Matkapuhelimet

Vertaile puhelimien hintoja ja löydä parhaat tarjoukset

Puhelimien hintavertailu

Vertaile ja löydä puhelimet huippuhalvalla. Sortterin puhelinvertailusta löydät puhelinvalmistajien kaikki huippu-uutuudet ja varmasti Suomen kattavimmalla hintavertailulla. Palvelun avulla näet helposti puhelimien halvimmat hinnat sekä nopeimmat toimittajat. Olitpa metsästämässä mitä tahansa älypuhelinta, olet oikeassa paikassa – vertaile hintoja ja valitse edullisin vaihtoehto.

Löydä parhaat puhelintarjoukset Sortterin hintavertailusta

Matkapuhelimien hintavertailu

Puhelinvertailu - puhelimien hintavertailuMiksi puhelimien hintoja kannattaa vertailla?Miten löytää parhaat puhelintarjoukset?Puhelimien hintaseurantaVertaa suosituimpia matkapuhelimia

Puhelinvertailu - puhelimien hintavertailu

Älypuhelimesta on tullut jokaisen arjen vakiovaruste, johon käsi ja katse hakeutuvat lähes automaattisesti jopa satoja kertoja päivässä. Samalla, kun puhelimet ovat viimeisen viidentoista vuoden aikana uineet kaikkien taskuun, ovat matkapuhelinmarkkinat kasvaneet jatkuvasti. Markkinoilla on tuhansia erilaisia puhelinmalleja, joista varmasti suosituimmiksi viime vuosien aikana useimpien ikäluokkien keskuudessa ovat muodostuneet älypuhelimet. Älypuhelinten käytössä tärkeintä ei ole enää soittaminen, vaan puhelimen käytöstä on tullut yhä monipuolisempaa. Älypuhelimet ovat taskukokoisia tietokoneita, mikä sekin kuulostaa jo vanhanaikaiselta ajatukselta. Älypuhelimella hoidetaan nykyään kaikki arjen toiminnot, joissa tarvitaan internetiä tai koneen avustusta, taskulaskimesta tiedonhankintaan. Puhelinmarkkinoiden ollessa valtavat, on markkinoilla luuria jos jonkinlaista, ja hintaluokista löytyy edullisempia sekä huiman kalliita älypuhelimia. Puhelimien hintavertailu kannattaa malttaa suorittaa kun on hankkimassa uutta puhelinta, jotta ei maksaisi turhasta ja toisaalta osaisi panostaa niihin ominaisuuksiin, jotka katsoo rahan arvoisiksi. Kännyköiden, kuten muidenkin elektronisten laitteiden, käyttöikä on vuosikymmenten kuluessa lyhentynyt, minkä lisäksi tietoyhteiskunnan vaatimukset laitteiden toiminnalle ja ominaisuuksille kasvavat ja kehittyvät jatkuvasti. Puhelimen uusiminen muutaman vuoden tai jopa vuoden välein on siten monien ihmisten arkipäivää. Uuden puhelimen hankinta on aina jännittävä ja hauska tapahtuma, mihin monet kuluttajat ovat valmiita pistämään aikaa ja vaivaa vertailemalla merkkejä, malleja, ominaisuuksia ja hintoja. Kaikki eivät kuitenkaan voi olla laitteista kiinnostuneita eikä sitä voi kaikilta kuluttajilta olettaa. Hintoja kannattaa kuitenkin jokaisen puhelimen ostajan verrata.

Miksi puhelimien hintoja kannattaa vertailla?

Google-haku sanalla "puhelin" tuottaa lähes 34 miljoonaa hakutulosta. Näistä ainakin ensimmäiset kymmenen hakutulossivua käsittelevät lähes pelkästään puhelimia myyviä liikkeitä, puhelimen ostamista, puhelimien erilaisia hintoja ja puhelimien hintojen vertailua. Suurimmissa elektroniikkaa Suomessa myyvissä liikkeissä on verkkokauppansa valikoimassa tuhansia puhelimia, jotka muodostavat luonnollisesti oman yläkategoriansa tuotevalikoimaan. Tarjonnan ollessa näin hurjan laaja, voi uuden puhelimen hankkiminen vaatia paljonkin tutkimusta ja selvittelyä, mikäli on vaatimuksistaan tarkka. Niin sanotuista peruspuhelimista löytyy suurin joukko markkinoilla olevia puhelimia. Nämä puhelimet sopivat useimpien päivittäiseen vapaa-ajan ja arjen käyttöön täyttäen tärkeimmät nykyaikaiset älypuhelimen vaatimukset. Pienemmän kategorian muodostaa ääripää, jossa ovat superälypuhelimet (jotkut kutsuvat niitä myös lippulaivapuhelimiksi), erikoisimmilla ja viimeisimmillä teknologisilla mausteilla sekä pilviä hipovalla hinnalla. Yhdessä ääripäässä vastaavasti ovat vain perus soitto- ja viestitoiminnoilla varustetut yksinkertaiset puhelimet, jotka on suunniteltu esimerkiksi vanhuksille tai ääriolosuhteisiin, missä puhelimen on oltava kestävä ja ehdottoman luotettava. Keskimääräiset peruspuhelimet muodostavat siten isoimman joukon, jossa liikutaan myös hinnan puolesta sikäli samoissa lukemissa, että puhelimien hintavertailu on järkevää. Keskimääräisetkin puhelimet vaihtelevat kyllä hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta, mutta suosituimpien puhelinten joukossa vaihtelu voi joskus jäädä huomaamatta, mikäli uuden puhelimen ostaa vain yhden näkemänsä mainoksen tai uusimman trendivillityksen perusteella. Vaikka keskimäärin peruspuhelimet täyttävät melko pitkälle samat vaatimukset ja hinnat ovat lähes poikkeuksetta kolminumeroisia, voi hintoja ja ominaisuuksia vertailemalla löytää yllätyksekseen juuri sen itselle tähän hetkeen parhaiten sopivan puhelimen.

