Sortterin blogi

Halpakorkoinen laina löytyy vertailemalla

Mistä löytyy halpakorkoinen laina?

Halpakorkoisimman lainan löytäminen on lainaa miettivälle usein ensisijainen tavoite. Lainaa ei voi todeta halvimmaksi vain koron perusteella, sillä sen todellinen hinta koostuu kuitenkin useista eri tekijöistä. Helpottaaksemme halvimman lainan löytämistä olemme koonneet tietopaketin siitä, mitä tulee ottaa huomioon lainojen hinnoissa ja mitkä asiat vaikuttavat lopulliseen lainan hintaan.

01 huhtikuu 2020

Huhtikuu korkotilasto

Vakuudettomien lainojen ja kulutusluottojen korot huhtikuussa 2020

Kuluttajille myönnettävien lainojen korot vaihtelevat huhtikuussa 2,9 % - 20 % välillä. Korona ei ole ainakaan vielä vaikuttanut lainojen korkoihin.

01 huhtikuu 2020

Rajoitus

Kalliita lainoja tulisi välttää, mutta luotonmyöntöä ei saisi pysäyttää kokonaan

Kuluttajaliitto ehdotti hallitukselle, että luottojen korkoja alennettaisiin väliaikaisesti 5 prosenttiin. Kalliita luottoja tuleekin välttää, etenkin nyt meneillään olevan koronakriisin aikana. Mikäli Kuluttajaliiton ehdotus toteutuisi sellaisenaan, tulisi se todennäköisesti lopettamaan luottokorttien myönnön sekä ajaisi muut, kuin omistusasujat pois luottomarkkinoilta kokonaan.

27 maaliskuu 2020

Talon rakentaminen vaiheet

Talon rakentaminen – kaikki vaiheet suunnittelusta valmiiseen taloon

Talon rakentaminen on mittava urakka, johon kuuluu lukuisia erilaisia työvaiheita. Jo suunnitteluvaiheessa sinun kannattaa määritellä, mihin vaiheisiin pystyt itse osallistumaan. Oma osallistumisesi rakennustöihin on aina pois vapaa-ajastasi, mutta tuo mukanaan kustannussäästöjä.

27 maaliskuu 2020

Kesärenkaiden ominaisuudet ja hinnat

Kesärenkaat - mitä pitää tietää ominaisuuksista ja hinnoista

Onko aika hankkia uudet kesärenkaat auton alle? Ehkä vanhat renkaasi alkavat jo olla liian sileät tai kovat. Koska renkaita käytetään useampi vuosi ja ne vaikuttavat merkittävästi ajoturvallisuuteen, ei päätöstä kannata tehdä hätiköiden tai ostaa ensimmäisiä vastaantulevia. Ennen kuin teet päätöksen uusista kesärenkaistasi, tutustu tarkemmin valittavissa oleviin vaihtoehtoihin ja renkaiden ominaisuuksiin. Vertailimme hinnat valmiiksi, joten tämän tekstin jälkeen olet valmis rengaskaupoille.

24 maaliskuu 2020