Leasingauto yritykselle

Leasing tarkoittaa käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasing-sopimuksella yritys voi hankkia tarvitsemansa auton tai muun ajoneuvon ilman suurta käyttöpääomaa. 

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Leasing tarkoittaa käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasing-sopimuksella yritys voi hankkia tarvitsemansa auton tai muun ajoneuvon ilman suurta käyttöpääomaa. 

Päivitetty:

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja:

Joona Paakkanen

Laatuvarmistettu

Mitä tarkoittaa leasing?

Suomessa on yli 7 000 000 ajoneuvorekisterissä olevaa ajoneuvoa. Myös monelle yritykselle auto on välttämätön työkalu, jota tarvitaan niin liikkumiseen kuin tavaroiden kuljettamiseen. 

Auton hankkimiseen on olemassa useita rahoitusvaihtoehtoja. Auton voi hankkia joko omaksi esimerkiksi yritysrahoituksen avulla tai vuokrata sen leasing-sopimuksella. 

Leasing eli liisaus tarkoittaa siis sitä, että auton käyttöoikeus siirtyy vuokralaiselle, mutta omistusoikeus säilyy vuokranantajalla. Leasing-sopimuksen ajan yritys maksaa autosta kiinteitä kuukausimaksuja sovitun ajanjakson ajan. Sopimusjakson päättyessä yritys voi sopimusehdoista riippuen ostaa auton itselleen tai palauttaa sen vuokranantajalle.

Leasingia voi hyödyntää käyttöomaisuuden hankintaan 

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Autojen ja ajoneuvojen lisäksi voit liisaamalla hankkia esimerkiksi erilaisia koneita, laitteita ja jopa toimitiloja yrityksesi tarpeisiin. 

Liisaus on yleensä mahdollista seuraavissa hankinnoissa: 

 • Autot ja ajoneuvot, esimerkiksi henkilö- ja pakettiautot sekä moottoripyörät 
 • Työkoneet
 • ICT- ja toimistolaitteet
 • Kylmälaitteet ja teollisuuden laitteet
 • Toimitilat ja rakennukset 
 • Tulostimet ja monitoimilaitteet 

Autojen ja ajoneuvojen leasing-sopimuksen pituus on yleensä noin 2–4 vuotta. Sopimuksen pituudesta ja muista yksityiskohdista voi toisinaan sopia myös palveluntarjoajan kanssa. 

Potentiaalinen vaihtoehto voi olla myös minileasing eli korkeintaan muutaman kuukauden pituinen leasing-sopimus auton hankkimiseen. Minileasing sopii yrityksille, jotka tarvitsevat autoa esimerkiksi tietyn projektin ajaksi tai tietyille vuodenajoille sesonkien mukaan.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Käyttöleasing ja rahoitusleasing – miten eroavat toisistaan? 

Leasingissa on kaksi eri muotoa, käyttöleasing ja rahoitusleasing. Kummassakin vaihtoehdossa liisauksen kohde pysyy palveluntarjoajan omistuksessa sopimuskauden loppuun saakka. 

Käyttöleasing: 

 • Vuokraaja liisaa auton omaan käyttöönsä tietyksi ajaksi, minkä jälkeen se palautuu rahoitusyhtiölle. 
 • Sopimusehdoista riippuen auton voi lunastaa myös itselleen sopimuskauden päättyessä.
 • Muistuttaa luonteeltaan tavallista vuokraamista. 
 • Yleensä lyhyempi vuokra-aika.

Rahoitusleasing: 

 • Vuokraaja liisaa auton itselleen ja vuokraa sen eteenpäin omille asiakkailleen. 
 • Rahoitusyhtiöllä ei yleensä ole vuokrattavaa autoa valmiina, vaan se tilataan erikseen asiakkaan pyynnöstä. 
 • Muistuttaa luonteeltaan osamaksusopimusta. 
 • Yleensä pidempi vuokra-aika. 

