Luottokortilta rahan siirtäminen omalle tilille onnistuu myös mobiilisti
Takaisin blogiin
# Luottokortti

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Voiko luottokortilta siirtää rahaa omalle tilille?

Akuutin rahapulan yllättäessä rahan siirtäminen luottokortilta käyttötilille on houkutteleva ajatus. Lue, mitä sinun on hyvä tietää ennen siirtoa.

Kyllä, luottokortilta voi siirtää rahaa omalle tilille. Se onnistuu pankista riippumatta. Oli sinulla sitten Nordean, OP:n, S-Pankin tai vaikka Norwegianin luottokortti, pystyt halutessasi siirtämään rahaa creditin puolelta käyttötilillesi. 

Se, kannattaako luottokortilta siirtää rahaa omalle tilille, onkin sitten jo eri kysymys. Pankit eivät kovinkaan näkyvästi tuo esille sitä tosiasiaa, että luoton siirrosta pankkitilille veloitetaan aina. Sen sijaan saatat huomata tämän asian ikävänä yllätyksenä vasta siirron tehtyäsi.

Luottokortti on monessa tilanteessa kätevä maksuväline, mutta jokaisen luottokorttia käyttävän on hyvä tutustua tarkasti korttinsa ominaisuuksiin, erilaisiin kustannuksiin ja etuihin.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että lainamäärän ylittäessä 1000 euroa kulutusluotto yleensä alkaa kääntyä luottokorttia kannattavammaksi vaihtoehdoksi. Sen korko jää silloin usein luottokortin korkoa matalammaksi. Kulutusluotot kilpailuttamalla löydät itsellesi edullisimman ja sopivimman lainan. 

Paljonko maksaa rahan siirtäminen luottokortilta tilille?

Pankit veloittavat rahan siirtämisestä luotolta pankkitilille kukin oman hinnastonsa ja luottosopimusten mukaisesti.

Vertailun helpottamiseksi laskimme muutaman pankin ilmoittamilla tiedoilla, kuinka paljon 1 000 euron esimerkkisumman nostamisesta luottokortilta tilille syntyy kuluja.

Nordea-luottokortti

Nordean sivuilla kerrotaan, että ennen 1.9.2019 myönnetyille Nordea Credit -luottokorteille oma siirto korttiluotolta maksaa 2 € + 3 % siirron määrästä. 

→ 1 000 € siirrosta omalle tilille koituisi kuluja 32 euroa.

1.9.2019 jälkeen myönnetyillä Nordea Credit -luottokorteilla tehdyistä omista siirroista sen sijaan ei veloiteta kertamaksua, mutta luotto on korollista heti siirtopäivästä lähtien. Luoton korko on 3 kuukauden euriborkorko + 10,5 %. 

→ Pelkästään 10,5 % vuosikorolla laskemalla yhden kuukauden korkokustannuksiksi 1 000 € nostolle saadaan 8,75 €, johon euribor lisäksi vaikuttaa joko nostavasti tai laskevasti. Tällä hetkellä (2/2022) euriborkorot ovat miinusmerkkisiä.

OP-luottokortti

Osuuspankin verkkopankkisovelluksessa luottokortilta tilille tehtävän käteisnoston kustannuksista kerrotaan näin: 

“Luoton nostoprovisio on määritelty luottosopimuksessa ja se veloitetaan seuraavalla laskulla. OP-Visa- tai OP-Duo-tilisiirto maksaa 2 € + 2,75 % siirron määrästä.”

→ 1 000 € siirto omalle tilille aiheuttaisi näin ollen kustannuksia 29,5 euroa

S-Pankin luottokortti

S-Pankin asiakasomistajille rahansiirto luottokortilta tilille maksaa verkkopankissa 2,5 € + 3 % käteisnoston määrästä. Lisäksi maksettavaksi tulee tilinhoitopalkkio, joka on 2 € sähköisellä laskulla ja 3,5 € paperilaskulla.

→ Näillä tiedoilla laskettuna 1 000 € nostaminen omalle tilille maksaisi S-Pankissa 34,5 euroa sähköisellä laskulla ja 36 euroa paperilaskulla.

Danske Bank -luottokortti 

Danske Bankin päivittäispalveluhinnaston mukaan käteisnosto luottotililtä verkkopankissa tai automaatilla maksaa 2 € + 3 % nostetusta määrästä.  

→ 1 000 € siirrolle hintaa tulee 32 euroa.

Miten luottokortilta voi siirtää rahaa omalle tilille?

Luoton siirtäminen tilille on helppoa ja nopeimmin se onnistuu omassa verkkopankissa, joko selaimella tai mobiilisovelluksessa. 

