Kiitollisuus saattaa löytyä kiitollisuuspäiväkirjan avulla.
Takaisin blogiin

Ensitreffit alttarilla -parit tutustumassa toisen elämään ja etsimässä kiitollisuutta kiitollisuuspäiväkirjan avulla

Ensitreffit alttarilla -pariskunnat tutustuttavat toisiaan omaan maailmaansa. Tärkeät harrastukset, paikat ja ihmiset tulevat tutuiksi. Toisen harrastuksiin tutustuminen luo onnistumisen elämyksiä, mutta tuo myös esiin luonne-eroja ja eriävyyksiä kiinnostuksen kohteissa.

Parisuhteessa onkin tärkeä pitää kiinni itselleen tärkeistä asioista. Jos luopuu itselleen tärkeistä asioista kuten harrastuksista ja ystävistä, ja uhrautuu toisen puolesta jatkuvasti, se synnyttää pahaa mieltä ja katkeruutta. Katkeruus purkautuu riitoina ja puolisoa on helppo syyttää oman onnen katoamisesta. Jokainen on kuitenkin vastuussa omasta onnestaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joka asian suhteen tulisi asettaa itsensä ensimmäiseksi. Parisuhteessa onkin tärkeä löytää tasapaino yhteisen ajan ja oman ajan välillä.

Välitä itsestäsi ja arvosta itseäsi

Parisuhteen ja rakkauden tärkeitä osia ovat pyyteettömyys ja välittäminen. Välittäminen käsittää niin toisen ihmisen välittämisen kuin itsestään välittämisen. Jos ihminen ei ole onnellinen ja tyytyväinen itseensä, on hankala rakentaa toimivaa parisuhdetta. Omanarvontunteen puuttuminen johtaa siihen, että odotukset puolisoa kohtaan kasvavat mahdottomiksi – puolisosi ei voi pitää itsetuntoasi kasassa. Opettele rakastamaan itseäsi ja tunne oma arvosi. Omasta ajasta eli esimerkiksi harrastuksista, menoista ja ystävistä kiinnipitäminen on nimenomaan itsestään välittämistä.

Aivan kuten Ensitreffit alttarilla -sarjan paritkin tekivät, he pyysivät puolison mukaan harrastuksensa pariin. Näin puoliso näkee, kuinka oma harrastus tuo nautintoa ja onnellisuutta. Sama pätee ystäviin ja tärkeisiin paikkoihin vierailuissa, ne tuovat onnellisuutta. Eihän kukaan tarkoituksella halua ottaa rakastamaltaan ihmiseltä pois jotain sellaista, mikä tuo onnellisuutta ja nautintoa. Omien asioiden tekeminen lisää hyvää oloa, onnea ja tyytyväisyyttä ja näillä hyvää tekevillä ominaisuuksilla on taipumus tarttua.

Ota aikaa itsellesi

Omasta onnesta ei siis kannata nipistää. Panosta muutaman kerran vuodessa kaveriporukan yhteiseen lomareissuun, aloita uusi harrastus tai matkusta yksin sinulle tärkeisiin paikkoihin. Eli tee sellaisia asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Joskus oman ajan ottaminen voi olla haasteellista, kun aikaa tai rahaa ei tunnut löytyvän. Kaikki on kuitenkin järjestelystä kiinni. Lapsille voi järjestää hoitopaikan, jos puolisolla on omat menonsa samaan aikaan ja reissun voi rahoittaa esimerkiksi luottokortilla. Omaan aikaan panostaminen kannattaa, koska se on hyväksi sinulle ja parisuhteelle.

Ensitreffit alttarilla -sarjan parit etsimässä kiitollisuutta

Ensitreffit alttarilla -sarjan parit ovat viikon ajan kirjanneet ylös toisiinsa liittyviä kiitollisuuden aiheita, jotka he nyt lukevat toisilleen ääneen. Kiitollisuuspäiväkirjojen lukeminen nostaa pintaan vahvoja tunteita ja herkistää kyyneliin.

Arjen keskellä menojen ja harrastusten välillä olisi hyvä pysähtyä välillä ja olla kiitollinen omasta kumppanistaan ja tapahtumista. Vaikka elämä olisi pullollaan hyviä asioita, huomio voi kiinnittyä kaikesta huolimatta vain negatiivisiin asioihin – ihmisellä on taipumus muistaa negatiiviset asiat helpommin kuin positiiviset asiat. Negatiivisilla asioilla on myös taipumus turvota omassa päässä isommiksi kuin ne oikeastaan ovatkaan. Tällöin kannattaa tietoisesti keskittyä positiivisiin asioihin esimerkiksi kiitollisuuspäiväkirjan avulla.

Kuinka kiitollisuuspäiväkirja toimii?

