Kassa kiertoon ja helpotusta yrityksille – Certumin laskurahoituspalvelu apuna
Takaisin blogiin
# Vieraskynä

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kassa kiertoon ja helpotusta yrityksille – Certumin laskurahoituspalvelu apuna

Tähän artikkeliin haastattelimme Certumin myyntijohtajaa, Mia Stormia. Syvennyimme hieman tarkemmin laskurahoituspalveluun: mitä se oikeastaan on, kuka siitä hyötyy ja miksi.

Certum on taloushallintoalan yritys, jonka päätuote on laskurahoitus. Jo kymmenen vuoden ajan Certum on tuottanut helppokäyttöisiä ja tehokkaita ohjelmistoja asiakkaidensa kassavirran hallinnan tueksi. Certum yhdistää rahoitus- ja maksuvalvontapalvelut saumattomaksi osaksi yrityksen päivittäistä arkea. Ennen kaikkea Certum haluaa auttaa yrittäjiä menestymään sekä helpottaa yrittäjän arkea teknologisten työkalujen avulla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Laskurahoituksella lisäarvoa yrityksen tekemiselle  

Lähdimme liikkeelle perusasioista: siitä, mitä laskurahoitus on.   

“Laskurahoitus on yksinkertainen ja helppo rahoitustapa, jolla voi parantaa yrityksen maksukykyä nopeasti”, Storm tiivistää. 

Stormin mukaan inflaatio vaikuttaa kaikkien talouteen tavalla tai toisella. Siksi hän kehottaakin yrityksiä ottamaan yritystoimintaa tukevia rahoitustyökaluja käyttöön, sillä ne helpottavat yllättävän tilanteen tullessa.

Laskurahoituksen suurin hyöty on Stormin mukaan se, että rahoitus on käytössä silloin, kun sitä tarvitsee. Sen avulla voi antaa omille asiakkaille pidempiä maksuaikoja ilman huolta siitä, miten kassa kiertää. Certumilla laskuja voi rahoittaa myös laskun lähetyksen jälkeen: rahoituksesta ei tarvitse päättää laskua luotaessa, jolloin rahoitus tulee aina tarpeeseen. 

Mitä Certumin laskutuspalvelun hyötyihin tulee, nostaa Storm erityisesti reskontravahdin, jonka avulla yrittäjä voi ulkoistaa laskujen muistutus- ja perintäpalvelun Certumille. Stormin mukaan muistutuksen ulkoistaminen saa asiakkaat maksamaan tehokkaasti, minkä lisäksi yrittäjän ei tarvitse itse huolehtia asiakkaan muistuttamisesta tai käyttää siihen omaa aikaa. 

Yksi hakemus, lukuisia tarjouksia!

Usein vaikeasti selitetty mutta helppo ymmärtää – laskurahoitus pähkinänkuoressa 

Laskurahoituspalvelu on käytännössä erittäin helppo ja yrittäjän arkea helpottava palvelu. Storm vertaa laskurahoitusta yrityksen luottokorttiin: käytännössä yritys saa rahaa nopeammin kassaansa ja sen vakuutena toimivat muut myyntisaatavat, joten yrittäjä ei joudu kiinnittämään yrityksen omia vakuuksia lainkaan.  

Stormin mukaan laskurahoituspalvelun käyttö on yleistynyt. Viime vuosien epävarma tilanne maailmalla on johtanut siihen, että eri kokoisten ja lähes kaikkien toimialojen kassankierto on heikentynyt. Kassankierron tulisi olla yrityksen tärkein prioriteetti ja laskurahoituspalvelu mahdollistaa sen, että rahaa on enemmän kassassa yrityksen käytettäväksi.  

Laskurahoitukseen liittyy kuitenkin edelleen ennakkoluuloja, jotka ovat helposti kumottavissa:

Kun yrittäjältä kysytään, kuinka paljon tällä on myyntisaatavia, saattaa vastaus isommalla yrityksellä olla jopa useita kymmeniä tuhansia euroja. Kun yrittäjältä sitten kysyy, olisiko hän valmis maksamaan pienen summan siitä, että saisi myyntisaatavat omalle tililleen heti, vastaus on lähes aina kyllä.
- Mia Storm

Vertailu vähentää kuluja 

Certumin laskurahoituspalvelu on löytynyt lokakuusta 2022 asti myös Sortterin vertailusta. Storm kehottaakin ehdottomasti vertailemaan laskurahoituspalveluja: palvelumalleissa ja -hinnoissa on eroja, joten on syytä varmistaa, että palvelumalli vastaa yrittäjän omia tarpeita. 

“Laskurahoitusta kannattaa vertailla, sillä toimijoita on paljon erilaisia. Usein puhutaan samoilla termeillä, vaikka käytäntö lopulta kuitenkin eroaa”, Storm toteaa. 

Stormin mukaan laskurahoituspalvelua harkittaessa kannattaa miettiä, mihin rahoitusta tarvitaan ja kuinka paljon ja sitä kautta hakea omiin tavoitteisiin parhaiten soveltuva tuote.

Maailmantilanne vaikuttaa meihin kaikkiin ja voi horjuttaa jokaista yritystä riippumatta yrityksen koosta. Rohkaisenkin jokaista yrittäjää seuraamaan omaa asiakaskantaa säännöllisesti. Certumin laskurahoitusasiakkaille tarjoamme helppokäyttöisen työkalun tähän asiakaskannan seurantaan.
- Mia Storm
Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin