Mitä leasing tarkoittaa?
Auto on monelle yritykselle välttämätön työkalu, jota tarvitaan niin liikkumiseen kuin tavaroiden kuljettamiseen.
Auton hankkimiseen on olemassa useita rahoitusvaihtoehtoja: auton voi hankkia joko omaksi esimerkiksi yritysrahoituksen avulla tai vuokrata sen leasing-sopimuksella.
Leasing eli liisaus tarkoittaa siis sitä, että auton käyttöoikeus siirtyy vuokralaiselle, mutta omistusoikeus säilyy vuokranantajalla. Leasing-sopimuksen ajan yritys maksaa autosta kiinteitä kuukausimaksuja sovitun ajanjakson ajan. Sopimusjakson päättyessä yritys voi sopimusehdoista riippuen ostaa auton itselleen tai palauttaa sen vuokranantajalle.
Autojen leasing-sopimuksen pituus on yleensä noin 2–4 vuotta, mutta sopimuksen pituudesta ja ehdoista voi toisinaan sopia palveluntarjoajan kanssa.
Leasingia voi hyödyntää myös muun käyttöomaisuuden, kuten koneiden, laitteiden tai toimitilojen, vuokraukseen.
- Kilpailuta yrityslaina 10 000 000 € asti
- Mukana myös laskurahoituksen kilpailutus
- 100 % asiakkaan puolella
- 100 % suomalainen palvelu
Käyttöleasing ja rahoitusleasing – miten eroavat toisistaan?
Leasingissa on useita eri muotoja, joista käyttöleasing ja rahoitusleasing ovat yleisimmät. Kummassakin vaihtoehdossa liisauksen kohde pysyy palveluntarjoajan omistuksessa sopimuskauden loppuun.
Käyttöleasing
Käyttöleasing muistuttaa tavallista vuokraamista: vuokraaja liisaa auton omaan käyttöönsä tietyksi ajaksi, minkä jälkeen se palautuu rahoitusyhtiölle. Sopimusehdoista riippuen auton voi lunastaa myös itselleen sopimuskauden päättyessä. Käyttöleasingissa auton vuokra-aika on yleensä verrattain lyhyt, noin 2–4 vuotta.
Rahoitusleasing
Rahoitusleasingissa vuokraaja liisaa auton itselleen ja eteenpäin omille asiakkailleen. Rahoitusyhtiöllä ei ole yleensä autoa valmiina, vaan se tilataan erikseen asiakkaan pyynnöstä. Rahoitusleasingin vuokra-aika on yleensä pidempi kuin käyttöleasingissa, ja vuokraajalla on sopimuksesta riippuen mahdollisuus lunastaa auto itselleen sopimuskauden päätteeksi.
Yksi leasingin muodoista on takaisinvuokraus, jossa yritys myy omistamansa auton rahoitusyhtiölle ja vuokraa sen sitten takaisin. Tämä mahdollistaa autoon sidotun pääoman vapauttamisen muuhun käyttöön.
Eri leasing-muotoihin sovelletaan eri lakeja ja säädöksiä, joten eri muotojen suhteen kannattaa olla tarkkana.
- Abdulqadir Hussein9.9.2024 16.49.16
Asiakaspalvelu oli paitsi erinomaista mutta myös nopea.
- rauno järvi6.9.2024 8.03.28
hyvä palvelu hieno homma
- Kari Katajamäki5.9.2024 17.50.16
Hyvää ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Asiakaspalvelu on kiitettävää.
- Jaana Komulainen14.8.2024 7.48.46
Nopea palvelu. Helppo.
- Riitta Lindell11.8.2024 12.09.17
Lainapalvelu pelasi erittäin hyvin ja nopeasti. Rahat olivat tilillä samana päivänä. Kiitos.
Vinkit leasingauton hankintaan
Leasing mielletään usein suurten yritysten rahoitusvaihtoehdoksi, mutta todellisuudessa myös pienyrittäjä voi löytää kilpailukykyisesti hinnoitellun leasingauton yrityksensä tarpeisiin.
Tarkat kannattavuus- ja investointilaskelmat ovat kaiken a ja o. Kiinteän kuukausihinnan myötä leasingin kulut ovat helposti ennakoitavissa, mutta on suositeltavaa tehdä huolelliset laskelmat kaikista mahdollisista kuluista.
Ota huomioon myös nämä leasingsopimuksia vertailtaessa:
- Mieti vuosittainen ajokilometrimäärä: Vuosittaisen ajokilometrimäärän nostaminen esimerkiksi viidellä tuhannella kilometrillä voi nostaa sopimuksen kuukausihintaa muutamalla kymmenellä eurolla. Kannattaa siis pohtia tarkkaan, kuinka paljon aiot leasingautolla ajaa.
