Näin täytät lainahakemuksen Sortterin vertailupalvelussa

Katso yksityiskohtaiset ohjeet lainahakemuksen täyttämiseen ja lainan kilpailuttamiseen.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Katso yksityiskohtaiset ohjeet lainahakemuksen täyttämiseen ja lainan kilpailuttamiseen.

Me tiedämme, että lainojen kilpailuttaminen voi olla aikaa vievää sekä monimutkaista. Siksi olemme kehittäneet vertailupalvelumme, jonka avulla voit saada yhdellä lainahakemuksella monta hyvää lainatarjousta.

Lainahakemuksen täyttäminen Sortterin palvelussa on tehty helpoksi ja nopeaksi. Kokosimme ohjeita, kuinka lainahakemus kannattaa täyttää, jotta voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia eri pankeilta.

Katso alta yksityiskohtaiset ohjeet hakemuksen täyttämiseksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Ohjeet lainahakemuksen täyttämiseen 

Ennen lainahakemuksen täyttämistä, pohdi mielessäsi sopiva lainasumma ja laina-aika. Voit tarkastella Sortterin laskurin avulla, kuinka laina-aika vaikuttaa kuukausilyhennyksen suuruuteen.

Ota lisäksi esiin todistustuloistasi, luottokorttilasku sekä tiedot asumisen kustannuksistasi. Näin voit antaa yksityiskohtaiset tiedot tuloistasi ja menoistasi, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti pankin luottopäätökseen.

Pääset täyttämään lainahakemusta esimerkiksi Sortterin etusivulta tai lainalaskurin “Lähetä hakemus” -kohdasta. Hakemukseen siirryttyäsi näet vasemmassa reunassa kuvaavan janan, joka kertoo hakemuksesi edistymisestä.

Kerro hakemuksessa lainan käyttökohde

Lainahakemus ja käyttökohde

Valitse valmiiksi annetuista vastausvaihtoehdoista sinun tilanteeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Voit valita hakevasi lainaa esimerkiksi olemassa olevien lainojen takaisinmaksuun, remonttiin tai asumiskustannuksiin liittyen.

Jos valmiista vaihtoehdoista ei löydy sinulle sopivaa, voit valita myös vaihtoehdon “Jokin muu”.

Anna sähköpostiosoitteesi sekä hyväksy käyttöehdot

Sähköpostiosoite

Seuraavaksi sinulta kysytään sähköpostiosoitetta, johon lähetetään kirjautumislinkki, kun olet vastaanottanut kaikki lainatarjoukset.

Lisäksi palvelun käyttö vaatii hyväksyntää yleisiin ehtoihin ja tietosuojakäytänteisiin, tietojen luovutukseen Asiakastieto Oy:lle. Tietojen luovuttaminen Asiakastieto Oy:lle sinun tulee hyväksyä, jota pystymme tarkistamaan luottotietosi.

Voit myös halutessasi valita kohdan, jossa Sortter valitsee automaattisesti edullisimman tarjouksen. Lisäksi voit liittyä Sortterin markkinointilistalle, jolloin vastaanotat ajankohtaisia uutisia taloudesta sekä muita tarjouksia.

Täytä lainahakemukseen perustietosi

Perustiedot lainahakemukseen

Täytä hakemukseen nimitietosi, ja oletko Suomen kansalainen. Monen pankin luoton myöntämisen ehtona on, että luotonhakija asuu pysyvästi Suomessa.

Valitse koulutuksesi ja kuuluuko lähipiiriisi poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä

Täytä koulutustietosi

Valitse tarjolla olevista vaihtoehdoista ylin suorittamasi koulutusaste.

Jos sinä tai lähipiiriisi kuuluva henkilö toimii tai on toiminut julkisessa tai poliittisessa tehtävässä Suomessa tai ulkomailla viimeisen vuoden aikana, tulee sinun vastata myös tähän kysymykseen “kyllä”.

