Nainen vertaa lainoja
Takaisin blogiin

Tiedätkö, mitä eroa on lainavertailulla ja lainanantajilla?

Tutustu Sortterin tuotevalikoimaan ja lue vinkit lainan kilpailutuksesta.

Lainavertailupalvelut ja lainanantajat ovat kaksi erillistä toimijaa, jotka saattavat näyttäytyä samalta kuluttajalle. Lainanantaja tarkoittaa rahoituslaitosta kuten pankkia, joka myöntää rahaa lainaksi yksityishenkilöille tai yrityksille. Lainavertailupalvelut puolestaan tekevät yhteistyötä rahoituslaitosten ja pankkien kanssa ja tuottavat näin lainojen vertailuun tarkoitettuja palveluita kuluttajille.

Vain lainanantajat voivat siis myöntää lainaa. Palveluissa suurin ero piilee palveluntarjoajan palvelumallissa. Vertailupalvelu pyrkii ainoastaan löytämään asiakkaalle edullisen lainan tai vertailemaan tuotteita, kun taas lainanantajan palvelut ovat paljon laajemmat ja sisältävät itse luotonantoa.

Sortter on kotimainen yritys, joka on perustettu vuonna 2018. Sortterin lainavertailun avulla kuluttaja voi säästää jopa tuhansia euroja lainakuluissa. Palvelun avulla kuluttaja voi säästää paitsi rahaa, myös aikaa.

Edullisimman lainan löytämiseen ei välttämättä riitä yhden pankin tarjous, vaan ohje on aina sama: kilpailuta lainat.

Mistä saa helposti lainaa?

Helpoiten lainaa saa, kun perehtyy ensin lainan myöntökriteereihin, täyttää lainahakemuksen huolellisesti ja on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Oman talouden kaunistelu voi pahimmassa tilanteessa huonontaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

Jos etsii vakuudetonta lainaa, kannattaa aloittaa kilpailuttamalla ja harkita rauhassa kaikkia mahdollisuuksia, jotta löytää sen itselle sopivan. 

Helpon lainan hakeminen tapahtuu vaivattomasti lainavertailupalvelun kautta, jossa voit kirjoittaa yhdellä hakemuksella omat tietosi ja ottaa selvää kaikkien mahdollisten yhteistyöpankkien lainatarjouksista samalla. Kaikki tämä on ilmaista, sekä sitoumuksetonta eli et ole velvoitettu hyväksymään kilpailutettua lainatarjousta.

Kaikilla kuluttajilla on yksilölliset tarpeet joihin Sortterin kaltaiset lainavertailupalvelut ovat erikoistuneet. Sivullamme voit kilpailuttaa seuraavat luottotuotteet: kulutusluotto,  yrityslaina, remonttilaina ja autolaina.

Jo olemassa olevan lainan voi myös kilpailuttaa lainavertailun kautta. Nykyinen lainasi on mahdollista kilpailuttaa ja välttää turhat lainakulut. Näin voit edistää taloudellista hyvinvointiasi optimoimalla lainamenot.

Vertaile kulutusluottoja

Sortter on erikoistunut kilpailuttamaan lainoja ja tarjoaa reilua lainavertailua. Laaja-alaisesta kilpailutettavien tuotteiden listasta voi jokainen löytää oman tarpeensa mukaisen lainavertailun. 

Kulutusluottoja lainavertailupalvelu Sortter tarjoaa kaikenlaisiin tarpeisiin. Oli kiikarissa sitten uusi auto tai toiveena talon ilmettä piristävä remontti, lainavertailun hakemuksella voit löytää edullisen autolainan, sekä remonttilainan uusien hankintojen tueksi.

Koronan aikana ihmiset ovat oleskelleet historiallisen paljon kotioloissa, mikä on monella johtanut ajatuksiin remontoinnista tai jopa mökin, tai uuden asunnon ostamisesta. 

Onko sinun haaveissasi sarake keittiöön tai palju mökin pihalle kesäiltoja lämmittämään?

Epävarmoista ajoista huolimatta lainanottaminen voi olla se asia, josta ei tarvitse joustaa. Sortterilla pyritään etsimään sinulle edullinen lainatarjous ja minimoida turha taloudellinen stressi.

Tiesitkö, että lainan lisäksi voit kilpailuttaa muitakin tuotteita?

Sortter ei vain kilpailuta lainoja, vaan myös paljon muita tuotteita. Säästäminen voi tapahtua helposti, kun minimoi turhat menot. Sanotaan että pienistä puroista kasvaa jokia ja tämä pätee myös arjen kuluihin. 

Puhelinliittymien, säästötilien ja luottokorttien kilpailutus kannattaa aina, koska kuka nyt haluaisi maksaa liikaa arjen kuluja. Menojen kilpailuttaminen vapauttaa rahaa ja energiaa, jotta voit keskittyä täysin kesästä nauttimiseen. 

Puhelinliittymiä Sortterilla voi vertailla joko rajattoman puheajan ja/tai rajattoman datan perusteella. Hakutuloksia voi sitten järjestää suosion tai edullisuuden perusteella, jotta löytää itselle parhaan vaihtoehdon.

