Nainen kävelee pihalla
Takaisin blogiin

Rintamamiestalon remontointi – remonttilainalla unelmat todeksi

Rintamamiestalot ovat viehättäviä, oman aikansa moderneja pula-ajan asuntoja. Vuosikymmenten saatossa talojen maine pääsi notkahtamaan, kun osa taloista remontoitiin pilalle. Oikeanlaisella remontoinnilla talot ovat kuitenkin korjattavissa ja niistä saa kodin vielä moniksi vuosikymmeniksi.

Rintamamiestalon korjaamiseen remonttilaina

Lähes kaikkia rintamamiestaloja on remontoitu enemmän tai vähemmän, ja niillä kaikilla on erilainen remonttitarve. Mitä vanhempi ja vähemmän remontoitu talo, sitä todennäköisemmin seuraavat asiat ovat remonttilistalla:

  • kellarikerroksen kosteat tilat
  • asbestia sisältävät rakenteet
  • puutteelliset salaojitukset
  • alkuperäiset viemärit, vesi- ja sähköjohdot
  • ilmanvaihto.

Näiden lisäksi on monia muitakin remonttia vaativia kohtia, kuten ikkunat, katto, ulkoverhous, lattiat, sisäseinät, sisäkatot ja rintamamiestalon kylmä kuisti. Lisäksi kannattaa teettää asbestikartoitus, jotta voi varmistua, ettei rakenteissa ole käytetty asbestia sisältäviä materiaaleja. Remontin määrä saattaa kasvaa nopeasti ja yllätyksiä tulee aina. Kannattaakin varautua tulevaan remonttiin kilpailuttamalla remonttilainat, ja suunnittelemalla budjetin hieman yläkanttiin, jotta yllätyksille jää varaa.

Remonttilaina osaksi asuntolainaa

Sanotaan, että vanhassa talossa kannattaa asua ainakin vuosi ennen kuin alkaa remontoimaan. Tässä ajassa oppii ymmärtämään, miksi tietyt ratkaisut on tehty taloon ja mitkä asiat vaativat remonttia. Isoissa muutostöissä kannattaa käyttää suunnittelun asiantuntijoita, jotka osaavat tehdä oikeanlaisia rakenteellisia ratkaisuja. Jos olet ostanut alkuperäiskunnossa olevan laajaa remonttia vaativan rintamamiestalon, kannattaa remonttilaina sisällyttää asuntolainaan.

Katto- ja salaojaremontti ovat rintamamiestalon suurimpia remontteja 

Alkuperäisellä katolla varustettuja rintamamiestaloja on edelleen. Vuosien saatossa päre- ja huopakattojen päälle on saatettu asentaa peltikatto. Mitä useampi kerros kattoa on, sitä todennäköisempää on kosteusvauriot esimerkiksi läpivientien kohdilla. Kattoremontin yhteydessä katon rakenteet tutkitaan ja korjataan sekä varmistetaan riittävä tuuletus. Kattoremontin hinta lähtee noin 10 000 eurosta ylöspäin, ja tekijät kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.

Salaojitus on elintärkeä, jos suunnittelee rakentavansa lämmintä tilaa kellarikerrokseen. Salaojituksen hintalappu vaihtelee 20 000 euron molemmin puolin. Salaojituksella voidaan varmistaa kuivat kellarirakenteet ja samalla tulee hoidettua myös sadevesijärjestelmä talon ympärille. Salaojitukseen kannattaa varautua hakemalla riittävän iso remonttilaina. Kun talon perustukset ja katto on saatu kuivaksi, voidaan siirtyä remontoimaan sisätiloja.

Miten muuttaa rintamamiestalon pohjapiirustus vastaamaan trendejä?

Rintamamiestalon pohjapiirustus ei ole ideaali, ja monet haluavatkin muuttaa sitä vastaamaan nykypäivän trendejä. Rintamamiestalo on yleensä neliön muotoinen, jyrkkäkattoinen ja keskelle taloa on rakennettu piippu tulisijoineen. Sen ympärillä on alakerrassa kolme huonetta ja yläkerrassa kaksi huonetta. Kellarissa voi olla kodinhoitohuone, suihkuhuone ja sauna. Joissakin taloissa alakerrassa on vain säilytystilaa ja tekniset tilat tai jopa pelkkä maalattia.

Yläkertaan on mahdollista saada kahden huoneen sijasta kolme makuuhuonetta, kylpyhuone ja vieläpä pieni aula. Alakertaan saadaan moderni ja avoin keittiö-olohuone, kun taas kellariin on mahdollista rakentaa kunnollinen kylpyläosasto, sauna ja kodinhoitohuone. Pohjapiirroksen muutostöissä kannattaa luottaa arkkitehtiin, jotta huoneista tulee järkevän kokoisia. Rakennesuunnittelija puolestaan osaa suunnitella rakenteet kestäviksi, mikäli joudutaan purkamaan kantavia seinärakenteita.

