Yksi vai useampi laina? Yhdistämällä lainat säästät kokonaiskustannuksissa

Lainojen yhdistäminen selkeyttää velkojen takaisinmaksua ja voi johtaa huomattaviin säästöihin oikein tehtynä. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainojen yhdistäminen tarkoittaa aina uuden lainan ottamista. Tästä syystä huolellinen lainatarjousten vertailu on äärimmäisen tärkeää.

Valitse lainasumma

15000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
247€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.

Kun lainat yhdistetään, otetaan yksi suurempi laina, jolla aiemmat lainat maksetaan kerralla pois. Tämän jälkeen uutta lainaa maksetaan pois uusien lainaehtojen puitteissa.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

  • Pääset eroon ylimääräisistä lainanhoitokuluista. Jos maksat samaan aikaan useampaa lainaa tai kulutusluottoa pois, lainanhoitokulut voivat nousta huomaamatta korkeiksi. Lainat yhdistämällä maksat lainanhoitokuluja ainoastaan yhdestä lainasta.
  • Saat selkeyttä maksujärjestelyihin. Useamman lainan samanaikainen maksaminen asettaa kovat vaatimukset kuukausittaiselle taloudenpidolle. Eräpäiviä ja lyhennyssummia on läjäpäin ja arjen kiireessä maksut voivat helposti unohtua. Unohduksista vuorostaan rankaistaan viivästyskorkojen ja maksumuistutusten muodossa. Lainojen yhdistäminen helpottaa suunnittelua, sillä muistettavana on ainoastaan yksi eräpäivä ja maksuerä.
  • Saat pienemmät kuukausierät ja korkokustannukset. Jos maksat useampaa lyhytaikaista lainaa kerralla pois, pelkät korkokustannukset aiheuttavat mittavan loven budjettiin. Yhdellä isommalla lainalla voit päästä eroon korkeista koroista ja maksaa lainaa takaisin pienemmillä kuukausierillä. Matalampi korkolukema voi tarkoittaa kuitenkin pidennettyä maksuaikaa. Tässä kohtaa kannattaakin olla erityisen tarkkana ja varmistaa, etteivät uudet korkokustannukset pääse vaivihkaa nousemaan korkeammaksi kuin alkuperäiset korkokustannukset. Pidempi maksuaika tarjoaa kuitenkin helpotusta, mikäli edessä on tilapäisiä maksuvaikeuksia.

Mitä lainojen yhdistämisessä kannattaa huomioida?

  • Talouden suunnittelu - ota vain, mitä tarvitset. Vaikka lainojen yhdistäminen tarkoittaa uuden lainan ottamista, sen tarkoitus ei ole kasvattaa velkasummaa. Tästä syystä on tärkeää ottaa uutta lainaa vain sen verran, että vanhemmat lainat saa maksettua kerralla pois.
  • Onnistuneen lainojen yhdistämisen kulmakivi on huolellinen maksusuunnitelma. Tee huolellinen maksusuunnitelma ja varmista, että selviät uudesta lainasta.
  • Selvitä kaikki kustannukset pelkän korkolukeman sijaan. Ota huomioon lainojen kokonaiskustannukset - älä tuijota pelkkiä korkolukemia. Yhdistelmälainoissa voi olla korkeita tilinavausmaksuja ja muita kuluja, jotka tulisi selvittää ennen kuin hyväksyy lainatarjouksen.
  • Ole ajoissa. Älä turhaan lykkää lainojen yhdistämistä. Mikäli sinulla on useampia lainoja, on yleensä kannattavaa yhdistää nämä ajoissa, jotta vältät mahdolliset maksuvaikeudet. Tällöin myös mahdollisuutesi saada yhdistelylaina on parempi.

Kannattaako minun yhdistää lainat?

Yhdistä lainasi jos:

  1. Maksat tällä hetkellä useampaa lainaa tai luottoa.
  2. Et tarvitse aiempaa enempää lainaa.
  3. Löydät yhdistelmälainan, joka on kokonaisuudessaan halvempi kuin nykyiset lainasi.

Miten lainat voi yhdistää?

Yllä olevalla Sortterin luottolaskurilla selvität, onko sinulla mahdollisuus yhdistää lainasi ja päästä kiinni tuntuviin säästöihin.

Täyttämällä yhden hakemuksen saat useita sinulle räätälöityjä tarjouksia. Näissä tarjouksissa lainan kokonaiskulut on näytetty selkeästi, joten voit tehdä fiksun päätöksen. Hakemuksen jättäminen on ilmaista eivätkä tarjoukset sido sinua mihinkään. Kokeile itse ja hae yhdistelylainatarjoukset Sortterilta!

Sortter on Suomalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut yritys. Sortter vertaa lainatarjoukset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sopivien lainatarjousten löytämiseksi. Ehkä löydät kauttamme jopa paremman lainatarjouksen kuin kotipankistasi?

Voit lukea täältä toisen artikkelimme lainojen yhdistämisestä.

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi