Suosituimmat pakettiautot vuonna 2021
Takaisin blogiin
# Autoilu

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Suosituimmat pakettiautot vuonna 2021

Uusien autojen myynti takkusi vuonna 2020 koronapandemian vuoksi, mutta pakettiautokauppa on selvästi virkistynyt vuonna 2021. Pakettiauto on etenkin monelle yrittäjälle tarpeellinen hankinta. Mitkä ovat suosituimmat ensirekisteröidyt pakettiautot vuonna 2021?

Etenkin yrittäjät suosivat pakettiautoja, sillä pakettiauto on toimiva ja kustannustehokas ratkaisu, mikäli yrittäjän toimenkuvaan kuuluu paljon tavaroiden kuljettamista. Esimerkiksi rakennusalan yrittäjä, valokuvaaja, muusikko tai kauppias hyötyvät pakettiautosta työssään.

Oli aikeissasi ostaa pakettiauto työhön tai vapaa-aikaan, kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa. Voit kilpailuttaa autolainan aina 60 00 euroon asti Sortterin vertailupalvelussa. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joista valita. Autolaina on mahdollista kilpailuttaa uuteen tai käytettyyn pakettiautoon.

Selvitimme, mitkä ovat suosituimpia pakettiautomerkkejä ja loimme katsauksen kuluvan vuoden trendeihin.

Top 5 pakettiautot vuonna 2020

Automerkki20192020
Ford3 4583 235
Volkswagen3 3872 705
Mercedes-Benz 1 6921 648
Toyota1 7121 602
Renault1 1571 062

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Kaikkien taulukossa esiteltyjen pakettiautojen ensirekisteröinnit putosivat viime vuoden aikana koronapandemian aiheuttaman pysähdyksen vuoksi. Vähiten korona näkyi mersujen myynnissä.

Pakettiautojen kärkisijaa ovat kuitenkin jo kymmenen vuoden ajan pitäneet Ford, Volkswagen ja Toyota ja Mercedes-Benz. 

Vuoden 2016 jälkeen Ford ja Volkswagen ovat vaihdelleet kärkisijaa keskenään. Vuonna 2020 Ford oli suosituin ensirekisteröity pakettiauto, ja niitä rekisteröitiin yhteensä 3 235 kappaletta. Volkkareita rekisteröitiin puolestaan 2 705 kappaletta.

Myös Toyota ja Mercedes-Benz ovat jo usean vuoden ajan kamppailleet 3. sijasta. Viime vuonna Mercedes-Benz-pakettiautoja ensirekisteröitiin yhteensä 1 648 ja Toyotaa 1 602. Vuonna 2010 Toyota oli suosituin ensirekisteröity pakettiauto, mutta sen suosio näyttää hiipuneen jonkin verran vuodesta 2012 lähtien. 

Renault sen sijaan näyttää kasvattaneen suosiotaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuodesta 2018 lähtien Renault on syrjäyttänyt Opelin suositumpana pakettiautona yltäen sijalle 5. Vuonna 2020 uusia Renault-pakuja myytiin 1 062 kappaletta, ja se näyttää havittelevan jo Toyotan ja mersun paikkaa.

Suosituimmat pakettiautot vuonna 2021

Top 5 pakettiautot vuonna 2021

AutomerkkiTammi-kesäkuu 2021
Ford1 942
Volkswagen1 426
Mercedes-Benz1 044
Toyota637
Renault454

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Kesän 2021 aikana pakettiautojen myynti on vilkastunut. Ford pitää edelleen kärkisijaa ja on itse asiassa ottanut reilumman harppauksen kilpailijoihinsa nähden. Erityisesti Ford Transit ja Volkswagen Transporter ovat suosittuja pakettiautoilijoiden keskuudessa.

Kolmantena on Mercedes-Benz, joita on ensirekisteröity 1 044 kappaletta kuluneen vuoden aikana. 

