Lainaa velkojen maksuun – yhdistä velat ja säästä

Valitse nykyistä edullisempi laina Sortterin avulla ja maksa vanhat velat kerralla pois.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Katso arvioitu säästösi

tiedot

Jäljellä oleva lainasumma

10 000 €

Laina-aika

7 vuotta

Arvioitu säästö

663 €

Uusi kk-lyhennys alkaen

198 €

Arvioitu kuukausittainen säästö 8 €

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,5
  Perustuu 101 arvosteluun.
  powered by

Yhdistä lainasi ja velkasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Useista pienemmistä lainoista ja osamaksusopimuksista koostuvat velat on järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka voi maksaa pienemmissä erissä pois.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että yhdellä lainalla maksetaan kaikki aiemmat pienet lainat kerralla pois. Näin lainan maksaminen helpottuu huomattavasti, kun laskuja tulee usean sijaan yksi kuukaudessa. Lisäksi kuukausittain maksettava summa voi laskea jopa satoja euroja.

Velkojen maksu yhdistelylainalla askel askeleelta:

 1. Laske kaikkien nykyisten lainojesi määrä ja niiden kuukausimaksut.
 2. Kilpailuta nykyisiä velkoja vastaava lainasumma Sortterin lainavertailussa.
 3. Vertaile saamasi tarjoukset ja nosta laina tilillesi, jos saat sen nykyistä edullisemmin.
 4. Maksa aiemmat lainat ja osamaksusopimukset pois.
 5. Lyhennä kuukausittain uutta, paremmilla ehdoilla saamaasi lainaa.

Prosessi on yksinkertainen, mutta käydään lainojen yhdistämisen kohdat vielä yksi kerrallaan läpi:

1. Laske kaikkien nykyisten lainojesi määrä ja kuukausimaksut

Tässä vaiheessa kannattaa olla realistinen. Laske yhteen kaikki nykyiset velat, kuten kulutusluotot, autolainat luottokorttivelat ja erilaiset osamaksusopimukset. Lainoja saattaa olla kertynyt yllättäviinkin paikkoihin, eikä kaikkia maksusopimuksia välttämättä tule edes miellettyä varsinaisesti lainoiksi. Laske myös yhteen, paljonko kuukausittain maksat kyseisille tahoille. Voit käyttää verkkopankkiasi tai tiliotettasi runkona, josta löydät kaikki ne maksut, joita kuukausittain maksat.

2. Kilpailuta Sortterin lainavertailussa itsellesi edullinen yhdistelylaina

Tästä pääset kilpailuttamaan lainasi. Käytä lainasummana yhteen laskemiesi velkojen summaa tai vähän sitä suurempaa euromäärää, jos tiedossasi on hankintoja, jotka vaatisivat uuden lainan ottamista lähiaikoina. Saat nopeasti kilpailutetut tarjoukset edullisista lainoista. Valitse sinulle sopivin lainatarjous.

3. Nosta laina tilillesi

Nosta laina helposti tilillesi tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Lue sopimusehdot tarkasti, ja rahat ovat tililläsi jopa muutaman tunnin sisällä lainahakemuksen täyttämisestä. Jotkin lainanmyöntäjät voivat jopa maksaa suoraan nykyiset velkasi pois.

4. Maksa aiemmin otetut velat pois

Kun rahat ovat tililläsi, voit maksaa aiemmat osamaksusopimuksesi ja lainasi pois. Tässä vaiheessa kannattaa varmistaa, että kaikki ensimmäisessä kohdassa suunnitellut lainat tulevat maksetuiksi. 

5. Maksa kuukausittain uutta, edullisempaa lainaasi

Saat jatkossa yhden laskun kuukausittain, jonka voit maksaa vaikka toistuvana automaattiveloituksena. Säästyneet rahat ja ajan voit käyttää haluamallasi tavalla.

Miksi velkojen yhdistäminen yhdistelylainalla kannattaa? 

