Kannattaako remonttilaina ottaa erikseen vai yhdistää asuntolainaan? Vertailimme tapoja

Remonttilainan voi ottaa erillisenä lainana tai liittää osaksi asuntolainaa. Paras vaihtoehto riippuu tilanteestasi - lue, miten löydät sopivimman vaihtoehdon.

Miten rahoittaa remontti

Valitse lainasumma

20000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
258€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

1. Erillinen laina – vakuudettomana

Jos sinulla ei ole asettaa omaa kiinteää omaisuutta lainan vakuudeksi, remonttilainan voi hakea vakuudettomana. Vakuudeton remonttilaina sopii parhaiten pienempiin pintaremontteihin ja tilanteisiin, jossa lainan haluaa maksaa nopeasti pois ja rahan tarvitsee nopeasti tililleen.

Mikäli maksat remonttilainan lisäksi useampaa lainaa samanaikaisesti, lainat voi yhdistää yhdeksi lainaksi. Tällöin todennäköisesti säästät lainanhoitokuluissa ja talouden hoito helpottuu. Lue lisää lainojen yhdistämisestä täältä.

 • Vakuudeton laina sopii parhaiten pienempiin remontteihin, joihin tarvitaan nopeasti lisärahoitusta.
 • Vakuudettoman lainan kokonaiskustannukset ovat keskimäärin kalliimpia kuin vakuudellisessa lainassa.
 • Pankista haetun vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko on yleensä 10 prosentin luokkaa.

2. Erillinen laina – vakuudellisena

Vakuudellisessa lainassa asetat omaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Suuremmissa remonttilainoissa vakuutena toimii usein remontoitava asunto.

Vakuudellinen remonttilaina sopii hyvin isompiin remontteihin. Saat lainan ehdoista yleensä edullisemmat, kun asetat kiinteää omaisuutta vakuudeksi. Kilpailuttamalla lainat voit myös löytää vakuudettoman lainan, joka vastaa kustannuksiltaan pankin myöntämää vakuudellista lainaa. Edulliseen vakuudettomaan lainatarjoukseen kannattaa ehdottomasti tarttua, sillä oma kesämökki tai asunto lainan vakuutena tuottaa aina ylimääräistä huolta.

 • Vakuudellinen kulutusluotto kannattaa ottaa remonttia varten silloin, kun tehdään isompi, asunnon perusrakenteisiin liittyvä remontti.
 • Vakuudellinen remonttilaina on yleensä myös kokonaiskustannuksiltaan vakuudetonta lainaa halvempi. Pankista myönnetyn vakuudellisen lainan korkomarginaali on yleensä 5 prosentin luokkaa.
 • Lainat ja luotot kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa. Kiihtyneen kilpailutilanteen myötä voit löytää vakuudettoman lainan, joka on kokonaiskustannuksiltaan vakuudellista lainaa edullisempi.

3. Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan

Jos teet peruskorjaukseksi laskettavan remontin, kuten laajan keittiöremontin tai putkiremontin, voit mahdollisesti sitoa remonttilainan osaksi asuntolainaa. Tällöin maksat lainaa takaisin asuntolainan viitekoron mukaan - remonttilaina vain lisätään velkasummaasi.

Remonttilainan liittäminen vanhaan asuntolainaan yleensä tarkoittaa, että korkotasot tarkistetaan uudestaan. Tällöin saatat saada paremmat tai huonommat lainaehdot kuin aiemmin, joten ole tarkkana.

 • Nykyisten asuntolainojen viitekorkojen ollessa matalia asuntolainasta maksetaan pääasiassa pelkkää pankin asettamaa marginaalikorkoa.
 • Lisäksi pankit yrittävät houkutella uusia asuntolainan hakijoita alati matalimmilla koroilla, mikä tekee remonttilainan sitomisesta asuntolainaan erittäin houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Asuntolainojen marginaalit ovat tällä hetkellä hieman alle tai yli yhden prosentin. Markkinoiden edullisimpien kulutusluottojen marginaali on harvemmin viittä prosenttia alhaisempi ja voi pahimmillaan kivuta pienempien lainojen kohdalla 50 prosenttiin.
 • Remonttilainan yhdistämistä asuntolainaan kannattaa harkita aina, kun suunnittelee omistusasunnon hankkimista.
 • Remontoitu omistusasunto on useimmiten hyvä sijoituskohde ja remonttilainan yhdistäminen asuntolainan mataliin korkomarginaaleihin tekee sijoituksesta entistä kannattavamman.

4. Yhdistä asuntolaina ja yhtiölaina suurissa remonteissa

Taloyhtiöiden suuret remontit rahoitetaan yleensä yhtiölainalla. Taloyhtiön osakkaat maksavat tätä lainaa takaisin yhtiövastikkeessa kuukausittain.

Vaikka yhtiölainan takaisinmaksuun haetaan harvemmin omaa vakuudellista asuntolainaa, kannattaa aina tarkistaa, jos markkinoilta löytyy laina, jonka ehdot ovat paremmat kuin yhtiölainassa.

Yhteenveto – mitä remonttilainaa hakiessa kannattaa ottaa huomioon?

 • Tee huolellinen arvio remontin kuluista ja selvitä oma maksukykysi.
 • Kilpailuta markkinoiden kulutusluotot.
 • Jos maksat jo asuntolainaa, selvitä pankiltasi, voiko remonttilainan voi yhdistää asuntolainaan.

Sortterilta haetun vakuudettoman lainan voi hyväksyä toisesta pankista ilman, että joudut vaihtamaan pankkia. Vertaile remonttilainatarjoukset Sortterin kautta ja valitse näistä itsellesi mieluisin.

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi