Sortter blog

Ruska lähestyy - Matkavinkit syyslomaan Suomessa

Suomen syksyn ruska tekee syksystä yhden kauneimmista vuodenajoista, jota pääsee parhaiten ihastelemaan Suomen luonnossa. Syksyn ruskan lähestyessä on hyvä hetki suunnitella reissua syyslomalle - oli sitten haaveissa mennä luonnon helmaan vaeltamaan tai kylpylään rentoutumaan. Tässä ovat meidän kohdevinkkimme syyslomalle Suomessa. Nämä kannattaa ehdottomasti kokea!

Kolilla syksy on retkeilijän kulta-aikaa

Suomessa pidetään erittäin hyvää huolta vaellusreiteistä, ja reittien läheltä löytyy hyvin palveluita. Lapista löytyvät Suomen parhaat vaellusreitit, joissa voi rentoutua tuntureiden maisemissa.

Kolilla pääset ihailemaan ruskan hiljaista kauneutta parhaimmillaan. Yli sadan kilometrin reitti- ja polkuverkosto johdattelee sinua korkeille vaaroille, joilta avautuu kaunis näkymä niin pitkälle kuin silmä kantaa. Kolin luonnonpuistossa on erittäin monimuotoinen luontokattaus: vanhoja metsiä, kallioita, soita, puroja, hiekkarantoja, saaria, Tarhapuron vesiputous sekä Pirunkirkon luola. Alueen monipuolisuudesta kertoo Kolin valinta valtakunnalliseksi vuoden retkikohteeksi. Vaellusretki ruskassa on erinomainen tapa tankata luonnon energiaa ennen pitkää ja pimeää talvea. Pitkän vaelluksen jälkeen voit jäädä kylpylähotelliin majoittumaan ja rentoutumaan.

Arkea pakoon kylpylälomalle

Syksy on myös oivallista aikaa nauttia pimenevistä öistä ja kylpylöiden mukavista ja virkistävistä palveluista. Kun sää viilenee ulkona, kylpylässä voi nauttia esimerkiksi paljun tai saunan lämmöstä, uinnista kylpylän lämpimissä vesissä, spa-hoidoista sekä maistuvasta ravintolaruuasta.

Järvisydän Rantsasalmessa tarjoaa laadukkaan hotellin ja hulppeat kylpyläpalvelut järven rannalla sekä paljon eri aktiviteetteja vierailijoilleen. Voit esimerkiksi lähteä puuveneellä vierailemaan Kaarnesaaressa tai pyöräillä FatBikella. Retken päätteeksi on mahdollista osallistua samppanjaristeilylle joko puuveneessä tai jahdilla.

Rentoutumista arktisen taivaan alla iglussa, ja saunat kuumaksi Levillä

Voisi kuvitella, että lasisissa igluissa majoittuminen kuuluu talveen, mutta myös syksyllä ne tarjoavat erittäin tunnelmallisia öitä. Lasikattoiset iglut ovat ylellisyyttä erämaan laidalla. Niistä on näkymä jylhään tunturimaisemaan sekä pohjoiselle taivaalle. Hämärtyviä öitä ja ruskaa on täydellistä ihailla viihtyisän lasi-iglun sisältä.

Esimerkiksi Levillä pääset ihastelemaan vuoristoista maisemaa lasikuvun sisältä. Siellä on saatavilla myös sellaisia igluja, joiden yhteydessä pääset pulahtamaan kuplivaan poreammeeseen! Lisäksi Levillä on syksyisin paljon erilaisia aktiviteetteja monien matkailijoiden mieleen. Muun muassa syyskuussa 2020 Levillä järjestetään Saunafest, jolloin saunat lämmitetään kuumaksi ympäri Levin tunturia. Saunat lämpiävät niin hirsimökeissä kuin saunalautoillakin.

Museoiden helmet

Syysloman ei aina tarvitse olla reissu luonnon helmaan, vaan syksystä voi nauttia myös vaikkapa museoita kiertämällä. Esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Suomen tunnetuin taidemuseo Ateneum on suomalaisen taiteen koti, jonka kokoelmat kattavat aikakaudet 1800-luvulta aina tähän vuosikymmeneen asti. Parhaillaan esillä on “Suomen taiteen tarina” -näyttely, joka antaa katsauksen suomalaisen taiteen kehityksestä vuodesta 1809 aina 1970-luvulle asti.

Porvoossa sijaitseva Vanhan Porvoon alue on ilo silmälle. Se on kuin ulkoilmamuseo, johon pääsee parhaiten tutustumaan kävelemällä sen keskiaikaisilla mukulakivikaduilla sekä ihastelemalla värikkäitä puutaloja, idyllisiä pikkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita. Maamerkkinä toimiva Porvoon tuomiokirkko on myös näkemisen arvoinen, samoin pieni toriaukio vanhan kaupungintalon edessä. Vanhassa Porvoossa sijaitsee myös Suomen vanhin kotimuseo, kansallisrunoilija J.L. Runebergin koti, jossa pääset nauttimaan 1860-luvun kirjailijakodin tunnelmasta.

Halvin lomalaina löytyy Sortterin palvelun avulla

Olipa suunnitelmissa vaellusreissu Lappiin tai kylpyläloma perheen kanssa, lomalaina mahdollistaa sen, ettei reissun laadusta tarvitse tinkiä. Uusia vaellustarvikkeita varten voit hakea kulutusluottoa hankintojen tekoa helpottamaan. Sortterin sivulla vertailet lainoja eri lainanantajilta täysin ilmaiseksi, ja löydät sinulle halvimman lainan. Kun allekirjoitat lainasopimuksen, saat rahat tilillesi pikaisesti ja pääset aloittamaan seuraavan matkasi suunnittelun!