Laskurahoitus kannattaa vertailla – huomioi erityisesti nämä
Takaisin blogiin

Laskurahoitus kannattaa vertailla – huomioi erityisesti nämä

Laskurahoitus eli factoring tarjoaa yritykselle mahdollisuuden helpottaa laskutusprosessia, kassavirran ennustamista sekä rahojen investoimista. Laskurahoituspalvelu kannattaa aina vertailla, jotta välttyy maksamasta turhasta.

Raha on oleellinen osa yritysten toimintaa ja yksi keskeinen rahaan liittyvä osa-alue on laskutus. Laskutuksen kautta yritys saa kassaansa rahat myymästään tuotteesta tai palvelusta ja mikäli laskutusprosessissa on heikosti toimivia vaiheita, laskutus voi luoda isojakin liiketoiminnallisia haasteita.

Laskurahoitus eli factoring on vaihtoehto laskutuksen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseen. Laskurahoitusta kannattaa harkita esimerkiksi tilanteessa, jossa yrityksellä ei hetkellisen kassavajeen vuoksi ole mahdollisuutta jäädä odottamaan laskujen maksujen saapumista pitkäksi aikaa.

Laskurahoituspalveluissa on eroja, minkä vuoksi ne kannattaa aina vertailla varmistuakseen siitä, että löytää yritystä parhaiten palvelevan laskurahoituspalvelun. Laskurahoituspalveluiden vertailu Sortterin palvelussa säästää paitsi aikaa myös rahaa. 

4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Miten laskurahoitus, factoring ja laskujen myynti eroavat toisistaan?

Yritykset voivat hyödyntää laskurahoitus- ja factoring-palvelua sekä laskujen myyntiä ennustaakseen paremmin kassavirtaansa sekä investoidakseen rahojaan nopeammin. Kaikissa näissä rahoitusmuodoissa etuna on se, että yrityksesi saa myyntisaatavat käyttöönsä heti sen sijaan, että joutuisi odottamaan asiakkaan maksusuoritusta laskusta. 

Factoring eli laskurahoitus tarkoittaa, että yrityksesi saa rahoitusta niin sanottuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan.

Laskurahoituksen muita keskeisiä hyötyjä ovat:

 • maksuvalmiuden parantuminen
 • pidempien maksuaikojen tarjoaminen asiakkaille
 • hallinnollisten töiden väheneminen
 • edullisuus suhteessa yrityslainoihin.

Laskurahoituspalveluita on tarjolla erilaisia malleja: sekä perinteisempänä pidettyä jatkuvaa factoringia että kertaluontoista laskujen rahoittamista tai myyntiä. Laskuja voidaan rahoittaa siis myös esimerkiksi vain yhden tai muutaman laskun verran jatkuvan sopimuksen sijaan. Laskurahoitusta käyttäessäsi saat yleensä heti noin 80 % laskun summasta ja loput 20 % sitten, kun asiakkaasi on maksanut laskun.

Laskujen myyminen on puolestaan laskujen myymistä pankille tai rahoitusyhtiölle. Myydessäsi laskun saat koko summan yrityksesi tilille heti – summasta kuitenkin vähennetään rahoitusyhtiön veloittama palkkio.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Valitse laskurahoitus, joka soveltuu yrityksesi tarpeisiin

Laskurahoituspalvelun valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle yrityksesi tarpeista. Laskurahoitus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, kun laskujen maksuajat ovat verrattain pitkiä ja laskutettavat summat keskivertoa suurempia, jolloin myyntisaatavien odottaminen haastaa liiketoimintaa. 

 • Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille riippumatta siitä, millä toimialalla yrityksesi on.
 • Mikäli yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kysyntä laskee yllättäen tilapäisesti, voi yhden tai useamman laskun myyminen olla varteenotettava ratkaisu.

Factoring-palveluissa on erovaisuuksia, minkä vuoksi erityisesti yrityksesi koko ja rahoitustarpeet määrittävät sen, minkä yritysrahoittajan tarjoama ratkaisu sopii tarpeisiinne parhaiten.

Rahoitusyhtiötä valittaessa kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Laskun riskin jakautuminen – kenelle riski maksamattomasta laskusta siirtyy?
 • Laskun käsittelymaksu ja nopeus – onko laskuilla erillistä käsittelymaksua, vaikuttaako hintaan lähetettyjen laskujen määrä ja kuinka nopeasti saatte rahoituksen yrityksen tilille?
 • Rahoitettavan prosentin suuruus laskun summasta – rahoitetaanko lasku kokonaan vai osittain?
 • Palvelun jatkuvuus – onko palvelu kertaluontoinen vai onko rahoitus jatkuvaa?
 • Toimijan luotettavuus – kykeneekö rahoitusyhtiö hoitamaan asiat sovitun mukaisesti?
 • Muut mahdolliset palvelut – tarjoaako toimija muita lisäpalveluita, kuten laskun perintäpalvelua?

