Sortterin laskurahoituspalvelu on nyt julkistettu

Sortterin laskurahoituspalvelu on nyt julkistettu

Sortterin tuore laskurahoituspalvelu tarjoaa yrityksille mahdollisuutta laskurahoituksen eli factoringin hyödyntämiseen.

Yritysten toimintaan sisältyy monia rahaan liittyviä osa-alueita, joista yksi on laskutus. Koska laskutuksen kautta yritys saa kassaansa rahat myymästään tuotteesta tai palvelusta, voidaan puhua hyvin keskeisestä yritystoiminnan osasta. 

Laskutus on prosessi, joka koostuu monesta pienestä palasta. Mikäli prosessissa on heikosti toimivia osia, laskutus luo haasteita. Laskurahoitus on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto esimerkiksi tilanteessa, jossa hetkellisen kassavajeen paikkaamisen vuoksi yrityksellä ei ole mahdollisuutta jäädä odottamaan laskujen maksujen saapumista.

Sortterin laskurahoituspalvelu mahdollistaa yrityksille toimintansa rahoittamisen myyntisaatavien avulla. Laskurahoituksen hakeminen Sortterin kautta säästää aikaa ja vaivaa, sillä yhdellä hakemuksella tavoittaa kaikki yhteistyötä kanssamme tekevät rahoitusyhtiöt.

Mitä hyötyjä laskurahoitus tuo?

Laskurahoituspalvelu tarjoaa yrityksellesi selkeitä etuja, jotka voi jakaa karkeasti kolmeen osa-alueeseen:

 1. taloudelliset hyödyt
 2. hyödyt ajan käytön kannalta
 3. hyödyt asiakaspalvelunäkökulmasta. 

Taloudellisia etuja ovat esimerkiksi yrityksesi kassavirran helpompi ennustaminen sekä maksuvalmiuden parantuminen. Myös yrityksesi rahojen sijoittaminen sekä investointi nopeutuvat, kun pääomat eivät ole kiinni myyntisaatavissa. Laskurahoitus on lisäksi yleensä edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahoitusyhtiöiden tarjoamat yrityslainat.

Factoring-rahoituksen ansiosta säästät myös aikaa, kun hallinnolliset työt vähenevät. Näin voit keskittyä entistä paremmin yrityksesi toimintaan ja jättää maksuvalvonnan sekä perintätoimet ammattilaisten hoidettaviksi.

Laskurahoituksesta hyötyvät myös asiakkaasi, sillä sen kautta sinun on mahdollista myöntää heille pidempiä maksuaikoja. Tämä parantaa asiakaspalvelua ja usein myös asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Miten factoring eli laskurahoitus toimii?

Laskurahoitus tarkoittaa, että yrityksesi saa rahoitusta niin sanottuja myyntisaatavia vastaan. Myyntisaatavat ovat erääntymättömiä myyntilaskuja ja niitä syntyy, mikäli toimitat tuotteen tai palvelun asiakkaallesi ennen kuin hän maksaa sen. Kun lähetät asiakkaallesi laskun, saat laskurahoituspalvelun kautta heti noin 80 % laskun summasta ja loput sitten, kun asiakas on maksanut laskun.

Laskurahoituksessa vakuutena rahoitukselle toimivat laskut. Laskurahoitusta tarjoava pankki tai rahoitusyhtiö hallinnoi kokonaisuutta eli rekisteröi maksut ja tarvittaessa lähettää myös maksumuistutukset. Näin yrityksesi säästää aikaa, kun laskuista huolehtiminen helpottuu. 

Laskurahoitusmalleja ovat:

 • jatkuva eli niin sanotusti perinteinen factoring
 • kertaluontoinen laskujen rahoitus
 • kertaluontoinen laskujen myynti.

Laskut on myös mahdollista myydä pankille tai rahoitusyhtiölle, jolloin maksun saa heti. Laskujen myymisessä riskistä vastaa pankki tai rahoitusyhtiö, kun taas laskurahoituksessa luottotappioriski jää useimmiten yritykselle itselleen. 

Kenelle factoring sopii?

Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Useimmiten laskuja rahoitetaan sellaisilla toimialoilla, joilla maksuajat ovat pitkiä ja laskutettavat summat normaalia suurempia. 

Laskun myynti taas sopii esimerkiksi tilanteeseen, jossa yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kysyntä laskee yllättäen tilapäisesti. Voit myydä laskuja joko yksittäin tai useamman kerrallaan.

Osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa pankkien tapaan laajempaa factoring-rahoitusta. Laajemman palvelun avulla yrityksesi on mahdollista ulkoistaa koko laskutusprosessi ja saada rahoitusyhtiöltä luottoa erääntymättömiä laskuja vastaan.

Kuinka paljon laskurahoitus maksaa?

Laskurahoituksen hinta on yleensä noin 2–10 % laskun loppusummasta. Jatkuvissa factoring-rahoitussopimuksissa kulut voivat olla pienemmät, mikäli laskulla on lyhyt maksuaika. Laskujen maksuaikojen lisäksi laskurahoituksen hintaan vaikuttaa rahoitusajalle määritelty korko. Myös luottotappioriskin siirtyminen pääsääntöisesti rahoitusyhtiölle näkyy palvelun hinnassa. 