Leasing-sopimuksessa tulee mainita, onko kyse käyttöleasingista vai rahoitusleasingista. Eri leasing-muotoihin sovelletaan eri lakeja ja säädöksiä, joten yrityksen kannattaa olla tarkkana asian suhteen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Leasing eli liisaus tarkoittaa käyttöomaisuuden, kuten auton, työkoneen tai vaikkapa toimitilan, pitkäaikaista vuokrausta. Leasingissa vuokrattavan kohteen käyttöoikeus siirtyy vuokralaiselle, mutta omistusoikeus pysyy vuokranantajalla. Leasingin vaihtoehdot ovat yksityishenkilöille suunnattu yksityisleasing ja yrityksille suunnattu yritysleasing.

 • Yritysleasing on potentiaalinen vaihtoehto niin pienelle kuin suurelle yritykselle. Ennen leasing-sopimuksen allekirjoittamista kannattaa kuitenkin tehdä tarkat investointi- ja kannattavuuslaskelmat ja pohtia myös muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten auton ostamista yrityksen nimiin yrityslainalla. 

 • Käyttöleasingissa vuokraaja liisaa auton omaan käyttöönsä tietyksi ajaksi, minkä jälkeen se palautuu lähtökohtaisesti rahoitusyhtiölle. Rahoitusleasingissa vuokraaja liisaa auton itselleen ja vuokraa sen sitten eteenpäin omille asiakkailleen. 

 • Auton hankkimiseen ei tarvitse suurta pääomapanosta. Kiinteiden kuukausikustannusten myötä myös budjetointi helpottuu. Myös auton huolto on helppoa, sille erilaiset huolto- ja korjaustoimenpiteet sisältyvät yleensä leasing-sopimukseen.

Osamaksu ja leasing – kumpi kannattaa valita? 

Osamaksusopimus on yksi vaihtoehto leasing-sopimukselle – erityisesti silloin, jos haluat ostaa hankittavan auton yrityksesi omaksi. 

Osamaksun ja leasingin keskeiset erot:

RahoitusmuotoOsamaksuLeasing
OmistusoikeusSiirtyy ostajalle sopimuskauden jälkeenPalautuu rahoitusyhtiölle tai kohteen voi ostaa itselleen
OmarahoitusosuusKäsiraha vaaditaanEnsimmäinen vuokraerä normaalia suurempi
VakuudetEi vakuuksiaEi vakuuksia
JoustavuusEi joustavaHyvin joustava
VerotusVoidaan tehdä poistot. Laina, joka heikentää omavaraisuutta.Kirjanpidollisesti vuokraa. Parantaa vakavaraisuutta.
KorkoEuribor + asiakaskohtainen marginaaliEuribor + asiakaskohtainen marginaali
Auton hankkimiseen ei tarvitse suurta pääomapanosta. Kiinteiden kuukausikustannusten myötä myös budjetointi helpottuu. Myös auton huolto on helppoa, sille erilaiset huolto- ja korjaustoimenpiteet sisältyvät yleensä leasing-sopimukseen.

Leasing-rahoituksen edut yrityksen näkökulmasta: 

 • Auton hankkimiseen ei tarvitse suurta pääomapanosta. Hankinnan kulut voi jakaa tasaisesti käyttöajalle. 
 • Budjetointi helpottuu. Tiedät tarkasti, miten paljon leasing sitoo yrityksen varoja kuukausittain. 
 • Auton ylläpito on huoletonta. Sopimuksesta riippuen palveluntarjoaja huolehtii kaikista autoon liittyvistä huolloista ja asennuksista, kuten renkaanvaihdoista ja elinkaarihallinnasta. 
 • Maksetut leasingvuokrat pienentävät yrityksen verotettavaa tulosta. Leasing-autoa ei siis merkitä yrityksen taseeseen. Lisäksi leasing on yleensä vähennyskelpoinen verotuksessa. Tarkemmat tiedot löytyvät Verohallinnon verkkosivuilta.
 • Leasing-autoa varten ei tarvita erillisiä vakuuksia. Auto toimii rahoituksen vakuutena. 
 • Voit rauhassa testata autoa. Jos se ei sovikaan yrityksesi tarpeisiin, voit palauttaa sen vuokranantajalle leasing-sopimuksen päätyttyä. 