Velkojen yhdistämiseen on useita järkiperäisiä syitä. Kaksi liittyy suoraan rahaan, ja yksi ajan ja vaivan säästymiseen.

 1. Korko- ja kulutason lasku. Useimmissa osamaksusopimuksissa on huomattavasti korkeammat kuukausittaiset lainanhoitokulut ja korot kuin yhdessä yhdistelylainassa. Vaikka korot olisivatkin pienehköt yhdistettävissä lainoissa, tulee usein jo kuukausittaisista tilinhoitomaksuista merkittäviä säästöjä yhdistelyn myötä.
 2. Kuukausierän pieneneminen. Tämä voi olla hyvinkin merkittävä säästö, sillä yhdistelylainassa voit usein valita laina-ajaksi pidemmän aikajänteen ja siten pienentää selvästi kuukausittain maksettavaa lyhennystä.
 3. Ajansäästö. Pahimmillaan jopa kymmenen eri lainan maksaminen ja muistaminen kuukausittain on hermoja raastavaa. Mielessä pyörivät jatkuvasti ajatukset lainasta: olenko varmasti muistanut hoitaa jokaisen lainan ajallaan? Maksoinko ne oikeilla tiedoilla ja summilla?

Yhden lainan maksaminen on helppoa, suoraviivaista ja edullista. Kun haluat yhdistää velkasi, voit kilpailuttaa lainasi helposti Sortterin avulla. Pääset tästä lainahakemukseen.

Näin kilpailutat nykyiset velat

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mistä lainaa velkojen maksuun? 

Mikä on helpoin ja edullisin paikka etsiä lainaa velkojen maksuun? Vaihtoehtoisia pankkeja ja rahalaitoksia on useita, joten myös lainojen hinnoista ja ehdoista löytyy eroavaisuuksia.

Helpointa on käyttää Sortterin lainavertailua, jossa saat yhdellä yksinkertaisella hakemuksella useita kilpailutettuja lainatarjouksia. Säästät sekä aikaa että rahaa, sillä et joudu kilpailuttamaan eri rahoituslaitoksia yksitellen.

Voit saada lainaa velkojen maksuun usealta eri pankilta, mutta lainan edullisuuden voit varmistaa kilpailuttamalla lainasi Sortterin palvelussa.

Kilpailuta ja hae lainaa velkojen yhdistämiseen

Kilpailuttaminen on tärkein osa lainanhakua, jotta voit varmistua edullisesta hinnoittelusta lainallesi. Yhdistelylainan kaikki hyvät ominaisuudet saat käyttöösi vain riittävän edullisen lainan avulla. Jos korot ja kulut kasvavat, ei lainojen yhdistäminen ole taloudellisesti niin kannattavaa kuin sen parhaimmillaan kuuluisi olla.

Jotta voit varmistua pienemmästä kuukausierästä, pienemmistä kuluista sekä ajansäästöstä, on järkevää kilpailuttaa laina Sortterin lainavertailun avulla.

Esimerkkitapaus lainojen yhdistämisestä

 • Olet käynyt viime kesänä lomamatkalla ja hankit lentoliput luottokortillasi. Matkan hinnasta on maksamatta noin 800 euroa, jota lyhennät kuukausittain 60 euroa kuukausilyhennyksellä. 
 • Lisäksi olet hankkinut uuden polkupyörän kaupan omalla osamaksuvaihtoehdolla. Uuden pyörän hinnasta on maksamatta myös 800 euroa kuukausimaksun ollessa 100 euroa.
 • Lisäksi sinulla on kolmesta eri vaateliikkeestä hankittuna vaatteita yhteensä 1000 euron arvosta, ja maksat näitä yhteensä 150 euroa kuukaudessa.
 • Olet ottanut 5 000 euron kulutusluoton auton hankintaan muutama vuosi sitten, josta on jäljellä 2 000 euroa, ja maksat sitä 150 euroa kuukaudessa.
 • Lisäksi sinulla on auton huollosta pieni 300 euron suuruinen osamaksu, jota lyhennät 30 euroa kuukaudessa.

