Sortter blog
Takaisin blogiin

Lainaa netistä – ulkomaiset pankit Suomessa

Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana aloittanut suuri määrä ulkomaisia pankkeja, jotka myöntävät lainaa netissä.

Yhä useampi hankkii lainan netistä, sillä se on vaivatonta ja lainanvertailupalveluita käyttämällä voit saada yhdellä lainahakemuksella lainatarjouksen usealta eri lainanantajalta. Suomalaisten pankkien lisäksi Suomen lainamarkkinoilla toimii myös ulkomaisia pankkeja, jotka kannattaa huomioida lainaa kilpailuttaessa. 

Ulkomaiset pankit tarjoavat asiakkailleen vastaavia lainatuotteita kuin suomalaisetkin lainanantajat. On siis harhaluulo, että ulkomaiset pankit myöntävät pääasiassa korkeakorkoisia pikalainoja lyhyellä takaisinmaksuajalla. Päinvastoin, myönnettävien lainojen summat, takaisinmaksuaika, korkotaso ja muut kustannukset voivat olla jopa suomalaisen pankin tarjoamia lainaehtoja paremmat. Suomalaiset kuluttajat voivat hakea lainaa ulkomaisista pankeista riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita ovat ennestään.

Lue lisää siitä onko lainan hakeminen netistä turvallista.

Kilpailu lainamarkkinoilla lisääntynyt

Perinteisillä suomalaisilla pankeilla on ollut vankka monopoliasema Suomen markkinoilla. Pankkialan digitalisaation myötä markkinat ovat kuitenkin avautuneet myös alkujaan ulkomaisille pankeille, mikä on lisännyt kilpailua Suomen lainamarkkinoilla. Kasvanut kilpailu on vaikuttanut lainatuotteiden hintaan. Kuluttajat hyötyvät tilanteesta, sillä kilpailun ansiosta pankit tarjoavat asiakkailleen usein yhä edullisempia lainaehtoja.

Suomalaisia lainanhakijoita ulkomaisten, Suomen markkinoilla toimivien pankkien asiakkaiksi houkuttelee esimerkiksi pankkien joustavat lainaehdot ja kilpailukykyinen korkotaso. Netistä lainaa haettaessa sen voi tehdä yhtä helposti niin kotimaisesta kuin ulkomaisestakin pankista.

Suurin osa ulkomaisista pankeista tarjoaa palvelua verkon välityksellä, eikä niillä ole fyysisiä konttoreita Suomessa. Tämä ei kuitenkaan juurikaan eroa kotimaisten pankkien palveluista. Myös kotimaiset pankit ovat viime vuosina lisänneet digitaalisia palvelujaan harventaen samalla konttoriverkostoaan sekä supistaen konttoreiden aukioloaikoja.

Laina netistä luotettavasti myös ulkomaiselta pankilta

Suurin osa Suomen markkinoilla toimivista ulkomaisista pankeista on pohjoismaisia. Pankit ovat useimmiten toimineen kotimaassaan jo vuosia ennen liiketoiminnan laajentamista Suomeen. Suomessa kuluttajaluototus on kuluttajasuojalain alaista toimintaa ja sen toteuttamista valvoo kilpailu- ja kuluttajavirasto. Alan toimintaa valvoo myös Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteriin kuuluvien yritysten osalta sekä Finanssivalvonta talletuspankkien ja luottoyhteisöjen osalta. Ulkomailta käsin operoivat pankit toimivat yleensä myös oman maansa rahoituslaitoksia ja pankkeja valvovan organisaation alla.

Luotettavien toimijoiden lisäksi joukkoon mahtuu myös lainoihin ja lainanhakuun liittyviä palveluita, joiden toimintaan on syytä suhtautua kriittisesti. Suosittelemme tarkistamaan, että löydät käyttämäsi palvelun sivustossa täyttyvät seuraavat asiat:

 1. Verkkosivusto on kokonaan suomenkielinen ja käytetty kieli on laadukasta
 2. Yrityksen viralliset tiedot ja yhteystiedot ovat helposti löydettävissä
 3. Tietosuojaseloste ja käyttöehdot ovat laadittu asianmukaisesti
 4. Tarjottavat lainasummat ovat kohtuullisia ja korot sekä muut kulut on tuotu selkeästi esiin, eikä korko ole epäilyttävän alhainen
 5. Internetistä tai muista lähteistä löytyy tietoa yrityksestä ja positiivisia asiakaskokemuksia

Tällöin voit helpommin varmistua palvelun ja sen lainanantajina toimivien pankkien ja rahoituslaitosten luotettavuudesta. Lue myös, kuinka tunnistat luotettavan lainanantajan.

Sortter täyttää luotettavan toimijan merkit ja esimerkiksi kaikki Sortterin palvelussa olevat lainanantajat ovat finanssivalvonnan tai aluehallintoviraston valvonnassa. Palvelussamme toimivat luotonantajat noudattavat myös hyvää luotonantotapaa sekä Suomen lakia.