Miten löytää parhaat puhelintarjoukset?

Yksi keino aloittaa uuden puhelimen hankkiminen ja hintavertailu on hakea netistä tietoa. Netissä on lukuisia sivustoja, joilla voi vertailla lähes tuotteen kuin tuotteen hintoja eri verkkokaupoissa. Sivustot hakevat valmiiksi valitsemasi tuotteen eri myyntipaikoilta ja taulukoi hinnat, mistä niitä on helppo vertailla. Jos ei vielä tiedä, mitä tiettyä puhelinta lähtisit hinnaltaan vertailemaan, kannattaa ensin tutustua suurimpien ja suosituimpien elektroniikkaliikkeiden valikoimaan netissä. Mieti ensin, mihin tarvitset puhelinta. Onko puhelimen oltava älypuhelin vai jokin muu? Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet? Onko puhelimessa oltava paljon sisäistä muistia, onko siinä oltava muistikortin paikka, onko puhelimessa oltava mahdollisimman tehokas prosessori vai onko puhelimen oltava mahdollisimman kestävä ja vesitiivis? Kun olet päättänyt tärkeimpinä pitämäsi ominaisuudet, voit valita samasta hintaluokasta muutamaa eri merkkiä olevan puhelimen, joita vertailet valitsemiesi ominaisuuksien suhteen. Ehkä tässä vaiheessa huomaat, että tietyssä merkissä joudut siirtymään kalliimpaan hintaluokkaan, mikäli haluat toivomasi ominaisuudet. Toisaalta, mikäli olet ajatellut ostaa juuri tietyn merkkisen puhelimen, voitkin havaita, että tarvitsemasi ominaisuudet tulevat täytetyiksi toisen merkkisessä puhelimessa jo alemmassa hintaluokassa. Vertaileminen näin voi kuulostaa hankalalta, mutta loppujen lopuksi se on nettiaikana melko nopeaa ja vaivatonta. Saat itse rauhassa etsiä ja selata ilman, että myyjä seisoo vieressäsi houkuttelemassa ja painostamassa. Joskus voi tosin olla helpointa myös kääntyä ammattitaitoisen myyjän puoleen ja vierailla elektroniikkaliikkeessä, missä puhelinten vertailua voi jatkaa oman tutkimuksen jälkeen kenttäolosuhteissa.

Puhelimien hintaseuranta

Puhelimien ja laitteiden hintoja noutavien ja listaavien hintavertailupalveluiden lisäksi kätevä tapa löytää sopiva puhelin on hintaseuranta. Mikäli hankinnallasi ei ole vielä tulipalokiire, voit puhelimet vertailtuasi asettaa yhden tai useamman suosikkimallisi hintaseurantaan. Hintaseuranta tarkoittaa sitä, että tietokone seuraa valitsemasi laitteen hinnan muutoksia ajassa ja saat ilmoituksen heti, kun puhelin on halvempi kuin edellisenä tarkasteluhetkenä. Nykyään alennusmyynnit ovat melkeinpä enemmän sääntö kuin poikkeus. Jos kaksikymmentä vuotta sitten alet sijoittuivat sesonkeihin, kuten joulun jälkeisiin tammikuun alennusmyynteihin ja kesäsesongin jälkeisiin kesäaleihin sekä liikkeiden avajaisiin ja syntymäpäiviin, nykyään aina jossakin on jokin alennusmyynti. Tämä saa joskus kuluttajassa aikaan sen, että ostopäätöstä on vaikea tehdä siinä pelossa, että huomenna samaan esineeseen törmää toisen liikkeen alennusmyynnissä. Kannattaa silti tiedostaa, että joskus hintoja vertaillessaan ja hintaseurantaa tehdessään voi olla syytä miettiä myös sitä, onko kyseisen laitteen alennushinnalle jokin hyvä syy. Miksi se ei mene kaupaksi normaalihinnalla? Onko siinä perustoimivuuden lisäksi jokin puute, kuten älypuhelimessa vaikkapa liian pieni sisäinen muisti? Onko se jo väistyvää mallia, joka on vuoden päästä toiminnoiltaan vanhentunut? Useimmiten puhelimet ovat alennuksessa kuitenkin yksinkertaisesti siksi, että se on nykyään tapana. Hintaseurannan asettamisesta voi siis todellakin olla etua, mikäli hankinnalla ei ole kiire. Iloisena yllätyksenä saatat saada juuri mieleisesi puhelimen huomattavasti edullisemmalla, kun maltat odottaa viikon tai kaksi.

