Balanzia

Balanzia säästötili ja määräaikaistalletustilit

Balanzia on ruotsalainen moderneja ja nykyaikaisia ratkaisuja yksityishenkilöille tarjoava rahoituslaitos, jonka palveluihin kuuluu sekä lainarahoitus että korkeakorkoinen säästötili. Se asettaa asiakkaan liiketoimintansa keskiöön ja pyrkii haastamaan perinteiset pankit tarjoamalla mutkattomia ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka sopivat joustavasti eri elämäntilanteisiin. Balanzia on tehnyt palveluiden vertailusta helppoa yksinkertaistamalla myös tuotevalikoimansa. Siihen kuuluu ainoastaan yhdenlainen säästötili, eikä ollenkaan määräaikaistalletustilejä. Sinun ei siis tarvitse erikseen punnita eri tilien ehtoja ja pohtia tilin mahdollisen määräaikaisuuden vaikutusta elämääsi. Riittää, että tutustut Balanzian säästötilin ominaisuuksiin ja päätät, onko juuri se sopiva vaihtoehto sinun tämänhetkisiin tarpeisiisi. Markkinakorot ovat jo pitkään olleet harvinaisen alhaalla, ja perinteisten pankkien korkotaso on äärimmäisen matala. Monet tarjoavat säästötilejä nollakorolla, ja myös määräaikaistalletusten korot ovat lähes olemattomat. Tämä tilanne on avannut mahdollisuuksia Balanzian kaltaisille ketterille ja palvelunsa verkkoon keskittäneille rahoituslaitoksille, jotka ovat lähteneet haastamaan perinteistä pankkimaailmaa tarjoamalla parempaa tuottoa asiakkaittensa säästöille. Ei siis ihme, että Balanzian asiakkaat saavat säästötilillä oleville varoilleen yhden markkinoiden kilpailukykyisimmistä koroista. Korko suojaa pääomaa rahanarvon laskulta ja ylläpitää sen ostovoimaa. Ajan kuluessa se mahdollistaa myös korkoa korolle -ilmiön ja oman varallisuuden kasvattamisen. Korkotuottoa on helppo arvioida sortter.fi-sivuston korkolaskurilla. • Korkeakorkoinen säästötili • Joustavat käyttöehdot

Hyvät puolet

  • Talletuskorko 0,95% on markkinoiden korkeimpia
  • Ruotsin talletussuoja turvaa talletukset 100 000 euroon asti
  • Jopa 6 lisämaksutonta nostoa tililtä vuodessa

Huonot puolet

  • Vain yksi säästötilivaihtoehto

Balanzian säästötilin korko ja ehdot

Balanzia säästötili on asiakkaan oma talletustili, jolla ei ole ollenkaan määräaikaisuutta. Voit siis tallettaa varoja tilille milloin tahansa ja tehdä nostoja oman tarpeesi mukaan. Säästötili on täysin maksuton, eikä sen avaamisesta tai ylläpitämisestä veloiteta mitään lisäkuluja. Halutessasi voit myös tilata maksuttoman tiliotteeen. Tilin talletuskorko on 19.8.2020 alkaen 0,95 %, ja koron mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaalle sopimusehtojen mukaisesti kuitenkin aina vähintään 2 kuukautta ennen uuden koron voimaan tuloa. Voit tarkistaa ehdot sekä kulloisenkin koron Balanzian kotisivuilta. Korkotuotto on lähdeveron alaista tuloa, mutta Balanzia ilmoittaa tiedot suoraan verottajalle, eikä sinun tarvitse itse huolehtia asiasta.

Balanzian säästötilin voi avata kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Lisäksi sinulla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Tilin avaaminen ei vaadi palkkatuloja tai tiettyä varallisuutta, ja alkuun pääsee jopa yhdellä eurolla. Myöskään maksuhäiriömerkintä ei ole este tilin avaamiselle. Tilin avaaminen tapahtuu Balanzian verkkosivulla Avaa säästötili -kohdassa. Painiketta klikattuasi sinut ohjataan täyttämään verkkopohjainen hakemus, eikä Balanzialle tarvitse toimittaa erillisiä asiakirjoja. Tili on henkilökohtainen, eikä sitä voi avata yhdessä puolison kanssa. Kummallakin voi kuitenkin olla oma Balanzia säästötilinsä. Tilin avattuasi kirjautuminen tilille tapahtuu Tupas-tunnuksilla Balanzian verkkosivuilla.

Balanzian säästötili: talletukset ja nostot

Talletusten teko Balanzian säästötilille tapahtuu omassa verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset Balanzian henkilökohtaisen tilinumerosi sekä yksilöllisen viitenumeron, jotka näet kirjautumalla omalle asiakassivullesi. Talletuksen vähimmäismäärä on 1 euro, ja Balanzian säästötilille voi tallettaa enintään 100 000 euroa. Säästötili tarjoaa sopivasti joustoa, sillä Balanzian säästötililtä voi tehdä 6 lisämaksutonta nostoa kalenterivuotta kohden. Sen jälkeisistä nostoista veloitetaan lisämaksuna 1 % nostetusta summasta. Nostoja voi tehdä suoraan omalta asiakastililtä, ja nostamasi summa näkyy omalla vastatililläsi pankista riippuen 1–3 pankkipäivän sisällä. Jos haluat muuttaa vastatiliäsi, ilmoita uuden tilin numero Balanzialle käyttämällä sivustolla olevaa kaavaketta. Muutos rekisteröidään 5 pankkipäivän kuluessa kirjallisen ilmoituksen vastaanottamisesta.

  • Balanzian asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ma–pe klo 9–11.30 ja 12.30–16
  • Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen info@balanzia.fi

Ruotsin talletussuoja

Balanzian säästötilillä olevat varat kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiakkaat ovat oikeutettuja korvaukseen, jos sen emoyhtiö GCC Capital AB menee konkurssiin tai on muutoin kyvytön maksamaan talletuksia takaisin asiakkaille. Ruotsin finanssivalvonnan (Finansinspektionen) korvausvastuun astuessa voimaan asiakkaille korvataan yhteenlasketut talletukset 100 000 euron enimmäisrajaan saakka. Tällöin Ruotsin valtiokonttori maksaa korvauksen asiakkaalle viimeistään 7 arkipäivän kuluessa konkurssi-/maksukyvyttömyyspäätöksestä. Lisäksi oman asunnon myynnistä saadut varat korvataan täysimääräisinä, mikäli ne käytetään 6 kuukauden sisällä uuden oman asunnon hankintaan. Enimmäismäärältään ja muilta ehdoiltaan Ruotsin talletussuoja vastaa Suomen talletussuojaa, joten mitään erityistä haittaa siihen ei liity.

  • Talletussuoja on pankki- ja asiakaskohtainen
  • Lisätietoja Ruotsin talletussuojasta löydät sivuilta www.insattningsgarantin.se

Balanzia säästötili: hyvät ja huonot puolet

Balanzian liiketoiminta perustuu muiden digipankkien tapaan verkkopohjaisiin palveluihin sekä antolainaukseen. Digitaalisten palveluiden ansiosta yrityksen kiinteät kulut pysyvät alhaisina, ja sen tarjoamat kulutusluotot mahdollistavat paremman koron maksamisen säästötileillä oleville varoille. Balanzian säästötilin ehdottomasti paras puoli on yksi markkinoiden korkeimmista koroista. Lisäksi 6 maksutonta nostoa kalenterivuotta kohden tekee siitä varsin joustavan vaihtoehdon talletuksille. Sekä tilin avaaminen että talletukset ja nostot hoituvat näppärästi ja nopeasti verkossa, joten lisävaivaa niistä ei aiheudu. Nostot ovat vastatilillä kohtuullisessa ajassa, ja huonoja puolia Balanzian säästötilillä ei juurikaan ole, sillä Ruotsin talletussuoja turvaa säästösi talletusten enimmäismäärään saakka.

Balanzia rahoituslaitoksena

Balanzian omistaa ruotsalainen yksityisomisteinen rahoituslaitos GCC Capital, jonka historia ulottuu aina 1950-luvulle saakka. Rahoituslaitoksena GCC Capital on toiminut jo vuodesta 1995 saakka, ja sillä on lupa toimia ja tarjota rahoituspalveluita useissa Euroopan maissa. Vuonna 2016 GCC Capital laajensi toimintaansa lanseeraamalla Balanzia aputoiminimen. Sen palvelut ovat suunnattu kuluttajille sekä Suomessa että Ruotsissa. Tämän seurauksena yritys palkkasi useita henkilöitä, joilla on laaja kokemus yrityksille ja kuluttajille suunnatuista rahoituspalveluista. Ruotsissa Balanzian palveluihin kuuluu erilaisia rahoitusratkaisuja sekä yrityksille että yksityishenkilöille, mutta Suomessa se on ainakin toistaiseksi keskittynyt tarjoamaan kulutusluottoja ja säästämispalveluita vain yksityishenkilöille.

Balanzian säästötili pähkinänkuoressa

Ominaisuuksiltaan Balanzian säästötili on yksi markkinoiden parhaista, ellei paras. Sen talletuskorko on keskimääräistä huomattavasti parempi, ja ehdot ovat varsin joustavat. Maksuttomien nostojen määrä ei ole rajaton, mutta 6 ilmaista nostoa kalenterivuotta kohden tekee siitä kuitenkin varsin varteenotettavan vaihtoehdon. Pienellä suunnittelulla tämä tili on siis käyttäjälleen täysin ilmainen, mutta tuottaa silti pääomalla kiitettävän koron ilman sen suurempia riskejä. Balanzian säästötili on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat laittaa rahan tuottamaan ja tehdä talletuksia oman taloutesi niin salliessa. Parhaimpaan tulokseen pääset, kun aloitat säästämisen jo tänään ja teet tilillesi säännöllisiä talletuksia.