Esimerkiksi Osuuspankin verkkopankkisovelluksessa oman luottokortin kohdalta löytyy painike ‘Siirrä tilille’, josta klikkaamalla pääsee syöttämään haluamansa summan. Summan on tietysti mahduttava oman kortin luottorajan puitteisiin. 

Jos luottokortti ja tili ovat samassa pankissa, siirretty raha yleensä näkyy tilillä heti ja on saman tien käytettävissä. Jos taas kyseessä on eri pankkien välinen siirto, rahojen siirtymiseen saattaa pisimmillään mennä muutama pankkipäivä.

Vaikka luoton siirtäminen omalle tilille on tehty hyvin yksinkertaiseksi, siihen ei kannata turvautua ilman harkintaa. On myös muita vaihtoehtoja, joilla oman tilin saldoa voi saada pysymään riittävällä tasolla.

Mitä vaihtoehtoja rahan siirtämiselle luottokortilta tilille on?

Kun huomaat, että pankkitilisi saldo ei todennäköisesti tule riittämään kaikkiin kuukauden menoihin, kannattaa ensimmäiseksi ottaa avuksi järkevä taktikointi. 

Rahan siirtämisestä luottokortilta tilillesi aiheutuu aina ylimääräisiä kuluja, mutta ostoksien tekemisestä luotolla sen sijaan ei – olettaen, että pystyt maksamaan luottokorttivelan pois heti seuraavassa kuussa ennen kuin luottokorttisi koroton aika umpeutuu. 

Tilapäisesti tiukassa tilanteessa sinun kannattaa siis suunnitella rahankäyttösi niin, että pidät tililläsi riittävästi rahaa sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa se on välttämätöntä, ja maksat pankkikorttisi credit-puolella ne ostot, jotka pystyt.    

Tällä tavalla taktikoimalla voit selvitä taloudellisesti haastavasta kuukaudesta ilman luoton tilille siirtämisestä syntyviä lisäkustannuksia. Tällaisessa tilanteessa jokainen säästetty euro on tarpeen.

Vaikka yksi noin 30 euron hintainen rahansiirto luottokortilta omalle tilille ei vielä olennaista lovea lompakkoon tekisikään, säännöllisenä tapana siitä kertyy suuri menoerä. Jos esimerkiksi nostat kerran kuussa luottoa tilillesi, kokonaiskustannus 30 euron kuukausitahdilla on vuodessa jo 360 euroa.

Kulutusluotto usein luottokorttia edullisempi

Jos on odotettavissa, että tiukka rahatilanteesi jatkuu pidempään kuin kuukauden etkä todennäköisesti pysty maksamaan luottokortille kertyvää velkaa kerralla pois, on viisasta vertailla myös muita vaihtoehtoja luottokortin käyttämiselle. 

Luottokortti saattaa tulla todella kalliiksi, jos maksat luottoa takaisin erissä pitkän ajan kuluessa.

Luottokorttien todelliset vuosikorot asettuvat noin 15 %:n tuntumaan, ja joissakin korteissa todellinen vuosikorko voi olla jopa reilusti yli 20 %. Tuhannen euron luotossa tämä tarkoittaa jo yli 200 euron ylimääräistä menoerää sinulle – ja tämä ei vielä sisällä siirtokohtaisia kustannuksia. 

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että lainamäärän ylittäessä 1000 euroa kulutusluotto yleensä alkaa kääntyä luottokorttia kannattavammaksi vaihtoehdoksi. Sen korko jää silloin usein luottokortin korkoa matalammaksi. Kulutusluotot kilpailuttamalla löydät itsellesi edullisimman ja sopivimman lainan. 

Jos sinulle on jo ehtinyt kertyä luottokorttivelkoja, järkevä ratkaisu on yhdistelylaina. Sen avulla saat luottokustannuksia pienemmiksi, kun yhdistät aiemmat luotot ja lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Näin voit helpottaa luottokortilla maksamisen aiheuttamaa kierrettä, jossa korkokulut näyttelevät isoa osaa menoissa.

Ota Sortter avuksi edullisen luoton löytämiseen

Kun tarvitset kulutusluottoa hankintojesi rahoittamiseen tai haluat yhdistää luottokorttivelkasi, Sortter voi auttaa. 

Kilpailutamme kulutusluotot ja yhdistelylainat puolestasi ilmaiseksi, ja selkeän vertailun perusteella sinä voit valita niistä itsellesi sopivimman. Kulutusluoton saaminen ja lainojen yhdistäminen voi onnistua jo saman päivän aikana, kun olet lähettänyt hakemuksen. 

Täytä lainahakemus nyt – voit saada rahat tilillesi jo tänään.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Lue lisää

Takaisin blogiin