Yritykset kohtaavat toiminnassaan välillä hetkiä, jolloin ulkopuolinen rahoitus tulee tarpeeseen. Lisärahoitus voidaan kohdistaa esimerkiksi suunniteltujen investointien, kuten laitehankintojen, henkilöstön palkkaamisen tai yrityskaupan mahdollistamiseen, väliaikaisen kassavajeen paikkaamiseen tai muiden yritystoimintaan liittyvien haaveiden toteuttamiseen.
Yrityslainaa on mahdollista hakea tilanteesta riippuen pitkä- ja lyhytaikaiseen tarpeeseen yrityksen tarpeisiin sopivalle lainasummalle ja -ajalle. Yrityslaina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta lainan saa edullisemmalla korolla ja rahoituskustannukset jäävät pienemmiksi.
Sortterin yrityksille suunnatut palvelut laajenevat yrityslainoista myös laskurahoituspalveluun, joka tarjoaa yrityksille entistä paremmat mahdollisuudet toimintansa rahoittamiseen myyntisaatavien avulla.
Mitä factoring eli laskurahoitus tarkoittaa?
Laskurahoitus eli factoring tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Käytännössä yritys siis lähettää asiakkaalle laskun, josta se saa rahat laskurahoitusta tarjoavalta taholta heti omalle tililleen. Yrityksellä voi olla käytössään joko jatkuva factoring-rahoitus tai laskurahoitus riippuen siitä, mikä palvelumalli sopii yritykselle parhaiten.
Laskurahoituksessa laskut toimivat vakuutena rahoitukselle. Yritys saa heti noin 80 % osuuden laskun summasta ja loput sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskunsa. Pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kokonaisuuden hallinnoinnista eli rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa myös maksumuistutukset. Tämä säästää aikaa ja helpottaa yrityksen osuutta laskuista huolehtimisessa.
Mikäli laskut myy pankille tai rahoitusyhtiö, maksun saa heti. Tässäkin tapauksessa pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista. Siinä missä laskurahoituksessa luottotappioriski jää yleensä yritykselle, laskujen myymisessä riskistä vastaa pankki tai rahoitusyhtiö.
Näin laskurahoitus toimii:
1. Otat laskurahoituspalvelun käyttöösi.
2. Heti kun lähetät asiakkaallesi laskun, saat 80 % laskun summasta laskurahoituspalvelun tarjoavalta yritykseltä tilillesi.
3. Kun asiakkaasi maksaa laskun, saat loput 20 % summasta.