Kiitollisuuspäiväkirjan avulla on tarkoitus huomata asiat, jotka tuottavat kiitollisuutta päivän mittaan. Päiväkirjaan kirjataan joka ilta asiat, joista on kiitollinen. Ne voivat olla hyvin arkisia asioita kuten rauhassa syöty aamupala, töissä saatu kehu, mukava treeni töiden jälkeen tai rento hetki lempi tv-sarjan parissa. Jos tuntuu, että päivän mittaan ei tapahtunut mitään, mistä voisi olla kiitollinen, kirjaan voi laittaa, että on kiitollinen päivän loppumisesta. Harjoitus siirtää ajatukset pois epäonnistumisista ja pettymyksistä samalla vahvistaen itsetuntoa ja omanarvontuntoa. Kun tietoisesti miettii asioita, joista voi olla kiitollinen, niitä alkaa olla ajan mittaan helpompi tunnistaa. Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen auttaa löytämään kiitollisuutta jokaisesta päivästä ja vaikuttaa positiivisesti elämään. Kiitollisuus auttaa kokemaan rakkautta ja iloa, toimii suojana vaikeissa elämäntilanteissa, lisää mielenrauhaa ja auttaa pitämään parisuhteen kasassa.

Kiitollisuuspäiväkirjaa voi ja kannattaa alkaa tekemään, jos arki tuntuu olevan täynnä vain negatiivisia asioita. Yksinkertaisimmillaan voi kirjata kännykkään 5 asiaa, joista on kiitollinen tai kiitollisuuden aiheita voi vain miettiä omassa päässään. Tärkeintä on kuitenkin, että kiitollisuutta miettiessä siihen eläytyy ja syventyy miettimään asioita tarkemmin. Ei siis riitä, että kirjaa nopeasti muutaman asian ylös, joista on kiitollinen. Kiitollisuuden aiheista tulee aidosti tuntea kiitollisuutta, muutoin kiitollisuuspäiväkirjan tekemisestä ei ole mitään hyötyä. Mitä ahkerammin kirjoittaa ylös kiitollisuudesta ja tuntee aitoa kiitollisuutta sitä enemmän harjoitus tuo positiivisuutta elämään.

Näin kiitollisuus vaikuttaa parisuhteessa

Kiitollisuudella on parisuhteessa merkittäviä vaikutuksia. Mitä enemmän puolisot osoittavat kiitollisuutta ja arvostusta toisilleen sitä tyytyväisempiä he ovat parisuhteeseensa. Tutkimuksen mukaan kiitollisuus on keskeinen tekijä toimivassa parisuhteessa. Kiitollisuus luo anteliaisuuden kehän, jossa puolisot:

 • huomaavat oman kumppaninsa arvon,
 • motivoituvat pitämään kumppanistaan enemmän kiinni,
 • huomioivat kumppanin ja kuuntelevat kumppaniaan enemmän,
 • tuntevat itsensä arvostetuksi,
 • tuntevat kiitollisuutta toisesta ja
 • kun tuntee kiitollisuutta, alkaa huomioida toista enemmän.

Kiitollisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki vaikeudet elämässä ja parisuhteessa sivuutetaan vain, koska pitää muistaa olla kiitollinen. Vaikeudet pitää käsitellä, etteivät asiat jää kaivelemaan aiheuttaen katkeruutta.

Kiitollisuus ja rakkaus on hyvin voimakkaita tunteita. Ne tuottavat onnellisuutta ja hyvää oloa ja onkin mahdotonta tuntea onnellisuutta ja samaan aikaan ajatella negatiivisesti. Kiitollisuuden avulla voi muuttaa omaa asennettaan ja samalla muuttaa koko elämänsä suuntaa. Elämä saa suuremman merkityksen, kun huomaa, että asiat eivät vain tapahdu jostain syystä, vaan tyytyväisyyteen ja iloon voi vaikuttaa ihan itse.

Sortterilla olemme kiitollisia, kun voimme tarjota:

 • Parhaat lainatarjoukset – lainojen vertailu on tehty sinulle helpoksi. Järjestämme lainatarjoukset aina reilusti edullisuusjärjestykseen. Tarjouksissa ei ole pikkuprinttiä - näet lainatarjoukset aina selkeästi esitettynä.
 • Maksuttoman palvelun – palvelumme käyttäminen ei maksa sinulle euroakaan.
 • Tarjoukset nopeasti – yksi hakemus - monta reilua lainatarjousta. Saat lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme yhdellä hakemuksella.
 • Turvallisuutta – palvelumme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen. Pidämme tietosi turvassa ja toimimme vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.
 • Reilua lainavertailua – vertailemme lainat reilusti ja vastuullisesti, ja asiakkaidemme etu on meille tärkeintä.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on aina ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua lainan ottamiseen, mikäli et löydä mieleistäsi tarjousta.

Valitse itsellesi sopiva kuukausierä, lähetä maksuton hakemus ja valitse haluamasi laina!

Takaisin blogiin