Sortter blog
Takaisin blogiin

Uusi kansainvälinen vertailusivusto sortter.com avattu

Sortter.com pyrkii palvelemaan kuluttajia monipuolisesti sijainnista huolimatta. Uudenlainen itseoppiva työkalu auttaa vertailemaan erilaisia rahoitusalan palveluita ja tuotteita helposti.

Elokuussa avattu sortter.com hyödyntää monipuolisesti dataa, jonka avulla kuluttajat voivat vertailla erilaisia pankkialan tuotteita, kuten mobiilipankkeja, kansainvälisiä rahansiirtopalveluita tai kryptoalustoja globaalisti. Alustaa kehitetään jatkuvasti ja palveluntarjoajien määrää kasvaa lähikuukausien aikana, jolloin sivusto palvelee entistä paremmin käyttäjiä.

Harva tulee ajatelleeksi, että eri palveluiden hinnoissa, ominaisuuksissa tai tuotteissa voi olla suuriakin eroja, eikä kuluttajan ole helppoa vertailla esimerkiksi mobiilipankkien eroja.

"Näiden tuotteiden vertaileminen itsekseen on kuluttajalle lähes mahdoton tehtävä. Siksi kehitimme itseoppivan työkalun, joka järjestää palveluntarjoajat kuluttajan tarpeiden mukaan", kertoo Sortter.comin kehitystyöstä vastaava Marko Kokkonen.

Sortter.com on englanninkielinen sivusto, joka palvelee myös suomalaisia. Myöhemmin syksyllä 2021 itseoppiva työkalu päivitetään myös suomenkieliselle sivustolle, jolloin vertailua voi tehdä myös suomeksi. Päivityksen jälkeen sijoitusalustojen, mobiilipankkien, kryptoalustojen ja mobiililompakoiden vertailu on helppoa.

Sortter.comin vertailussa neljä eri tuotekokonaisuutta

Vertailuun on valittu neljä erilaista tuotekokonaisuutta, jotka pyrkivät palvelemaan parhaiten kuluttajien tarpeita. Tuotevertailuun kuuluvat mobiilipankit, rahansiirto, sijoitussovellukset ja kryptoalustat.

Mobiilipankit ovat joustavia pankkeja

Mobiilipankit tunnetaan myös nimellä digitaaliset pankit tai neopankit. Mobiilipankit helpottavat tilin avaamista, sillä ne toimivat verkossa. Ne toimivat kuitenkin lähes perinteisten pankkien tavoin.

"Esimerkiksi Iso-Britanniassa pankkitilin avaaminen on toisinaan kuluttajalle haastavaa. Moni pankki saattaa vaatia todisteen asumisesta, kuten 6 kuukauden laskuista. Palkan maksaminen tilille voi venyä turhan pitkäksi, mikä taas vaikeuttaa uuteen maahan asettumista", Kokkonen sanoo.

Mobiilipankit eivät kuitenkaan tarjoa luottoa tai asuntolainaa. Erityisesti ulkomaanmaksut ja rahansiirto voi olla edullisempaa mobiilipankin kautta kuin perinteisen pankin kautta.

Sortter.comin vertailussa ovat mukana muun muassa seuraavat mobiilipankit: N26, Wise, bunq, Revolut ja Sweep Bank.

Rahansiirto voi olla nopeaa ja edullista

Oletko koskaan lähettänyt rahaa ulkomaille tai vastaanottanut rahaa ulkomaalaiselta tililtä? Silloin tiedät, että rahansiirron kustannusten arvioiminen voi olla vaikeaa. Mobiilipankkien yksi tärkeimmistä tuotteista on juuri rahansiirto, jotta rahat liikkuvat tililtä toiselle – kansallisesti tai kansainvälisesti – mahdollisimman vaivattomasti.

"Rahansiirto voi olla säännöllistä esimerkiksi opiskelijoiden vanhemmille tai työn perässä toiseen maahan muuttaville. Lisäksi yritykset ja freelancerit käyttävät usein kansainvälisiä rahansiirtopalveluita palkkioiden kotiuttamiseen", Kokkonen kertoo.

Moni opiskelijan vanhempi saattaa lähettää rahaa suoraan omalta pankkitililtään tietämättä, kuinka paljon rahansiirto todellisuudessa hänelle maksaa. Usein myös rahan vastaanottaminen voi maksaa, mikä laittaa opiskelijan valmiiksi tiukan talouden entistä tiukemmalle.

"On olemassa vaihtoehtoja rahan siirtämiselle kansainväliseltä tililtä toiselle. Sortter.comin avulla kuluttajat voivat jo vertailla eri palveluita helposti ja nopeasti. Pian palvelu avataan myös suomalaisille kuluttajille suomeksi", Kokkonen sanoo.

Voit kuitenkin jo nyt vertailla palvelumme kautta mobiililompakoita.

Sijoitussovellusten vertailu

Oletko jo kokeillut Sortterin sijoitussovellusten vertailua? Sivuillamme oleva nykyinen vertailu on toiminut Sortter.com-sivuston edistyneen työkalun inspiraationa. Sijoitussovellusten vertailu päivitetään uuden työkalun mukaiseksi syksyn aikana.

"Itseoppiva vertailutyökalu eroaa nykyisestä vertailusta huomattavasti. Itseoppivuus lisää ehdottomasti käyttömukavuutta ja helpottaa vertailun tekemistä", Kokkonen kertoo.

Sortter vertailee sijoissovellusten kuluja sekä ominaisuuksia. Vertailun perusteella eri toimijoille on kehitetty rajaavat kysymykset, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivan palvelun. 

Kryptoalustoissa on eroja

Sijoitussovellusten lisäksi kryptosijoittamiseen keskittyviä alustoja on myös mahdollista vertailla keskenään. Kryptovaluutat ovat olleet viime vuosina monesti otsikoissa ja kryptoihin sijoittamisen suosio näyttää olevan jatkuvasti kasvussa.

Aloittelevat kryptosijoittajat eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että alustoissa voi olla merkittäviä eroja esimerkiksi välityspalkkioiden tai sijoitusvalikoiman suhteen.

"Suurimmat erot liittyvät kaupankäyntikuluihin, nosto- tai kotiutustapoihin sekä kryptotarjontaan. Moni tarjoaa mahdollisuutta sijoittaa vain suosituimpiin kryptovaluuttoihin. Lisäksi kuluissa on eroja", Kokkonen tiivistää.

Sortter.comissa oleva vertailutyökalu tulossa myös Suomeen

Vertailutyökalu on tulossa myös suomenkieliselle sivustolle syksyn 2021 aikana.

"Monessa tuotekategoriassa on jo olemassa kevyt vertailu myös suomenkielisellä sivustolla. Olemme kotimainen yritys, joten haluamme tarjota samat palvelut myös suomeksi", Kokkonen sanoo.

Kerromme lisää päivityksestä ja uudesta itseoppivasta vertailutyökalusta vielä syksyn aikana.

Lue lisää

Takaisin blogiin