Leasing-rahoituksen haitat yrityksen kannalta:

 • Rahoitusinstrumenttina leasing on yleensä varsin kallis, esimerkiksi yrityslainaan verrattuna. Uusien ja varusteltujen leasingautojen hinnat nousevat usein varsin korkealle. 
 • Sopimusta voi olla hankala purkaa kesken sopimuskauden. Jos et ole tyytyväinen vuokraamaasi ajoneuvoon, siitä voi olla hankala päästä eroon allekirjoitetun sopimuksen puitteissa. 
 • Eri palveluntarjoajien sopimuskäytännöt vaihtelevat. Auton liisaaminen on  nykyisin suosittua ja siten myös erilaisia palveluntarjoajia on paljon. Ennen leasing-sopimuksen allekirjoittamista kannattaakin perehtyä huolellisesti sopimukseen: sisältyykö siihen esimerkiksi auton huoltotoimenpiteet ja mahdolliset remontit?

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Oma auto, firman auto vai leasing-auto?

Auton hankkimista yritykselle on järkevää pohtia monesta näkökulmasta. Esimerkiksi yritysmuoto ja auton käyttötarve vaikuttavat siihen, kannattaako auto ostaa firman nimiin, käyttää yrittäjän omaa autoa vai vuokrata auto leasing-sopimuksella. 

 • Auton ostaminen yritykselle ei ole aina verotuksellisesti kannattavinta. Arvonlisäveron saa vähentää auton ostohinnasta ja käyttökuluista vain siinä tapauksessa, että auto on kokonaan yrityksen käytössä. Mikäli autolla ajaa myös yksityisajoja, muodostuu siitä palkkaan rinnastettavissa oleva autoetu. Tämä nostaa luonnollisesti autoa käyttävän henkilön henkilöverotusta. 
 • Yrittäjän oman auton kohdalla työajot on mahdollista korvata verovapailla kilometrikorvauksilla. Kilometrikorvauksen hyöty kasvaa, jos auton todelliset kulut ovat matalat. Vuonna 2024 kilometrikorvaus voi olla enimmillään 0,57 euroa kilometriltä. Summaa voidaan korottaa, jos autolla esimerkiksi vedetään perävaunua. 
 • Leasing-auton kulut on mahdollista laittaa suoraan kuluina yrityksen kirjanpitoon. Yksityisajot vähennetään puolestaan kuluista yrityksen ylläpitämän ajopäiväkirjan mukaisesti. Leasing-auto voi siten olla verotuksellisesti potentiaalinen vaihtoehto, jos suurin osa ajoista on työajoa. 

Myös yritysmuodon vaikutukset verotuksessa kannattaa ottaa huomioon auton hankinnassa.

Toiminimiyrittäjä: 

Verottajan näkökulmasta ei ole väliä, onko toiminimiyrityksen käytössä oleva auto oma vai vuokrattu. Ainoastaan työ- ja yksityisajojen suhde on merkitsevä verotuksen kannalta. 

Kun autolla ajetuista kilometreistä yli 50 % on yksityisiä ajoja, ei auton kuluja voida laittaa yrityksen kuluiksi. Tällöin liiketoiminnasta aiheutuneita matkoja veloitetaan yritykseltä esimerkiksi kulukorvauksina polttoainekuluista tai kilometrikorvauksina ajopäiväkirjan mukaan. 

Toiminimiyrittäjän on pidettävä koko tilikauden ajan ajopäiväkirjaa, johon kaikki liiketoiminnan ajot ja kilometrit kirjataan. 

Toiminimiyrittäjällä ei voi olla luontaisautoetua, koska hänelle ei makseta varsinaista palkkaa. 

Osakeyhtiö: 

Osakeyhtiössä firman nimiin ostetun auton kaikki kulut voidaan merkitä yrityksen kuluiksi välittämättä työ- ja yksityisajojen välisestä suhteesta. Yksityisajoista muodostuu henkilöverotusta nostava autoetu auton käyttäjälle. Liiketoimintaa liittyvät ajot voidaan maksaa verottomina kilometrikovauksina, mikäli auto on yksityishenkilön nimissä. Ajopäiväkirjan pitäminen ei ole yleensä pakollista.  

Yritysleasing mukautuu yrityksen tarpeisiin

Helppous on yritysleasingin suurimpia etuja. Liisaamalla yritys voi hankkia tarvitsemansa auton ilman suurta käsirahaa ja säästämistä. Markkinoilta löytyy kattava valikoima erilaisia automalleja ja -merkkejä:

 • Henkilöautot
 • Pakettiautot
 • Lava-autot
 • Kuorma-autot 
 • Tila-autot

Yritysleasing sopii erinomaisesti myös sähkö- ja hybridiautoille. Viime vuosina sähköautojen tekniikka on kehittynyt valtavasti, ja markkinoilta löytyy yhä enemmän myös vaihtoehtoisilla voimanlähteillä kulkevia leasingautoja.  

Myös käytettyjen autojen liisaaminen on mahdollista. Monet leasingyritykset tarjoavat mahdollisuuden vuokrata autoja, jotka aiemmin ovat olleet toisten yritysten leasingautoina. Käytetylle leasingautolle voi saada helpommin lyhyen sopimuksen.

Yhdellä hakemuksella kilpailutat lukuisia tarjouksia!

Vinkit leasingauton hankintaan

Leasing mielletään usein suurten yritysten rahoitusvaihtoehdoksi. Todellisuudessa myös pienyrittäjä voi löytää kilpailukykyisesti hinnoitellun leasingauton yrityksensä tarpeisiin. 

Tarkat kannattavuus- ja investointilaskelmat ovat kaiken a ja o. Kiinteän kuukausihinnan myötä leasingin kulut ovat helposti ennakoitavissa, mutta on suositeltavaa tehdä huolelliset laskelmat kaikista mahdollisista kuluista. 

Ota huomioon myös nämä leasingsopimuksia vertailtaessa: 

 • Pohdi kuinka paljon aiot sopimuskauden aikana ajaa. Vuosittaisen ajokilometrimäärän nostaminen esimerkiksi viidellä tuhannella kilometrillä voi nostaa sopimuksen kuukausihintaa muutamalla kymmenellä eurolla. 
 • Etsi leasingauto kampanjahintaan. Jos auton hankkimisella ei ole kiire, kannattaa vertailla rauhassa eri palveluntarjoajien hintoja tai liisata auto sopivaan kampanjahintaan. 
 • Mieti, miten hyvin auto pitää arvonsa sopimuskauden aikana. Leasingyrityksen arvio auton arvonalentumisesta vaikuttaa asiakkaalta pyydettävään kuukausihintaan. Kannattaa siis vertailla tarkkaan eri automerkkejä ja -malleja.  
 • Muista pyytää tarjous myös vakuutuksesta. Leasingsopimukseen paketoidut vakuutuspalvelut ovat usein hinnaltaan hyvin kilpailukykyisiä. 
 • Leasingauton kiinteään kuukausihintaan sisältyy auton käytön lisäksi usein tiettyjä peruspalveluita, kuten renkaiden vaihdot ja normaalisesta kulumisesta aiheutuvat korjaukset. Vertaile, mitä palveluita eri leasingyhtiöt tarjoavat kuukausihintaan. Entä mitä lisäpalveluita on tarjolla? 
 • Muiden rahoitustuotteiden tavoin myös leasingsopimukset kannattaa kilpailuttaa. Pyydä siis tarjoukset useammalta palveluntarjoajalta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Yritysleasing mukautuu hyvin yrityksen tarpeisiin. Leasingmarkkinoilta löytyy kattava valikoima erilaisia automalleja ja -merkkejä. Nykyisin tarjolla on myös vaihtoehtoisilla voimanlähteillä varustettuja leasingautoja, kuten sähkö- ja hybridiautoja.

 • Tähän ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Muun muassa yritysmuoto ja auton käyttötarve vaikuttavat siihen, kannattaako auto mieluummin vuokrata leasing-sopimuksella vai ostaa omaksi esimerkiksi yrityslainan avulla. Asiaa kannattaa pohtia tarkkaan esimerkiksi verotuksen kannalta ja tehdä huolelliset laskelmat kustannuksista.