Täytä kotitalouttasi ja perhetaustaasi kuvaavat tiedot

Täytä kotitalouttasi koskevat tiedot

Ilmoita lainahakemuksessa siviilisäätysi ja taloudessa asuvien alaikäisten lasten lukumäärä.

Valitse työsuhteesi muoto sekä työsuhteen alkamisajankohta

Lainhakemuksessa kysytään työsuhteen muotoa

Valitse valmiiksi annetuista vaihtoehdoista tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto. Huomaa, että vaikka tässä vaiheessa kysytään työsuhteen muotoa, on vastausvaihtoehtoina myös eläkeläinen, yrittäjä, maanviljelijä, työtön ja opiskelija.

Sinua pyydetään myös ilmoittamaan, koska työsuhteesi on alkanut. Alkamisajankohta pyydetään täyttämään hakemukseen kuukauden ja vuoden tarkkuudella.

Työnantaja sekä asema työssä

Täytä hakemukseen työnantajasi

Valitse sinua parhaiten kuvaava vaihtoehto. Vaihtoehtoina ovat: johtavassa asemassa, ylempi toimihenkilö, alempi toimihenkilö, työntekijä tai esimies. Ylemmän ja alemman toimihenkilön erot käyvät ilmi alla olevista luetteloista.

Ylemmät toimihenkilöt luetellaan pääsääntöisesti neljään luokkaan:

 • johtotehtävissä toimiviin
 • suunnittelu- ja tutkimustehtävissä toimiviin
 • opetustehtävissä toimiviin
 • muihin ylempiin toimihenkilöihin

Alempiin toimihenkilöihin kuuluvat luokitellaan pääsääntöisesti neljään luokkaan:

 • maataloustyöntekijöihin
 • teollisuustyöntekijöihin
 • muihin tuotantotyöntekijöihin 
 • jakelu- ja palvelutyöntekijöihin

Kirjoita myös työnantajasi tiedot lainahakemukseen.

Täytä tulotietosi

Täytä lainahakemukseen tulosi

Tuloistasi halutaan tietää sekä brutto- että nettotulot. Merkitse säännölliset tulot laskuriin euron tarkkuudella.

Bruttotulot tarkoittavat tuloja, joista ei ole tehty vähennyksiä. Nettotuloilla tarkoitetaan sitä summaa, jonka saat palkastasi tai muusta tulosta käteesi verojen ja muiden maksujen pidättämisen jälkeen.

Osa lainanantajista vaatii tulotodistuksen ennen lainan myöntämistä. Tulotodistus on esimerkiksi todistus palkasta, eli palkkakuitti, tai eläketodistus. Jos olet yrittäjä, saatat tarvita palkkakuitin lisäksi myös tilinpäätöksen, kirjanpidon väliajot, verotuspäätöksen ja tulorekisteriotteen.

Täytä asumismuotosi- ja menot

Täytä asumismuotosi

Täytä seuraavaksi hakemukseen asumismuotosi, eli asutko esimerkiksi omistusasunnossa, vuokra-asunnossa tai vanhempiesi asunnossa. Jos asumismuotoasi ei ole valmiina vaihtoehtona, valitse silloin “Jokin muu”. 

Tässä kohdassa kysytään lisäksi euromääräistä osuuttasi vuokrasta tai yhtiövastikkeesta.

Asunnon tyyppi ja muuttoajankohta

 Täytä hakemukseen minkälaisessa asunnossa asut ja milloin muutit

Täytä lainahakemukseen, millaisessa asunnossa asut. Voit valita valmiista vaihtoehdoista omakotitalon, rivi- tai paritalon, kerrostalon tai vaihtoehdon “Jokin muu”.

Lisää hakemukseen myös muuttoajankohta eli milloin muutit nykyiseen asuntoosi. Muuttoajankohdan voi kirjata kuukauden ja vuoden tarkkuudella.