Rintamamiestalon painovoimainen ilmanvaihto

Painovoimainen ilmanvaihto on edelleen toimiva ratkaisu, kun vain muistaa järjestää korvausilmaa taloon. Aikoinaan tulisijojen käytön vähenemisen myötä korvausilmareiät tukittiin ja se aiheutti sisäilmaongelmia rintamamietaloihin. Avaamalla tukitut reiät ja asentamalla kunnolliset venttiilit ilmanvaihtoa pystytään tehostamaan. 

Lisäksi nykyään löytyy painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamiseen omia ratkaisuja erilaisten siirtimien ja puhaltimien muodossa. Ne varmistavat riittävän ilman vaihtumisen ja kosteuden poistamisen, jotta rintamamiestalon sisäilma pysyy puhtaana. Ratkaisut eivät ole erityisen kalliita, ja edullisella remonttilainalla saa helposti katettua remontin kustannukset.

Sähköt, vesijohdot ja viemärit vastaamaan nykypäivän vaatimuksia 

Rintamamiestalon alkuperäiset sähköjohdot ja sähkökaappi eivät ole enää riittävän turvallisia. Ensinnäkin vanhat johdot ovat usein jo tulleet teknisen ikänsä päässä ja sähkökaappi voi olla riittämätön kaikille nykyaikaisille kodin sähkölaitteille.

Remontin yhteydessä auki oleviin seinärakenteisiin saa näppärästi vedettyä uudet sähköjohdot kaikille tarvittaville laitteille. Sähköremontti ei ole kovin kallis kustannuksiltaan ja se kannattaakin tehdä varmistaakseen kodin turvallisuuden.

Kylpyhuone-, vessa- ja keittiöremontin yhteydessä vesijohtojen uusiminen tulee ajankohtaiseksi. Vanhat alkuperäiset teräsputket keräävät ruostetta sisäänsä ja saattavat aiheuttaa vesivahinkoja. Nykyaikaiset muovi- ja komposiittiputket eivät tule kalliiksi ja kestävät vuosikymmeniä.

Rintamamiestalon alkuperäiset viemärit ovat valmistettu valuraudasta. Niitäkin löytyy edelleen rintamamiestaloista ja ne kannattaa vaihtaa uusiin muovisiin ennen kuin vesivahinko pääsee yllättämään. Viemäriputkien vaihto edellyttää aina rakenteiden avaamista, joten remonttilaina pitää mitoittaa kattamaan myös uudet rakenteet ja pinnat. Esimerkiksi kylpyhuoneen osalta tämä tarkoittaa rakenteita, lattiavalua, vesieristystä ja lattian pintaa eli laattoja.

Rintamamiestalon ulkoverhous ja ikkunat ­– kata kulut remonttilainalla

Talojen ulkoverhouksena on perinteisesti käytetty maalattua puuverhousta tai rappausta. Vuosien saatossa maali kuluu, alkaa rapistua ja laudoitukseen saattaa tulla kosteusvaurioita. Ulkoverhousremontti ei ole kovin kallis verrattuna esimerkiksi salaojaremonttiin, mutta yhtä kannattava kosteusvaurioita ennaltaehkäisevä työ. 

Jos julkisivuremontin yhteydessä vaihdetaan myös ikkunat, tulee samalla korjattua vanhojen ikkunoiden aiheuttamat kosteusvauriot rungosta ja eristeistä. Ikkunaremontti on yksi kalleimmista remonteista missä tahansa talossa, ja sitä varten kannattaakin kilpailuttaa niin vaihtotöitä tekevät ikkunafirmat kuin remonttilainatkin.

Kilpailuta remonttilaina

Rintamamiestalot ovat erinomaisia taloja oikein remontoituina. Ne on rakennettu hengittävistä ja ekologisista materiaaleista ja ovat näppärän kokoisia. Talot on rakennettu isoille tonteille, jollaisia ei tätä nykyä enää kaavoiteta kaupunkeihin. Isot remontit voivat tuntua mahdottomilta, mutta ammattilaisten kanssa toteutettuna ne kyllä onnistuvat.

Jos unelmasi on asua rintamamiestalossa, mutta remonttikustannukset pelottavat, voit hakea remonttilainaa kattaaksesi kuluja. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa; voitkin kilpailuttaa remonttilainasi meidän kauttamme täyttämällä lainahakemuksen. Lähetämme hakemuksesi yli 20 pankille, jotka tekevät sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen. Järjestämme tarjoukset palvelussamme todellisen vuosikoron mukaan, joten voit helposti vertailla eri pankkien tekemiä tarjouksia.

Voit hyväksyä tai hylätä remonttilainan – kilpailutus ei sido sinua mihinkään. Hyväksyminen tapahtuu allekirjoittamalla lainasopimus pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla. Kun pankki on käsitellyt sopimuksesi, maksetaan laina tilillesi – usein jopa samana päivänä.

Kilpailuta remonttilaina tänään ja säästä lainakustannuksissa!

Takaisin blogiin