Netistä lainaa Sortterin palvelussa olevilta ulkomaisilta pankeilta

Kokosimme yhteen Sortterin palvelussa olevien ulkomaisten pankkien perustiedot. Löydät listauksesta lisäksi tiedon siitä, mille lainasummalle pankki myöntää lainaa, paljonko lainan korko voi olla sekä minkälainen takaisinmaksuaika lainalle on mahdollista sopia. Hakiessasi netistä lainaa Sortterin ilmaisen lainanvertailupalvelun kautta hakemuksesi lähetetään yhdellä kertaa kaikille alla oleville sekä muille palvelussamme mukana oleville lainanantajille.

Resurs Bank

Resurs Bank kuuluu pohjoismaiseen Resurs-konserniin. Konserni on aloittanut toimintansa vuonna 1977 ja pankkitoimiluvan se sai vuonna 2001. Pankin pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sillä on toimintaa kaikissa Pohjoismaissa. Suomessa Resurs Bank on aloittanut toimintansa vuonna 2002.

 • Lainasumma: 1 000–50 000 €
 • Nimelliskorko: 6,95–20,00 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: 1–12 vuotta

Kaarna

Santander Consumer Finance Oy:n tarjoama Kaarna-laina on vakuudeton kulutusluotto. Santander Consumer Finance Oy on osa Santander-konsernia. Santanderilla on yli 130 miljoonaa asiakasta, ja se toimii yli 40 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Madridissa. Suomi kuuluu Santanderin Nordic-organisaatioon, jonka pääkonttori on Oslossa.

 • Lainasumma: 2 000–40 000 €
 • Nimelliskorko: määräytyy henkilökohtaisesti
 • Lainan takaisinmaksuaika: 2–15 vuotta

BigBank

Virossa vuonna 1992 perustettu BigBank on toiminut Suomessa vuodesta 2009 saakka. Sähköisesti ja paperittomasti toimiva pankki toimii Suomen lisäksi myös muualla Euroopassa. Pankin pääkonttori sijaitsee Virossa.

 • Lainasumma: 1 000–50 000 €
 • Nimelliskorko: määräytyy henkilökohtaisesti, suurin mahdollinen todellinen vuosikorko on 17 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: 2–10 vuotta

BraBank

Norjalainen BraBank on toiminut Suomessa vuodesta 2017. Verkossa palveleva pankki on aloittanut toimintansa vuonna 2003 ja se tarjoaa päätuotteinaan vakuudettomia luottoja pohjoismaalaisille. BraBankin pääkonttori sijaitsee Oslossa.

 • Lainasumma: 1 000–50 000 €
 • Nimelliskorko: 7,45–19,45 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: enimmillään 15 vuotta

InstaBank

Norjassa vuonna 2016 perustettu digitaalisesti toimiva Instabank aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2017. Pankin pääkonttori sijaitsee Oslossa.

 • Lainasumma: 500–50 000 €
 • Nimelliskorko: 7,99–19,99 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: 3–15 vuotta

Komplett Bank

Vuodesta 2014 kotimaassaan Norjassa toiminut Komplett Bank laajensi Suomen markkinoille vuonna 2017. Taustalla toimivan Komplett Groupin historia alkaa 1990-luvulta, pankkitoiminnan alkaessa 2010-luvulla. Pankilla on yli 1,6 miljoonaa asiakasta ja sen pääkonttori sijaitsee Norjassa Oslon lähistöllä.

 • Lainasumma: 1 000–50 000 €
 • Nimelliskorko: 7,49–12,99 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: 3–15 vuotta

Nordax

Ruotsalainen Nordax Bank Ab on perustettu vuonna 2004. Nordax toimii Suomen, Ruotsin, Norjan ja Saksan markkinoilla. Tänä päivänä pankki on yksi Pohjoismaiden johtavista verkossa toimivista pankeista. Nordaxin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

 • Lainasumma: 1 000–60 000 €
 • Nimelliskorko: 4,9–19,9 %
 • Lainan takaisinmaksuaika: pisimmillään 15 vuotta, alle 3 000 euron lainasummilla enintään 8 vuotta

Sortterin palvelussa olevat pankit ja rahoituslaitokset, niin ulkomaiset kuin suomalaiset, pyrkivät toimittamaan lainan heti tilille arkipäivinä. Joissain tapauksissa rahansiirto voi viedä pari päivää.

Kannattaa huomioida, että korko ei ole lainan ainoa kustannus. Kun kilpailutat lainaa, kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko huomioi lainan kaikki kulut, kuten lainan perustamiskustannuksen ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Sortterin lainanvertailupalvelussa voit helposti vertailla saamiasi lainatarjouksia todellisen vuosikoron perusteella.

Lainat netistä kilpailuttamalla Sortterin palvelussa

Laina kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain kilpailuttamalla lainan netistä voit löytää sinulle edullisimman lainan. Vuonna 2018 toimintansa aloittanut Sortter on kotimainen lainanvertailupalvelu, jossa kilpailutat lainat haluamallesi lainasummalle ja -ajalle nopeasti ja täysin ilmaiseksi.

Aloita lainan kilpailutus täyttämällä lainahakemus verkkosivuillamme. Voit saada lainatarjouksia palvelussamme olevilta suomalaisilta ja ulkomaisilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta. Yhdellä hakemuksella on mahdollista saada jopa yli 20 lainatarjousta. Kilpailuta lainasi helposti ja turvallisesti Sortterin palvelussa jo tänään.

Takaisin blogiin