Säästötilien tapauksessa voit syöttää oman talletussummasi, sekä talletusajan vertaillaksesi personoituja säästötilivaihtoehtoja.

Voit optimoida luottokorttien kilpailutusta suosituimman tai halvimman version muuttujilla. Sortter on koonnut sinulle luottokorttien ehtoja, joiden jälkeen voit tehdä oman päätöksesi ja halutessasi täyttää suoraan pankin sivuilla luottokorttihakemuksen.

Säästötili on matalan riskin sijoitus 

Säästötili on matalan riskin pääomatuloja tarjoava sijoitusmuoto. Sortter pyrkii myös löytämään sinulle ratkaisun, jos etsinnässä on säästö- tai määräaikaistalletustili. Talletuksen summan, sekä talletusajan perusteella voit vertailla omaan tarkoitukseesi sopivimman säästötilin parhaalla tuotolla. 

Työttömyys tai muut yhtäkkiset kuluerät voivat verottaa henkistä hyvinvointia ja horjuttaa taloudellista asemaa. Siksi kannattaa pitää huolta, että inflaatio ei vähennä säästöjen arvoa käyttötilillä. Tämän voit ehkäistä sijoittamalla rahat säästötilille, jonka korkoa kasvava ominaisuus minimoi inflaation riskit. 

Osakesijoittaminen tai kryptovaluutta – vertaile palveluntarjoajien kulut

Digitaalisen aikakauden hienous piilee siinä, että velvollisuudet voi hoitaa vaivattomasti. Sama pätee myös pankkiasioiden, sekä sijoitussalkun hoitoon. 

Sijoituksia voi nykyään seurata helposti puhelimen tai kannettavan tietokoneen välityksellä, mutta sijoitussovelluksen valinnassa kannattaa olla tarkkana. Olivat sijoituksesi sitten osakesäästötilillä tai kryptovaluutoissa, palveluntarjoajia löytyy kotimaisia, sekä ulkomaalaisia. 

Olemme Sortterilla koonneet listan mahdollisista sijoitussovelluksista ja niiden tarkemmista tiedoista, jotta sinun on helpompi vertailla niitä. Tunnistamalla palveluntarjoajien kaupankäynnin kustannukset voit helposti päättää, mikä sovellus sopii juuri sinulle.

Voit helposti valita joko osakesäästötilin tai kryptovaluutat, jotta vertailu helpottuu. Kun tiedät millaista palveluntarjoajaa etsit, vertailu esittelee sinulle lisätietoja jokaisesta kaupankäyntialustasta ja niiden kustannuksista.

Yrittäjä – huolettaako kassavirta?

Sortter tarjoaa myös yrityslainojen kilpailuttamiseen sopivan tuotteen. Valitsemalla tarvittavan summan, sekä laina-ajan voit kilpailuttaa lainan oman yrityksesi tarpeisiin. 

Sortterin kautta voit kilpailuttaa vakuudettomia, sekä vakuudellisia yrityslainoja. Mahdolliset lainasummat vaihtelevat 5 000 eurosta 10 miljoonaan euroon. Laina-aikaa voit valita omat tarpeesi mukaan yhdestä kuukaudesta 36 kuukauteen.

Sujuva kassavirta on yrityksen toiminnan edellytys. Yrityksen toiminnassa tulee hetkiä, jolloin ulkoinen rahoitus on tarpeen ja silloin voi harkita ottavansa lainaa. Kuitenkin lainojen erikseen vertailu voi olla työlästä ja tuottaa vielä rahahuoliakin enemmän päänvaivaa. 

Lainavertailun avulla yrittäjä saa mahdollisuuden kilpailuttaa yli 5 eri rahoituslaitosta Sortterin verkkosivuilla. Lainan vertailu ei maksa mitään eikä velvoita ottamaan annettuja tarjouksia, vaan tuo mahdollisuuksia löytää omalle yritykselle se optimaalinen laina yhdellä hakemuksella.

Monta lainaa voi yhdistää yhdeksi

Vaivaako mieltäsi nousevat korot erilaisissa kulutusluotoissa, lainoissa ja luottokorttimaksuissa? Vanhoja lainoja voi kertyä joskus liikaa ja silloin järkevin vaihtoehto on lainojen yhdistäminen. 

Lainoja yhdistämällä kuluttaja säästää lainakuluissa. Yhdistämällä lainat yhdelle sopimukselle, sekä yhdelle ja samalle korkoprosentille, niiden hallinnointi helpottuu. Lainojen yhdistäminen auttaa myös vähentämään lainojen ylimääräisiä hallintokuluja.

Sortterin kautta voit lähettää yhdistelmälainahakemuksen ja kilpailuttaa pankkien lainaehdot itsellesi sopiviksi. Näin oman talouden hallinta helpottuu ja huoli omasta taloudesta hälvenee.

Asiakaslähtöisyys näkyy kaikissa Sortterin tuotteissa ja vertailulaskurit on tehty helpottamaan lainanottoa. Rahoituslaitosten yhteistyöllä lainavertailupalvelu voi helpottaa lainojen kilpailuttamista ja tarjota edullisia lainamahdollisuuksia kuluttajalle.

Lue lisää

Takaisin blogiin