mihin-tilanteisiin-luottokortti-kannattaa
Takaisin blogiin

Mihin tilanteisiin luottokortti kannattaa? Katso hyödyt ja kannattavimmat käyttökohteet

Luottokortti on oiva maksuväline, sillä se on turvallinen tapa maksaa ja se tarjoaa kuluttajalle suojaa. Elämän rahallisia menoja ei voi aina ennustaa, sillä välillä saattaa tulla odottamattomia kuluja. Luottokortti on edullinen kulutusluotto, jolla voit kustantaa niin odottamattomat kulut kuin jo tiedossa olevat menoerät. Se on helppo maksutapa, jota käytettäessä ei tarvitse murehtia edes tietoliikenneyhteyksistä. Luottokortin käyttö on tietyissä tilanteissa erittäin hyödyllistä.

Luottokortti kannattaa matkustaessa

Varatessa matkaa ulkomaille, kannattaa hotellit sekä lennot maksaa luottokortilla. Monissa paikoissa esimerkiksi auton vuokraaminen tai hotellin varaaminen on mahdotonta ilman luottokorttia. Luottokortti on turvallinen maksutapa ja se antaa myös kuluttajalle turvaa. Saat korvauksen luottokorttiyhtiöltäsi, jos esimerkiksi lentoyhtiö jolta olet ostanut lennot menee konkurssiin. Matkustaessa euroalueen ulkopuolelle kannattaa aina maksaa kaikki mahdolliset kulut luottokortilla, näin yleensä saat parhaan vaihtokurssin. Rahanvaihto maksaa usein enemmän jos sen suorittaa rahanvaihtopisteissä, varsinkin lentokentillä kurssit ovat yleensä todella huonot.

Matkatessa on hyvä myös pitää hieman käteistä lompakossa, sillä korttimaksaminen ei ole kaikkialla mahdollista. Kannattaa kuitenkin pitää käteisvarat pieninä, sillä käteistä on helppo varastaa ja vaikea jäljittää. Jos luottokorttisi satutaan varastamaan, ilmoita se heti kadonneeksi niin voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltäsi mikäli sitä on ehditty käyttämään. Käteisnosto luottokortilla on usein halvempaa kuin rahanvaihto.

Turvaa ostoksesi

Tuotteita maksettaessa ennakkoon, saattaa aina välillä ilmetä ongelmia maksun ja tuotteen saapumisen välillä. Tuote saattaa hävitä postissa tai se saattaa saapua perille rikkoutuneena. Kun maksat luottokortilla voit vaatia maksunpalautusta kuluttajansuojalain

nojalla luottokorttiyhtiöltä. Monet pankit tarjoavat myös tuoteturvaa, jolloin pankki korvaa luottokortilla ostetun tavaran rikkoutumisen omavastuuta vastaan. Omavastuu ja korvattavan summan yläraja sekä tuoteturvan voimassaoloaika vaihtelee kortinmyöntäjien väleillä.

Apua yllättäviin menoeriin

Satojen eurojen silmälasit saattavat mennä rikki, perheen lemmikki sairastua tai postilaatikosta saattaa tipahtaa odottamaton suuri lasku ja palkkapäivään on vielä aikaa. Kaikilla ei ole aina säästöjä, joista kustantaa äkillisiä menoja. Luottokortilla voit maksaa odottamattomat menoerät heti alta pois. Useimmat luottokortit tarjoavat keskimäärin 30 päivän maksuttoman takaisinmaksuajan. Sinulle ei siis kerry ylimääräisiä kustannuksia, kunhan muistat maksaa erät pois ennen kuin korot alkavat kertyä.

Kulutusluotto voi tulla luottokorttivelkaa halvemmaksi

Luottokorttien korot vaihtelevat. Jos käytät luottokortin luotto-ominaisuutta, kannattaa luottokorttivelka kilpailuttaa. Saatat saada luottokorttivelkaasi halvemman kulutusluottotarjouksen, jolloin voi olla järkevää maksaa kalliimpi luottokorttivelka pois. Sortterin palvelussa voit vertailla lainoja ja nähdä, mistä saat sinulle edullisimman kulutusluoton.

Sortter vertailee ilmaiseksi puolestasi kymmenien lainanantajien kulutusluottotarjoukset. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi lainahakemus sivustollamme, niin näet muutamassa minuutissa, mikä on sinulle edullisin kulutusluotto. Siispä kilpailuta lainat helposti avullamme!

Takaisin blogiin