Esimerkkitapauksessa seitsemästä kulutusluotosta muodostuu yhteensä 490 euron kuukausierät. Kuluja ja korkoja tulee maksettavaksi joka kuukausi reilusti, joten päätät kilpailuttaa lainasi.

Jäljellä olevien luottojen yhteissumma on 4 900 €, joten kilpailutat itsellesi 5 000 € kulutusluoton kahden vuoden maksuajalla.

Koska olet hoitanut raha-asiasi hyvin, voit saada laskettua lainan kuukausierän 230 euroon*.

Voit siis maksaa kaikki kulutusluottosi kerralla pois, ja kuukausieräsi voi laskea samalla jopa 260 euroon kuukaudessa.

*Tarjous voi vaihdella hakijasta, laina-ajasta ja muista tekijöistä johtuen. Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen helposti osoitteessa sortter.fi .

Ole järkevä laina-asioissasi

Sortter kannustaa kaikkia suunnitelmalliseen ja järkevään rahankäyttöön. Uusia lainoja ei ole järkevää ottaa ilman selkeää ja suunniteltua tarvetta.

Lainojen yhdistäminen on useimmiten järkevää oman talouden hallintaa, jonka avulla voi laskea merkittävästi kuukausittaisten lainanhoitokulujen määrää ja saada joustoa omaan talouteen. Lisäksi pienemmät kulut ja korot tuottavat myös säästöä pidemmällä aikajänteellä.

Lainan maksuun toimii parhaiten tilanteessa, jossa sinulle on kertynyt monia osamaksu- ja luottosopimuksia, joiden kulut ja korot ovat suuret sekä maksuajat lyhyet.

Uudet hankinnat lainojen yhdistämisen jälkeen

Kun lainojen yhdistelyn jälkeen tahdot tehdä uusia hankintoja osamaksulla, on tehokkainta aina kilpailuttaa samalla sekä olemassa olevat että tulevat ostoksesi yhdeksi lainaksi.

Tässä esimerkki prosessista, jossa olet jo kilpailuttanut lainasi, mutta haluat tehdä vielä uuden hankinnan:

 1. Katso nykyisen yhdistelylainasi saldo ja tarkista, saako sen maksaa kerralla pois.
 2. Lisää summaan uuden hankinnan kokonaishinta.
 3. Kilpailuta kokonaissumma Sortterin lainavertailussa.
 4. Nosta uusi laina tilillesi.
 5. Maksa sekä vanha yhdistelylaina että uusi hankintasi.

Näin et joudu enää uudelleen tilanteeseen, jossa sinulla on useita pieniä kulutusluottoja, vaan voit aina maksaa yhtä järkevän kokoista kuukausierää.

Lainaa pienten lainojen maksuun – muista ainakin nämä

Pienten lainojen maksu yhdellä isommalla kilpailutetulla lainalla on taloudellisesti järkevää. Lisäksi se tuo selkeyttä omiin raha-asioihin.

Sortterin verkkopalvelussa kilpailutat lainatarjoukset helposti ja vertailet niitä keskenään vaivatta. Tarjousten vertailu tehdään palvelussamme aina täysin puolueettomasti, jonka ansiosta löydät helposti parhaan lainan velkojen maksuun. Lisäksi vertailemme lainoja aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin hakija tietää varmasti kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut.

Järkevän rahankäyttäjän on mielekästä tarkistaa aika-ajoin ehdot, joilla voisi korvata pienemmät luotot yhdellä edullisemmalla lainalla.

Tarkista siis oma mahdollinen säästösi jo tänään, ja tutustu Sortterin lainavertailussa parhaisiin henkilökohtaisiin tarjouksiisi. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido tai velvoita sinua ottamaan lainaa. Voit turvallisin mielin tarkistaa tarjoukset ja tehdä sen jälkeen tietoon pohjautuvan päätöksen lainojen yhdistämisen mielekkyydestä juuri omassa taloustilanteessasi.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.