- Pyydä tarjous vakuutuksesta: Leasingsopimukseen paketoidut vakuutuspalvelut ovat usein hinnaltaan hyvin kilpailukykyisiä.
- Kysy, mitä palveluita sopimukseen sisältyy: Leasingauton kiinteään kuukausihintaan sisältyy auton käytön lisäksi usein tiettyjä peruspalveluita, kuten renkaiden vaihdot ja normaalisesta kulumisesta aiheutuvat korjaukset. Vertaile, mitä palveluita eri leasingyhtiöt tarjoavat kuukausihintaan. Entä mitä lisäpalveluita on tarjolla?
Muiden rahoitustuotteiden tavoin myös leasingsopimukset kannattaa kilpailuttaa. Pyydä siis tarjoukset useammalta palveluntarjoajalta. Hyödynnä myös rahoitusyhtiöiden kampanjoita, jolloin voit löytää leasingauton kilpailukykyiseen hintaan.
Osamaksu ja leasing – kumpi kannattaa valita?
Osamaksusopimus on yksi vaihtoehto leasing-sopimukselle – erityisesti silloin, jos haluat ostaa hankittavan auton yrityksesi omaksi.
Osamaksun ja leasingin keskeiset erot:
Rahoitusmuoto | Osamaksu | Leasing |
---|---|---|
Omistusoikeus | Siirtyy ostajalle sopimuskauden jälkeen | Palautuu rahoitusyhtiölle tai kohteen voi ostaa itselleen |
Omarahoitusosuus | Käsiraha vaaditaan | Ensimmäinen vuokraerä normaalia suurempi |
Vakuudet | Ei vakuuksia | Ei vakuuksia |
Joustavuus | Ei joustava | Hyvin joustava |
Verotus | Voidaan tehdä poistot. Laina, joka heikentää omavaraisuutta. | Kirjanpidollisesti vuokraa. Parantaa vakavaraisuutta. |
Korko | Euribor + asiakaskohtainen marginaali | Euribor + asiakaskohtainen marginaali |
Yhdellä hakemuksella kilpailutat lukuisia tarjouksia!
Leasingauto yritykselle – usein kysytyt kysymykset
Yritysleasing mukautuu hyvin yrityksen tarpeisiin. Leasingmarkkinoilta löytyy kattava valikoima erilaisia automalleja ja -merkkejä. Nykyisin tarjolla on myös vaihtoehtoisilla voimanlähteillä varustettuja leasingautoja, kuten sähkö- ja hybridiautoja.
Tähän ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Muun muassa yritysmuoto ja auton käyttötarve vaikuttavat siihen, kannattaako auto mieluummin vuokrata leasing-sopimuksella vai ostaa omaksi esimerkiksi yrityslainan avulla. Asiaa kannattaa pohtia tarkkaan esimerkiksi verotuksen kannalta ja tehdä huolelliset laskelmat kustannuksista.
Esimerkiksi arvonlisäveron saa vähentää auton ostohinnasta ja käyttökuluista vain siinä tapauksessa, että auto on kokonaan yrityksen käytössä. Toisaalta osakeyhtiössä firman nimiin ostetun auton kaikki kulut voidaan merkitä yrityksen kuluiksi välittämättä työ- ja yksityisajojen välisestä suhteesta.
Käyttöleasingissa vuokraaja liisaa auton omaan käyttöönsä tietyksi ajaksi, minkä jälkeen se palautuu lähtökohtaisesti rahoitusyhtiölle. Rahoitusleasingissa vuokraaja liisaa auton itselleen ja vuokraa sen sitten eteenpäin omille asiakkailleen.
Yksi yritysrahoituksen muoto on vakuudeton yrityslaina, joka tarjoaa joustavan vaihtoehdon hankkia auto yrityksen käyttöön.
- Yrityslainaa ilman vakuuksia voi saada jopa 500 000 euroa.
- Suurempiin summiin tarvitaan yleensä reaalivakuus.
- Joustava takaisinmaksuaika 1–48 kuukautta.
- Kun hankit auton omaksi yrityslainalla, voit vähentää arvonlisäveron ja tehdä hankinnasta poistoja.
Yrityslainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti: mikäli yrityksesi talous on vakaa ja maksuhistoria kunnossa, voit saada lainallesi pienemmän koron.
Pienen koron etsimisessä apunasi on Sortter, jonka palvelussa voit kilpailuttaa vakuudettomat yrityslainat 500 000 euroon asti.
Harkitsetko ulkopuolista rahoitusta?
Kilpailutamme yrityslainat puolestasi reiluin ehdoin.