Kaiken kaikkiaan pakettiautoja on ensirekisteröity ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 7 299, kun vuonna 2020 vastaava luku oli 6 266. Nousua on siten 16,5 %.

Pakettiautojen ensirekisteröintien määrä kesäkuussa 2021 ja 2020

Jun.21Jun.20Muutos %
1 29987149,10 %

ähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla pakettiautojen myynti on ollut selvästi vilkkaampaa kuin vuonna 2020, ja pakuja on rekisteröity jo 1 299 kappaletta, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli ensirekisteröity miltein puolet vähemmän, 871 kappaletta.

Viime vuoden kesäkuussa korona iskikin autokauppaan kaikkein näkyvimmin, ja se näkyy tilastoissa selvänä pudotuksena. Vuonna 2020 uusia pakettiautoja myytiin yhteensä 12 842 eli 12,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

Käytetyt pakettiautot sen sijaan menivät viime vuonna hyvin kaupaksi, ja niiden myynti kasvoi reilulla parilla tuhannella vuoteen 2019 verrattuna.

Käytettyjen autojen myynti oli suosittua lähes kaikissa muissakin ajoneuvoluokissa. Suurin osa suomalaisista ostaakin käytetyn auton. Autolainaa saa myös käytettyyn auton.

Mikä pakettiauto kannattaa ostaa?

Jotta saisit selville, mikä pakettiauto on paras sinulle, täytyy tietää, mihin tarpeeseen etsit autoa. Kun käyttötapa, budjetti ja auton toiminnallisuuksiin liittyvät toiveet ovat selvillä, hahmotat paremmin, mikä pakettiauto kannattaa ostaa ja tarvitsetko esimerkiksi autolainaa sen hankintaan.

Pieni pakettiauto on kätevä erityisesti kaupunkiajossa ja taajamissa. Esimerkiksi valokuvaajalle, muusikolle tai putkimiehelle sopii hyvin pieni pakettiauto. Pienten pakettiautojen kohdalla puhutaan usein tonniluokan pakusta, mikä tarkoittaa, että niiden kantavuus on tonnin luokkaa.

Suuri pakettiauto on omiaan, jos olet rakennusalan, kuljetusalan tai elintarvikealan yrittäjä. Suuren pakettiauton kantavuus ja tilavuus soveltuvat tällöin paremmin yrityksesi tarpeisiin.

Etuveto- ja takavetoiset pakettiautot soveltuvat perinteisempään ajamiseen. Jos vedät pakun perässä myös raskasta peräkärryä, etuveto pakettiauto ei välttämättä ole niin toimintavarma kuin takavetoinen etenkään ylämäessä. Etuveto paku ei myöskään välttämättä ole paras valinta raskaiden kuormien kuljettamiseen. 

Toisaalta taas monien mielestä etuvetoinen menopeli toimii paremmin talvikeleissä kuin takavetoinen. Neliveto pakettiauto on varma valinta myös haastaviin maastoihin ja talvikeleihin. Etuvetoinen ja takavetoinen pakettiauto ovat kuitenkin edullisempia vaihtoehtoja kuin neliveto pakettiauto.

Mikäli suunnittelit ostavasi auton pienellä budjetilla, etuveto pakettiauto voi olla sinulle kaikkein edullisin valinta. Etuvetoisia pakettiautoja ovat esimerkiksi kevyemmät tonniluokan pakut, kuten Ford Transit, Mercedes-Benz Vito ja Opel Vivaro. Samoista merkeistä ja malleista löytyy myös nelivetoisia pakettiautoja. 

Neliveto pakettiautoja ovat esimerkiksi Ford Transit Trail ja Volkswagen Transporter. Volkswagen Transporter on ostetuin pakettiauto Suomessa jo yhdeksättä vuotta peräkkäin. 

Takavetoinen pakettiauto on esimerkiksi Mercedes-Benz Sprinter, mutta myös aiemmin luetelluista malleista löytyy takavetoisia pakuja.

