Yritysluotto – löydä yritykselle edullisin rahoitus

Yritysluotto on vakuudeton laina yrityksen toiminnan ja hankintojen rahoittamiseen. Sen etuna on nopeus ja joustavuus erilaisten ja eri vaiheissa olevien yritysten tarpeisiin. Kilpailuttamalla yritysluotot voit löytää yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Yritysluotto on vakuudeton laina yrityksen toiminnan ja hankintojen rahoittamiseen. Sen etuna on nopeus ja joustavuus erilaisten ja eri vaiheissa olevien yritysten tarpeisiin. Kilpailuttamalla yritysluotot voit löytää yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Laatuvarmistettu

Mikä on yritysluotto?

Kun yrityksen toiminnan kehittämiseen, laiteinvestointeihin tai hetkellisen kassavajeen paikkaamiseen tarvitaan ratkaisua, on ulkopuolinen rahoitus yleensä käytetyimpiä rahoitusmuotoja. Yritysluotto on yksi ulkopuolisen rahoituksen keino, jota voi tarvittaessa hyödyntää hyvin nopeallakin aikataululla.

Yritysluottoa voivat hakea niin aloittelevat kuin pitkään toimineet yritykset. Sitä voi hyödyntää hyvin monenlaisiin tarpeisiin yrityksestä riippuen. Sen avulla voit hakea pontta kasvuun tai vakiinnuttaa olemassa olevaa toimintaa. Tarvittaessa yritysluottoa saa nopeasti lyhytaikaiseen tarpeeseen tai sen avulla voi tehdä pidemmän tähtäimen hankintoja.

Yritysluoton hakeminen on hyvin yksinkertaista, kunhan huomioit muutaman oleellisen seikan. Tärkein niistä on lainojen kilpailuttaminen. Sortter auttaa sinua löytämään yrityksellesi sopivimman yritysluoton. Riittää, että teet yhden lainahakemuksen, ja saat lainatarjouksia monilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta jopa jo saman päivän aikana.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Yritysluotto on joustava rahoitusvaihtoehto

Yritysluoton avulla voidaan toteuttaa yksittäisiä hankintoja tai tehdä kokonaisvaltaista yrityksen kehittämistyötä.

Rahoituksen muodoissa on eroja, ja riippuu yrityksen tilanteesta, mikä on paras ratkaisu. Ulkopuolinen rahoitus on yleisesti käytetty vaihtoehto lisärahoitukseen. Sekin pitää sisällään erilaisia rahoitusmuotoja, joita voit hyödyntää. Oikea valinta on kiinni siitä, mihin tarpeeseen rahoitusta haetaan, millainen yrityksesi taloudellinen tilanne on ja millaiset ovat liiketoiminnan tavoitteet.

Ulkopuolisen rahoituksen muotoja ovat

 • leasingrahoitus
 • laskurahoitus
 • yritysluotto.

Leasing-rahoitus on vaihtoehto laite- tai kalustohankintojen rahoittamiseen. Se tarkoittaa vuokrasopimusta, jolla yritys saa käyttöönsä esimerkiksi ajoneuvon tai tietokoneita. Vuokraa maksetaan joka kuukausi sopimusajan ja kun sopimus päättyy, yritys voi lunastaa kohteen itselleen tai palauttaa sen. Leasing mahdollistaa laitehankinnat ilman omaa pääomaa.

Laskurahoitus tarkoittaa myyntisaatavia eli myyntilaskuja vastaan saatavaa rahoitusta. Erääntymättömät laskut myydään rahoitusyhtiölle, ja ne huolehtivat saatavien saamisesta loppuasiakkaalta. Tämä merkitsee sitä, että yrityksesi saa rahan käyttöön heti, eikä sinun tarvitse odottaa sitä, että asiakas maksaa ensin laskun.

Yritysluotto ei ole sidottu tietynlaiseen hankintaan tai tehtyihin laskuihin, vaan sitä voi hakea milloin vain. Sitä käytetään yleisesti eri kokoisten yritysten rahoitustarpeisiin. Yritysluoton hyötyjä ovat muun muassa joustavuus erilaisiin käyttökohteisiin sekä mahdollisuus käyttää sitä sekä lyhytaikaiseen että pitkäaikaiseen tarpeeseen. 

Yritysluotto ilman vakuuksia

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, ettei siihen tarvitse kiinnittää yrityksen omaisuutta, kuten rakennuksia tai arvopapereita. Riippuu lainanmyöntäjästä, tarvitaanko henkilötakausta, eli vastuuhenkilöä, joka antaa henkilökohtaisen takauksen lainalle. Osa rahoituslaitoksista ei vaadi takaajia lainkaan.

Yritysluotto on yritysten käyttöön kohdennettu laina, jota voi hakea

 • ilman reaalivakuuksia jopa 250 000 euroa 
 • 1–48 kuukauden maksuajalla
 • vakuuksien kanssa 10 miljoonaan euroon asti. 