Nykyiset lainat ja luotot

Nykyiset lainat ja luotot

Nykyisten lainojen ja luottojen tiedot kannattaa ilmoittaa mahdollisimman tarkasti, jotta voit saada edulliset lainatarjoukset.

Ota siis esille olemassa olevien lainojesi tiedot ja täytä hakemukseen.

 • Mikä laina on kyseessä: asuntolaina, luottokorttilaina, auto- tai venelaina, kulutusluotto vai opintolaina?
 • Kuka lainan on myöntänyt? 
 • Paljonko lainaa on jäljellä? 
 • Mikä on kuukausilyhennyksen summa?

Jos sinulla on entuudestaan useampia lainoja, voit lisätä uuden lainan “Lisää laina” vaihtoehtoa painamalla. 

Voit myös valita jokaisen lainan kohdalla, haluatko yhdistää sen osaksi uutta haettavaa lainaa. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että maksat useiden luottosopimusten sijaan vain yhtä lainaa, jolloin voit säästää koroissa ja kuluissa.

Varmista, että antamasi tiedot ovat oikein ja täytä lainahakemukseen henkilötietosi.

Täytä lainahakemukseen henkilötietosi

Ennen viimeiseen kohtaan siirtymistä, sinulta kysytään, että onko antamasi tiedot oikein. Voit vielä palata muokkaamaan antamiasi tietoja. Valitse sen jälkeen “Tiedot ovat oikein” ja siirry viimeiseen kohtaan lainahakemuksessa.

Syötä lainahakemukseen henkilötunnuksesi ja puhelinnumerosi. Lisää hakemukseen tieto siitä, haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. Mikäli haet lainaa yhteishakijan kanssa, täytät seuraavaksi hänen tietonsa. Jos haet lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, voit saada parempia lainatarjouksia.

Lainahakemus on nyt valmis

Lainahakemus on nyt valmis ja hakemuksen käsittely alkaa. Seuraavaksi voit siirtyä katsomaan henkilökohtaisia lainatarjouksiasi “Siirry lainatarjouksiin” -vaihtoehtoa painamalla.

Voit saada henkilökohtaisia tarjouksia jo muutamassa minuutissa hakemuksen valmistumisen jälkeen tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Saat lisäksi sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset helposti tarkastelemaan saamiasi tarjouksia.

Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen, allekirjoita lainasopimuksen valitsemasi lainanantajan kanssa. Laina maksetaan tilillesi jopa samana päivänä, viimeistään kahden työpäivän aikana.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti

Täytä lainahakemus huolellisesti ja totuudenmukaisesti, sillä huolimattomasti tai väärillä tiedoilla täytetty hakemus voi johtaa hylkäämiseen tai kalliimpaan lainan hintaan.

Lainahakemuksen huolellinen täyttö ei kuitenkaan takaa sitä, että saat lainatarjouksia. Lainahakemus voidaan hylätä myös muista kuin virheellisestä lainahakemuksen täyttämisestä johtuvista syistä.

Kilpailuta lainat ja täytä lainahakemus jo tänään

Kilpailuta ja hae laina suoraan netistä

Kuten huomaat, lainan kilpailuttaminen Sortterin kautta on helppoa ja nopeaa sekä täysin ilmaista. Voit hakea lainaa 500 eurosta jopa 60 000 euroon saakka.

Vain kilpailuttamalla lainan voit löytää edullisen vaihtoehdon ja säästää lainan kustannuksissa.

Vaikka täyttäisit lainahakemuksen ja saisit lainatarjouksia, ei kilpailutus sido sinua mihinkään. Voit siis rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ennen päätöksen tekemistä ja lainasopimuksen allekirjoittamista.

Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä palvelussamme mukana olevilta lainanantajalta. Vertaamme lainatarjoukset läpinäkyvästi todellisen vuosikoron avulla, joten voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä laina on edullinen.

Kilpailuta siis laina Sortterin vertailussa jo tänään.