Haaveissa saunaremontti? Muista nämä!
Takaisin blogiin
# Remontti & muutto

Päivitetty:

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Haaveissa saunaremontti? Muista nämä!

Asiantuntijoiden mukaan sauna on hyvä remontoida noin 15 vuoden välein. Hinnasta ja designista puhuttaessa vain taivas on rajana, mutta saunaremontin voi toteuttaa myös pienellä budjetilla.

Saunakansan kannattaa pitää huolta saunoistaan. Lauteiden ja paneloinnin halkeilu ajan saatossa ei ole varsinaisesti käyttöturvallisuusriski, mutta saunanautintoa se saattaa haitata. 

Lattialaatoitus on sen sijaan jo kriittisempi remontointikohde. Nykyaikaiset vaatimukset täyttäviä vesieristyksiä alettiin tehdä vasta vuoden 2000 tienoilla. Toisin sanoen yli 15 vuotta vanhojen saunojen kohdalla rakenteiden kosteusmittaus voi saada mittarin heilahtamaan alueelle, joka ylittää suositukset. 

Saunan sydän eli kiuas kivineen on meille suomalaisille tärkeä asia, jonka ympärille on syntynyt koulukuntia ja väittelyäkin. Yksi pesee kiuaskivet säännöllisin väliajoin, jonkun toisen mielestä moinen on täyttä ajanhukkaa.  

Kiuasvalmistajat suosittelevat, että kiuaskivet vaihdetaan parin vuoden välein, jotta ne säilyttäisivät lämpöä varaavan ominaisuutensa. Toisaalta sekin voi riittää, että kivet latoo uudelleen ja poistaa seasta haljenneet yksilöt. 

Saunontatiheydestä riippuen kiuaskivet menettävät vuosien mittaan jonkin verran massaansa. Ihanteellinen vaihtoväli on asiantuntijoiden mukaan noin 5 vuotta. Tämä ei tosin koske keraamisia kiviä, jotka ovat ikuisia. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 386 arvosteluun.
powered by

Mikä saunaremontissa maksaa?

Niin kuin jokainen sauna, myös jokainen saunaremontti on omanlaisensa. Remontin kustannuksiin vaikuttaa ennen kaikkea se, mitä laitetaan yhdellä kertaa uusiksi.

Saunaremontin hintaan vaikuttavia seikkoja ovat muun muassa:

 • saunan koko
 • saunan ikä ja nykyinen kunto
 • lauteiden muoto
 • kiuas- ja materiaalivalinnat 
 • työn osuus.

Saunan ikä ja kunto vaikuttavat luonnollisesti siihen, mitä on ”pakko” jo käyttöturvallisuussyistä uusia. Jos taas kyseessä on esimerkiksi pelkkä lauteiden ja paneloinnin uusiminen, urakka on kestoltaan ja hinnaltaan maltillisempi. 

Kookkaan saunan remontoimiseen kuluu enemmän materiaaleja, mikä nostaa kustannuksia. Moneen löylyhuoneeseen luontevasti sopiva ja edullinen, peräseinälle sijoitettu suora laude voi näyttää ja tuntua isossa saunassa oudolta. L:n tai U:n muotoinen lauderakenne istuu suureen saunatilaan paremmin.

Uuden kiukaan saa muutamalla satasella, mutta viimeisen päälle tyylikkäiden ja etäohjattavien design-kiukaiden hinta voi nousta lähelle 2 000 euroa. Pintamateriaalien hinnoissa ilmenee niin ikään eroja: esimerkiksi eläväpintainen jättiläistuija on huomattavasti arvokkaampi valinta kuin lämpöleppä. 

Valinnanvaraa onneksi on. Saunaremontissa voi edetä lompakko tai design edellä, mutta kohentunut ilme parantaa varmasti saunakokemusta joka tapauksessa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Voiko saunaremontissa säästää?

Saunaremonttia varten otettujen remonttilainojen summista ilmenee, että remonttien hintahaitari asettuu noin 3 000–9 000 euron välille. Kuten edellä mainittiin, esimerkiksi materiaalien valinnalla on suuret vaikutukset kustannuksiin.

Merkittävin kysymys saunaremonttia suunniteltaessa lienee se, kuka remontin toteuttaa, eli työn hinta. Uskaltaako pientä pintaremonttia aiemmin tehnyt ryhtyä urakkaan itse vai pitäisikö sittenkin palkata hommaan ammattilainen?