Tietoa autolainasta ja pakettiautoista

Moni pakettiautosta haaveileva rahoittaa uuden ajoneuvon hankinnan autolainan tai autokaupan tarjoaman autorahoituksen avulla. Autolaina onkin kätevä valinta erityisesti silloin, kun ajoneuvolle on pikainen tarve, mutta autolainassa on myös muita hyötyjä.

Autolainan hyödyt:

 • nopea lainan maksu tilille
 • mahdollistaa käteisostajana toimimisen
 • ei jäännöserää eli autorahoituksen viimeistä suurempaa erää
 • lainaa jopa 60 000 euroon asti

Kun saat autolainan suoraan tilillesi, olet autokaupoilla käteisostajan roolissa. Tällöin sinun on mahdollista tinkiä auton hinnasta helpommin.

Lisäksi voit välttää autoliikkeiden tarjoamien autorahoitusten viimeisen kalliimman jäännöserän, kun ostat auton kerralla autolainan avulla. Jäännöserä voi olla jopa useita tuhansia euroja, ja se maksetaan auton rahoituskauden lopussa. 

Pakettiautot ovat perinteisesti yrittäjien suosiossa. Moni aloitteleva yrittäjä hakee yrityslainaa, jonka avulla on mahdollista kustantaa myös pakettiauto yritykselle. Yrityslainaa on mahdollista kilpailuttaa Sortterin kautta vakuudettomana jopa 250 000 euroon saakka ja vakuudellisena yli 250 000 euroa. Laina-aika on 1–36 kuukautta.

Jos olet arvonlisäverovelvollinen eli elinkeinonharjoittaja, joka myy työkseen tavaroita tai palveluja, sinun kannattaa ostaa pakettiauto, jonka voit vähentää verotuksessa. Pakettiautojen alv-sääntely on jonkin verran väljempää kuin henkilöautoissa. Monien autoliikkeiden nettisivuilta on mahdollista valita erikseen alv-vähennyskelpoiset pakettiautot, jolloin sivusto näyttää sinulle vain ne myytävät pakettiautot, jotka voit vähentää alv-verotuksessa.

Suosituimmat pakettiautot vuonna 2021

Kilpailuta autolaina Sortterilla

Jos olet aikeissa ostaa pakettiauton henkilökohtaiseen tai yrityskäyttöön, voit kilpailuttaa autolainan Sortterin ilmaisessa kilpailutuspalvelussa aina 60 000 euroon saakka.

Kilpailutus onnistuu lähettämällä lainahakemus Sortterin kautta, jolloin saat samalla hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Tiesithän, että autolainaa on mahdollista saada niin uuteen kuin käytettyynkin pakettiautoon? Jos aiot ostaa käytetyn pakettiauton, sinun kannattaa tutkailla, mitä autokaupoilla on syytä ottaa huomioon ennen kuin teet ostotarjouksen.

Autolaina kannattaa kilpailuttaa hyvissä ajoin ennen autokaupoille siirtymistä.

Autolainan kilpailuttaminen

 1. Mieti ensin, että tarvitsetko pakettiauton ostamiseen rahoitusta vakuudettomana kulutusluottona vai yrityslainana.
 2. Pohdi sen jälkeen, kuinka paljon tarvitset rahoitusta pakettiautoa varten.
 3. Täytä sen jälkeen lainahakemus Sortterin vertailupalvelussa: 
  undefinedundefined
 4. Lähetettyäsi lainahakemuksen voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia.
 5. Vertaile saamasi lainatarjoukset – olemme järjestäneet tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.
 6. Hyväksy sopivin lainatarjous, toimita tarvittavat liitteet (esim. todistus tuloista tai yrityksen taloustilanteesta) ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla.
 7. Pankki maksaa lainan tilillesi 1–2 vuorokauden sisällä.

Tutustu Sortterin vertailuun ja kilpailuta autolaina pakettiautoa varten jo tänään.

Kuvat: Ford

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Ajankohtaista

Takaisin blogiin