Kun tarkastelet laskurahoituksen hintaa, huomioi seuraavat asiat:

 • Siirtyykö luottotappioriski rahoitusyhtiölle vai jääkö se yrityksellesi?
 • Millä luottoluokitustasolla laskutettava yritys on?
 • Miten pitkä laskun maksuaika on?
 • Onko tarkoitus rahoittaa yhtä vai useampaa laskua?
 • Kuinka suurta summaa olet laskuttamassa?

Miten laskurahoitus vertaillaan ja haetaan?

Muiden lainojen tapaan myös laskurahoitukset kannattaa vertailla ennen hakemista, sillä vertailun avulla voit saada mittavia rahallisia säästöjä. Vain vertailemalla varmistat, ettet maksa laskurahoituksesta turhia kuluja.

Laskurahoitusten hakeminen Sortterin kautta onnistuu helposti ja nopeasti:

 1. Valitse haluamasi laskusumma, jonka jätät laskurahoitettavaksi. Päätöksen ei vielä tarvitse olla lopullinen, vaan kokonaisuuden suuruudesta on vielä mahdollista keskustella rahoituskumppanin kanssa.
 2. Kirjaa hakemukseen valitsemasi rahoitettavien laskujen summa. Suuntaa-antava tieto on riittävä, sillä summa täsmentyy vasta, kun toimitat laskut rahoitettaviksi.
 3. Täytä laskurahoitushakemus loppuun.
 4. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse yrityksellesi parhaiten sopiva kokonaisuus.
 5. Nosta yrityksellesi rahaa laskuja vastaan.

Pelkkä laskurahoitushakemuksen tekeminen ei vielä sido sinua mihinkään. Yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki rahoitusyhtiöt, jotka tekevät kanssamme yhteistyötä. Teemme yhteistyötä ainoastaan luotettavina pidettyjen rahoitusyhtiöiden kanssa.

Sortterin rahoituspalvelua tarjoavat kumppanit:

Etsitkö edullista laskurahoituspalvelua?

Huomioi nämä, kun vertailet factoring-palveluja

Sekä factoring-palveluissa että yritysten rahoitustarpeissa on eroja, minkä vuoksi laskurahoituspalvelut kannattaa vertailla. Yrityksesi koko ja rahoitustarpeet vaikuttavat siihen, minkä yritysrahoittajan tarjoama ratkaisu sopii parhaiten yrityksesi tilanteeseen.

Ota rahoitusyhtiöitä vertaillessa huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Laskun käsittelymaksu ja nopeus – onko laskuilla erillistä käsittelymaksua, vaikuttaako lähetettyjen laskujen määrä hintaan ja kuinka nopeasti yrityksesi saa rahat tilille jätettyään laskun rahoitukseen?
 • Laskun riskien jakautuminen – kuka vastaa maksamattoman laskun riskistä?
 • Laskun rahoitusprosentti – rahoitetaanko lasku osittain vai kokonaan?
 • Palvelun toistuvuus – onko palvelu kertaluontoinen vai jatkuva?
 • Toimijan luotettavuus – Sortterin kautta rahoituspalvelua ottaessasi toimit luotettavina pidettävien kumppaneidemme kanssa.
 • Muut mahdolliset palvelut – osa toimijoista voi tarjota myös lisäpalveluja, kuten laskun perintäpalvelua.  

Kilpailuta laskurahoitus ja yrityslaina Sortterilla

Jotta yrityslainan tai laskurahoituksen saa mahdollisimman edullisella korolla sekä pienemmillä rahoituskustannuksilla, ne kannattaa aina kilpailuttaa.

Lisäksi yritykset tarvitsevat välillä lisärahoitusta toimintansa tukemiseen. Tarve yrityslainan hakemiselle voi syntyä esimerkiksi henkilöstömäärän kasvattamisesta tai laitehankintojen tekemisestä, mutta myös yrityskaupan mahdollistamisesta tai väliaikaisen kassavajeen paikkaamisesta. 

Sortterin palvelun kautta yrityslainaa voivat hakea kaikki suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset. Henkilöllä, joka hakee yritykselle lainaa, tulee olla nimenkirjoitusoikeus

 • Voit hakea vakuudetonta yrityslainaa Sortterin kautta jopa 250 000 euroon saakka 1–36 kuukauden joustavalla maksuajalla. 
 • Osa lainanmyöntäjistä tarjoaa yrityslainoille lisäksi maksuvapaita kuukausia, joista ilmoitetaan aina lainatarjouksessa. 
 • Yrityslaina on myös usein mahdollista maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman, että siitä syntyy erillisiä kustannuksia.

Olipa kyseessä sitten laskurahoituspalvelu tai yrityslaina, ei kannata tuhlata aikaa pyytämällä tarjouksia erikseen kaikilta rahoitusyhtiöiltä: anna meidän kilpailuttaa tarjoukset puolestasi.