Minkä hintainen palvelu laskurahoitus on?

Laskurahoituksen hinta muodostuu provisiosta, joka maksetaan palvelua tarjoavalle pankille tai rahoituslaitokselle. Factoringin eli laskurahoituksen hinta on yleensä 0,5–5 % laskun loppusummasta riippuen sopimukseen liittyvän riskin suuruudesta – mitä pidemmät laskujen maksuajat ovat, sitä suuremmaksi riski arvioidaan.

Laskurahoituksen hintaan vaikuttaa myös se, kumpi osapuoli vastaa luottotappioriskistä – yrityksesi vai laskurahoitusta tarjoava pankki tai rahoitusyhtiö. Myös hallinnolliset työt, kuten maksujen rekisteröinti ja maksumuistutusten lähettäminen, vaikuttavat palvelun hintaan.

Laskurahoituksen hintaan vaikuttavat:

 • yrityksesi luottoluokitustaso
 • laskujen maksuaika
 • rahoitettavien laskujen määrä ja summa.

Laskujen myynti on kalliimpaa kuin laskurahoitus: laskujen myynnin hinta on yleensä 2–10 % myytävien laskujen loppusummasta. Laskujen myynnin etuna on kuitenkin se, että saat rahat heti yrityksesi käyttöön ja luottoriski siirtyy palvelun tarjoajalle.

Etsitkö edullista laskurahoituspalvelua?

Missä tilanteessa yrityslaina on parempi vaihtoehto kuin laskurahoituspalvelu?

Yritykset voivat kohdata toiminnassaan hetkiä, jolloin ilmaantuu tarve ulkopuoliseen rahoitukseen. Useat investoinnit vaativat pääomaa ja vaikka yrityksen kasvu ei aina vaadi lainan ottamista, yrityslaina on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto monenlaisiin rahoitustarpeisiin. 

Haettavat yrityslainasummat ovat pääsääntöisesti suurempia kuin laskurahoituksella tai laskujen myynnillä saadut summat, minkä vuoksi yrityslaina sopii erityisesti isompien investointien rahoittamiseen. 

Yrityslainan käyttökohteita ovat esimerkiksi:

 • tilojen laajentaminen tai uudistaminen
 • erilaiset hankinnat, esim. laitteet
 • markkinointi
 • työntekijöiden palkkaus
 • varaston täyttäminen
 • aiemman velan uudelleenrahoitus.

Kaikki suomalaiset yritykset, jotka ovat kaupparekisterissä ja luottokelpoisia, voivat hakea yrityslainaa. Henkilön, joka hakee yritykselle lainaa, tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu. Yrityslainan korko vaihtelee yrityksen taloudellisen tilanteen, rahoitustarpeen ja yrityksen raha-asioiden hoitamisen mukaan. Sortterin kautta voit hakea vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroon saakka 1–36 kuukauden joustavalla maksuajalla.

Vertaile ja hae laskurahoitus helposti ja turvallisesti Sortterin palvelussa

Laskurahoitukset kannattaa vertailla ennen hakemista samaan tapaan kuin lainatkin – vain vertailun kautta voit varmistua siitä, ettet maksa laskurahoituksesta turhia kuluja. Laskurahoituksen vertailun avulla voit nimittäin saada yrityksellesi huomattavia rahallisia säästöjä. Pelkkä laskurahoitushakemuksen tekeminen ei vielä sido yritystäsi mihinkään.

Laskurahoituksen hakeminen Sortterilla on helppoa ja nopeaa:

 1. Valitse laskusumma, jonka jätät laskurahoitettavaksi. Päätös ei ole lopullinen, vaan voit tarvittaessa keskustella kokonaisuuden laajuudesta yhdessä rahoituskumppanin kanssa.
 2. Merkitse hakemukseen valitsemasi rahoitettavien laskujen summa. Suuntaa antava tieto riittää, koska summa täsmentyy vasta toimittaessasi laskut rahoitettaviksi.
 3. Täytä hakemus loppuun.
 4. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse kokonaisuus, joka sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin.
 5. Nosta yrityksellesi rahaa laskuja vastaan.

Sortterin palvelussa tavoitat helposti ja nopeasti kaikki rahoituspalvelua tarjoavat kumppanimme. Sen sijaan, että pyytäisit tarjoukset erikseen yksittäisiltä rahoituskumppaneilta, voit säästää aikaa ja antaa meidän kilpailuttaa tarjoukset puolestasi. Teemme yhteistyötä vain luotettavana pidettyjen laskurahoituskumppaneiden kanssa.

Takaisin blogiin