 • Ammattilainen toteuttaa remontin todennäköisesti tehokkaasti ja nopeasti. Lopputuloksen jäljen ainakin olettaisi olevan ensiluokkaista, mutta samalla työstä aiheutuvat kulut kasvattavat summaa remontin hintalapussa.  
 • Hyvä idea on tehdä itse se, minkä kykenee ja ehtii, ja teettää loput ammattilaisella. Lauteiden vaihto ja panelointi eivät ole ydinfysiikkaa, mutta sähkötyöt saa luonnollisesti tehdä vain valtuutettu sähköasentaja

Niin ikään laatoituksen yhteydessä tehtävän vesieristeen saa asentaa vain sopivan sertifikaatin saanut henkilö. Ammattilaiset eivät suosittele pelkän pesutilan tai löylyhuoneen laatoitusta, sillä tilojen vesieristyksen yhtenäisyys ja tiiviys on turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Uuden ja vanhan kosteussulun saumakohdasta voi myöhemmin aiheutua isoja ongelmia.

Vanhan saunan purkuvaiheessa kannattaa järjestää vaikka talkoot kaveriporukan kesken. Purkutyö sujuu näin leppoisasti ja tulevaisuudessa odottaa yhteinen saunailta uutuuttaan hohtavissa tiloissa.

Säästövinkkejä saunaremonttiin:

 • Kiinnitä huomiota materiaalivalintoihin.
 • Tee itse se, minkä osaat ja teetä vain vaativammat työvaiheet ammattilaisella. 
 • Järjestä talkoot.
 • Mikäli otat lainaa saunaremonttia varten, muista kilpailuttaa laina.

Ottaisitko lainaa saunaremonttia varten?

Harvalla meistä on pistää taskusta tiskiin saunaremonttiin tarvittavia summia. Asunnon tai talon kuntoa ja arvoa ylläpitävä remontti onkin aivan validi syy hakea ja saada lainaa. Monet saunayritykset tarjoavat remonttirahoitusta kotisivuillaan.

Remonttilainaa voi hakea myös pankista tai muusta rahalaitoksesta. Kun remonttilainan kilpailuttaa, on mahdollista löytää koroiltaan ja kuluiltaan maltillinen, omaan budjettiin ja takaisinmaksuaikatauluun sopiva laina.

Käytännössä kilpailuttaminen tarkoittaa, että pyydetään useammalta pankilta ja rahalaitokselta lainatarjous, joita sitten vertaillaan keskenään. Asiakkaista kilpailevat luotonantajat saattavat markkinoida pienikorkoista remonttilainaa, mutta vain vertailu kertoo totuuden. Lainasta nimittäin aiheutuu muitakin kuluja kuin korot. 

Nimelliskoron lisäksi lainalle voi kertyä esimerkiksi tilin avaus- ja hoitomaksuja sekä laskutuskuluja. Nämä kulut vaihtelevat luotonantajasta riippuen, ja niillä voi olla satoihin euroihin yltävä vaikutus lainan kokonaishintaan. Todellisen hinnan lainalle kertookin todellinen vuosikorko, joka käsittää nimelliskoron lisäksi kaikki muutkin lainasta vuositasolla aiheutuvat kulut.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Suomen luotettavinta lainavertailua Sortterilta

Sortter on kotimainen lainavertailualusta, joka vertailee myös vakuudettomat saunaremonttilainat puolestasi. Tee siis realistinen arvio remonttilainan tarpeestasi ja täytä lainahakemus Sortterin sivulla. 

Voit yhdellä lainahakemuksella pyydystää jopa parikymmentä lainatarjousta. Parhaimmillaan voit hyväksyä valitsemasi tarjouksen heti ja saada lainarahat tilillesi jo samana päivänä.

Esitämme lainatarjoukset sinulle edullisimmasta alkaen. Vertailemme lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä tarjous on oikeasti edullinen. 

Jos haluatkin syystä tai toisesta lykätä remonttia, et ole velvoitettu tarttumaan yhteenkään tarjoukseen. Tämä on mielestämme reilua, sillä lainojen kilpailutus on joka tapauksessa osa vastuullista taloudenpitoa, jossa Sortter haluaa olla avuksi. 

Sortterin lainavertailu pähkinänkuoressa:

 • Helppoa – saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta
 • Ilmaista – kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään
 • Turvallista – toimimme vain luotettavien pankkien ja rahalaitosten kanssa 
 • Nopeaa – saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Ilman vakuuksia – et tarvitse lainalle vakuuksia tai takaajia
 • Ei sido sinua mihinkään – voit hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen.
author image

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin