Sami Matilainen

Sami kilpailutti pienlainansa – ”Satojen eurojen säästö joulun alla on tosi hyvä juttu”

Sami oli miettinyt hammaslääkärimaksujen, autolainan ja muiden pienlainojen yhdistämistä pitkään, mutta ei ollut saanut aikaiseksi kilpailuttaa lainoja. Hän yllättyi, kun näki summan, jonka säästäisi kuussa yhdellä yhdistelylainalla.

Yhdistelylainalaskuri

Valitse lainasumma

14 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
189 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
  • IlmainenIlmainen hakemus
  • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
  • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Artikkeli on julkaistu alkuperäisesti iltalehti.fi:ssä 25.11.2020

Toim. huom. Kilpailuttamalla yhdistelylainat Sami on säästänyt lainakustannuksissa, mutta säästö ei realisoidu hänelle joulun alla, vaan säästö kohdistuu koko laina-aikaan. Lisäksi on hyvä muistaa, että pienentämällä kuukausierää ja pidentämällä laina-aikaa lainan kokonaiskustannukset yleensä kasvavat.

Sami kokeili lainavertailupalvelua

Monelle tuttu tilanne: muutama kulutusluotto ja pienlaina, laskuja eri eräpäivinä ja erilaisia maksusuunnitelmia, jotka pölyttyvät kansiossa. Sami, 28, otti itseään niskasta kiinni ja päätti selvittää, miten saisi yksinkertaistettua kuukausimenojaan.

– Viiden vuoden aikana minulle ja avopuolisolleni oli kertynyt erilaisia pienlainoja esimerkiksi yksityisen hammaslääkärin laskuista ja autolainasta. Lisäksi puolisollani ja minulla on yhteinen isompi asuntolaina.

Sami kokeili lainavertailupalvelu Sortteria, ja sai vinkkejä palvelun käyttämiseen Sortterin markkinointipäällikkö Lauri Miettiseltä.

Tarkista säännöllisesti

Hakemuksen täyttämisessä isoin vaiva oli Samin mukaan omien paperinippujen läpikäyminen. Laskut tulevat usein eri päivinä ja päätyvät eri pinoihin ja kansioihin. Myös verkkopankista oli tarkistettava mahdolliset maksut, määrät ja eräpäivät.

Vaivannäkö kuitenkin kannattaa.

– Moni tyytyy maksamaan lainaeriä aikoinaan tehdyn suunnitelman mukaan. Hyvää taloudenhallintaa on kuitenkin se, että säännöllisesti tarkistaa, mitä omille luotoille kuuluu, Sortterin Lauri Miettinen vinkkaa.

Sami Matilainen antaa kiitosta Sortterille nopeudesta

Sortter saa kiitosta nopeudesta

Jos avo- tai avioparilla on omia erillisiä lainoja, kannattaa heidän useimmiten yrittää yhdistää lainat.

– Kaikki eivät tule ajatelleeksi omien erillisten lainojen yhdistämistä. Se kannattaa, sillä pankit katsovat parisuhteen tuovan vakautta maksukykyyn, ja pariskunnat saavat usein paremmat lainaehdot kuin yksittäinen hakija, Miettinen selvittää.

Sortterin lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja sujuvaa. Aikaa hakemuksen täyttämiseen kuluu Sortterin asiakkaalta keskimäärin hieman yli neljä minuuttia.

Tieto lainatarjouksien saapumisesta tulee lähes välittömästi hakemuksen lähettämisestä, jonka jälkeen niitä voi vertailla helposti keskenään Sortterin lainavertailupalvelussa.

Kun Sami sai tilanteeseensa sopivan tarjouksen yhdistelylainasta, hän tarttui tilaisuuteen empimättä.

– Sain yhden tarjouksen huomattavasti paremmalla kuukausimaksulla kuin pienlainoissa. Tästä oli erittäin paljon apua ja helpotusta. Laskin, että säästimme lainojen yhdistämisellä useita satoja euroja kokonaiskustannuksissa sekä maksamme nyt huomattavasti pienempää ja meille paremmin sopivaa kuukausierää, Sami iloitsee.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Ennakoi ja hallitse

Kun lainoja yhdistelee ajoissa, voi talouttaan hallita ennakoiden ja paremmin. Se, miksi lainojen yhdistely kannattaa, riippuu täysin hakijan taloudellisesta tilanteesta ja tavoitteesta. Useimmille löytyy sopiva, omaa taloutta auttava ratkaisu.

– Lainoja yhdistelemällä voi saada kokonaiskustannuksiltaan halvemman lainan tai vaihtoehtoisesti lainoista kertyvä kuukausimaksu jakautuu tasaisemmin koko laina-ajalle. Näin kuukausittain maksettava lainaerä ei ole alussa niin suuri. Yhdistelyllä voi myös pidentää laina-aikaa ja saada lainan kuukausittainen kustannus sopimaan paremmin omaan taloudelliseen tilanteeseen – toki tämä nostaa lainasta takaisin maksettavaa kokonaissummaa, Lauri Miettinen selvittää.

Säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein sekä pienemmästä lainan korosta että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista. Lainoja yhdistelemällä välttää esimerkiksi turhia laskutuslisiä ja tilinhoitomaksuja.

Yhdistä lainat - keskimäärin 277 € pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

– Tajusin yhdistelmälainatarjouksia vertaillessa, että aiempien lainojen yhteenlaskettu kuukausierä oli lopulta isompi silloin, kun maksaa hajalaskuja, Sami kertoo.

Lainojen yhdistämiseen ei tarvitse myöskään sitoa omaisuutta vakuudeksi tai pyytää ketään takaamaan lainojen yhdistelyyn nostettavaa luottoa. Lisäksi yhdistelylainan hakeminen ja tarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on ilmaista.

Lauri Miettinen suosittelee kaikkia omaan henkilökohtaiseen talouteen liittyvien palveluiden, mukaan lukien lainojen, säännöllistä kilpailuttamista. Sami innostui kilpailuttamisesta niin, että aikoo tehdä sen toistekin.

– Etenkin joulun alla tämä oli tosi hyvä juttu. Kilpailuttamista pitää melkein alkaa harrastamaan, Sami sanoo ja nauraa.

Toim. huom. Kilpailuttamalla yhdistelylainat Sami on säästänyt lainakustannuksissa, mutta säästö ei realisoidu hänelle joulun alla, vaan säästö kohdistuu koko laina-aikaan. Lisäksi on hyvä muistaa, että pienentämällä kuukausierää ja pidentämällä laina-aikaa lainan kokonaiskustannukset yleensä kasvavat.