Jos tarvitset lainaa enemmän kuin 250 000 euroa, sinulla tulee olla vakuus. Se voi olla esimerkiksi toimitilat tai yrityskiinnitys. Vakuus turvaa luotonmyöntäjän silmissä lainan takaisinmaksun, jolloin myönnetty yritysluotto voi olla huomattavasti isompi.

Vakuudettoman yritysluoton hakemisprosessi on nopeampi ja kevyempi, mutta vakuudettomuus voi vaikuttaa jonkin verran lainan korkoon. Siksi yritysluotto kannattaa aina kilpailuttaa, sillä korkoon vaikuttaa moni muukin seikka ja eri luotonmyöntäjien tarjoamissa koroissa on eroja.

Vertailussa mukana olevat lainanantajat:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Yritysluoton korko – tarkista vuosikorko

Lainanmyöntäjät määrittävät yritysluotolle koron sen mukaan, kuinka todennäköisenä nähdään, että laina maksetaan ajallaan takaisin. Tähän arviointiin vaikuttavat seuraavat kolme seikkaa:

 • yrityksesi taloudellinen tilanne
 • sen historia
 • haettava lainasumma.

Yrityksen vakaa taloudellinen tilanne ja tulojen ennustettavuus vaikuttavat yrityksellesi määritettävään korkoon. Tulevaisuuden näkymillä on siis merkitystä, samoin kuin yrityksen menneisyydellä. Jos raha-asiat, kuten verojen ja laskujen maksut, on hoidettu yrityksessä aina hyvin ja ajallaan, vaikuttaa se positiivisesti myös korkoon. Hyvin hoidettu yritys on luotettava luotonantajan näkökulmasta.

Haettavan yritysluoton määrä kasvattaa tai pienentää sen korkoa. Mitä suurempaa summaa haetaan, sitä pienempi korko on. Haettava luottosumma riippuu tarpeesta, johon sitä haetaan. Tästä näkökulmasta lainan käyttökohde siis vaikuttaa lainan korkoon. 

Lainatarjouksesta kannattaa aina tarkistaa kuukausikoron sijasta lainan vuosikorko. Se sisältää lainan kaikki todelliset kustannukset, joita syntyy esimerkiksi tilinhoitomaksuista tai avausmaksusta.

Korko ja laina-aika määrittelevät sen, millaiset kokonaiskustannukset yritysluotosta syntyvät. Lyhyempi takaisinmaksuaika pienentää yritysluotosta yritykselle syntyviä kuluja.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Yritysluottoa voivat hakea kaikenkokoiset yritykset

Yritysluoton hakemisen edellytys on, että yritys on 

 • suomalainen
 • rekisteröity kaupparekisteriin
 • luottokelpoinen.

Sillä ei ole merkitystä, onko yritys vasta aloittanut toimintansa tai jo pidempään olemassa ollut yritys. Toimiala tai yrityksen koko eivät vaikuta yritysluoton hakemiseen. Yrityksesi voi olla yhden hengen yritys tai useita kymmeniä työntekijöitä työllistävä organisaatio. Myöskään yritysmuoto ei ole este yritysluoton hakemiselle.

Lainaa voivat hakea

 • osakeyhtiöt
 • osuuskunnat
 • asunto-osakeyhtiöt
 • kommandiittiyhtiöt
 • avoimet yhtiöt
 • yksityiset elinkeinonharjoittajat.

Tärkeintä on, että yrityksellä on edellytykset kunnossa hakea yritysluottoa. Se tarkoittaa kestävää kassaa ja hyvin hoidettua taloutta. Monesti uusien yritysten haaste on, ettei ole vielä osoittaa historiaa pidemmältä ajalta ja se voi estää yritysrahoituksen hakemisen. Sortterin kautta yritysluottoa voi hakea myös vasta-aloittanut yritys, jotta toiminnan saa käyntiin ja vakiinnutettua.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kilpailuta yritysluotto ja säästä lainakustannuksissa

Kilpailuttaminen on konkreettinen toimenpide, jolla voit vaikuttaa siihen, kuinka kallis tai edullinen kulutusluotto yrityksellesi on. Pankkien ja rahoituslaitosten myöntämien kulutusluottojen ehdoissa on eroja, joten kilpailuttamisen avulla voit säästää lainan kustannuksissa. 

Kilpailuttaminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta Sortterin kautta tehtynä se vie sinulta aikaa vain muutaman minuutin. Vertailupalvelumme kautta saat lainatarjoukset useilta eri luotonmyöntäjiltä, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin lähettää yksi hakemus. 

Kilpailuttamisen etuna on

 • kustannustehokkuus
 • saat laajan kokonaiskuvan yritysluotoista
 • saat riittävästi vaihtoehtoja päätöksenteon tueksi.

