Sortterin blogi

Sortter

Pikavippikierre poikki - Miten eroon pikavipeistä ja veloista

Pikavipit ovat lainoja, joita moni ottaa matalalla kynnyksellä ja useitakin kertoja peräkkäin. Tästä voi olla harmillisia seurauksia, mikäli useiden lainojen päällekkäisistä maksuista niiden kalliine korkoineen ei enää selviä. Tällöin pikavippikierre on valmis. Kun aloitat oman taloutesi ja velkojesi tarkemman seurannan, pääset eroon pikavipeistä ja saat raha-asiasi parempaan tasapainoon. Merkittävän avun useisiin kalliisiin lainoihin tuo myös yhdistelylaina.

24 syyskuu 2020

Polku

Onko taloutesi kääntynyt päälaelleen? Maksa kalliit lainat pois ja voit saada merkittäviä säästöjä

Lainat ja luottokortit kerryttävät kuluja vääjäämättä – ovatpa luoton kustannukset kuinka edullisia tahansa. Tilanne on kuitenkin kaikista pahimmillaan silloin, jos käytössä olevat luottosopimukset ovat talouteen nähden liian kalliita. Onneksi kalliit lainat tai luottokortit voi kuitenkin maksaa kerralla pois, jolloin omaan talouteen syntyy merkittäviä säästöjä.

22 syyskuu 2020

Koronan vaikutukset kuluttajien talouteen

Suomalaiset ovat tinkineet merkittävästi omasta ja perheidensä kulutuksesta kuluneen vuoden aikana

Sortter Oy:n kysely kertoo rajusta pudotuksesta suomalaisten kulutuskäyttäytymisessä. Yli puolet kyselyyn vastanneista ovat joutuneet supistamaan omia ja perheidensä kulutusmenoja. Reilu puolet suomalaisista on siirtynyt ostamaan halvempia elintarvikkeita ja kulutushyödykkeitä koronaa edeltävään aikaan verrattuna. Eniten kulutuksesta ovat joutuneet tinkimään yrittäjät sekä yli nelihenkiset perheet.

21 syyskuu 2020

Sortter

Kuinka monta luottokorttia ihmisillä tyypillisesti on?

Osa suomalaisista omistaa vain yhden luottokortin, mutta osalla niitä löytyy taskusta useampia. Myös luottorajoja on olemassa monenlaisia. Luottokorttien kuluissa ja koroissa on eroja, ja niistä olisi hyvä olla tietoinen, jotta ei maksa liikaa. Useista luottokorttilainoistakin voi kertyä turhaan päällekkäisiä kuluja, jotka olisi yhdistettävissä yhdeksi edullisemmaksi ja matalakorkoisemmaksi kulutusluotoksi.

21 syyskuu 2020

Sortter

Autohuolto edessä - mistä rahat?

Onko autosi vuosihuolto edessä, tai onko siinä ilmennyt yllättävä vika? Pohditko, mistä hankit rahat autohuoltoon? Etenkin jos auton huolto- tai korjauslasku on iso, houkuttelee ajatus laskun jakamisesta kuukausieriin. Auton huoltoa varten on olemassa useita eri rahoitusvaihtoehtoja, ja korjaamot tarjoavat yleensä myös omaa rahoitustaan. Mutta mikä vaihtoehto tulee halvimmaksi?

18 syyskuu 2020