Heili Sirviö lähtee maailman tärkeimpiin skeittikisoihin pienten suomalaisyritysten tuella
Takaisin blogiin
# Ajankohtaista

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Heili Sirviö lähtee maailman tärkeimpiin skeittikisoihin pienten suomalaisyritysten tuella

Sirviön taakse löytyi ryhmä suomalaisia kasvuyrityksiä, jotka mahdollistavat nuoren lupauksen osallistumisen tunnettuun X Games -kilpailuun.

Rullalautailija Heili Sirviö osallistuu viikonloppuna Japanissa järjestettäviin X Games -kilpailuihin. Kilpailuun on kutsuttu mukaan 12 maailman parasta park-skeittaajaa. Sirviö sai kutsun kisoihin historian nuorimpana suomalaisena rullalautailijana, ja hänen kisaurakkansa alkaa alkuerissä aikaisin perjantaiaamuna.

Kisamatka Japaniin on nuorelle urheilijalle suuri rahallinen panostus, joten sponsoreiden tuki on ensiarvoisen tärkeää. Elokuussa suomalainen IT-palveluyhtiö Luoto Company lähti tukemaan Heiliä, ja tästä inspiroituneena tukiryhmään liittyi myös suomalainen lainavertailupalvelu Sortter ja tuoreimpana tulokkaana kotimainen muotibrändi NordicBuddies. Lisäksi liiketoiminnan kehitysyhtiö Booming Strategies & Marketing sekä urheilusponsorointiyritys sbonssy lähtivät auttamaan markkinointi- ja yhteistyöosaamisellaan.

13-vuotias Sirviö oli vielä elokuun alussa ilman sponsoreita, eikä hän nuoren ikänsä vuoksi voinut saada Olympiakomitean urheilija-apurahaa. Ilman kolmen kasvuyrityksen tukea Heilin kisamatka olisi voinut jäädä vain haaveeksi, sillä taustalla toimivat sponsorit mahdollistivat Heilin Suomen edustajuuden.

Yritykset pystyvät yhdessä auttamaan

”Pk-sektorilla on tyypillisesti ajateltu, että rahkeet eivät riitä sponsorointiin. Kuitenkin aivan kuten muissakin talouden rakenteissa yhteistyö muiden kanssa kannattaa. Tällaisessa toiminnassa on tulevaisuuspotentiaalia”, sanoo Luodon toimitusjohtaja Tuomas Nousiainen.

Pian Luodon jälkeen mukaan tukijoukkoihin lähti myös Sortter ja viimeisimpänä NordicBuddies, Boomingin ja Sbonssyn auttaessa sponsoroinnin ja markkinoinnin osaamisellaan. Yhteistyön käynnistäminen oli helppoa, sillä kaikki yhtiöt kokivat Heilin urheilijatarinan merkitykselliseksi: ennen kaikkea nuoret lupaavat urheilijat ansaitsevat kaiken mahdollisen tuen menestyäkseen ja siksi vielä kasvutaipaleella olevat suomalaiset yritykset halusivat olla mukana auttamassa Sirviön maailmalle tavoittelemaan unelmaansa. Samalla yhtiöt halusivat kokeilla uutta tapaa yhteistyökeskeiselle sponsoroinnille, jossa urheilijan taakse asettuu useita tukijoita yhden pääsponsorin sijaan.

”Meille oli itsestään selvää lähteä tukemaan Heiliä tämän kisamatkalla, ja tällainen yhteisöllisyyteen rakentuva sponsorointi on siihen erityisen mielekäs tapa. Markkinointiin ja sponsorointiin suhtaudutaan usein yrityskeskeisesti eikä nähdä, mitä kaikkea yksittäisen yrityksen oman panoksen sijasta voidaan yhdessä saavuttaa”, sanoo Sortterin toimitusjohtaja Markus Huhdanpää

”On superhienoa, kuinka mahtavia asioita saadaan aikaan, kun suomalaiset yritykset lähtevät yhdessä tekemään sponsorointia Heilin uran menestyksen eteen. Heili on Nordicbuddiesille täydellinen yhteistyökumppani, ja tulevat markkinointikampanjat tulevat olemaan todella mielenkiintoisia Nordicbuddiesille ja toivottavasti myös Heilin yleisölle”, sanoo Nordicbuddiesin toimitusjohtaja Lasse Lähteenmäki.

Sirviötä tukevat yritykset toivovat, että muitakin sponsoreita lähtisi mukaan tukitoimintaan. X Gamesien jälkeen Sirviö alkaa valmistautua vuoden 2025 MM-kisoihin, joihin harjoittelu nielee rahaa. Yritykset kannustavatkin muita kasvuyrityksiä miettimään, voisiko heille löytyä oma sponsorointikohde.

”Yhdessä tekemiseen kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti. Modernilla markkinoinnilla sekä yhteistyökumppanit että sponsoroitavat pystyvät luomaan aivan uudenlaisia kampanjoita yhteistyön ympärille. Hyödyntämällä niin urheilijan kuin yrityksenkin omia yhteistyöverkostoja, pienilläkin toimijoilla on aito mahdollisuus luoda suurta arvoa yhteistyön ympärille”, sanoo Boomingin operatiivinen johtaja ja markkinointistrategi Henri Myöhänen.

Lisätietoja: 

Tuomas Nousiainen
CEO, Luoto Company
040 583 2107
tuomas.nousiainen@luotocompany.fi

Markus Huhdanpää
CEO, Sortter
040 041 7783
markus.huhdanpaa@sortter.com 

Lasse Lähteenmäki
CEO, Nordicbuddies
040 744 0568
lasse@nordicbuddies.com 

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin