Kasvurahoitus – joustavaa ja sujuvaa yritysrahoituspalvelua
Takaisin blogiin
# Vieraskynä

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kasvurahoitus – joustavaa ja sujuvaa yritysrahoituspalvelua

Haastattelimme Kasvurahoituksen luotonannosta ja riskienhallinnasta vastaavaa rahoitusjohtajaa, Joni Nousiaista. Kasvurahoituksen missiona on tukea pienten ja keskisuurten yritysten kasvua tarjoamalla tehokkaita ja joustavia rahoitusratkaisuja ilman byrokratian haasteita.

Tässä artikkelissa pureuduimme tarkemmin vakuudettoman yrityslainan perusteisiin, minkä lisäksi sivusimme hieman laskurahoitusta ja muita Kasvurahoituksen yritysrahoitusratkaisuja.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Monipuolisia rahoitusratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille

Lähdimme liikkeelle perusasioista: mikä on vakuudeton yrityslaina ja millaisia summia sitä yleisesti myönnetään? 

“Vakuudettomaan yrityslainaan ei tarvita reaalivakuutta, mutta yrityslainassa on kuitenkin aina yrittäjän antama henkilötakaus taustalla. Tyypillinen yritysrahoituksen koko on 15 000–20 000 euroa ja yleisimpiä rahoituksen käyttökohteita ovat uusien investointien rahoittaminen, varaston täydentäminen ja odottamattomien kustannusten kattaminen”, Nousiainen selventää.  

Nousiaisen mukaan vakuudeton yrityslaina soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa yritys haluaa välttää turhan byrokratian mutta saada kuitenkin rahat heti käyttöönsä. Vakuudettomaan yrityslainaan ei tarvita reaalivakuutta, kuten esimerkiksi kiinteistökiinnitystä tai huoneiston osakekirjoja pantiksi, joten vakuudettoman lainan hakeminen ja saaminen on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin vakuudellisen yrityslainan.

Kasvurahoituksen yrityslaina sopii esimerkiksi investointien rahoitukseen, käyttöpääomaksi tai vaikka hajonneen tuotantolaitteen uusimiseen. Yrityslainalla voi myös yhdistää kalliit, muualta otetut yrityslainat yhdeksi matalamman koron yrityslainaksi.
- Joni Nousiainen

Kasvurahoitus rahoittaa Suomessa toimipaikkaansa pitäviä yrityksiä yritysmuodosta riippumatta. Lainaa voivat siis saada niin pk- ja mikroyritykset kuin toiminimiyrittäjätkin. Vakuudettoman yrityslainan lisäksi Kasvurahoitus tarjoaa joustavaa luottolimiittiä sekä laskurahoituspalvelua. 

Nousiaisen mukaan luottolimiitti tarjoaa joustavaa rahoitusta toistuviin rahoitustarpeisiin, kuten tilausten täyttämiseen, varaston ylläpitoon ja asiakasprojektien rahoitukseen. Luottolimiitissä ei ole erillistä takaisinmaksuaikataulua, vaan yritys voi maksaa takaisin limiittiä sen mukaan, miten kassavaroja kertyy ja yrityksen taloudellinen tilanne sen sallii. Kun limiittiä lyhennetään, se on uudelleen yrityksen käytettävissä.

Laskurahoituksen avulla yritys voi puolestaan parantaa maksuvalmiuttaan ja nopeuttaa kassankiertoa, minkä lisäksi laskut rahoittamalla yritys saa myyntisaataviin sitoutuneet pääomat käyttöönsä heti riippumatta laskun eräpäivästä tai asiakkaiden maksuviiveistä.

Laskurahoituksen avulla pystyt tarjoamaan omille asiakkaillesi pidempiä maksuehtoja, tasaamaan kausivaihteluita ja toteuttamaan investointeja ilman lainarahaa.
- Joni Nousiainen

Nousiaisen mukaan markkinoilla on tarjolla erilaisia laskurahoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin: on olemassa rahoittajia, jotka ostavat laskusaatavia ja vastaavat siitä saakka laskusaatavan perinnästä. Tässä vaihtoehdossa asiakas kuitenkin usein joutuu luopumaan isosta osasta saatavaa ja maksamaan kalliimman hinnan koko laskun myynnistä. Sen lisäksi on olemassa niin sanottu factoring-malli, jossa koko laskutuskanta ja myyntireskontra käytännössä siirretään rahoittajan hoidettavaksi. 

Kasvurahoituksen laskurahoitus on nopea ja joustava

Mikäli asiakas haluaa itse valita, mitkä laskut rahoittaa, on Kasvurahoituksen ratkaisu silloin toimiva vaihtoehto. Kasvurahoituksella kaikkia laskuja ei tarvitse rahoittaa palvelun kautta: Kasvurahoituksen laskurahoituksen avulla voit rahoittaa sekä yrityksen yksittäisiä laskuja että suurempia laskutuskokonaisuuksia – päätät itse, mitkä laskut rahoitat. Kasvurahoituksen ratkaisu sisältää myös luottovakuutuksen siltä varalta, että laskun maksaja ajautuu maksuvaikeuksiin. Luottovakuutus ei maksa Kasvurahoituksen asiakkaalle erikseen mitään.  

Lisäksi Kasvurahoitus on Suomen Yrittäjien valtakunnallinen jäsenetukumppani. Kasvurahoitus auttaa yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa yrittäjiä toistuvien rahoitustarpeiden kanssa ja auttaa yrittäjiä suojautumaan yllättäviltä menoilta. Suomen Yrittäjien jäsenyritykset voivat hyödyntää laskurahoitusta ilman käsittelymaksua – jäsenille laskurahoituksen hinta perustuu siis ainoastaan laskukohtaiseen kertaprovisioon, joka määräytyy laskun maksuehtojen perusteella. Kasvurahoitus haluaa pitää palvelunsa läpinäkyvänä, joten muita avaus- tai sopimusmaksuja ei veloiteta. Suomen Yrittäjien jäsenyritykset voivat myös hyödyntää Kasvurahoituksen luottolimiittiä etuhintaan ilman 10 euron kuukausittaista tilinhoitomaksua.

Millä muilla tavoin Kasvurahoituksen palvelu sitten eroaa markkinoilla tarjolla olevista toimijoista ja miten Kasvurahoituksen laskurahoitusasiakkaat hyötyvät palvelusta jäsenetukumppanuuden lisäksi? 

Nousiaisen mukaan monin eri tavoin: ensinnäkin asiakkaat voivat vapaasti valita, mitkä laskut haluavat muuttaa heti rahaksi. Lisäksi luottovakuutus sisältyy Kasvurahoituksen palvelun hintaan ja suojaa myyntisaatavia riskeiltä, kuten asiakkaan maksukyvyttömyydeltä, yrityssaneeraukselta tai konkurssilta. Myös laskurahoituspalvelun avaaminen on maksutonta.

Kokonaisuudessaan Kasvurahoituksen palvelu on nopeaa, ja se rahoittaa laskut korkealla rahoitusasteella. Kasvurahoitus pyrkiikin kaikessa toiminnassaan joustavaan ja sujuvaan palveluun sekä onnistuneeseen asiakaskokemukseen.

Erotumme muista palveluntarjoajista tarjoamalla ensiluokkaista asiakaspalvelua ja nopeaa ja sujuvaa asiointia asiakkaalle sopivalla tavalla. Asiakkaamme saavat tarvittavat tiedot ja raportit asiakasportaalistamme sekä voivat halutessaan asioida kanssamme puhelimitse tai sähköpostitse.
- Joni Nousiainen
Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin