Osallistu asuntolainan joukkokilpailutukseen – jopa tuhansien eurojen säästöt

Ilmoitamme tällä sivulla, kun avaamme uuden asuntolainojen kilpailutuskierroksen. Kokeile ennen sitä asuntolainalaskuriamme, jonka avulla voit selvittää itsellesi sopivan lainan.

Asuntolainalaskuri

Jäljellä oleva lainasumma

125 000 €

Jäljellä oleva laina-aika

15 vuotta

Nykyisen lainan korkomarginaali

Pyydämme pankeista asuntolainallesi kilpailevat tarjoukset.
 • Ilmainen kilpailutus

  Kilpailuta asuntolainasi ilmaiseksi - kilpailutus ei sido sinua mihinkään

 • Vertaile

  Kilpailuta Suomen suurimmat pankit kerralla

 • Suomalainen palvelu

  Sortter on 100% Suomalainen palvelu. Asuntolainan kilpailuttaa Sortterin tytäryhtiö Lainum

 • 4,6
  Perustuu 449 arvosteluun.
  powered by

Miten kilpailutus tapahtuu?

Asuntolainan joukkokilpailutus

Joukossa on voimaa

Pyydämme pankeilta kilpailevat lainatarjoukset suurelle joukolle asunnon omistajia samanaikaisesti. Palvelumme mahdollistaa asiakkaalle yksilölliset lainatarjoukset ja suuren joukon tuoman hinnoitteluedun.

Alhaisempi asuntolainan korko

Voit laskea nykyisen asuntolainasi korkotasoa

Asuntolainojen korkomarginaalit elävät jatkuvasti. Enää sinun ei tarvitse käyttää aikaa lainatarjousten hakemiseen. Me kysymme asuntolainatarjoukset puolestasi.

Asuntolainatarjouksen valinta

Me pyydämme tarjoukset - sinä päätät

Pyrimme saamaan sinulle asuntolainan nykyistä sopimustasi edullisemmin. Voit tarttua tarjoukseen tai hylätä sen päätöksesi mukaan. Asuntolainan kilpailuttaminen palvelussamme on sinulle aina ilmaista.

Pienempi korkomarginaali tarkoittaa säästöä lainakustannuksissa. Lähetä hakemus heti.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Lisätietoa asuntolainan kilpailuttamisesta

Kilpailuta asuntolainaEdullinen asuntolainaAsuntolainan kilpailuttaminen

Kilpailuta asuntolaina

Muistatko mikä on asuntolainasi korkomarginaali ja milloin viimeksi olet verrannut sitä nykyisin saatavilla oleviin korkoihin? Asuntolainojen korkomarginaalit elävät jatkuvasti ja niissä voi olla suuriakin eroja. Asuntolainan korkomarginaalin kilpailuttaminen on erittäin viisasta tehdä säännöllisesti.

Asuntolainan kustannukset koostuvat valitsemastasi viitekorosta, pankin perimästä korkomarginaalista ja lainan tilinhoitopalkkioista. Pankki ei voi itse suoraan vaikuttaa viitekorkoon, joten pankit hinnoittelevat oman toimintansa kustannukset sekä luoton myöntämiseen liittyvän riskin korkomarginaaliin ja muihin luottokustannuksiin. Näin ollen asuntolainan kilpailutuksessa pyritään yleensä löytämään pankki, joka tarjoaa asuntolainan pienimmällä korkomarginaalilla.

Edullinen asuntolaina

Jokainen pankki hinnoittelee asuntolainan aina asiakaskohtaisesti. Asuntolainan hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asuntolainan hakijan maksukyky ja muu pankkiasiointi. Lainan hintaan vaikuttavat myös lainassa käytettävät vakuudet, vakuutena olevan asunnon sijainti ja rakennusvuosi. Asuntolainan hinta koostuu korosta, marginaalista ja lainan veloitukseen liittyvistä kustannuksista. Yhdessä näitä edellä mainittuja arvoja kutsutaan lainan todelliseksi vuosikoroksi. Koska todellinen vuosikoro sisältää kaikki lainasta syntyvät kustannukset, se on vertailukelpoinen luku, jonka avulla voit vertailla eri pankkien lainatarjouksia keskenään. 

Pankilla ei käytännössä ole mahdollisuutta vaikuttaa suoraan Euriborkorkoon, eivätkä pankit yleensä hinnoittele palvelumaksuja asiakaskohtaisesti, joten asuntolainojen kilpailutuksessa keskitytään neuvottelemaan asuntolainan marginaalista, eli pankin perimästä korkomarginaalista.

 • Edullinen asuntolainan korkomarginaali on hakijan maksukyvystä ja asunnon sijainnista riippuen: 0,25–0,79 %
 • Asuntolainan keskimääräinen korkomarginaali on noin 0,80-1,00 %.

Jos asuntolainasi korkomarginaali on yli 0,80 %, sinun kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa asuntolainasi ja selvittää saisitko asuntolainan edullisemmin.

Asuntolainan kilpailuttaminen

Asuntolainan voi (joukko)kilpailuttaa kuka tahansa täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö, jolla on olemassa oleva asuntolaina. Asuntolainan kilpailuttamista varten tarvitset muun muassa seuraavia tietoja:

 • Nykyisen asuntolainasi jäljellä olevan lainasumman ja -ajan
 • Nykyisen lainasi korkomarginaalin
 • Asuntolainan kohteen tiedot: osoitetiedot sekä hankintavuosi ja -hinta, osuuden yhtiölainasta, sekä hoito- ja rahoitusvastikkeen määrän
 • Palkka- ja/tai eläketulosi kuukaudessa
 • Pääomatulot, kuten vuokratulot tai osingot
 • Muut tulot ja etuudet sekä mahdollinen muu omaisuus
 • Mahdolliset muut lainat ja luotot

Nämä samat tiedot tarvitset, jos päätät kilpailuttaa pankit suoraan ja täyttäisit lainahakemuksen jokaisen pankin sivuilla yksitellen. Kilpailuttaaksesi asuntolainan, sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus. Tämän jälkeen jälkeen pyydämme sinulle tarjoukset pankeista ja voit vertailla niitä keskenään löytääksesi itsellesi parhaan vaihtoehdon. Asuntolainan kilpailuttaminen Sortterin avulla säästää aikaa ja mahdollistaa joukkovoiman hyödyntämisen asuntolainan kilpailutuksessa. Asuntolainojen kilpailuttaminen tapahtuu Sortterin tytäryhtiön Lainum Oy:n (2906679-1) kautta, joka on Finanssivalvonnalle rekisteröity asuntoluoton välittäjä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä asuntolainoista

Listasimme useimmin kysytyt kysymykset liittyen asuntolainoihin

Pyydämme lainatarjoukset lähes kaikilta suomalaisilta pankeilta. Lainatarjouksen tekevien pankkien määrä voi vaihdella asiakkaan tilanteen, sekä pankin lainanmyönnön tarpeiden mukaan. Olemassa olevan varallisuutesi määrä, sekä hyvin hoidetut raha-asiat edesauttavat parhaan lainatarjouksen saamista.

Asuntolainojen marginaalit ja kustannukset vaihtelevat jatkuvasti. Jos et ole kilpailuttanut asuntolainaasi viimeisen vuoden sisällä, saatat maksaa nykyistä markkinahintaa kalliimpaa kustannusta asuntolainastasi.

Asuntolainan joukkokilpailutuksessa kilpailutetaan jo olemassa olevia asuntolainoja ja siinä hyödynnetään nykyisen asuntolainan vakuuksia. Yleensä asuntolainan vakuutena toimii lainalla ostettu asunto, jonka vakuusarvoksi katsotaan n. 70–75 % asunnon arvosta. Tämä tarkoitaa, että joskus tarvitaan myös lisävakuuksia. Yleisimpiä lisävakuuksia ovat valtion takaus, henkilötakaajat, rahatalletukset tai muu omaisuus, kuten sijoitukset. Kilpailuttaessasi asuntolainan Sortterin avulla, aiemmin asuntolainalle asettamasi vakuudet riittävät usein sellaisenaan.

Turvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii turvallisessa salatussa ympäristössä, eivätkä ulkopuoliset pääse tietoihisi käsiksi. Tietojasi ei myöskään luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin. Sortter on suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Asuntolainojen kilpailutus tapahtuu tytäryhtiömme Lainum Oy:n kautta, joka on Finanssivalvonnalle rekisteröity asuntoluoton välittäjä. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse jos haluat kuulla meistä tai lainojen kilpailuttamisesta lisää.

Yleisimmin asuntolainan viitekorkona käytetään Euribor 12 kuukautta. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntolainasi korko tarkistetaan Euriborin mukana 12 kuukauden välein. Jos viitekorko nousee, nousevat myös lainasi kustannukset.

Asuntolainan marginaali on palkkio, jota maksat viitekoron lisäksi lainasi myöntäneelle pankille. Asuntolainan marginaali on se osa korosta, jolla pankki tekee voittoa. Marginaali perustuu pankin tekemään riskiarvioon, jossa he ovat arvioineet kykyäsi maksaa laina takaisin. Marginaali on sitä korkeampi ja täten laina myös kalliimpi, mitä enemmän pankki näkee haasteita takaisinmaksukyvyssäsi. Marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan taloudellinen tilanne sekä lainan vakuudet. Asuntolainan kokonaiskorko muodostuu marginaalista ja viitekorosta.

Kyllä. Kilpailuttamalla nykyisen asuntolainasi Sortterin kautta vain yhdellä hakemuksella, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Valitsemalla edullisimman marginaalin voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Kyllä. Asuntolainojen kilpailutus, aivan kuten muidenkin lainojen kilpailutus on täysin maksutonta meidän kauttamme. Kilpailutamme lainat aina reilun lainavertailun periaatteiden mukaisesti. Kilpailuttamalla eri lainanantajat kauttamme voit saada edullisempaa asuntolainaa. Kilpailuta asuntolaina helposti ja ilman piilokuluja Sortterin avulla.