Tasalyhennys

Tasalyhennys

Tasalyhennys tarkoittaa, että lainanottaja maksaa kiinteän lyhennyksen ja lainasta kertyneen koron joka kuukausi. Lainan alkuvaiheessa maksuerät ovat suurempia ja loppua kohden maksuerät pienenevät, mikäli korkotaso pysyy samana.

Mitä on tasalyhennys?

Tasalyhennys tarkoittaa, että lainanottaja maksaa kiinteän lyhennyksen ja lainasta kertyneen koron joka kuukausi. Lainan alkuvaiheessa maksuerät ovat suurempia ja loppua kohden maksuerät pienenevät, mikäli korkotaso pysyy samana.

Tasalyhennyksessä siis takaisinmaksuerä sisältää pelkän lyhennyksen ja lyhennys pysyy samana. Lyhennyksen lisäksi lainasta maksetaan korkoa, jonka määrä vaihtelee jäljellä olevan lainamäärän ja korkotason mukaan. Laina-aika ei muutu.

Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa alussa maksaa suurempia takaisinmaksueriä ja haluaa tietää laina-ajan pituuden tarkalleen etukäteen.

Kenelle tasalyhennys sopii?

Tasalyhennys sopii henkilölle, joka haluaa alussa maksaa suurempia maksueriä.

  • Lainanlyhennys on aina samansuuruinen, mutta maksuerän suuruus vaihtelee koron mukaan: mikäli viitekorko nousee, maksut nousevat ja jos viitekorko laskee, maksut pienenevät.
  • Koron euromäärä pienenee samalla, kun lainan pääoma pienenee, jos korkotaso pysyy samana.

Usein kysytyt kysymykset

  • Tasalyhennys tarkoittaa, että lainanottaja maksaa kiinteän lyhennyksen ja lainasta kertyneen koron joka kuukausi. Lainan alkuvaiheessa maksuerät ovat suurempia ja loppua kohden maksuerät pienenevät, mikäli korkotaso pysyy samana.

  • Tasalyhennys sopii henkilölle, joka haluaa alussa maksaa suurempia maksueriä. Lainanlyhennys on aina samansuuruinen, mutta maksuerän suuruus vaihtelee koron mukaan: mikäli viitekorko nousee, maksut nousevat ja jos viitekorko laskee, maksut pienenevät. Koron euromäärä pienenee samalla, kun lainan pääoma pienenee, jos korkotaso pysyy samana.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.