaa tilillesi veronpalautuksina, vaan voit hakea kulutusluottoa sen verran, että se kattaa tarpeesi. Jos tarve on suurempi kuin veronpalautuksena maksettava summa, voi veronpalautuksen käyttää suurempana kertalyhennyksenä takaisinmaksun yhteydessä.

Näin kilpailutat kulutusluoton

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainaa jäännösveroihin eli mätkyihin

Aina verottajalta ei saa palautusta. Verohallinto saattaa määrätä jäännösveroja eli niin sanottuja mätkyjä, jos edellisen vuoden tulot ovat olleet suunniteltua suuremmat tai vähennyksiä on voinut käyttää vähemmän kuin etukäteen on oletettu.

Tällöin kilpailutettu kulutusluotto voi olla hyvä tapa maksaa kertyneet mätkyt, mikäli tämä on taloudellisesti tarpeellista. Maksun voi jakaa pienempiin eriin, jolloin oma talous ei koe kerralla niin suurta kolausta. Kulutusluoton hyödyntäminen jäännösverojen maksamisessa on samantyyppinen prosessi kuin veronpalautuksen hakeminen ennakkoon.

 1. Selvitä summa, joka sinun on maksettava jäännösveroina.
 2. Kilpailuta edullinen laina.
 3. Nosta laina.
 4. Maksa jäännösverot.
 5. Maksa laina sovituissa erissä takaisin.

Uusi luotto ei kuitenkaan aina ole vaihtoehto tai ratkaisu taloudellisen tilanteen paikkaamiseksi. Uuden velan ottaminen kannattaa siis aina harkita tarkoin.

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon?

Veronpalautusta itsessään ei makseta ennakkoon Verohallinnosta. Veronpalautuksen maksamisella ennakkoon viitataan usein rahan lainaamiseen ulkopuoliselta lainanantajalta ja lainan maksamista takaisin veronpalautuksella.

Kuinka paljon veronpalautus ennakkoon maksaa?

Veronpalautus ennakkoon ei ole teknisesti veronpalautuksen maksun aikaistamista, vaan erillistä lainaa, joten hinnoittelukin on henkilökohtainen. Oman lainatarjouksesi voit tarkistaa helposti kotimaisen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortterin lainavertailulla.

Veronpalautus ennakkoon? Kilpailuta edullinen laina

Milloin veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Maksupäivän voit tarkistaa verotuspäätöksestäsi ja OmaVerosta.

Mistä tiedän, saanko veronpalautusta?

Verotuspäätöksesi kertoo, saatko veronpalautusta vai tuleeko maksettavaksesi jäännösveroja. Verotuspäätös toimitetaan postitse tai OmaVeroon, ja viimeisin verotuspäätös löytyy helposti myös OmaVero-palvelusta.

Kilpailuta edullinen laina jo tänään

Käyttökokemuksia ennakkoon nostetuista veronpalautuksista

Yleinen käyttökohde veronpalautusrahoille on lomamatka tai jokin suurempi hankinta, kuten auto tai remontti. Veronpalautuksissa kiinni oleva summa on usein rahoitusta harkittaessa suurempi, ja sen käytölle koetaan olevan tarvetta jo aiemmin kuin varsinaisella veronpalautusten saapumisen hetkellä.

Veronpalautus ennakkoon vertailu

Veronpalautusten nostaminen ennakkoon lainana tarkoittaa useimmiten satojen, jopa tuhansien eurojen arvoista luottoa. Suuremman lainasumman myötä korkotason pienemmätkin muutokset vaikuttavat enemmän ja enemmän takaisin maksettavaan kokonaissummaan ja kuukausieriin.

Suositeltavaa onkin vertailla halutun kokoinen kulutusluotto usean luotonmyöntäjän kesken. Sortterin maksuton ja puolueeton lainavertailu on suurena apuna lainojen vertailussa, sillä saat yhdellä helpolla hakemuksella kilpailutettua kymmeniä lainanmyöntäjiä.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Veronpalautus on verottajan "lainaamaa" rahaa

Veronpalautus on nimensä mukaisesti palautusta. Toisin sanoen raha on veronpalautuksen saajan omaisuutta, jota on ”lainattu” verottajalle joko liian suuren veroprosentin tai liian pieneksi arvioitujen vähennysten vuoksi.

