Halpakorkoinen laina löytyy vertailemalla
Takaisin blogiin

Mistä löytyy halpakorkoinen laina?

Halpakorkoisimman lainan löytäminen on lainaa miettivälle usein ensisijainen tavoite. Lainaa ei voi todeta halvimmaksi vain koron perusteella, sillä sen todellinen hinta koostuu kuitenkin useista eri tekijöistä. Helpottaaksemme halvimman lainan löytämistä olemme koonneet tietopaketin siitä, mitä tulee ottaa huomioon lainojen hinnoissa ja mitkä asiat vaikuttavat lopulliseen lainan hintaan.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, mikä on edullinen kulutusluotto. Jotta saisit selville edullisimman lainan, kannattaa lähteä liikkeelle kysymyksestä, millaisesta lainasta on kyse. Kulutusluottojen kohdalla edullisen lainan korkoprosentit ovat noin 4 prosentista kohoten noin kymmeniin prosentteihin. Kulutusluoton korko on jo varsin kohtuullinen, jos se on alle 11 prosenttia. Lainantarjoajat määrittelevät lainan koron asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella, joten lainoja vertaillessa ei kannata tuijotella pelkkiä esimerkkikustannuksia tai -korkoja. 

Jotta löytäisi edullisimman lainan, kannattaa kilpailuttaa lainantarjoajat ja lainatarjoukset keskenään. Lainatarjouksen pyytäminen ei velvoita hakijaa lainan ottamiseen, joten tarjouksia voi huoletta pyytää useita ja vertailla rauhassa lainojen eri kokonaiskustannuksia.

Mitä tulee ottaa huomioon halpakorkoista lainaa etsiessä?

Halvinta lainaa etsiessä tulee aina kiinnittää huomio lainan kokonaiskustannuksiin, jotka sisältävät muun muassa koron, todellisen vuosikoron, mahdolliset avaus-, tilinhoito-, käsittely- ja laskutusmaksut. Lainan koroista tärkein on lainan todellinen vuosikorko, sillä se sisältää koron lisäksi myös kaikki sivukustannukset, kuten käsittelymaksut, lainaa perittäessä syntyvät ilmoituskulut sekä nostopalkkiot vuodessa. Lainan kokonaiskustannukset kertovat, kuinka paljon luotto tulee maksamaan koko laina-aikana kaikkine kuluineen. Lainaa etsiessä tulee ottaa huomioon myös se, että jokainen lainatarjous on henkilökohtainen, ja räätälöity hakijan antamien tietojen perusteella. Lainojen vertailu halvinta lainaa etsiessä on tärkeää, sillä lainoja vertailemalla voi säästää tuhansia euroja etenkin suurempien lainasummien kohdalla – tässä hyvänä esimerkkinä toimii tilasto, joka kertoo, että lainavertailupalveluamme käyttäneiden asiakkaiden saamien lainatarjouksien kalleimman ja halvimman lainatarjouksen ero on keskimäärin 1 527 €.

Myös luottokortin korkoa voi neuvotella halvemmaksi

Luottokortti on monelle niin tuttu maksuväline, ettei sen käyttämistä aina edes tule ajatelleeksi lainan ottamisena. Luottokortilla tehdyt ostokset kerryttävätkin korkoja usein lähes huomaamatta.

Useiden luottokorttien korot ovat tällä hetkellä monia kulutusluottoja kalliimpia, jonka takia luottokortilla oleva laina kannattaa kilpailuttaa. Löytäessäsi lainan halvemmalla korolla, voit maksaa luottokorttivelan pois ja säästää lainan kustannuksissa.

Mistä kannattaa aloittaa?

Halvimman lainan etsinnät kannattaa aina aloittaa vertailemalla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Kilpailuttamisen voi tehdä itse netissä, mutta aikaa kuluu huomattavasti enemmän yksittäisten tarjousten tekemiseen, ja kaikkien tarjousten kokoaminen itselle voi osoittautua hyvin työlääksi tehtäväksi. Sortterin ilmaisen lainavertailupalvelun avulla kilpailutat tarjouksia turvallisesti ja nopeasti yhteistyökumppaneidemme kautta. Hakemuksen lähettäminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään. Tarjoukset esitetään edullisuusjärjestyksessä, ja kaikki lainaehdot ovat selkeästi eriteltynä ja näkyvillä.

Takaisin blogiin