Yksityisleasingin avulla pääset helposti käsiksi uuteen autoon
Takaisin blogiin

Yksityisleasing on joustava ja helppo tapa auton hankkimiseen

Osamaksupohjainen autorahoitus on edelleen ensisijainen tapa auton hankkimiseen, mutta myös muut muodot kasvattavat hiljalleen suosiotaan. Yksityisleasingilla eli auton pitkäaikaisvuokrauksella saat käyttöösi upouuden tai vähän käytetyn auton haluamallasi varustelutasolla ja palvelupaketilla kiinteään kuukausihintaan.

Auto käyttöön kiinteällä kuukausimaksulla

Mikäli auton omistaminen ei ole mikään itseisarvo ja tarkka kuukausikustannus kiinnostaa, voi yksityisleasing olla sinulle sopiva vaihtoehto. Auton kuukausierään vaikuttavat itse menopelin ja sen varustelutason lisäksi sopimuskauden pituus sekä haluttu palvelusisältö, kuten mahdolliset huollot. Mitä pidemmän vuokrausajan valitset, sitä pienempi on maksamasi kuukausierä ja päinvastoin. Tyypillinen yksityisleasingsopimus tehdään 1-4 vuodeksi ja sitä voidaan tarvittaessa jatkaa edelleen.

Yksityisleasing sisältää ennalta määritellyn kilometrimäärän, mutta lisäkilometrien hankkiminen kohtuullisella lisämaksulla on mahdollista useissa eri sopimuksissa. Kannattaa siis arvioida tarkkaan auton ratissa kuluvat kilometrit, jotta välttyy lisäkustannuksilta eikä toisaalta tule maksettua liikaa todellisen ajomäärän jäädessä kaavailtua pienemmäksi. Auto palautetaan vuokraussopimuksen päättymisen jälkeen auton jälleenmyyntiarvosta vastuussa olevalle autoliikkeelle. Sopimuksissa on usein auton kuntoon liittyviä velvoitteita ja jos auto ei ole vuokra-ajan jälkeen liikkeen edellyttämässä kunnossa, joutuu tästä mahdollisesti pulittamaan lisämaksuja.

Leasingauto sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa autoa tarvitsee vain tietyksi ajaksi, esimerkiksi vuoden ajan. Sopimusta voi tarvittaessa jatkaa, mikäli tarve auton käytölle jatkuu vuoden jälkeenkin. Yksityisleasing on siis oikein joustava malli auton hankkimiseen. Toinen peruste leasingauton hankkimiseen on tarkka kuukausikustannus. Yhä useampi pilkkoo autoiluun liittyvät kulut kuukausitasolle ja esimerkiksi huollot sisältävä leasingsopimus on huoleton ja helposti ennakoitava vaihtoehto autoiluun omistamisen sijaan.

Uusi vai lähes uusi auto?

Yksityisleasingin avulla saat helposti käyttöösi täysin uuden auton haluamallasi varustelutasolla ilman suurta kertainvestointia tai käsirahaa. Markkinoilla on myös vähän käytettyjä, jo kertaalleen vuokrattuja leasingautoja, jolloin auton voi saada käyttöön vieläkin edullisemmalla kuukausikustannuksella. Uudemmat autot ovat vanhoja taloudellisempia ja myös ympäristöystävällisempiä, jonka vuoksi yksityisleasing on hyvä vaihtoehto edullisemman auton ostamiselle joko rahoituksen tai omien säästöjen turvin.

Sopimukset vaihtelevat

Leasingauton voi nykyisin vuokrata joustavilla sopimusehdoilla – sopimuksen päättyessä voit esimeriksi vaihtaa auton uuteen, lunastaa sen omaksesi tai palauttaa sen liikkeeseen. Yksityisleasingiin kuuluu pääsääntöisesti auton käytön lisäksi renkaat, niiden vaihdot sekä auton huollot, mutta edullisimmissa sopimuksissa ei välttämättä ole huoltoja ollenkaan. On myös erittäin kattavia pitkäaikaisvuokraussopimuksia, joihin sisältyvät vakuutuksien ja huollon sijaisautojen lisäksi myös esimerkiksi runsaasti autopesukertoja.

Yksityisleasing ei sisällä suurta ensimmäistä tai viimeistä erää eikä sinun tarvitse huolehtia piilokustannuksista tai yllättävistä lisäkustannuksista, mikäli huolehdit sopimusehtojen täyttymisestä muun muassa kilometrien osalta ja palautat auton hyvässä kunnossa.

Ei huolta arvon alenemisesta

Suurin ero omistusautoiluun on riski auton arvon alenemisesta, joka on yksityisleasingissa palvelua myyvän liikkeen tai automerkin vastuulla. Maksat vain kuukausittaista vuokraa auton käytöstä ilman huolta esimerkiksi korkotasossa tapahtuvista muutoksista. Jäännösarvoriski on rahoitusyhtiöllä, joten auton vuokraajan ei tarvitse huolehtia auton arvon alenemiseen vaikuttavista tekijöistä.

Yksityisleasingauto kannattaa kilpailuttaa

Moni ajattelee yksityisleasingin olevan kallis vaihtoehto auton hankintaan, mutta halvimmillaan voit saada auton käyttöösi alle 200 eurolla kuussa. Auton hankinta ja itselle sopivimman leasingsopimuksen löytäminen kannattaa aloittaa vertailemalla eri paketteja ja niiden sisältämiä palveluita. Yksityisleasingauton kilpailuttaminen onnistuu verkon kautta esimerkiksi Autotalli.com:n sivuston kautta, josta näet myös Suomessa toimivat pitkäaikaisvuokrausta tarjoavat yritykset.

Takaisin blogiin