Pääekonomisti Ahti Ekholm
Takaisin blogiin

Pääekonomisti Ahti Ekholm esittelyssä

Oletkin ehkä törmännyt pääekonomistiimme TV:ssä tai sosiaalisessa mediassa. Mutta kuka ihme Ahti Ekholm on? Esittelemme pääekonomistin sekä hänen neuvojansa tässä artikkelissa tarkemmin.

Lainavertailupalvelu Sortterin mainoksissa pääekonomistina ja Ahti Ekholmina esiintyvä hahmo on saanut osakseen paljon huomiota ja useita faneja lyhyessä ajassa. Vaikka Ahti onkin mainososastomme tuotos, hänen tärkein tehtävänsä on kääntää vaikeatkin raha-asiat helposti ymmärrettävään muotoon.

Pääekonomistimme tarjoaa käytännön läheisiä vinkkejä, kuinka kotitalouksilla voi jäädä enemmän rahaa käyttöön - myös vaikeina talouden aikoina, kertoo Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettinen.

Kotitaloudet voivat saada enemmän rahaa käyttönsä kilpailuttamalla vanhat lainat

Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä kuukausittaisiin menoihin. Vanhojen lainojen tai luottosopimusten korkotaso ei laske automaattisesti, vaikka uusi lainasopimus olisi saatavilla aiempaa paremmilla ehdoilla. Tämän vuoksi lainojen sekä luottokorttien korkotasot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Pääekonomisti Ahti Ekholm kertoo, kuinka kotitaloudet voivat hyödyntää aiempaa alhaisemman lainojen korkotason.

Kilpailuttamalla pankit ja yhdistämällä vanhat luotot uudeksi edullisemmaksi lainaksi, rahaa jää kuluttajien käyttöön aikaisempaa enemmän, Ahti Ekholm toteaa.

Paitsi kulutusluotot, myös luottokortilla olevan velan voi korvata uudella edullisemmalla lainalla, jolloin pankille tai rahoitusyhtiölle maksettavat korko- ja käsittelykulut pienenevät. Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, jonka myötä kuluttajan kukkaroon voi jäädä satoja tai jopa tuhansia euroja enemmän rahaa käytettäväksi.

Edellinen

7 asiaa, jotka on hyvä tietää ennen kulutusluoton ottamista

Seuraava

Kuinka paljon lainaa saa milläkin tuloilla? Näin maksuvara lasketaan

Takaisin blogiin