Tämän vuoksi verottaja maksaa veronpalautukselle korkoa. Veronpalautuksille lasketaan tietty korkotaso, joka ei näy itse verotuspäätöksessä. Veronpalautusta siis maksetaan hieman enemmän kuin verotuspäätöksessä on mainittu.

Veronpalautus ja tilinumeron ilmoittaminen

Veronpalautus maksetaan tilille, jos Verohallinnolla on tiedossa palautuksen vastaanottajan tilinumero. Tilinumeron ilmoittaminen OmaVero-palvelussa onkin syytä tarkistaa, jotta veronpalautuksen maksu ei myöhästy puutteellisten tietojen takia. Jos tilinumero on jäänyt uupumaan, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Osuuspankkiin, josta sen voin noutaa käteisenä. Maksuosoituksen lunastaminen täytyy tehdä 45 päivän kuluessa.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Veronpalautus ennakkoon – muista ainakin nämä

Veronpalautus ennakkoon tarkoittaa tilannetta, jossa veronpalautusta vastaava summa nostetaan käyttöön kulutusluottona ennen varsinaista veronpalautusten maksupäivää.

Tämän jälkeen laina maksetaan joko kokonaan tai osittain veronpalautusten maksun siirryttyä omalle tilille. Lainasta maksetaan korkoa ja mahdollisia muita kuluja siltä ajalta, kun laina on ollut nostettuna. Tarkista aina lainan takaisinmaksuehdot ennen lainan nostamista.

Veronpalautus – testaa tietosi

Tiesitkö, että veronpalautuksissa on vähimmäismäärä ja veronpalautukista maksetaan korkoa? Testaa, kuinka hyvin olet kertalla veronpalautuksista.
1.

Milloin veronpalautukset maksetaan tilille?

Heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana
Elokuussa
Joulukuun 13. päivä
2.

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu verohallinnolle ajoissa, veronpalautus maksetaan maksusitoumuksena. Kuinka monta päivää maksusitoumuksen lunastamiseen on?

14 päivää
28 päivää
30 päivää
3.

Mikä on veronpalautuksen tai mätkyjen maksamisen vähimmäisraja?

10 euroa
20 euroa
50 euroa

Oletko valmis näkemään kokonaispisteesi?

Usein kysyttäjä kysymyksiä – veronpalautus ennakkoon

 • Veronpalautusta itsessään ei makseta ennakkoon Verohallinnosta. Veronpalautuksen maksamisella ennakkoon tarkoitetaan rahan lainaamista ulkopuoliselta lainanantajalta ja lainan maksamista takaisin veronpalautuksella. Veronpalautus ennakkoon on siis yleinen ja kansankielinen viittaus sille, että lainaa haetaan pankista veronpalautuksia vastaan.

 • Kyllä voit. Verohallinto saattaa määrätä jäännösveroja eli niin sanottuja mätkyjä, jos edellisen vuoden tulot ovat olleet suunniteltua suuremmat tai vähennyksiä on voinut käyttää vähemmän kuin etukäteen on oletettu.

  Tällöin edulliseksi kilpailutettu kulutusluotto voi olla hyvä tapa maksaa kertyneet mätkyt. Maksun voi jakaa pienempiin eriin, jolloin oma talous ei koe kerralla niin suurta kolausta. Kulutusluoton hyödyntäminen jäännösverojen maksamisessa on samantyyppinen prosessi kuin veronpalautuksen hakeminen ennakkoon.

 • Veronpalautus ennakkoon ei ole teknisesti veronpalautuksen maksun aikaistamista, vaan erillistä lainaa, joten hinnoittelukin on henkilökohtainen. Oman lainatarjouksesi voit tarkistaa helposti kotimaisen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortterin lainavertailulla.

 • Joskus veronpalautuksen maksupäivä viivästyy useilla kuukausilla, jolloin rahoja saattaa joutua odottamaan pitkään. Silloin ei ole tavatonta, että veronpalautusta haetaan ennakkoon kilpailuttamalla edullinen kulutusluotto veronpalautusta vastaavana summana.

  Yleinen käyttökohde veronpalautusrahoille on lomamatka tai jokin suurempi hankinta, kuten auto tai remontti. Esimerkiksi lokakuisia syyslomasuunnitelmia ei tarvitse perua, vaikka henkilökohtainen veronpalautuspäivä olisikin vasta marras-joulukuussa.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.