Olohuoneen sisustus
Takaisin blogiin

Näillä vinkeillä kotiin uutta ilmettä

Kaipaako kotisi ilmeenkohotusta? Oletko kyllästynyt esillä olevien tavaroiden määrään, tai tuleeko vaikkapa olohuoneen ulkonäöstä sinulle levoton olo? Mikäli et tiedä, mistä päästä muutos tulisi aloittaa, lue vinkit, joilla saat helposti kotisi sisustuksen miellyttämään silmää enemmän.

Omassa kodissa viihtymiseen kannattaa panostaa

Kodin sisustuksen uusiminen aika ajoin on yleistä, ja monelle sisustamisesta on tullut jopa harrastus. Sisustusinto voi kasvaa erityisesti kevät- ja syyssiivouksen yhteydessä tai vaikkapa kesälomalla. Vaikka et olisi varsinainen sisustusintoilija, voi sisustuksen uusiminen tai koko huoneen remontointi olla mukavaa ja mielekästä puuhaa. Omaa silmää miellyttävä koti kun on paikka, jossa on mukavaa ja rentouttavaa viettää aikaa.

Huoneen värimaailma kuntoon tekstiileillä

Eri sesongit rytmittävät sisustusta. Kevät- ja kesäaikaan suositaan vaaleampia ja kevyempiä sävyjä ja materiaaleja, ja syys- ja talvikaudella kaivataan tummempia sävyjä, lämpöä ja tunnelmallisuutta. Kodin ulkoasua saakin uudistettua nopeasti ja edullisesti uusimalla tekstiilit, kuten verhot, pöytäliinat, sängynpeitteet ja matot.

Kun yhdenmukaistat huoneeseen tulevien tekstiilien värimaailman, on kokonaisuus levollisemman näköinen. Tämä ei tarkoita, että väreistä pitäisi tinkiä - huoneessa hallitsevana värinä voi olla valintasi mukaan vaikkapa harmaa, tai räikeä oranssi! Mikäli haluaisit kotiisi hieman kalliimman hintaluokan designmattoja, -verhoja ja muita upeita tekstiilejä, voit hakea hankintojen rahoittamiseen sisustuslainaa.

Varmista säilytystilojen riittävyys ja oikea sijoittelu

Mikäli koti näyttää jatkuvasti sekaiselta, pohdi ensimmäiseksi, onko tavaraa liikaa. Käytätkö kaikkia kahtakymmentä kattilaa tai viittä tietosanakirjaa? Tavaran karsiminen auttaa hahmottamaan myös säilytyskalusteiden riittävyyttä.

Kun tavaramäärä on käyty läpi, kannattaa seuraavaksi miettiä, saisiko säilytyskalusteiden uusimisesta, lisäämisestä tai uudelleensijoittelusta apua. Onko esimerkiksi kenkätelineitä, vaatekaappeja tai kirja- ja dvd-hyllyjä riittävästi? Jääkö samanlaista pikkutavaraa aina pitkin eteistä? Auttaisiko ylimääräinen laatikosto eteiseen asiaa? Onko konsolipeleille varattu hylly eri huoneessa kuin itse pelikonsoli, ja ovatko pelit näin ollen aina ympäri huonetta? Sijoittelemalla säilytyskalusteita sopiviin uusiin paikkoihin voi ratkaista monta toistuvaa sotkuongelmaa.

Kun kodissasi on riittävästi säilytyskalusteita, joihin tavarat mahtuvat piiloon, näyttää koti siistimmältä ja avarammalta. Jos olohuoneessasi on vaikkapa monta hyllyllistä tavaraa, voit harkita osan piilottamista kaapin ovien taaksen, jolloin seinäpinta-ala pysyy rauhallisempana. Sisustuslaina mahdollistaa uusien kaappien, hyllyköiden, laatikostojen ja senkkien hankinnan kotisi kaikkiin huoneisiin.

Huonekalut oman tyylisi mukaan

Kun haluat panostaa enemmän sisustukseen, kannattaa huonekalujakin laittaa uusiksi. Vaikkapa uusi keittiön pöytä, sohva, peilikaappi tai kaunis designkaluste ovat investointeja, joista voi nauttia monta vuotta. Huonekalujen hankinnassa kannattaa miettiä koko tilan käyttöä sekä kalusteiden asettelua ja yhteensopivuutta. Voit valita modernin tai perinteisemmän tyylin kalusteita, eikä mukavuudesta tai laadusta kannata tinkiä. Laadukkaat kalusteet kestävät käytössä pidempään.

Kun haluat uusia kotisi huonekaluja, Sortterin kautta kilpailutat eri lainanantajien sisustuslainat ilmaiseksi ja helposti. Saat myös rahat nopeasti käyttöösi mahdollisimman halvalla lainasopimuksella.

Koriste-esineet ja taulut uusiksi

Sisustusta on helppoa ja edullista täydentää koriste-esineillä ja tauluilla. Tauluihin voi hankkia samanvärisiä kehyksiä kokonaisuutta tasapainottamaan. Lisäksi huonekasvit tuovat eloa huoneeseen, ja ne myös puhdistavat huoneilmaa. Huomioi kuitenkin koristeita ja tauluja hankkiessasi, että vähemmän voi olla enemmän. Muutama kaunis yksityiskohta tilassa voi riittää.

Seinä- ja lattiapintojen uusiminen

Kun koko huoneen ilme halutaan uudistaa perusteellisemmin, on aika päivittää myös seinät ja lattia. Seiniin voi harkita yhtä tehosteseinää, joka maalataan tai tapetoidaan pirteämmällä värillä. Seinän voi myös vaihtoehtoisesti paneloida näyttäväksi yksityiskohdaksi. Mikäli lattian uusiminenkin on ajankohtaista, voi harkita esimerkiksi modernia vinyylilattiaa, joka on kestävä vaihtoehto ja myös helppo asentaa.

Tilan muokkaus remontilla

Aika ajoin on myös tärkeää tehdä kodissa isompaa remonttia. Samalla voi uudistaa mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan huoneen tilankäyttöä, esimerkiksi purkaa tarpeetonta kaappitilaa, lisätä väliseiniä tai vaihtaa keittiön kaapistoa ja niiden sijoittelua. Mikäli huone tuntuu pieneltä, saat siihen avaruuden tuntua valkoisilla ja vaaleilla pinnoilla ja huonekaluilla sekä peilien oikealla sijoittelulla. Remonttilainalla onnistuvat suuremmatkin kodin remontit.

Sisustuslaina ja remonttilaina

Kun on aika sisustaa tai remontoida kotia, hae sisustuslainaa tai remonttilainaa Sortterin palvelun kautta. Sivustollamme voit kilpailuttaa nopeasti ja helposti eri palveluntarjoajien lainat. Samalla hakemuksella saat kymmeniä eri lainatarjouksia, ja voit valita sinulle edullisimman. Edullinen remonttilaina tai sisustuslaina löytyy takuulla Sortterin palvelun kautta kilpailuttamalla: olemme reilu ja vastuullinen lainavertailupalvelu.

Vertaile siis lainoja heti, ja saat kotisi uudistamisen ripeästi alkuun!

Takaisin blogiin