Mies mittaa keittiökaappeja remonttia varten
Takaisin blogiin

Oletko myymässä kerrostaloasuntoa? Näillä remonttivinkeillä nostat asuntosi arvoa

Kerrostaloasunnon remontoinnilla ennen myyntiä voi saada myyntihintaa nostettua merkittävästi. Mitä remontoinnissa kannattaisi ottaa huomioon?

Jos suunnittelet kerrostaloasunnon myyntiä, asunnon pintaremontointi ennen myyntiä kannattaa. Pieni pintaremontti nostaa tutkitusti asunnon arvoa, ja usein sijoittamansa rahan saa vähintäänkin takaisin - joskus suurempien voittojen kanssa.  Siistit ja hyvin pintaremontoidut asunnot myyvät paremmin kuin huonossa kunnossa olevat, joissa on paljon työstettävää. Siksi listasimmekin hyviksi osoittautuneita remonttivinkkejä, joita kannattaa hyödyntää myyntiin menevään asuntoon.

Myytävän asunnon remontointi kannattaa

Pintaremontointia ei kannata tehdä pelkästään voiton tavoittelemisen vuoksi, vaan myös kauppojen nopeuttamiseksi. Hyvin viimeistellyllä asunnolla erotut kilpailijoista. Jos samalla alueella on kaksi saman kokoista asuntoa myynnissä, eikä asuntojen myyntihinnoilla ole suurta eroa, asunnon pintojen kunto saattaa olla juuri se ratkaiseva tekijä ostajalle. 

Jotkut ostajat haluavat hankkia remontoimattoman asunnon, jotta he voivat remontoida sen itse. Suurin osa asunnon etsijöistä ei kuitenkaan halua uutta asuntoa ostaessaan ryhtyä heti remontoimaan, saati muuttaa remontin keskelle. Monet haluavat kuitenkin uuteen kotiin muuttaessaan muokata sitä hieman enemmän omannäköisekseen, joten siksi suuret investoinnit eivät kannata. Suurempiin muutoksiin käytettyä rahaa on vaikeampi saada takaisin, eivätkä muutokset välttämättä ole uuden asukkaan mieleen.

Asunnon huolellisen viimeistelyn huomaa

Potentiaaliset asunnonostajat kiinnittävät helposti huomiota asunnon yleisilmeeseen, joka koostuu usein monista pienistä seikoista. Rikkinäiset listat, rappeutunut maalipinta seinissä, haljenneet laatat, kulahtaneet ovenkarmit sekä naarmut ja kulumat lattioissa saavat heti asunnon näyttämään paljon huonokuntoisemmalta kuin mitä asunto oikeasti ehkä on. 

Kaikki edellä mainitut seikat ovat sellaisia, joiden korjaus on edullinen tapa parantaa asunnon yleisilmettä. Pelkästään seinien mahdollisten reikien täyttö, hionta ja seinäpintojen maalaus tuovat asuntoon paljon raikkautta. Myytävän asunnon valokatkaisimien ja pistorasioiden kunto kannattaa myös tarkastaa.

Neutraalit sävyt ovat potentiaalisten ostajien mieleen

Kun suunnittelet pintaremonttia, kannattaa yrittää huomioida mahdollisten uusien asukkaiden mieltymykset. Jokaisella heistä on oma visio siitä, minkälaiselta hän haluaa uuden kodin näyttävän. Helpoin tapa auttaa ostajaa näkemään koti omana on suosia neutraaleja värejä ja sävyjä sisustuksessa ja pinnoissa. 

Jos asunto on tyyliltään todella erikoinen ja värikäs, on sinne vaikeampi hahmottaa eri tyylejä. Tietenkään kaikkia huonekaluja ja pintoja ei kannata muuttaa neutraaleiksi myyntiä varten, vaan vain ne, jotka on muutenkin tarkoitus uusia. Näyttöjä varten kannattaa myös karsia ylimääräisiä tekstiileitä ja tavaroita pois näkyviltä. Näin saadaan luotua minimalistinen ja neutraali tyyli.

Kylpyhuone ja sauna unohtuvat helposti

Miettiessä kodin pintaremonttia saattaa kylpyhuoneen ja saunan kunnon merkitys unohtua. Kylpyhuone kannattaa pestä huolellisesti, sillä esimerkiksi laattojen saumat tummuvat ajan myötä, ja pelkästään niiden perusteellinen puhdistus raikastaa kylpyhuonetta. Laattojen uusiminen ei välttämättä ole järkevää, mutta laattojen maalaaminen taas on halpa tapa muokata kylpyhuoneen ilmettä, jos se todella on tarpeen.

Mitä tehdä rumalle keittiölle?

Vanha ja aikansa elänyt keittiö voi olla yksi myytävän asunnon ongelmakohdista. Keittiön totaalinen uusiminen ei kuitenkaan kannata, sillä se on kallista ja työlästä. Vaivattomin tapa tehdä keittiöön pieni facelift on keittiökaappien ovien maalaus ja vetimien vaihto. Myös keittiön välitilan laattojen maalaaminen voi tehdä ihmeitä. Keittiötä voi myös raikastaa erilaisilla helpoilla ratkaisuilla, kuten avohyllyillä tai valojen vaihdolla. 

Etsitkö rahoitusta remontille? Kilpailuta remonttilaina Sortterin kautta!

Takaisin blogiin