Lainaa velkojen maksuun – yhdistä velat ja säästä

Kilpailuta nykyistä edullisempi laina Sortterin avulla ja maksa vanhat velat pois

Kartoita sopiva kuukausierä lainalaskurilla

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
198 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 15 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 198 €, takaisinmaksettava summa 16 629 € sekä todellinen vuosikorko on 17,09 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 15 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 198 €, takaisinmaksettava summa 16 629 € sekä todellinen vuosikorko on 17,09 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta nykyistä edullisempi laina Sortterin avulla ja maksa vanhat velat pois

Lainaa velkojen maksuun - näin maksat nykyiset velat pois

Useista pienemmistä lainoista ja osamaksusopimuksista koostuvat velat ovat useimmiten järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi – säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein sekä pienemmästä lainan korosta, että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista. Voit samalla säätää lainan kuukausierää sopimaan paremmin nykyiseen taloudelliseen tilaasi.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että yhdellä lainalla maksetaan kaikki aiemmat pienet lainat kerralla pois. Näin lainan maksaminen helpottuu huomattavasti, kun laskuja tulee usean lainan sijaan vain yhdestä lainasta kuukausittain. Lisäksi voit samalla säätää kuukausittain takaisinmaksettavaa summaa sekä voit saada säästöä alhaisemmista lainan hoito- ja käsittelymaksuista.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Velkojen maksu yhdistelylainalla askel askeleelta

Velkojen maksaminen yhdistelylainalla voi kuulostaa työläältä, mutta todellisuudessa lainojen yhdistäminen on yksinkertaista ja varsin nopeaa. Velkojen maksu lainat yhdistämällä tapahtuu näin askel askeleelta:

 1. Laske nykyisten velkojesi määrä yhteen
 2. Kilpailuta nykyisiä velkoja vastaava lainasumma Sortterin lainavertailussa
 3. Vertaile saamasi tarjoukset ja nosta laina tilillesi, jos saat lainalle nykyisiä velkojasi paremmat ehdot
 4. Maksa aiemmat lainat ja osamaksusopimukset pois
 5. Lyhennä kuukausittain uutta, paremmilla ehdoilla saamaasi lainaa

Prosessi on yksinkertainen, mutta käydään lainojen yhdistämisen kohdat vielä yksi kerrallaan läpi:

1. Laske kaikkien nykyisten lainojesi määrä ja kuukausimaksut

Tässä vaiheessa kannattaa olla realistinen. Laske ennen lainahakemuksen lähettämistä yhteen kaikki nykyiset velat, kuten kulutusluotot, autolainat, luottokorttivelat ja erilaiset osamaksusopimukset tai pikavipit. Lainoja saattaa olla kertynyt yllättäviinkin paikkoihin, eikä kaikkia maksusopimuksia välttämättä tule edes miellettyä varsinaisesti lainoiksi. Laske myös yhteen, paljonko maksat kuukausittain luoton myöntäneille tahoille. Voit käyttää verkkopankkiasi tai tiliotettasi runkona, josta löydät kaikki ne maksut, joita kuukausittain maksat.

2. Kilpailuta Sortterin lainavertailussa itsellesi edullinen yhdistelylaina

Tästä pääset kilpailuttamaan lainasi. Käytä lainasummana yhteen laskemiesi velkojen summaa tai vähän sitä suurempaa euromäärää, jos tiedossasi on hankintoja, jotka vaatisivat muuten uuden lainan ottamista lähiaikoina. Saat nopeasti kilpailutetut tarjoukset kaikilta vertailussamme mukana olevilta pankeilta. Tutustu saamiisi tarjouksiin ja valitse sinulle sopivin lainasopimus.

3. Nosta laina tilillesi

Nosta laina helposti tilillesi tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Lue sopimusehdot tarkasti ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla. Usein saat lainan heti tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Kaikki vertailussamme mukana olevat pankit siirtävät lainan tilillesi viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Jotkin lainanmyöntäjät voivat jopa maksaa nykyiset velkasi puolestasi pois, jos toimitat lainanmyöntäjälle tiedot avoimista veloistasi niiden poismaksamista varten.

4. Maksa aiemmin otetut velat pois

Kun rahat ovat tililläsi, voit maksaa aiemmat osamaksusopimuksesi ja velkasi pois. Tässä vaiheessa kannattaa varmistaa, että kaikki ensimmäisessä kohdassa suunnitellut lainat tulevat maksetuiksi. 

5. Maksa kuukausittain uutta, edullisempaa lainaasi

Saat jatkossa yhden laskun kuukausittain, jonka voit maksaa vaikka toistuvana automaattiveloituksena. Lainojen yhdistelyn ansiosta säästyneet rahat ja ajan voit käyttää haluamallasi tavalla.

