Luottokortti ja järjestelyluotto
Takaisin blogiin

Lähes 50% järjestelyluottojen hakijoista haluaa maksaa luottokorttivelat pois

Satakunnan Kansan 18.9. julkaistu pääkirjoitus luo käsityksen, että järjestelyluottoja käytettäisiin vain useiden kalliiden lainojen pois maksamiseen. Kuitenkin lähes 50% yhdistelylainoja vertailleista henkilöistä hakee lainaa luottokorttivelkojen maksamiseksi ja noin 20% kilpailuttaa yhden olemassa olevan lainan.

Yhdistelylainoja käytetään useiden lainojen pois maksamisen lisäksi yhä useammin luottokorttivelkojen sekä yhden olemassa olevan lainan uudelleenrahoittamiseksi paremmin ehdoin.

Luottokorttivelkoja halutaan maksaa pois yhdistelylainoilla

Syyskuun alun aikana Sortterin kautta yhdistelylainoja vertailleista henkilöistä 47,47% haki yhdistelylainaa luottokorttivelkojen maksamiseen. Useammat päällekkäiset luottokorttimaksut kerryttävät helposti turhia tilinhoito- tai laskutusmaksuja. Toisaalta myös luottokorttien käytössä olevan velan todelliset vuosikorot ovat tyypillisesti 9-15% välillä, kun yhdistelylainan voi saada nykyisessä markkinatilanteessa huomattavasti tätä edullisemmin.

Noin 20% hakijoista etsii yhdelle nykyiselle lainalle parempia ehtoja

Nykyisen lainan kilpailuttaminen on nostanut suosiotaan syyskuun alussa voimaan astuneen lakimuutoksen jälkeen. Lakimuutos kiristi kilpailutilannetta pankkien ja rahoituslaitosten välillä, joka puolestaan on näkynyt myös yhdistelylainojen halvempina hintoina.

Syyskuun alun aikana Sortterin kautta yhdistelylainoja vertailleista henkilöistä 19,12% haki lainaa yhden olemassa olevan lainan uudelleenrahoittamiseksi paremmin ehdoin. Puolestaan 65,08 prosentilla yhdistelylainan hakijoista oli korkeintaan kaksi lainaa. Valtaosalla yhdistelylainaa hakeneista henkilöstä ei näytä olevan kappalemääräisesti kovinkaan montaa lainaa entuudestaan, vaan yhdistelylainoja käytetään suurelta osin joko yhden tai kahden nykyisen lainan maksamiseen.

Järjestelyluoton tai yhdistelylainan avulla voi säästää lainakustannuksissa

Satakunnan Kansan kirjoituksesta syntyy helposti käsitys siitä, että yhdistely- tai järjestelyluottoja käytettäisiin useista pienlainoista aiheutuneen velkakierteen ratkaisemiseksi. Sortterin kautta kilpailutettujen yhdistelylainojen osalta tämä näyttäisi kuitenkin edustavan vain pienempää osaa niistä käyttötarkoituksista, mihin yhdistelylainoja haetaan.

Huolellisesti valittu ja kattavasti kilpailutettu järjestelyluotto tuo parhaimmillaan säästöjä nykyisiin lainanhoitomenoihin verrattuna. Toivotaan, etteivät järjestelyluotot joudu turhaan silmätikuksi julkisessa keskustelussa, vaan edullisempien lainaehtojen kautta saavutettavat säästöt saavat myös osansa.

 

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu, jonka kautta kuluttaja voi hakea lainatarjouksen usealta eri luotonmyöntäjältä yhdellä hakemuksella. Sortter järjestää asiakkaan saamat lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen ja suosittelee palvelussa aina kuluttajalle edullisinta lainavaihtoehtoa.

Takaisin blogiin