Catcat | Sortter - Bye bye korot
Takaisin blogiin

Virpi ja Katja Kätkä: Näihin kahteen asiaan kannattaa laittaa rahaa

CatCatin ikonisesta Bye Bye Baby -kappaleesta tehdään uudelleen sanoitettu mainosversio Bye Bye Korot 25 vuotta alkuperäisen Euroviisuesityksen jälkeen. Pääsimme haastattelemaan Kätkän sisaruksia samalla kun he valmistautuivat musiikkivideon kuvauksiin.

Uuden remix-version kustantaa lainojen vertailusivusto Sortter.fi. Mikä on Kätkän sisarusten oma suhde rahankäyttöön?

- Autoon olen panostanut paljon. Mieskin on sanonut, että hullua kun pitää olla niin kamalan kallis auto. Mutta kun minä ajan 50 000 kilometriä vuodessa, niin olen aina halunnut satsata autoon ja aina olen ottanut autolainaa sitä varten, toteaa Katja.

- Toinen unelmani oli lähteä Tanskaan opiskelemaan laulutekniikkaa. Kävin kolmen vuoden mittaisen koulutuksen Complete Vocal Institutessa Kööpenhaminassa, Katja kertoo.

Kyseisen laulutekniikan opettajaksi ei voi tällä hetkellä opiskella missään muualla maailmassa. Koulutus maksoi Katjalle 15 000 - 20 000 euroa, minkä lisäksi kuluja tuli lennoista ja majoituksesta.

- Eihän sellaista summaa takataskussa ollut. Oli selvää, että täytyi ottaa lainaa.

Opiskelemaan lähteminen kuitenkin kannatti.

- Se on ollut yksi parhaimpia päätöksiä, mitä olen koskaan tehnyt! Ilman sitä koulutusta minulla ei olisi nyt niitä työkaluja, joita käytän. Minulla on klassinen laulunopettajatausta ja kuitenkin suurin osa oppilaista haluaa laulaa pop-jazzia, joten kouluttautuminen tuli tarpeeseen, Katja kertoo.

Myös Virpi on opiskellut lainarahalla.

- Olen päivätöissä pianonsoitonopettajana ja opiskellessa tuli tietysti otettua opintolainaa. Itse asiassa maksoin viimeiset opintolainat pois Euroviisuista saadulla palkalla, Virpi nauraa.

- Kun omaan ammattiin satsaa, niin ne rahat ei mene hukkaan, Virpi summaa.

CatCat saa keikkailusta epäsäännöllisiä tuloja, mutta molemmilla on sen lisäksi päivätyö. Miten pitkään aiotte keikkailla?

- Keikkoja tehdään niin pitkään kuin niitä on ja se tuntuu mukavalta! Eihän kukaan olisi uskonut silloin alkuvaiheessa, että me edelleen keikkaillaan 28 vuoden jälkeen. Aina tulee joku uusi juttu nurkan takaa, niin kuin nyt tämä Bye Bye Korot -biisi, Virpi kertoo.

- Ihan loistava idea, että aloitetaan video ysäri-kasari-fiiliksellä ja sitten hypätään tähän päivään. Ekan kerran kun luin sen käsikirjoituksen, olin että vau! Katja innostuu.

Katso Bye Bye Korot -video

Takaisin blogiin