Paras luottokortti matkustamiseen

Luottokortti on matkailijalle turvaa antava apuväline. Lisäksi luottokorteilla voi saada erilaisia etuja, jotka tekevät matkustamisesta mukavampaa. Eri korttivaihtoehtoihin perehtyminen on järkevää. Matkustavan henkilön kannattaa myös aina käyttää luottokorttia sekä matkan varaamisessa sekä matkan aikana.

Lainalaskuri - Löydä luottokorttivelkaa halvempi kulutusluotto

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
95 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 95 €, takaisinmaksettava summa 2 269 € sekä todellinen vuosikorko on 13,16 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
 • Sortter on Suomen luotettavin lainavertailupalvelu

  Suomen luotettavin lainavertailu

 • Sortter tarjoaa vakuutusedun

  100 % läpinäkyvä vertailu

 • Aina sinun puolellasi

  100 % asiakkaan puolella

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,6
  Perustuu 523 arvosteluun.
  powered by

Sopiva luottokortti tuo turvaa ja hyötyjä matkustamiseen

Matkustaja hyötyy luottokortista monin eri tavoin. Mikäli esimerkiksi haluaa vuokrata matkalla auton, edellyttävät monet autovuokraamot henkilöltä luottokorttia. Autovuokran maksaminen luottokortilla voi kannattaa muistakin syistä, sillä usealla luottokortilla on mahdollista saada korvausta, mikäli vuokra-auto saa kolhuja, joutuu hinattavaksi tai varastetaan.

Matkatavaroita katoaa silloin tällöin reissun aikana. Jotkut luottokorttiyhtiöt myöntävät korvausta, kun matkatavaroita on kadonnut tai ne saapuvat myöhässä. Luottokorttien etuna voi olla myös matkalla tehtyjen ostosten tuoteturvavakuutus sekä apu silloin, kun kortti varastetaan.

Eri luottokorteilla saa erilaisia etuja, bonuksia ja säästöjä

Luottokortti voi tuoda mukavia lisäetuja sekä alennuksia matkusteluun. Luottokortista riippuen sillä saattaa kerryttää vaikkapa ilmaisia hotelliöitä tai lentopisteitä. Korteissa voi olla myös bonusjärjestelmiä, joissa enemmän korttia käyttämällä saa enemmän säästöjä. Vaihtoehtoisesti kortissa saattaa olla vuosimaksu, jonka ansiosta saa käteviä lisäpalveluita käyttöön.

Lentoyhtiöön yhdistetyllä luottokortilla voi lentopisteiden lisäksi saada myös monia muita etuja. Sillä voi esimerkiksi päästä ilmaiseksi tai alennettuun hintaan lentokentän viihtyisään ja rauhalliseen lounge-tilaan odottelemaan lentoa ja nauttimaan ilmaisista tarjoiluista. Muita etuja voivat olla mm. luokan korotus, tasokkaampi kohtelu lennolla tai siellä myytävien tuotteiden hinnanalennukset. Myös ruumaan kirjattava ilmainen matkatavara tai priority-jonoon pääseminen ovat usein kyseisen luottokortin etujen listalla.

Tietyt hotellit ja luottokortti voivat myös olla rahaa säästävä yhdistelmä matkustavalle. Mikäli suosii yöpymisissään tietyn ketjun hotelleita, kyseiseen hotelliketjuun yhdistetyllä luottokortilla voi kerryttää huomattavaa etua ilmaisten hotelliöiden muodossa.

Luottokortin matkavakuutus auttaa monissa pulmatilanteissa

Yksi tärkein ominaisuus matkustavalle on luottokortin matkavakuutus, joka usein kattaa luottokortin omistajan lisäksi hänen perheenjäsenensä. Yleensä matka tulee olla maksettu luottokortilla, jotta vakuutus on voimassa. Luottokortin matkavakuutus voi korvata esimerkiksi matkatavaroiden myöhästymisen tai hukkaamisen. Myös matkan ja lennon peruutus sekä lennon myöhässä oleminen kuuluvat usein korvauksen piiriin.

Mikäli matkan aikana sattuu tarvitsemaan lääkäriä tai lakiapua, voi luottokortista olla iso apu. Joillakin palveluntarjoajilla on puhelinpalvelu, josta voi saada neuvoja maksuasioissa, lakiasioissa tai siitä, onko henkilön tarvetta hakeutua matkakohteessa lääkäriin ja mitä kautta. Myös matkan aikana sattuneet tapaturmat voidaan korvata.

Pikainen rahansiirto on myös monissa palveluissa mahdollista, mikäli matkalla tarvitsee yllättäen rahaa, vaikkapa hätätilanteessa. Lisäksi matkavakuutus voi sisältää konkurssiturvan siltä varalta, että lentoyhtiö, majoitusliike tai matkanjärjestäjä lopettaa toimintansa.

Miten valita sopiva luottokortti matkalle?

Kun pohtii, mikä on itselle paras luottokortti matkustamiseen, kannattaa miettiä erityisesti sitä, mitä ominaisuuksia kortilta tulee oikeasti tarvitsemaan. Myös sillä voi olla väliä kortin valinnassa, matkusteleeko jatkuvasti tai vaikka vain pari kertaa vuodessa.