Vertaa suosituimpia matkapuhelimia

Mikäli haet nykyaikaista älypuhelinta peruskäyttöön, arvostat varmasti puhelimen käyttöjärjestelmää, muistia, nopeaa nettiä sekä käteen sopivaa muotoa. Käyttöjärjestelmä tarkoittaa sitä, millä ohjelmistolla puhelin pyörii. Käyttöjärjestelmä vaikuttaa siihen, miltä puhelimen valikot ja toiminnot näyttävät näytöllä ja siihen millä logiikalla puhelin toimii: mistä esimerkiksi etsit puhelimeen netistä tallennettua tiedostoa. Lisäksi käyttöjärjestelmä vaikuttaa siihen, millaisia päivityksiä puhelimeen tulee ja mitkä sovellukset sekä ohjelmat siihen on mahdollista ladata. Kaksi yleisintä käyttöjärjestelmää älypuhelimissa ovat nykyään Applen iOS ja Googlen Android, jota puolestaan käyttää useampi merkki kuten Samsung, Huawei ja OnePlus. Nokialla oli aiemmin oma älypuhelinkäyttöjärjestelmänsä, sittemmin Microsoft-käyttöjärjestelmä ja nykyään Nokiallakin on vain Android-puhelimia. Ensimmäinen askel puhelinvertailussa voi olla käyttöjärjestelmän valinta. Eri puhelinmerkit vaihtelevat myös hinnoiltaan Applen sekä Samsungin ollessa yleensä kalleimmista ja esimerkiksi Huawein ollessa usein edullisempi. Kaikki merkit tarjoavat kuitenkin kalliimpia, niin sanottuja lippulaivamalleja, uusimmilla ja hienommilla ominaisuuksilla sekä yhden tai useamman "halpamallin" perustoiminnoilla. Nykyään älypuhelimiin ja sovelluksiin tulee usein uusia päivityksiä, mikä kuormittaa puhelimen sisäistä tallennustilaa. Nykyaikaisessa älypuhelimessa kannattaakin kiinnittää järjestelmän lisäksi huomiota sisäisen muistin kokoon. Jos käytät puhelinta pelaamiseen, vertaile myös järjestelmän prosessointinopeus. Suosituimmista puhelimista löytyy jokaiselle varmasti sopiva. Vertaile esimerkiksi Applen, Samsungin, OnePlus:an, Motorolan, Xiaomin, Huawein ja Nokian puhelimia keskenään. Mieleinen luuri kannattaa mahdollisuuksien mukaan myös käydä kokeilemassa liikkeessä tai ainakin tarkastaa mitat ja näytön koko. Lopulta suosikkipuhelin sujahtaa mukavasti käteen, taskuun tai käsilaukkuun ja on kiva katsella sekä sujuva käyttää.

Puhelinvertailun usein kysytyt kysymykset

Asiakkaamme kysyvät jonkin verran kysymyksi asiakaspalvelustamme liittyen puhelinvertailuun, joten koostimme listan useimmin kysytyistä puhelinvertailuun liittyvistä kysymyksistä.

Puhelinvertailu hakee automaattisesti eri kauppojen hinnan valitulle puhelinmallille. Hinnanmuutokset päivittyvät palveluun päivittäin joten vertailusta löytyy taatusti tuorein hinta. Uusia puhelinmalleja lisätään vertailuun jatkuvasti eli puhelinvalikoima kasvaa nopeasti.

Tällä hetkellä hintavertailussamme löytyy matkapuhelinvalmistajien mm. Applen, Samsungin, OnePlus:an, Motorolan, Xiaomin, Huawein ja Nokian uusimmat lippulaivamallit. Olemme laajentamassa tulevaisuudessa hintavertailua koskemaan kaiken valmistajien sekä hintaluokan puhelimia.

Suosittelemme sinulle aina ensiksi halvinta verkkokauppaa tai sivustoa, josta voit ostaa puhelimen tai muun mobiililaitteen. Voit myös järjestää verkkokaupat ja sivustot sen mukaan kenellä on nopein toimitusaika.

Puhelinvertailumme käyttäminen on sinulle täysin maksutonta. Toimintamme perustuu yhteistyösopimuksiin, jotka olemme solmineet eri sivustojen ja verkkokauppojen kanssa. Eri sivustot ja verkkokaupat haluavat saada tuotteensa listatuksi käyttäjillemme, joten verkkokaupat ja eri sivustot myös maksavat siitä meille. Sortterin käyttäminen, puhelimien kilpailuttaminen ja vertailu on sinulle täysin maksutonta. Samalla tavalla toimivat esimerkiksi hotellien tai lentojen varaussivustot.