Useampi lainatarjous antaa enemmän varmuutta päätöksentekoon kuin yksi. Silloin voit varmistua siitä, että valintasi on edullisin ja yrityksen tarpeisiin sopiva. Vertaillessasi saamiasi tarjouksia, huomioi niiden todellinen vuosikorko ja muut ehdot, jotta löydät aidosti yrityksellesi sopivimman lainan. 

Merkittävä etu helppouden lisäksi Sortterin palvelussa on, että se ei maksa yritykselle mitään. Voit hyödyntää sitä maksutta ja saatuasi lainatarjoukset, päättää minkä yritysluoton valitset vai hyväksytkö yhtään tarjousta. Sortter on reilu ja tutkitusti Suomen luotetuin vertailu, joten voit tehdä kilpailutuksen turvallisin mielin, eikä se sido sinua tai yritystäsi mihinkään.

Yritysluoton kilpailuttaminen käy vaivattomasti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Näin haet yritysluottoa 

Kun lainan hakeminen on ajankohtaista, on Sortterin kautta hakuprosessi vaivaton, ja sen jälkeen voit taas keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin. Tarvittaessa yritysluottoa voi hakea ja saada hyvinkin pikaisella aikataululla, kunhan luoton saamisen edellytykset ovat kunnossa ja tarvittavat tiedot ovat saatavilla.

Lainojen vertailu on keskeinen osa yritysluoton hakemista. Se on ainoa keino varmistaa, ettet maksa lainasta liikaa. Eikä vertailun tarvitse olla työlästä – sinun ei tarvitse pyytää erikseen tarjouksia eri pankeilta ja toimittaa monia ei hakemuksia, vaan voit hoitaa kaiken Sortterin palvelun kautta. 

Yritysluoton hakemiseen riittävät vain nämä viisi vaihetta:

 1. Määritä yritysluoton pääasiallinen käyttökohde, tarvitsemasi lainasumma ja sovita lainanlyhennykset yrityksesi menoihin.
 2. Kilpailuta lainat hyödyntämällä Sortterin vertailupalvelua. Hakijan tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu. Täytä hakemus verkossa tarvittavin tiedoin.
 3. Varmista että sinulla on käytettävissäsi tarvittavat dokumentit, kuten tuorein tilinpäätös, tilikauden kirjanpito ja kirjanpidon väliajo, jos viimeisimmästä tilinpäätöksestä on kulunut yli kolme kuukautta.
 4. Vertaile huolellisesti saamasi tarjoukset. Varmista, että huomioit mahdolliset muut lainaan liittyvät kulut koron lisäksi. Tarkista myös lainan muut ehdot, jotta eteen ei tule yllätyksiä myöhemmin.
 5. Tee päätös yrityksellesi sopivimmista yritysluotosta ja lainasopimuksen tehtyäsi saat rahat yrityksesi käyttöön.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Yritysluottoa voi hakea hyvin monenlaisiin käyttötarpeisiin, eikä sitä ole missään määritelty, mihin sitä tulisi käyttää. Tarpeet vaihtelevat yrityksen koon ja tilanteen mukaan. Voit hakea yritysluottoa esimerkiksi työntekijöiden palkkaamiseen, markkinointiin, tilojen laajentamiseen, laitehankintoihin tai käyttöpääoman kasvattamiseen.

 • Hakijayrityksen on oltava suomalainen ja kaupparekisterissä oleva, sekä luottotietojen tulee olla kunnossa. Vain yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu voi hakea yritysluottoa.

 • Ei vaikuta. Yritysluottoa hakeva yritys voi olla pk-yritys, toiminimiyrittäjä tai osuuskunta. Myös asunto-osakeyhtiö voi hakea yritysluottoa.

 • Kilpailuttaminen ja eri lainatarjousten vertailu on ainoa keino varmistaa, että yrityksellesi löytyy edullisin ja sopivin yritysluotto. Se auttaa päätöksenteossa ja antaa sinulle kattavan kokonaiskuvan vaihtoehdoista.

 • Koron määrittelee luotonmyöntäjä sen perusteella, millaiseksi se arvioi yritysluottoa hakevan yrityksen maksukyvyn ja kokonaistilanteen. Tässä arvioinnissa otetaan huomioon yrityksen taloudellisen tilanteen lisäksi tulevaisuuden näkymät, toimiala ja yrityksestä laadittu riskiarvio. Myös haettava luottosumma vaikuttaa korkoon.

 • Lainaehdot määrittelevät, onko laina mahdollista maksaa takaisin etuajassa tai voiko siihen saada maksuvapaita kuukausia. Yritysluoton maksuaika on yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen, joten maksuerät voi joustavasti sovittaa yrityksen tilanteeseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pitkä maksuaika kasvattaa lainan kustannuksia.

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.