 • Kilpailuttaminen mahdollistaa edullisemmat rahoituskustannukset. Kilpailuttaminen on ainoa keino varmistaa, ettei yritys maksa lainasta liian suuria lainakustannuksia.

 • Yrityslainat voit kilpailuttaa Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa vain muutamassa minuutissa. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä, joten voit helposti löytää lainamarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset.

Yrityslaina on suosittu yritysrahoituksen muoto

Uuden auton hankkimiselle voi olla monta syytä: haluat kenties päivittää vanhentuneen kaluston uuteen tai  laajentaa kapasiteettia vastaamaan liiketoiminnan kasvua. 

Yritysrahoituksen eri muodoista leasing ja yrityslaina ovat suosittuja vaihtoehtoja auton hankkimiseen. Yrityslaina on joustava ja ennakoitava rahoitusratkaisu, jota voi saada myös ilman vakuuksia. 

Yrityslainan edut: 

 • Kun hankit auton lainalla, yrityksesi omistaa se
 • Voit vähentää arvonlisäveron
 • Hankinnasta on mahdollista tehdä poistoja
 • Voit valita tarpeisiisi sopivan lainatyypin 
 • Yrityslainaa on saatavilla myös uusille yrityksille

Yrityslainan korko muodostuu käytännössä kolmesta tekijästä: 

 1. Mitä vakaampi yrityksen talous on, sitä pienemmän koron voi saada. Yrityksen taloudellinen tilanne vaikuttaa siten korkoon merkittävästi.
 2. Maksuhistoria. Jos yritys on hoitanut raha-asiansa kunniallisesti, voi se saada lainaa edullisemmalla korolla. 
 3. Mitä suurempi laina, sitä pienempi korko. Yrityksen rahoitustarve vaikuttaa siten myös koron suuruuteen. 

Yrityslainan hinta vaihtelee siten yrityskohtaisesti. Edullisen yrityslainan voit löytää helpoiten kilpailuttamalla.

Kilpailuta yritysrahoitus Sortterin palvelussa 

Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valitun Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa vakuudettomat yrityslainat jopa 500 000 euroon saakka. Sitä suurempiin lainasummiin tarvitaan yleensä myös reaalivakuus. 

Palvelu on asiakkaillemme aina maksuton. Lainojen kilpailuttaminen ei myöskään velvoita sinua ottamaan lainaa, joten voit rauhassa miettiä, mikä rahoitusvaihtoehdoista sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin. 

Yrityslaina pähkinänkuoressa: 

 • Vakuudetonta yrityslainaa 500 000 euroon saakka
 • Yli 500 000 euron lainasummiin tarvitaan reaalivakuus
 • Maksuaika 1–48 kuukautta

Me Sortterilla hoidamme lainojen vertailun puolestasi. Kaikki lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä ja vieläpä todellisen vuosikoron mukaan. Näin ollen voit olla varma siitä, että edulliselta vaikuttava laina on myös oikeasti edullinen. 

Lähes jokainen yritys tarvitsee jossain vaiheessa liiketoimintaansa ulkopuolista rahoitusta. Yrityksen kannalta tärkeintä on löytää yritysrahoituksen muoto, joka palvelee parhaiten sen liiketoiminnallisia tavoitteita. 

Leasing, osamaksu ja yrityslaina ovat kaikki suosittuja vaihtoehtoja auton hankkimiseen. Ennen lopullista valintaa kannattaa tehdä tarvittavat laskelmat ja vertailla esimerkiksi lainatarjouksia.

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja

Joona Paakkanen

Joona on sisällöntuotannon ammattilainen, joka nauttii laadukkaiden verkkosisältöjen tuottamisesta asiakasviestinnän tarpeisiin. Joonalla on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta, “pääaineenaan” taloushallinto. Talouden eri ilmiöihin myös koulutuksensa kautta perehtynyt Joona on tuottanut pankki- ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2021 lähtien

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.