Mies korjaa autoa

Autohuolto edessä - mistä rahat?

Onko autosi vuosihuolto edessä, tai onko siinä ilmennyt yllättävä vika? Pohditko, mistä hankit rahat autohuoltoon? Etenkin jos auton huolto- tai korjauslasku on iso, houkuttelee ajatus laskun jakamisesta kuukausieriin. Auton huoltoa varten on olemassa useita eri rahoitusvaihtoehtoja, ja korjaamot tarjoavat yleensä myös omaa rahoitustaan. Mutta mikä vaihtoehto tulee halvimmaksi?

Aloita vertaamalla eri huoltamoiden hintoja keskenään

Ensimmäisenä on tärkeää kartoittaa huollon tarve. Onko kyseessä vuosittainen huolto, vai onko kattavampi määräaikaishuolto tarpeen? Määräaikaishuollossa vaihdetaan enemmän osia kuin vuosihuollossa. Näin ollen sen hintakin on korkeampi, ja siihen kuuluvat myös muut valmistajan määräämät toimenpiteet. Joskus huollossa voi paljastua suurempiakin korjausta vaativia kohteita, ja auton korjaamisen lopullinen hinta saattaa yllättää.

Kun olet kartoittanut huoltotarpeen, on paljon helpompi vertailla eri huoltojen hintoja korjaamoittain. Jos autossa on suurempi vika, sen korjaamisen kustannukset ja uusien osien hinta voi yltää hyvinkin korkeisiin lukemiin.

Samalle huollolle voidaan tarjota eri hintaa riippuen huoltamosta, joten on syytä vertailla hintoja keskenään. On hyvä myös katsoa netistä arvosteluja kyseiselle huoltamolle, sillä halvin ei aina ole se paras vaihtoehto. Palvelun laadun varmistaminen voi säästää myöhemmin paljon päänvaivaa, ongelmien selvittelyä ja uusia huoltoja.

Huoltamoiden osamaksut voivat olla kalliita

Suurin osa korjaamoista tarjoaa omaa rahoitusvaihtoehtoaan huolto- tai korjauskulujen kattamiseen. Rahoitusjärjestelystä hyötyy autokorjaamon lisäksi myös rahoitusta tarjoava rahoitusyhtiö, jolta korjaamo saa oman palkkionsa rahoituksen myymisestä. Autohuollon osamaksun kuukaudessa maksettava summa voi tuntua pieneltä, mutta kokonaiskustannukset voivat tulla kalliiksi. Esimerkiksi 1 000 euron laina voi todellisuudessa maksaa melkein 1 200 euroa. Poikkeuksena on automerkki Toyota, jolla on oma rahoitusyhtiö (Toyota Finance) korjaamolaskujen rahoittamiseen.

Huolto- ja korjauskulujen kattamiseen rahoitusta tarjoavat sekä merkki- että riippumattomat korjaamot. Useimmissa tapauksissa tarjotaan Innovoicen, Resurs Bankin, Arvato Financen, Svea Ekonomin tai Lindorffin rahoitusta. Hinta ei ole sidonnainen rahoitusyhtiöön, vaan se vaihtelee myös huoltokorjaamoittain. Esimerkiksi saman rahoittajan maksettava kokonaismäärä voi vaihdella sadoillakin euroilla samasta korjaamoluotosta.

Mikä on fiksuin vaihtoehto huollon maksamiseen?

Kulutusluotossa todellisen koron suuruus voi olla huomattavasti pienempi kuin korjaamon tarjoamassa vaihtoehdossa. Toinen varteenotettava vaihtoehto huollon rahoitukseen on luottokortti. Kerroimme aiemmassa blogissamme kulutusluoton ja luottokortin eroista, ja kumpi niistä kannattaa valita mihinkin tilanteeseen. Riippuen huollon tai korjauksen hinnan suuruudesta, joko kulutusluotto tai luottokortti voi olla erittäin hyvä maksutapa.

Luottokortilla maksaminen saattaa kuitenkin tulla kalliiksi, jos luotto maksetaan takaisin erissä. Yleensä luottokorteissa on 30 päivää korotonta maksuaikaa, eli jos tiedät voivasi maksaa auton huollon siinä ajassa takaisin, voi luottokortilla maksaminen olla oiva valinta.

Jos huoltokulut ovat suuremmat, kannattaa harkita lainan ottamista, sillä huoltamoille maksettaessa luottoja takaisin käsittelykustannukset ovat useimmiten suuremmat kuin lainalla. Hyvä nyrkkisääntö luottokortin ja kulutusluoton välillä on se, että jos tarvittava summa ylittää 1 000 euroa, on fiksumpaa valita kulutusluotto.

Sortter auttaa sinua vertailemaan eri lainoja

Pohditko lainan ottamista auton huoltoa varten? Laina autohuollon osamaksua varten kannattaa aina kilpailuttaa, sillä tarjouksien väliset erot voivat nousta jopa satoihin euroihin. Sortterin avulla saat helposti ja ilmaiseksi yhdellä hakemuksella lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sortter noudattaa reilun lainavertailun periaatteita, joten voit varmistua, että lainavertailu tapahtuu aina asiakkaan etu edellä.. Siispä kilpailuta lainat heti täyttämällä lainahakemus!