Näin kilpailutat nykyiset velat

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Miksi velkojen maksaminen yhdistelylainalla kannattaa?

Velkojen yhdistämiseen on useita järkiperäisiä syitä. Kaksi liittyy suoraan rahaan ja yksi ajan sekä vaivan säästymiseen.

 1. Korko- ja kulutason lasku. Useimmissa osamaksusopimuksissa on huomattavasti korkeammat kuukausittaiset lainanhoitokulut ja korot kuin yhdistelylainassa. Esimerkiksi verkkokauppojen osamaksusopimusten korot ovat yleensä n. 15 % tuntumassa. Vaikka korot olisivatkin tätä pienemmät yhdistettävissä lainoissa, tarkoittaa pelkkien useiden kuukausittaisten tilinhoitomaksujen pois jääminen usein merkittäviä säästöjä omaan talouteen.
 2. Kuukausierän pieneneminen. Tämä voi olla hyvinkin merkittävä asia, sillä yhdistelylainassa voit usein valita laina-ajan paremmin omaan talouteesi sopivaksi. Pienempi kuukausierä voi helpottaa taloudellista tilannettasi ja ehkäistä vaikkapa luottokortin käyttöä arkisissa hankinnoissa.
 3. Ajansäästö. Pahimmillaan useiden eri lainojenmaksaminen ja muistaminen kuukausittain on hermoja raastavaa. Mielessä pyörivät jatkuvasti ajatukset lainasta: olenko varmasti muistanut hoitaa jokaisen lainan ajallaan? Maksoinko ne oikeilla tiedoilla ja summilla?

Yhden lainan maksaminen on helppoa, suoraviivaista ja usein edullisempaa. Kun haluat yhdistää velkasi, voit kilpailuttaa lainasi helposti Sortterin avulla.

Hae lainatarjoukset

Mistä lainaa velkojen maksuun?

Mikä on helpoin ja edullisin paikka etsiä lainaa velkojen maksuun? Vaihtoehtoisia pankkeja ja rahalaitoksia on useita, joten myös lainojen hinnoista ja ehdoista löytyy eroavaisuuksia.

Helpointa on käyttää Sortterin lainavertailua, jossa saat yhdellä yksinkertaisella hakemuksella useita kilpailutettuja lainatarjouksia. Säästät sekä aikaa että rahaa, sillä et joudu kilpailuttamaan eri rahoituslaitoksia yksitellen.

Voit saada lainatarjouksen velkojen maksuun usealta eri pankilta, mutta lainan edullisuuden voit varmistaa kilpailuttamalla lainasi kattavasti Sortterin palvelussa.

Kilpailuta ja hae lainaa velkojen yhdistämiseen

Lainojen kilpailuttaminen on tärkein osa lainanhakua, jotta voit varmistua edullisesta hinnoittelusta lainallesi. Yhdistelylainan kaikki hyvät ominaisuudet saat käyttöösi vain riittävän edullisen lainan ja talouteesi sopivan kuukausierän avulla. Jos korot ja kulut kasvavat, ei lainojen yhdistäminen ole taloudellisesti niin kannattavaa, kuin sen parhaimmillaan kuuluisi olla.

Jotta voit varmistua pienemmistä kuluista sekä ajansäästöstä, on järkevää kilpailuttaa laina Sortterin lainavertailun avulla.

Asiakkaidemme kokemuksia

 • Profiilikuva
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • Profiilikuva
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • Profiilikuva
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • Profiilikuva
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • Profiilikuva
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Esimerkkitapaus lainojen yhdistämisestä

Jokaiseen lainaan tai maksusopimukseen liittyy aina oma tarinansa, miksi laina on alunperin otettu. Aika-ajoin on järkevää pysähtyä hetkeksi ja pohtia, onko ajan saatossa kertyneissä maksusopimuksissa yhä edelleen kilpailukykyiset ehdot. Tässä esimerkissä näytämme, miltä velkojen määrä voi näyttää ennen lainojen yhdistämistä, ja miltä se näyttää kun nykyiset velat on maksettu pois yhdistelylainalla.

 • Olet käynyt viime kesänä lomamatkalla ja hankit lentoliput luottokortillasi. Matkan hinnasta on maksamatta noin 800 euroa, jota lyhennät kuukausittain 60 euroa kuukausilyhennyksellä. 
 • Lisäksi olet hankkinut uuden polkupyörän kaupan omalla osamaksuvaihtoehdolla. Uuden pyörän hinnasta on maksamatta myös 800 euroa. Polkupyörästä on velkaa jäljellä 100 euroa.
 • Lisäksi sinulla on kolmesta eri vaateliikkeestä hankittuna vaatteita yhteensä 1000 euron arvosta, ja maksat näitä yhteensä 150 euroa kuukaudessa.
 • Olet ottanut 5 000 euron joustoluoton auton hankintaan muutama vuosi sitten, josta on jäljellä 2 000 euroa, ja maksat sitä 150 euroa kuukaudessa.
 • Lisäksi sinulla on auton huollosta pieni 300 euron suuruinen osamaksu, jota lyhennät 30 euroa kuukaudessa.

Esimerkkitapauksessa seitsemästä kulutusluotosta muodostuu yhteensä 490 euron kuukausierät. Kuluja ja korkoja tulee maksettavaksi joka kuukausi reilusti, joten päätät kilpailuttaa lainasi.

Jäljellä olevien luottojen yhteissumma on 4 900 €, joten kilpailutat itsellesi 5 000 € lainan kahden vuoden maksuajalla.

Koska olet hoitanut raha-asiasi hyvin, voit saada laskettua lainan kuukausierän 233 euroon*.

Voit siis maksaa kaikki nykyiset velat kerralla pois uudella yhdistelylainalla, ja kuukausieräsi voi mahdollisesti laskea samalla jopa 257 eurolla kuukaudessa.

*Tarjous voi vaihdella hakijasta, laina-ajasta ja muista tekijöistä johtuen. Todellinen säästö selviää kun olet saanut lainatarjoukset. Saat henkilökohtaisen lainatarjoukset helposti täyttämällä lainahakemuksen.

Vertailussa mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Ole järkevä laina-asioissasi ja vältä velkaantumista

Sortter kannustaa kaikkia suunnitelmalliseen ja järkevään rahankäyttöön. Uusia lainoja ei ole järkevää ottaa ilman selkeää ja suunniteltua tarvetta.

Lainojen yhdistäminen on useimmiten järkevää oman talouden hallintaa, jonka avulla voi laskea merkittävästi kuukausittaisten lainanhoitokulujen määrää ja saada joustoa omaan talouteen. Lisäksi pienemmät kulut ja korot tuottavat säästöä myös pidemmällä aikajänteellä ja velkojen maksu nopeutuu.

Velkojen maksaminen ja korvaaminen uudella yhdistelyyn tarkoitetulla lainalla toimii parhaiten tilanteessa, jossa sinulle on kertynyt monia osamaksu- ja luottosopimuksia, joiden kulut ja korot ovat suuria sekä maksuajat lyhyitä.

Uudet hankinnat velkojen maksamisen jälkeen

Kun lainojen yhdistelyn jälkeen tahdot tehdä uusia hankintoja osamaksulla, on tehokkainta aina kilpailuttaa samalla sekä olemassa olevat, että tulevat ostoksesi yhdeksi lainaksi.

Tässä esimerkki prosessista, jossa olet jo kilpailuttanut lainasi, mutta haluat tehdä vielä uuden hankinnan:

 1. Tarkista nykyisen lainasi velkasaldo
 2. Lisää summaan uuden hankinnan kokonaishinta
 3. Kilpailuta kokonaissumma, eli nykyisen lainan sekä uuteen hankintaan tarvittavan lainan yhteismäärä Sortterin lainavertailussa
 4. Nosta uusi laina tilillesi
 5. Maksa sekä vanha yhdistelylaina että uusi hankintasi nostamallasi lainalla

Näin et joudu enää uudelleen tilanteeseen, jossa sinulla on useita pieniä kulutusluottoja, vaan voit aina maksaa yhtä järkevän kokoista kuukausierää.

Lainaa pienten lainojen maksuun – muista ainakin nämä

Pienten lainojen maksu yhdellä isommalla kilpailutetulla lainalla on taloudellisesti järkevää. Lisäksi se tuo selkeyttä omiin raha-asioihin.

Sortterin verkkopalvelussa kilpailutat lainatarjoukset helposti ja vertailet niitä keskenään vaivatta. Tarjousten vertailu tehdään palvelussamme aina täysin puolueettomasti, jonka ansiosta löydät helposti parhaan lainan velkojen maksuun. Lisäksi vertailemme lainoja aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin tiedät varmasti kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut.

Järkevän rahankäyttäjän on mielekästä tarkistaa aika-ajoin ehdot, joilla voisi korvata pienemmät luotot yhdellä edullisemmalla lainalla.

Tarkista siis oma mahdollinen säästösi jo tänään ja tutustu Sortterin lainavertailussa parhaisiin henkilökohtaisiin tarjouksiisi. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido tai velvoita sinua ottamaan lainaa. Voit turvallisin mielin tarkistaa tarjoukset ja tehdä sen jälkeen tietoon pohjautuvan päätöksen lainojen yhdistämisen mielekkyydestä juuri omassa taloustilanteessasi.