Luottokorttivelkojen yhdistäminen
Takaisin blogiin

Luottokorttivelkojen yhdistämisen suosio kovassa kasvussa

Luottokorttiveloista halutaan yhä useammin eroon yhdistelylainan avulla. Nyt jopa 64% yhdistelylainaa hakeneista henkilöistä haluaa järjestellä luottokorttivelat, kun vastaava luku oli vielä syyskuun alkupuolella 47%.

Syyskuun 1.-19. yhdistelylainaa hakeneista henkilöistä 47,47% halusi maksaa nykyiset luottokorttivelat pois.

Syyskuun lopun ja lokakuun alun välillä (20.9.-4.10.) luottokorteilla olevasta velasta on haluttu päästä eroon kiihtyvällä tahdilla. Nyt jo 64% yhdistelylainan hakijoista haluaa maksaa luottokorttivelkoja.

Sortterin asiakkaiden keskuudessa luottokorttivelkojen yhdistämisen suosio on kasvanut muutamassa viikossa 34,8%. Suosion kasvua selittänee syyskuun alun jälkeen alentuneet lainojen korot, jonka myötä yhdistelylaina tulee yhä useammin luottokortteja edullisemmaksi.

Lainojen yhdistäminen on suosituinta keski-ikäisten palkansaajien keskuudessa

Lainojen yhdistämisen suosio on ollut tasaisessa kasvussa jo pidempään. Yhä useammin yhdistelylainoja käytetään myös yhden olemassa olevan velan rahoittamiseen vanhaa lainaa, kulutusluottoa tai luottokorttia paremmin ehdoin.

Tyypillinen yhdistelylainan hakija on 42 vuotias palkansaaja, joka tienaa 3 316 € kuukaudessa ja haluaa järjestellä korkeintaan kaksi olemassa olevaa lainaa tai luottokorttia. Haettu lainasumma on keskimäärin 16 993 euroa.

Naisten ja miesten välisiä eroja tutkittaessa suurimmat erot löytyvät haetuista lainasummista. Naiset hakevat yhdistelylainaa keskimäärin 15 973 € summalle, kun miehillä vastaava luku on huomattavasti korkeampi 18 048 €. Naiset ovat lainojen yhdistämisen kanssa hiukan miehiä aktiivisempia. Naisten osuus yhdistelylainojen hakijoista on 54,1%.

Suurimpia yhdistelylainoja haetaan 55-59 vuotiaiden toimesta. Tässä ikäryhmässä keskimääräinen yhdistelylainan summa on 19 701 €. Vastaavasti pienimmät lainasummat löytyvät alle 25 vuotiailta, joilla keskimääräinen haettu lainasumma jää 8 283 euroon, eli yli puolta pienemmäksi.

Ammattiryhmien välisiä eroja tutkittaessa suurimmat yhdistelylainat haetaan yrittäjien toimesta. Yrittäjien hakema yhdistelylaina on keskimäärin 19 361 euroa.

Yhdistelylainaa hakeneiden henkilöiden eroavaisuuksia tutkittiin Sortterin asiakastietojen perusteella. Yhteenvedon tekemiseksi analysoitiin 2418 lainahakemusta, jotka on jätetty 1.8.-4.10.2019 välisenä aikana ja joiden pääasiallinen lainanhakutarkoitus oli nykyisten lainojen maksaminen.

Yhdistelylainojen kilpailutus on entistä tärkeämpää

Yhdistelylainat kuuluvat nykyään lähes poikkeuksetta luotonmyöntäjien valikoimiin ja jotkin lainanantajat jopa keskittävät luotonmyöntönsä yhdistelylainoihin.

Syyskuussa voimaan astuneen korkokaton myötä pankkien ja rahoituslaitosten välinen kilpailutilanne on kiristynyt, jonka vuoksi edullisimman yhdistelylainan voi nykyään löytää jopa entuudestaan täysin tuntemattomalta lainanantajalta.

Samalla lainojen kilpailuttamisen merkitys on kasvanut, kun edullisin laina ei aina enää löydy vanhasta tutusta pankista. Yhdistä lainasi Sortterin avulla ja löydä edullisin vaihtoehto kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista helposti yhdellä hakemuksella.

Takaisin blogiin