Kortteja on kolmenlaisia: tavallisia luottokortteja, hotelliketjuihin yhdistettyjä luottokortteja ja lentoyhtiöihin yhdistettyjä luottokortteja. Mikäli tarkoitus on käyttää lähes aina saman hotelliketjun hotelleita, ja tietää niitä löytyvän omista matkakohteistaan, voi oikea valinta olla hotelliketjuun liitetty luottokortti. Jos taas käyttää aina samaa lentoyhtiötä, voi lentoyhtiöön yhdistetty luottokortti tuoda tuntuvia etuja.

Jos matkustaminen ei kuitenkaan yleensä ole sidottua tiettyyn lentoyhtiöön tai hotelliketjuun, kannattaa ottaa vertailuun muut tavalliset luottokortit. Tiettyyn hotelliketjuun tai lentoyhtiöön yhdistetyn kortin palveluista ei kannata lähtökohtaisesti maksaa turhaan. Paras valinta voi olla yleinen luottokortti, jossa on matkavakuutus. Tavallisella luottokortillakin on mahdollista saada vaikkapa tietynlaista bonusta ostoksista.

Matkaluottokorttien ominaisuudet vaihtelevat

Visa ja Mastercard ovat laajasti hyväksyttyjä maksukortteja, joten ainakin jompikumpi niistä on hyvä olla matkalla mukana, joko debit- tai credit-korttina. Lisäksi on hyvä omistaa kortti, jossa on ominaisuutena vähintään luottokortin matkavakuutus. Alla on listattuna matkustamiseen hyvin sopivia luottokortteja sekä muutamia niiden matkailijoille hyödyllisiä ominaisuuksia. (Tiedot haettu 3.6.2024)

Bank Norwegian -luottokortti

 • Ilmainen matkavakuutus ja peruutussuoja
 • CashPoint-pisteitä Norwegianin lennoista
 • CashPoint-pisteitä ostoksista
 • Korotonta luottoa jopa 45 päivää

American Express Gold Card

 • Myös perheenjäsenet kattava matkavakuutus
 • Lentokentän loungeen pääsy luottokortilla neljä kertaa vuodessa ilman lisämaksua
 • Pisteitä ostoksista
 • Lounge on-the-go aamiainen, lounas tai päivällinen mukaan ennen matkaasi valikoiduilla lentokentillä.

Finnair Visa Credit

 • Finnair Plus- ohjelman jäsenet keräävät kanta-asiakasvaluuttaa eli Avioksia, maksaessaan ostoksensa Finnair Visa Credit -kortilla.
 • Finnair tasopisteitä ostosten tekemisestä
 • Hätäkäteispalvelu, siinä maassa missä olet, jos kortti varastetaan tai se katoaa
 • Luottoraja jopa 20 000 €

Danske Bank MasterCard Credit/Debit

 • Kattava matkavakuutus Gold ja Platinum, Visa ja Visa Gold-korteissa
 • Voit kerryttää Plussa-pisteitä maksaessasi kortilla K-Plussa verkoston liikkeissä tai näyttämällä korttia kassalla
 • Gold- ja Platinum -korteissa on käteisnostoturva-vakuutus pankkiautomaatista nostetun käteisen varkauden tai ryöstön varalle
 • Korotonta maksuaikaa noin 43 päivää

Aktia Platinum Credit/Debit

 • Matkavakuutus
 • Korotonta maksuaikaa jopa 30 päivää
 • Aktia Wallet -sovellus, jossa voi hallinnoida mm. missä kortti toimii, sulkea ja avata sen nopeasti sekä seurata kortin käyttöä

Säästöpankki Visa Gold Credit/Debit

 • Monipuolinen matkavakuutus
 • Lentokentän loungeen pääsy luottokortilla kolme kertaa vuodessa ilman lisämaksua
 • Voit liittää korttiin K-Plussa-ominaisuuden ja kerryttää Plussa-pisteitä
 • Ostoturvavakuutus 90 päivän ajan ostohetkestä

Vertaile ja löydä paras luottokortti matkustamiseen

Sopivan luottokortin etsintä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Joskus voi olla perusteltua hankkia useampi luottokortti matkalle, mikäli niiden eri ominaisuuksille on tarvetta ja ne tuovat rahanarvoisia etuja.

Luottokortin ominaisuuksien lisäksi on syytä vertailla niiden kuluja. Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kortin todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki kortista aiheutuvat korot ja kulut. Huolellisella ja ajoissa suoritetulla vertailulla ehdit hankkia juuri sinulle sopivimman luottokortin matkalle.

Mikäli käytät luottokorttisi luotto-ominaisuutta, kannattaa luottokorttivelka myös kilpailuttaa. Saatat saada luottokortin korkoa halvemman kulutusluottotarjouksen, jolloin velka kannattaa mahdollisesti maksaa pois. Kulutusluottojen kilpailutus onnistuu helposti ja nopeasti Sortterin palvelussa. Vertaa ensin lainoja, niin saatat löytää edullisemman kulutusluoton, jolla voit maksaa kalliimman luottokorttivelan pois ja säästää rahaa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.